Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 593
  • 365
  •   1
Отговори
# 120
У нас явно колата се има за лукс, защото ми се е случвало много пъти да отидем на гости с децата и се оказва, че домакините са купили кола специално заради тях. И когато аз посягам да им налея сок примерно, домакинята ми казва : "Налий кола на детето бе, остави тоя сок" ...все едно му дават незнам си какво луксозно нещо  Joy

Моите пият кола на Коледа и на Великден  Mr. Green , аз обае пия почти всеки ден и не им давам (баси и майката). Чипс, Макдоналдс, кубетита и др. подобни се консумират на няколко месеца веднъж, когато вече много започнат да ми се молят. Иначе газирано си пийват, предпочитат лимонада и горски плодове ...но не са пристрастени, ако няма газирано, пият си водичка.

Напоследък съм бясна от това масово натрапване на безумно вредни храни и безумно глупави и неполезни играчки, които са и невероятно скъпи. Баткото попорасна и вече не се вълнува от бакугани и н'ам си к'ви глупотии, но малката още гледа в захлас пикаещи, ревящи и др. бебешоци.

# 121
И на края нещо, което не е съвсем по темата, но колкото повече хора го видят, толкова по-добре: http://www.youtube.com/watch?v=eGFrlDZpBxE&feature=share
Е това вече са глупости, сори. Някои реклами са със сексуален подтекст нарочно (като тази с хляба), но на други места се търси под вола теле. На някои хора навсякъде им се привижда, че пише "секс". В логото на Virgin records по никакъв начин не можах да видя "секс", трябваше да паузирам и да гледам 2 минути...
Донякъде съм съгласна с теб, в някои от кадрите сякаш наистина се търси под вола теле. Но като цяло филмчето показва един слабо известен на хората факт- а именно, че в рекламите се използват подсъзнателни съобщения, които целят да те карат да купуваш. Може би БГ рекламите са все още лишени от тази "екстра" Laughing

# 122
Много ме учудва, че все още вирее тази психология - придаванет на допълнителна стойност на неща, като .. кока кола, или дреха, парфюм, банан ... и т.н, както е правено, когато сме били в ера на дефицит, изолация и т.н, когато си събирахме станиолите от шоколадите ...

В днешно време, да придаваш стойност  на такива неща за мен означава да си изложиш децата на рискове. Не можеш да втълпиш на малкото си момиченце, че парфюм, например е нещо изключително, защото това се превръща в ценност за нея и  всеки, който й подаде парфюм тя ще залепи 'ценния' етикет и ще стане изключителен. Или да купуваш кока кола по празници.

# 123
Или да купуваш кока кола по празници.
Добре де, кога да я купувам. Ние не пием Кока-кола (не само кола, но изобщо безалкохолни), даже и сега  може би има една, отворена от Коледа, и никой не се сеща за нея, по някое време се сещам да я изхвърля. После купувам, защото чакам гости, а  доста хора пият и им харесва. Не че не мога просто да обявя - има само вода, бира и фреш, но пък нали трябва да съм любезна домакиня. Mr. Green Иначе си мисля, че едва ли е толкова по-вредна от лимонада, примирно.(има ли още лимонада?)

# 124
  • София
  Всичко е ароматизатори, подсладители, оцветители!И лимонада и кола, и куп други шарени напитки!

# 125
ти знаеш какви са ви мотивите, по принцип това за децата означава "о, Коледа, о, банани!"

# 126
ти знаеш какви са ви мотивите, по принцип това за децата означава "о, Коледа, о, банани!"
Ако е към мен - нямам мотиви, просто не пием ( не искаме, не ни блазни). Като бяха малки децата - пиеха. Явно рекламите са им влиаели. Едната всеки ден се връщаше от училище  с купена кола - вместо вода я пиеше. Сега никой не пие. Иначе съм съгласна с теб.

# 127
Напоследък съм бясна от това масово натрапване на безумно вредни храни и безумно глупави и неполезни играчки, които са и невероятно скъпи. Баткото попорасна и вече не се вълнува от бакугани и н'ам си к'ви глупотии, но малката още гледа в захлас пикаещи, ревящи и др. бебешоци.
Извинете, но хубавите играчки са скъпи. Не коментирам изобщо бакугани, които дори не знам как изглеждат, но едно Лего, доказано добро  и развиващо, е  знаете на какви цени. Дървените развиващи играчки също. Естествено, на едно дете може да бъде предложена чудесна  игра с тубичка крем за ръце от левче/пяна за бръснене и огледало например. Но говорейки за играчки съм категорична- хубавите и 'полезни' играчки  струват пари, и то не малко.

# 128
На мен ми стана интересно защо купуваш Кока-кола, за да си любезна домакиня, след като ( ако) за вас Кока Кола е нещо лошо ( не знам дали е така). Мисля за това, защото аз също се водя по подобна инерция при гостите - да има от всичко. Не е ли по-правилно, като каним гости да кажем "ще има еди какво си". Наскоро бяхме на такова гости и беше уникално преживяване. Някак не се фокусирахме в/у изобилието, имаше по една риба и по една чаша вино и вода.. а в/у атмосферата, настроението, разговора... това ме накара да мисля за това как аз посрещам гости - да има Кола. защо, след като за мен тя е отрова трябва да съм любезна и да тровя гостите си с нея  Simple Smile

# 129
Много се захласнахте в разговори. За жалост, голяма част от хората НЕ МОГАТ да си позволят Кока Кола заради цената й. Затова свързват празниците с банани от ЛИДЛ на промоция, Кока Кола, а не Дерби или друга имитация и т.н. и т.н. Не се правете, че не разбирате, моля Ви се, не живеете на друга планета.

Баба ми и дядо ми винаги искат за празниците Кола Кола и уиски Джони Уокър. За тях това в лукса и изражението на празника.

# 130
На мен ми стана интересно защо купуваш Кока-кола, за да си любезна домакиня, след като ( ако) за вас Кока Кола е нещо лошо ( не знам дали е така).
Хич не е по темата, но ще ти отговоря. За мен колата не е някакво ужасно зло, не пия и толкоз. Сигурно и за гости нямаше да купувам, ако пиехме нещо друго -фанта, спрайт, лимонада.., но и такова не пием. Когато имаме шофьори на гости, те не пият вино или бира, та затова нещо им взимам, да не им предлагам гола вода (ако предпочитат вода, пият вода ,разбира се). Еми, не всеки обича да пие вода все пак. Избирам кола, защото ми се струва по-универсално, но знам ли.  Може и да не е. Може да се влияя от рекламата и затова точно кола да им купувам. Mr. GreenНе купувам фанта за да не се чудя каква - лимон, портокал....
Стана ли ясно?

# 131
да, ясно ми е:) не се чувствай нападната, просто ми даде 'хляб' за мисли.

на мен ми е ясно и какво са бананите и Кока-кола за родителите ни, интересът ми е към децата и тяхното тълкуване на всичко това.

# 132
И ние никога не бихме си взели за нас кола, но за гости купуваме, тъй като знаем какво обичат да пият приятелите ни. По същия начин постъпваме и с разни сладки неща, бонбони. Ако дойде някой вкъщи без предварителна покана, нямам никакви такива бързи неща за гризане и пиене, които да мога да извадя.
А кола не пием не защото искаме да живеем много здравословно /имаме далеч по-неприятни навици/, но не обичаме. Сладки неща също.

# 133
в тази тема има ли изобщо някой възрастен/ или неговото дете, който всъщност да обича и да пие кока кола?  Grinning

# 134

Общи условия

Активация на акаунт