Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXV

• 49 276
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • Belgium
Емма, mery_79 напълно сте прави, никак не е лековат Love and Other Drugs. Подведох се явно по Ан Хатуей. Филмът неочаквано ми допадна, освен заради болестта на главната героиня (както каза един от героите във филма: "Не болест, а руски роман") и заради леко повдигнатата завеса към фармацевтичния бизнес.

Дори Ан Хатауей не е ужасна в този филм (аз по принцип хич не съм и фен). С една дума - препоръчвам.

Barbabeau наистина ти е мистичен поста, кажи с кой филм правиш паралел?  Laughing

# 166
Barbabeau наистина ти е мистичен поста, кажи с кой филм правиш паралел?  Laughing
Ох, ами ... Simple Smile)))))
"Sleuth" e другият филм. Това ще предизвика доста недоумение, предполагам, но съм готова да се обяснявам, ако се наложи. Laughing

# 167
  • в сърцето на един мъж...
Грийн, а има ли го вече филма на Джейсън Стейтъм? Той е съвсем нов Thinking

Току-що гледах това по НВО http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=159771&hit=1,още съм в потрес от филма.Хвърли ме в такъв размисъл.....Уил Смит много ми хареса.

А той е?

# 168
Гея, Seven Pounds / Седем души (2008)

А сега видях, че филмът с Джейсън Стейтъм е римейк на филм от 1972 с Чарлс Бронсън
Ама аз не съм го гледала Embarassed Някой може ли да каже две думи за филма Praynig Гея, ти гледала ли си го newsm78

Последна редакция: сб, 29 яну 2011, 01:07 от Izma

# 169
Благодаря, Изма! Hug

# 170
искам сега да препоръчам един филм, който гледах миналата седмица и с който "живея" оттогава:
"Високо се издигат червените фенери" / "Raise the Red Lantern"

+1

Гледай всичко, което ти попадне от този режисьор, няма да съжаляваш.

# 171
  • София
"Високо се издигат червените фенери" / "Raise the Red Lantern" - изключителен във всяко едно отношение!

Barbabeau, защо паралел със "Sleuth"? по описанието звучи като от друга планета сравнен с Фенерите, но ще го дръпна.

# 172
Току-що гледах това по НВО http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=159771&hit=1,още съм в потрес от филма.Хвърли ме в такъв размисъл.....Уил Смит много ми хареса.
Seven pounds - ми е много любим филм, както и Уил Смит като актьор. Снощи точно го обсъждахме с едни приятелки колко различни роли има, от комичен, лиричен, екшън, мелодраматичен - страхотен е, за мен това е добрия актьор да му отиват всякакви роли.
Гледах Life as We Know It http://www.imdb.com/title/tt1055292/ Става за гледане и разпускане, поне на мен ми беше ок, докато съм болна да го гледам. За мен е леко банална историята и от самото начало беше ясно развитието.

# 173
  • София
Life as We Know It ,снощи и аз го гледах,наистина става за разпускане.През цялото време ми се струваше,че вече съм го гледала.
Извинявам се,че давам линк към Замунда,не знам как става през IMBD

# 174
Аз също гледах Life as We Know It. Доста банална история. Peace

# 175
Barbabeau, защо паралел със "Sleuth"? по описанието звучи като от друга планета сравнен с Фенерите, но ще го дръпна.
Понеже наистина не знам как да напиша това, което си мисля, без да разкривам основни неща от двата филма, ще напиша коментара си в бяло. Peace

На първо място ще спомена темата за любовта. Любовта, но не като взаимно чувство между двама влюбени, а като собствено изживяване и проекция на собствения образ в любовта.
В "Sleuth" двама мъже разиграват мъжката любов към жена - страстта, съперничеството и чувството да си спечелил и да притежаваш. Дори, ако щете, материалното надцакване колко и какво може да даде един мъж на една жена - това е важен елемент от психологията на мъжката любов и беше показано в "Sleuth". Понеже мъжката любов минава през егото.
В "Червените фенери" пък 5 жени показват спектъра на женската любов. От слугинчето, за което любовта е една красива мечта, в която тя проектира всичките си надежди и смисъл на живот, та до Втората съпруга, която има някакъв собствен план за живота си, който тя си следва и си изпълнява самостоятелно, чрез мъжа, но без той изобщо да ѝ е важен. Общото обаче е, че всяка една жена проектира в любовта някакви собствени планове и копнежи за живота си.
Ще забележете, че и в двата филма другият човек не присъства и няма лице! В "Sleuth" никога не видяхме и не чухме жената, освен едно телефонно обаждане и една кола. В "Червените фенери" никога не виждаме лицето на господаря - сниман е винаги в общ план, в гръб, най-отблизо го виждаме в профил и зад завеса.
И в двата филма действието се развива в един затворен и ограничен "декор".

Надявам се да съм успяла да опиша мислите си и също така се надявам да не бъда разбрана прекалено буквално. Не твърдя, че за всеки един елемент от единия филм може да се намери препратка в другия. Все пак за себе си аз открих пресечни точки и смисъл.

# 176
Barbabeau, за режисьора на филма, за който пишеш, бях коментирала немалко пъти преди години в темата.

Мога да пиша изключително много, но вече нямам желание да се включвам тук (правя го заради теб Simple Smile ).

Той беше и режисьор на церемониите във връзка с откриване и закриване на Олимпийските игри в Пекин.
В Италия е превеждан автора на книгата, по която е правен филмът. Може леко да те разочарова, но ще откриеш всъщност, че текстът е спазван ревностно точно.

За други въпроси можем да се прехвърлим на ЛС  Hug  Heart Eyes

# 177
Хайде мойте два цента кино Mr. Green
Under the Hawthorn Tree/Shan zha shu zhi lian- невероятна любовна история, необичайно заснет, страхотно силни моменти. Това е филм, който те стиска за гушата и не те пуска дълго време. След като го гледах, около седмица ходех като ударена с мокър парцал. Препоръчвам го с две ръце, не мисля, че някой би останал безчуствен след като го гледа.

Downton Abbey - много хубав английски сериал за отношенията в едно семейство, за кризите, през които преминава, за да запази света си. Препоръчвам!

The Pillars of the Earth - отново добра екранизация по книга. Много добре направен, само една забележка имам - ако можеше, да ги бяха посъстарили героите, все пак за период от 30 години става дума Simple Smile Изгледах го на един дъх, с огромно удоволствие. Препоръчвам!

Cranford - невероятна Джуди Денч, много добре изпълнен и издържан в стила на романите на Джейн Остин. Препоръчвам.

Rachel Getting Married - интересен, добра игра на Ан Хатауей. Филмът е номиниран за Оскар за ролята на Ан Хатауей, а също така и за доста филмови награди. Повдига интересни въпроси. Оригинално направен и странно заснет. Заслужава си да се види, дори и само за това, че Ан Хатауей е в сравнително необичайна за нея роля.

Leatherheads - филм за началото на футбола в Америка Grinning Приятно, развлекателно, добра химия между Рене Зелуегър и Джордж Клуни. Хареса ми, благодаря за препоръката!

The Prince & Me - лека романтична комедия, става за убиване на два часа ако сте в криво настроение Grinning

The Prince & Me II: The Royal Wedding - продължението - за съжаление тук основните герои, без принца са сменени, което е само в минус на филма. Като цяло, същото като първата част - за развлечение.

You Again -  комичен, забавен, общо взето ако си бил аутсайдер в училище, ще ти е близък на сърцето. Тийн комедия, за разпускане след напрегнат ден.

Life as We Know It - приятен, отпускаш, представящ комичната страна на това, да имаш деца Mr. Green Аз лично доста се посмях, имах нужда да си припомня някои моменти от началото Laughing

Forecast/Прогноза - фаворитът ми от изгледаните филми, тъй като не мога да го преценя правилно. Не мога да реша дали е безумна глупост или наистина има тънък замисъл. Харесва ми идеята за обединени балкански нации, които се разбират и се поддържат, докато не се намеси "великата сила". Харесва ми, достави ми удоволствие, въпреки съмненията ми. Препоръчвам го!

# 178
  • In The Middle Of Nowhere
Аз гледах този The Kids Are All Right препоръчвам на тези, които търсят нещо леко, забавно и разпускащо. Горе-долу актуален като тематика, а Марк Ръфало за пръв път ми хареса като мъж.
Анет Бенинг е номинирана за Оскар за тази роля  Peace

# 179
Благодаря на всички, които ми подсказаха да обърна внимание на другите филми на същия режисьор!
Признавам, че се изненадвам от диалога, който се разви след моя постинг, и съжалявам, ако също съм спомогнала за развалянето на общата атмосфера в темата.

Общи условия

Активация на акаунт