Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 304
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
  • Rennes, France
Оф, и ние пристигнахме...
Христос Воскресе на големи патерици Mr. Green

Малчо се адаптира но не много лесно, не иска да суче, кожата му е проблем, сърби го...не знам вече какво може да е...сега смених пак праха... Tired

Иве, Мони като се усъмнихте за алергия от млечни продукти, къде беше избила? Че Луи е със много зачервени коремче и гърдички...но само там - и около пампа - но това си го отдавам на пампа. Или наистина е праха...но вече сменям трети поред ooooh!

А наистина е много неспокоен...чеше се...трудно заспа днес, тази нощ се въртя като шило Rolling Eyes
Айде и аз се оплаках... Whistling

# 646
cutty, не сте ли се консултирали с педиатър? Явно не му е комфортно на детето, щом не иска и да суче...  Защо мислиш, че е от праха и с какъв переш в момента?

Мария, вярно не е лесно с традициите - още повече ако като мен човек не ги е спазвал кой знае колко навремето. Но на децата им подариха бои от училището и боядисани дървени яйца за модел, а и имаше много хубав урок за традициите в БГ по Великден. Може и да опитаме да боядисаме яйца все пак - на времето баба ми го правеше за първи май, сигурно най-вече защото тогава бяха почивните дни. Но естествено шоколадовите са по-интересни, а и по-бързо се употребяват Mr. Green

# 647
cutty, при нас имаше повръщане, не е имала проблеми с кожата, но наистина това е често симптом.
четох и в другата тема, наистина много неприятно, виждам, че правите всичко възможно Sad Консултирайте и някой друг лекар. Не знам какво да те посъветвам друго  Hug

Ех Мария, така е с традициите, но какво да се прави. Други се създават Simple Smile

# 648
Aз пък си спазвам традициите, някък си ми е мило и не мога да си представя Велик ден без боядисяни яйца и агнешко печено със зелена салата  Simple Smile Но все пак това ми е едва 3 ти Велик ден тук, така че не се знае какво ще стане с времето, а и нащо дете е още много малко за да има предпочитания  Wink
cutty, да не му е много суха кожичката на детенцето и от това да се зачервява? Ние имахме такъв проблем , но с мазилца с времето го израстнахме. Успех и бързо адаптиране!
Боби, не вярвам да е чак толкова лошо в Родината , ще се адаптираш, а и със сигурност имаш доста приятели и няма да скучаеш. На всякъде си има и плюсове и минуси. На мен лично тук много ми липсват приятелите ми.

# 649
Боби, кураж с адаптацията.
Сити, да не би не сукането да е някой от кризите на растежа през , които преминават малките. newsm78
Мария , ти ли беше коментирала преди време за ваксините, извинявай ако греша, въпроса ми е кои са всъщност задължителните ваксини във френския имунизационен календар?

# 650
А не е лошо ли в родината newsm78Ами тогава каво тьрсим всички тук hahaha
Веринке много е зле положението в БГ и става все по-зле,имам голяма дьщеря там и знам с колко й увеличихме издрьжката от миналата есен насам.
Да не говорим за баща ми който е пенсионер и взема доста голяма пенсия за БГ цели 350лв,вьпреки това му помагаме с храна например-щерката му носи.
ЛиЛи слушай Мария К. тук не признават други езици освен френския,убедих се от собствен опит.Пишеха ми и ми казваха да уча но аз се отнасях не много сериозно и сега през двата месеца престой в БГ ще наваксвам Joy Joy Joy

# 651
  • Rennes, France
Ох, момичета да ви се оплача и на вас Tired

От март на Луи коремчето и гърдичките се зачервиха, ама с един такъв странне десен...петна. Отделно около пампа, на крачетата и долу ниско на коремчето. Това го отдадох на памперса, а коремчето - на суха кожа. Пера с еко препарати - био Crossing Arms Мазах с Веледа, с Невен и Лен, с нищо, със Судо крем от БГ...е нищо не помогна. Педито и Джи-пито казаха че може да е екзема от евентуална алергия - за целта спрях млечни или от прах за пране - пак смених ooooh!
но продължава и направо съм в стрес вече...къпя го един път в седмицата. дупе мия на всяка смяна. но подобрения няма...при къпане се зачервява още повече - през останалото време са избледнели петната. иначе лице, ръце, гръб, че и дупе - нищо няма...
ей така сме Sad
отделна сега нещо ну иска да суче...абе пълна програма.
айде оплакох се.
сори... Blush
отивам да го приспивам сега...пак ooooh!

# 652
cutty трябва лекар да се изкаже, да не са гъбички някакви, така както описваш местата, на които са се появили? Вие в Бг ли сте всъщност или се завръщате, нещо не съм в час? Wink Дано намерите разрешение на проблема!

Мари, тук са задължителни единствено Дифтерия, Тетанус и Полио.
Всички други са (силно) препоръчителни: РОР, Приорикс (морбили, заушка, рубеола), Хепатит б, Менингококова ваксина, Туберкулоза, както и другите съставки на петвалентните, които включват трите задъжителни + Хемофилус и коклюш....

Иначе относно традиците, да се коригирам, че аз ги спазвам и то откакто се родиха децата. При мен еволюцията стана в обратна посока: като бях сама, млада и нехайна, не ми е идвало на ум да боядисвам яйца Laughing започнах като се родиха децата и се почувствах "проводник на традиции" Wink Но откакто децата станаха по-големи и осъзнати и особено откакто се сравняват със съучениците, престанаха да са пасивни рецептори на традициите, а по-скоро избират кое им е интересно и най-вече в конформ с останалите... Wink

# 653
Сити заведете го това дете на дерматолог,ако не се подобрите на детски алерголог.Поне там в БГ има лекари на воля-не знам кьде сте но в по-големите градове има.Прах за пране в БГ най-хубавия е Тео бебе поне по наше време беше така преди 4год.Това е хубавото в БГ 'едно от хубавите неща които останаха-че е лесен достьпа до специалисти докато тук е ужас,чака се много дьлго

# 654
  • Rennes, France
 Hugмомичета...

В БГ сме до края на май. Сега пера с Тео бебе, да видим, ама предполагам трябва да мине малко време да си покаже дали има ефект newsm78
Че то тука докторите ме посрещат с въпроса: ама ти нищо ле не му даваш още, само на кърма ooooh! - леле егати лошата майка съм Crossing Arms Да не говорим за забелването на пишлето...та сега знам ли с този дерматолог ако го търся тук ooooh! Ама май така ще стане, но смятам да изчакам поне тази седмица и другата...иначе той е страшен - играе си, смее се, само от време на време ми стачкува и не иска да яде Thinking А май и зъб почва д го мъчи Tired

Аз съм ЗА традициите и смятам че е много хубаво за децата да знаят и двете традиции...а и нашия татко е фен на БГ традициите... Peace

# 655
Ето ни и нас! Багажа дойде, разопакован е, чака да го подреди някой Wink нямам място за бая бАклучки, чаши и чинии, кухнята е много "мини" Wink ще сме на кашони докато измислим къде да ги пласирам Wink
Чумби,
не звуча положително, защото ми е много депресивна тук действителността. Положителното е - повече от половината ми приятели са в БГ, другит за жалост разпилени по света (ама така в почти всяка държава имам близки Wink Както Дони казва, трагедия е верно! Качеството на живота/храните/въздуха е мнооого паднало. Ако искаш нещо с вкус, различен от пластмаса - плащаш 2-3 пъти повече, отколкото във Франция. Цената на работната ръка е много ниска (такси, фризьори ...) и това овълчва хората. Повечето им е паднало пердето и карат по течението, без да се интересуват накъде ги влачи. Жалко е за родината, ама нищо положително не виждам - няма дух, няма самодисциплина и самоуважение, гордостта липсва. Не ми е ясно как банките дават 10% лихва по влоговете тук, я само 1-2 във Франция... Както и по заемите де - тук са 15%, там 5...странна държава сме ние Wink

За традициите - много обичам, опитвам винаги да спазвам, мъжа ми много се старае да спазваме БГ традициите, повече сякаш му харесват от френските, само дето таз година за Великден нямах сили и мама помогна, но кротко по семейно, тримцата само си бяхме с болното бебе.

# 656
Мария, благодаря , и аз така си мислех, но не бях сигурна.Това значи ли , че само с тези ваксини примерно могат да ни приемат в училище?
Тео бебе, четох , че съдържа нещо не позволено за бебешки прах.Има една темичка за праховете, там го обсъждаха момичетата.
http://ljato.wordpress.com/2009/02/19/teo-bebe/

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 09:54 от mari:)

# 657
Da, tezi trite sa edinstvenite zadaljitelni za uchilishteto Peace

# 658
Мари Тео бебе се произвежда в нашия град и вьв фабриката работи нашия крьстник.Той е точно в цеха на праховете защото Фикосота произвеждат много видове,че той ми е казвал че не се прави компромис с качеството.Затова и аз сьм купувала само такьв и никога не сьм имала проблеми,не мисля,че жените от другата тема са прави newsm78

# 659
Заричам се официално в сибер-пространството, че повече дежурства ( поне в следващия цикъл от 6 месеца) няма да вземаааа! Crazy Ако измежду новините покрай кралската сватба, които аз изобщо не съм видяла, съобщят за пациента убил друг, да знаете това е моят човек от тазнощното дежурство #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт