Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXV

• 49 277
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
  • в сърцето на един мъж...
Изма, извинявай, чак сега видях, че си редактирала поста си - не, не съм гледала нито стария, нито римейка, но ще ми е интересно да сравня и двата филма. Стария не го намирам никъде, а новия е все още с лошо качество.

# 181
Изгледах 1,2 и 3 част на The prince end Me, помогнете ми със субтитри за 4 част

# 182
  • София
гледам сте зачекнали "Прогноза". аз си спомням, че писах преди време неласкаво и се върнах да потърся какво съм натракала за филма. пак ще го пусна:
"Пон., 05 Апр. 2010, 17:36 
"Прогноза" - Зорница София

за филма тя казва: Започнах този филм с едно желание и една идея. Желанието ми беше да направя съвременен забавен и гледаем филм, за мен и моите приятели, с герои като мен и моите приятели.
и натам още казва, но няма да го пиша, защото звучи сякаш ще гледате интересен и интигуващ филм. но не е.

съвременен забавен и гледаем.
също не е.

въобще претенцията лъха отвсякъде в тоя филм (самият микс от различни езици, между другото много дразнещ). явно го е имало напъна да се направи нещо оригинално (щото на сайта си режисьорката пише и за това как й е омръзнало от клишета в киното ) ама напъна довел до една блудкава супа. честно ви казвам, нищо не му се разбира на този филм. сюжетът му е пълна боза.
естествено, на 40-та минута го спрях. и само нечовешкият ми мързел да стана от дивана (дистанционното беше далече) му позволи на това недоразумение да се търкаля цели 40 минути на екрана. "

Barbabeau, ще гледам "Детектив" Peace

# 183
  • в сърцето на един мъж...
Аурора, не знам, аз го възприех малко по по-различен начин. В самото начало и мен ме подразниха същите неща и си казах - абе защо е български филм, а е пълен с глупости на чужд език. Да не говорим, че Асен Блатечки като македонец хич не ми беше в образ. Но после се замислих, почти към края на филма, че на нас балканците ни е такава работата - все се караме, все делим нещо, все си прехвърляме топката. Но пък в случая може и да се обединим и да направим нещо истинско заедно. Не знам, сигурно има друг замисъл филма или пък няма, нямам идея. Просто за мен беше интересен "експириънс" Grinning А и отдавна съм зажадняла за българско кино, било то и изкривено такова. Предпочитам остров и сърфисти, пред екшън герои в ролята на мафиоти, биеши се с добри западняци.
mamadanii, не съм гледала трета и четвърта част и ако няма към самия торент, то значи трябва да търсиш в сайта със субтитри.

# 184
  • София
Barbabeau, копи-пейстнах си мнение от преди няколко месеца за "Прогноза" от този форум, защото нямах какво ново да добавя.
обаче с интерес следя всяка дискусия относно бг киното, затова дори самото споменаване на "Прогноза" ми е интересно. надявам се и Тина, и другите, като го гледате да се включите.

за никакви кино-блогове не става дума, нито съревнование Peace

аз се включих най-вече, за да кажа на всички, които чакаха "King`s speech", че най-сетне е наличен в Замунда и Мастърс и дори вече има субтитри. дано само качеството да е добро. после се надявам на коментари тук, тъй като май това е най-спрягания филм за много Оскари тази година Hug

# 185
Аз не съм обидена на никого и предишното ми декларирано излизане от темата не беше с цел да се фръцна, а в следствие на едно чувство за неадекватност, което се роди у мен.

На въпроса ти, Ив, ще се опитам да отговоря, но май няма да съм от голяма полза, със сигурност не и откъм актуалност...
Живея в Италия, но не следя киноафишите и не съм запозната с най-новите италиански филми. Мисля, че най-"младият" италиански филм, който съм гледала, е "Gomorra", а той е от 2008 година. Тема на този филм е мафията и по-точно групировките на организирана престъпност от района на град Неапол. Филмът е много модерен и няма нищо общо с почти романтичните стари филми за семейства, Кръстници, чест, вендета и подобни остарели клишета. Филмът е направен по книга на един млад човек - Роберто Савиано, който се превърна за Италия в нещо много повече, отколкото просто автор на една книга.
Колкото до телевизионния екран, пак трябва да кажа, че не знам. Вкъщи имаме абонамент за сателитна телевизия, която ни дава възможност да разполагаме с един малък, безплатен архив от филми, извън ефирната тв програма, и с мъжа ми подбираме филмите, които гледаме понякога, от тази база.
Като "нормален" (ефирен) тв канал, следим предложенията на един канал CULT. Аз не познавам имена на режисьори и нямам навик да помня и следя такива неща, та за този канал бих обобщила само, че предлага обратното на "най-нови, най-популярни и най-касови" филми Simple Smile. (Например там гледах "Високо се издигат червените фенери" миналата седмица.) Сега за месец февруари са предвидили подборка на неиздавани в Италия филми, но които са излезли като предложения през годините на фестивала във Венеция. Тук в тази статия (в последния абзац) се виждат някои имена: http://www.cult-tv.it/a-febbraio-cult-va-a-venezia/.

# 186
Явно се налага да припомня заглавието и целта на темата, след като ми се наложи да премахна близо три страници неприятни обвинения, нападки и обиди.

Моля, придържайте се към темата и обсъждането на филми.
Темата не е място за лични нападки и противоборства.

# 187
Благодаря, Mamma!

Както бях отбелязала, неубедителна игра на Ейдриън Броуди и Пенелопе Крус в "Манолете". Филмът беше излъчен по БНТ.

# 188
  • Belgium
King`s Speech е с много добро качество, бях писала за него. Ще са ми интересни и други гледни точки за филма  Laughing

Barbabeau много интересен паралел правиш с 'Детектив", никога не бих се сетила да го интерпретирам по този начин във връзка с друг филм. Непременно ще гледам този, който си препоръчала.  Laughing

# 189
  • София
King`s Speech е с много добро качество, бях писала за него. Ще са ми интересни и други гледни точки за филма  Laughing

ужас, снощи почнах с фал старт. гледах около 30 минути и заспах Blush обикновено не говори добре при мен това, дано по-нататък ме заинтригува Peace

# 190
  • Belgium
Ами може да дойде една идея по-муден. Зависи от вкуса.

Сподели крайна оценка като го догледаш  Laughing

# 191
King`s Speech е с много добро качество, бях писала за него.

Не е от филмите, които бих искала да гледам.
Но съм емоционално любопитна Simple Smile към екранизацията на Норвежка гора. Писала съм за режисьора, да не се повтарям.

# 192
Ще използвам реплика на Гея и "ето и моите два цента кино"  Wink :
петък - "Io sono l'amore" /"I am Love" - Тилда Суинтън в една немного обичайна за нея роля, но отново изиграна безапелационно / тази жена винаги ме възхищава как успява да се слее с ролите си/. На първо четене във филма не се случва почти нищо до трагичния финал, но напрежението се покрадва във всяка една минута и се надгражда. Сниман е прекрасно, с усет към детайла, италианското чувство за стил е във всеки един кадър. Тилда - убедително показа мрачната и дълбоко руска душа, която дори и извадена от своя контекст продължава да бъде трагична. Препоръчвам, но не и на любителите на динамиката. За почитателите на модата / които съм виждала в други теми/ - Тилда в комбинация с Фенди и Жил Сандер.
събота - Sylvia /2003/ - отдавна търсен от мен филм. Аз съм от малкото хора, които смятат Гуинет Полтроу за изключително талантлива актриса и този филм е абсолютното доказателство. Образът, който пресъздава е натоварен с много възможности и за възход и за провал, но мисля, че тя справя. Вътрешната лудост, недоволството, демоните, които преследват Силвия Плат, се предават само с поглед или жест - без преиграване. Чудесна екранна химия м/у Даниел Крейг и Полтроу. Препоръчвам!

# 193
Sylvia /2003/ - отдавна търсен от мен филм.
За мен не е достатъчно достоверен. Гледала съм и документален филм по една ТВ, мисля, че съм писала в темата, да не се повтарям. Не търся прилика във визуален план между акрисата и писателка, но в случая Г. Полтроу е далеч наистина от представите ми за С. Плат, която 'познавам' от творчеството й, и от думите на  другите (автори) за нея.

# 194
Снощи гледах "The big bang" - с Антонио Бандерас
http://www.imdb.com/title/tt1307873/
През цялото време си мислех за Реймънд Чандлър. Филмът доста прилича на "Син сити"
На мен ми хареса Peace

Някой друг гледал ли го е, да сподели мнение

Общи условия

Активация на акаунт