Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 580
  • 365
  •   1
Отговори
# 105
       И само да спомена,че една педиатърка, попита за внука, който беше на годинка и половина и с повръщане и разстройство, защо не сме му дали кола,за да пресечем повръщането!И каза да му дадем  Shocked!

Това и аз съм го чувала.

# 106
  • Насред хаоса
       И само да спомена,че една педиатърка, попита за внука, който беше на годинка и половина и с повръщане и разстройство, защо не сме му дали кола,за да пресечем повръщането!И каза да му дадем  Shocked!

Това и аз съм го чувала.
И аз, само че от една съседка тук. И освен колата трябвало да се ядат и банани. Приложих го веднъж на моята голямата щерка, но понеже давах лекарства, не мога да кажа дали точно това е оказало влияние.

# 107
  • София
   Даже ни обясни как, да сложим малко захар, да се разгазира и да е студена,  и да я изпие наведнъж!

# 108
  • София
   Даже ни обясни как, да сложим малко захар, да се разгазира и да е студена,  и да я изпие наведнъж!

За пресичане на повръщане като бях малка майка ми ми правеше следната смес: лимонов сок+ вода+сода+захар. Наистина действаше. Предполагам газираните напитки действат по подобен (успокояващ) начин на стомашните киселини. Лично аз предпочитам да забъркам от мамината лимонада, вместо да дам на детето кола. И без това вкъщи рядко се намира такава

# 109
Давах "варена" кока-кола точно за повръщането,което не можехме да спрем с лекрства дни наред. Безумно звучи /и на мен така и звучеше/ но давах на около 5-10 минути по лъжичка от сварената кола и повръщането спря за около 4 часа.

# 110
В листовката на едно доооста скъпо лекарство също пише, че се препоръчва да се пие с Кола  Mr. Green , защото така ще се разтвори напълно  Crazy
Копирам от листовката "е препоръчително X капсули да се приема с напитка като кока-кола"

Иначе по темата - Кола не пия, даже години наред не бях и вкусвала. Случвало ми се е да пия и не ми харесва. Обаче съм чувала коментари 'как така няма да си заведеш детето в Макдоналдс'  ooooh! Макдоналдс надушвам от километри и едвам се сдържам да не  Sick
За Мила с СМС-ите...тъжна работа.

# 111
  • Бургас
Реално от рекламите, които ни казват какво правят супер майките, не се засягат всички майки. и да съм ги видяла, съм ги подминала, без да се замисля по въпроса за това каква майка съм.  Crossing Arms Въобще не ми дреме дали ми казват, че супер майката пере с лунен прах или дава на детето си шоколад, спрайт, кола.
Имаше реплика за рекламата където детето отказва кекса на баба и взима шоколад. 5 пъти повече предпочитам да му дам шоколад, а не тестяно, сладко, лепкаво...За зъбите му ако мисля, между двете шоколада е по - добрия избор.  Wink

# 112
Не пия нито кола, нито спрайт, но определено помагат при повръщане. Лекар ми го е казал и сме го изпробвали. Та в такива случаи чашка кола или спрайт не мисля, че толкова ще навредят щом получаваме необходимия ефект - а именно да спре повръщането. То и лекарствата са вредни, но понякога необходими.

# 113
Всъщност колата е създадена от аптекар като лекарство.

# 114
Кока Кола е измислена от аптекарят Пембертън:)
т.к е била кокаинизирана е имала освен ободряващ и добър ефект при кашлица.
И не е била газирана, в Япония съм пила това, което е основата на Кока Кола и е отврат.
Става бизнес, когато будалата Пембертън продава правото за бутилиране и се почва инвазията
Аз лично обожавам Кока Кола и съм сериозно зависима от напитката, съвременната е декокаинизирана, но аз все пак подозирам конспирация там, просто наблюдавайки ефектите от спирането й и червените ми лампи, които святят всеки път щом вляза в супер.

Философията на Кока кола  е, че не се дебелее и разболява от Кока кола, а от начин на живот. Аз горе долу го подкрепям това, като мислене.

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 13:50 от 10 c's

# 115
Не съм фен. Давала съм спрайт, обаче, при повръщане.
Мисля, натриевият цитрат е причината да помагат с колата. Съдържат го и двете напитки.
Моята лична лекарка ми препоръчва и гаргара при болно гърло.

# 116
Газираното наистина помага за стомах, ама за повръщане не знам.

Аз лично спрайт пих един път в САЩ, защото след едни начос, имах чувството, че ще умра на момента. Е, бога ми, помогна ми веднага.

Принципно първоначалният замисъл на Пепси и Кола май са с лечебна цел  newsm78 , ама много се съмнявам, че в БГ се спазва рецептата. Все пак тук вкуса е някак по-различен.

# 117
навсякъде е еднакъв вкуса на кока кола.
"Някак" идва от настройката " чуждата кокошка-патка".

Аз не знаех за този ефект при повръщане, ама ще пробвам следващия път

# 118
Аз само да питам Назад към природата - вашето детенце само на кърма ли е? И ако не, не може ли едното хранене вместо брашнена каша да е НАН? Не се заяждам, просто искам да узная съвременните виждания по въпроса.
Отговарям  Simple Smile Не, детето ми е твърде голямо вече за да е само на кърма, кърменето сега е само за приспиване, а не за наяждане. Това за  брашняната каша... ами аз даже не знам как се прави такава, в смисъл има доста по-пълноценни алтернативи за зърнена закуска. НАН не бих му дала, защото както казах, той вече е голям и си хапва всякакви млечни продукти. Предпочитам да пие прясно мляко, вместо формула, която отново се базира на краве мляко, но е "пипната" с цел да издържа месеци на рафта в магазина, обогатена е със синтетични витамини и е далеч от представата ми за натурална храна.

# 119
ама много се съмнявам, че в БГ се спазва рецептата. Все пак тук вкуса е някак по-различен.

Концентратът или каквото е там, си е един и същ. Леко се променя вкуса, според това, дали е в пластмасова или стъклена бутилка, или кутийка. Но и това само съм го чела, не съм специалист.
Колата също от години не се прави със захар, а с високофруктозния царевичен сироп.

Не ми се е случвало педиатър да ми препоръча кока-кола при повръщане. Но пък, препоръчват спортните напитки, от рода на Гейтърейд, заради минералите в тях.

Общи условия

Активация на акаунт