Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 261
  • 365
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз пък съм потресена от последната реклама на Nestle за NAN-а... Кърмете до 6-тия месец и после почвайте NAN, че и без друго от Вашето кърмене само бебето печели, не е като някой комерсиален мастодонт като NESTLE. Все пак поне 6 месеца ни отпускат.

# 16
Tова НЕ Е рекламата за която говоря, но онагледява много образно колко силно прекаляват Кола с рекламите си. То бива бива да снижаваш възрастово целевата група ....  #Cussing out

# 17
  • София
вече се чудя дал изобщо някой им се връззва на рекламите, толкова са се изтъркали всичките послания! В зората на демокрацията, когао не бяхме виждали такова чудо, може би повечко се заглеждахме и може би дори влияеха, ама сега...

# 18
Хммм... както е тръгнало.. да не пуснат НАН Кола? После може и джин с тоник!  Twisted Evil

Викате да заобичам дъщеря си вече? Ами тя чай още не иска да пие.. да опитам в просъница да пробутам поне някоя капка Количка  Thinking Така не може да продължава!  Crossing Arms

# 19
Еее последния пост е за реклама от преди 40 г. поне...
 Аз мисля,че всеки средно интелигентен човек вече е научил, къде от медии , къде от роднини, че колата не е особено полезна и едва ли ще се впечатли от рекламите и ще започне тепърва да я предлага на децата си.
 Според мен има  и по- страшни реклами. А именно тези, които подчертават ,че нещо е полезно, а то е пълно със захар, хидрогенирани мазнини и т.н. Когато даваха по една време рекламата на незнам кой  маргарин с детенцете дето уж порастваше  наистина много им се дразнех.... Другите лъжци са Нестле. Освен за дадените вече примери и за Нестле фитнес, която е пълна със захар.....
 А ако ще говорим за продукти на Кока- кола, по- скоро бих им се "ядосала" за рекламите на соковете Капи , част от които имат захар, въпреки , че са "натурални"...

# 20
Доколкото знам, в Щатите колата е забранена за деца. И ми е правило впечатление на филми - големите пият кола, но децата - нещо друго. На рекламаджиите са гении - винаги успяват да намерят вратичка.

# 21
На мен много любима ми е рекламата на Несвита с мацката, която обяснява, че не е хубаво да закусва обилно и като хапне ябълка и става още по-зле.  Mr. Green
Много по-полезно е да се закусва закуска на прах  Naughty

# 22

Тази реклама на кока-кола съм я пропуснала, иначе определено телевизорът щеше да срещне гнева ми... За момента обаче други реклами са ми на мушката - пр. за девойката, дето праща СМС-и на непознати.

Тази даже аз я знам. Онемях. Явно сутеньорското лоби е доста силно.

# 23
  • София
Мацето с смс-ите е доста по-страшно за мен от рекламата на кола, която вкъщи никой не пие......

# 24
Аз също съм нечовек. Не обичам Кока-кола. А някои хора, сякаш наистина са закърмени с нея. С такава ненаситност се наливат, сякаш наистина животът им зависи от това. Имам две познати, които са прекарали малко по-дълго време в Германия. И двечките без Кока-кола не могат да издържат вече. Всъщност не знам Германия каква точно връзка има с цялата работа, но докато бях там ми направи впечатление, че се пие адски много газирано. Едната се усети, че прекалява, и сега, когато иска да се награди за усилията си купува една Кола и е доволна и щастлива. За мен тя е наркотизирана. Както на мен ми беше трудно да спра цигарите, така и на нея
е й е трудно да спре Колата като забележи, че й отесняват дрешките, тъй като нея диетичната не я устройва.

Последна редакция: сб, 15 яну 2011, 10:22 от Анонимен

# 25
  • София
Мен пък ме потриса рекламата за "вкусния" ефизол. Наложи се дълго и напоително да обяснявам на детето, че лекарствата не се пият защото са вкусни

# 26
Дай му веднъж да опита, и веднага ще се отврати. Навремето, когато почти нямаше бонбони за смучене, различни от лукчетата, можеха и да минат с номера, че Ефизола бил вкусен, ама сега...с кой си мислят, че се ебават? Децата не са толкоз наивни, за колкото ги смятат.

# 27
  • София
buttinsky,
напротив ... синът ми много го хареса,
когато беше болен, та и на мен ми костваше
много да му обяснявам, че не са бонбони
и се смучат под час и само, когато сме болни.
За течния шоколад съм направо потресена.
За захарта обаче, не знам защо вдигате такава врява ?
Не се заяждам, а го пиша, защото ми е направило
силно впечатление, каква малка част от познатите ми
използват мед вместо захар ... навсякъде - чай, мляко,
сладки и т.н. У нас например, чай със захар никога не се е пил,
но дори в детските градини го подправят със захар.

# 28
Аз и кафето със мед си го бия, и чая с мляко Laughing Ама Ефизолът е гаденнн.

# 29
В тази връзка, може да ви е интересно това Деца-консу … 86;ри
Всички си го знаем, но не е лошо да си го припомняме. В този филм засягат не само рекламата на хранителни продукти, но принципът е подобен - убедят ли те, че нещо е хубаво и полезно за детето, че то ще е щастливо притежавайки/консумирайки нещо си, като свикне, че трябва да има всичко (без да премисля и реално да направи избор), то печелят ненаситен консуматор и в лицето на родителите, а след време - и в лицето на следващото поколение. 

Общи условия

Активация на акаунт