Що за майка сте щом не давате на кърмачето си Coca-cola?

• 23 578
  • 365
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Съгласна съм, малко в повече ми идват драмите на тема полезно хранене. Сякаш едно време не сме яли вафли и не сме пили "Златен портокал".

# 91
Отдавна не им се връзвам на рекламите.Детето ми- още по-малко, не се впечатлява, не зная как е изградило естествена бариера.Всъщност у нас ТВ много-много не се гледа, определени неща само, просто ни е безинтересно.

Иначе и аз имах период в който им бях бясна- на "Сушард" в оная реклама , в която децата вдигат оценки за закуска и игнорираха бабиния домашен кекс срещу "сушарда" на мама.Имаше една още по-тъпа реклама за деца, които вадят плодове от количката в която мама ги слага и вместо тях поставят плодови сокове.За маргарините- да не говорим.

Детето ми е невероятно естествено откъм вкусове, което ме радва, аз малко повече се подавам на изкушения. И да, колата ми е сред топ 10 на любимите напитки, да не кажа, че оглавява класацията.Но детето ми едва ли ще я близне скоро. И това ни най-малко няма нещо общо с тъпите реклами, просто вкус.Не съм му предлагала, разбира се, но и то се мръщи само като види тъмните мехурчета в чашата ми.

# 92
А каква е връзката газирано-язва-гастрит? Щото при киселини много народ пие газирана вода, в т.ч.  и мъжът ми, и твърди че му помага, както и ябълката.

# 93
  • София
Вкъщи кола се купува само на празници и по поводи. Иначе не. Наистина рекламите им в последно време стават все по-агресивни и нагли. Ми лоша майка съм, няма да им купувам кола всеки ден.

Ето пример как родителите сами превръщат една проста напитка в нещо специално - сервират го по празници и поводи! Все едно е някакъв деликатес. И после защо се "самонаграждават" с кола!

# 94
Не знам дали сте коментирали онази реклама на хапчета за болно гърло /избяга ми името в момента/ където майка и син хрускат хапчета все едно са бонбонки и се набляга на това колко били вкусни Sick А майката си крадва от лекарството на синчето, въпреки че "не е толкова болна". ooooh!

# 95
А каква е връзката газирано-язва-гастрит? Щото при киселини много народ пие газирана вода, в т.ч.  и мъжът ми, и твърди че му помага, както и ябълката.

Имат разлика, мисля че беше заради фосфорната киселина. Затова содата и джинджифиловите газирани например са допустими и облекчават, но кола, пепси и повечето други - не. Ако напитката е бистра и можеш да видиш през нея, е ОК. Така съм запомнила.  Simple Smile

# 96
Не знам дали сте коментирали онази реклама на хапчета за болно гърло /избяга ми името в момента/ където майка и син хрускат хапчета все едно са бонбонки и се набляга на това колко били вкусни Sick А майката си крадва от лекарството на синчето, въпреки че "не е толкова болна". ooooh!
ефизол.и се коментира вече.и да, наистина е вкусен за доста.на мен като дете ми беше ужасно вкусен и го хрусках точно като болбони-по две опаковки за 10 минути.днес и децата ми залитат към него и го търсят без повод.ужасТ Crazyгарантирам ти, че не е заради реклама, защото го познават преди рекламата, когато я видяха, просто констатираха, че познават продукта, нищо повече.

# 97
Неусетно се изгражда отношение към взимането на лекарства като нещо забавно, естествено и маловажно. И накрая я докарваме дотам, че парацетамолът и ибопруфенът стандартно се продават в опаковки от по 100 или 200 таблетки, защото са станали по-насъщни от хляба. Както в САЩ в момента.
Не че българите проявяват особена култура при взимането на лекарства.
Наскоро чух репликата: "Леле, детето вдигна 38 градуса, къде ще търсим АБ по това време?!". А детето 10-годишно, да не си помислите, че малко.

# 98
У дома далеч не сме безгрешни в избора си на храни и напитки.
Кола не обичам, вкусът и не ми харесва. Кафе пия изключително рядко. Нищо не забранявам, обаче. Просто се опитвам да направя така, че синовете ми сами да стигнат до извода, че някои неща не е добре да ги употребяват или поне не всеки ден, и в неразумни количества. Спасение няма от боклуците, които се предлагат за ядене, защото те са на всякъде и във всичко. Ако искате чисто и натурално - ферма, зеленчукова градина и запретнати ръкави. За всичко останало, което ядем и пием, спокойно мога да кажа, че колкото е вредна Колата, не по-малко вредна е и напитката "Горски плодове" на Дерби, да речем, щото и в нея няма една молекула сок от горски плод.

Колкото до обсъждания Ефизол(рекламата е супер идиотска като замисъл!) и поста на Jizzlobber, която твърди, че е хрускала по 2 блистера, пък се замислих колко са боклуците, за които се твърди, че са супер лековити и само те оправят това и онова, а са просто едно плацебо, което обаче е докарано на вид като нещо, което струва много. Щото, ако това нещо беше лекарство, едва ли има някой, на когото абсолютно нищо няма да му стане, като схруска две опаковки хапчета, а пък това точно не е с 10 таблетки, а с 20, ако не ме лъже паметта.
Мъжът ми като невръстно хлапе в детската градина е изял една кутийка от другото соц.хапче за гърло - Фарингосепт и е пожълтял след половин час, та е и попрестоял два дни в Токсикологията. А Ефизола ще излезе че е бонбонки във вид на хапчета май...

# 99
Не че българите проявяват особена култура при взимането на лекарства.
Наскоро чух репликата: "Леле, детето вдигна 38 градуса, къде ще търсим АБ по това време?!". А детето 10-годишно, да не си помислите, че малко.

На малко дете е още по-ненормално да се дава антибиотик за подобна температура,че и за по-висока до две денонощия. Аз това лято станах свидетел на даване на антибиотик на дете на годинка за температура 39 градуса отма. Още на същия ден. Естествено, болестта се проточи две седмици. И естествено, никой не можа да обясни защо. Да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли.

По въпроса с колата, едно време моят български педиатър наливаше кола върху черен дроб от магазина. Последвалото беше запомнящо се. Още ме държи.  Sick

Последна редакция: нд, 16 яну 2011, 01:37 от simplyaven

# 100
Семейството е важно, да, но всяко дете попаднало на реклама на кола и други вредни напитки и храни се е изкушавало поне веднъж от идеята и според мен определено се манипулират децата. Търсих, но не можах да намеря в интернет последната реклама на кока кола, общо взето идеята бе, че внасяла уют в семейството ( цялото семейство и няколко малки деца около масата с вечеря и бутилка кола ). И съм сигурна, че много от производителите на боклуци разчитат на заблудата на децата. Или не трябва да ги има такива реклами, или изрично трябва да има надпис, че са вредни за деца, иначе не е коректно.

Напълно подкрепям  Peace Това ми е идеята.
Кола имат за целева група децата - подрастващите и си я улават много успешно.

# 101
  • София
    Не знам колко Кола пият, но в кварталното магазинче, деца между 10 и 15 години, купуват предимно Red bull и бира! Интересно ми стана колко от подрастващите гледат телевизия, защото според мен предпочитат да висят в интернет, а там има (гледат) всичко!

И само да спомена,че една педиатърка, попита за внука, който беше на годинка и половина и с повръщане и разстройство, защо не сме му дали кола,за да пресечем повръщането!И каза да му дадем  Shocked!

# 102
По въпроса за повръщането педиатър ни е препоръчвал спрайт, защото съдържа натриев цитрат/ детето беше на около 3 годинки.

# 103
  • София
Енергийните напитки са точно модата в момента и имат масирана кампания - само погледнете за момента чалга-каналите, и ще забелжите, че се мъдрят големи реклами на енергийни напитки.

# 104
  • Насред хаоса
Вкъщи кола се купува само на празници и по поводи. Иначе не. Наистина рекламите им в последно време стават все по-агресивни и нагли. Ми лоша майка съм, няма да им купувам кола всеки ден.

Ето пример как родителите сами превръщат една проста напитка в нещо специално - сервират го по празници и поводи! Все едно е някакъв деликатес. И после защо се "самонаграждават" с кола!
Rolling Eyes Как пък досега не съм усетила да се е превърнала в нещо много искано тая кола. И не само тя. И да, вкъщи безалкохолни се купуват обикновено на празници и поводи.

Общи условия

Активация на акаунт