Зимната ни приказка продължава - Франция 27

• 34 295
  • 732
  •   1
Отговори
# 660
Ах, Мария, сериозно ли ? Ужасно звучи, дори и да е само образно...
Надявам се поне че не си сама по време на дежурствата !

Иначе за свадбата не се безпокой - не си единствената  Confused

Днес приключих стажа. Без предложение за работа  Cry Cry
Отивам да си легна в знак на протест  Wink

# 661
Съвсем сериозно, оттам идвам... Умрял си е човека, без съмнение...другия не разбира за какво става въпрос...трагедия Cry
Съжалявам за стажа, дано скоро намериш работа Peace
Лека нощ.....

# 662
Ужасно  Sad Аз си мислех, че в тези болници пациентите са изолирани  Thinking
Дано да си успяла да поспиш...
Винаги съм се възхищавала на лекарите, как издържат  omm Наистина се иска призвание  omm

Приатен WE на всички  Simple Smile  Аз се залавям да пиша Memoire който трябваше да е готов за ... утре  ooooh!

# 663
Ей, здравейте! Тук съм,  даже спах, сега ще чистя в къщи hahaha
Юлия, инцидента е станал в дома на жертвата, не при нас. Нали пациентите често излизат в отпуск уикенда, тези двамата отишли у единия уж за добро, а накрая нещата завършват трагично... какво да се прави, за съжаление нещата са непредвидими. Агресора е бил смятан за стабилизиран. Те всъщност са се били , явно жестоко, няма оръжие замесено. Оцелелият също бе доста смлян...

Споко!След това нека започнем уикенда ведро и да успеем за първи май да изпишем 5 странички Laughing
Юлия, леко писане на мемоара! Имаш късмет, че утре е неделя, така че стават цели два дни за работа! (Ох , и аз всичко все в последния момент правя, не ми увря главата и сега на зрели години Wink)

Последна редакция: сб, 30 апр 2011, 12:39 от Мария К.

# 664
Ouf ! както би казал синът ми  Wink
Аз си помислих че са се трепали по време на твоето нощно дежурство !

Мемоара няма начин да свърши скоро  Sad
Не е фатално, защотото тази на която трябваше да го предам ми съобщи че няма да мога да се свързвам с нея до 15/5, НО междувременно ми удвои работата !
Така че срокът е отложен, но с значителна добавка в задачите, а планинга си ми беше вече препълнен за този период  Whistling

Ох, както винаги кучето ще скача според тоягата  Tired

Иначе си права за последната минута  Embarassed Не, че си нямам извинения, но то си е до характер - няма управия  Rolling Eyes

# 665
Тази неактвност през уикенда показва активност на по-интересни и вълнуващи места, нали? Споделете Laughing
Юлия, напредва ли мемоара?
Боби, cutty, оздравяват ли малчуганите?
Ивенце, завърнахте ли се?
Роца и другите, вие къде сте? Sunglasses
Лека и успешна седмица!

# 666
Ами, бутам го, но не напредва особено  Tired Сега ще съм 2 дена в къщи, дано ми спори повече от WE-да...
Ох, не можете да си представите как МРАЗЯ да пиша  Rolling Eyes
А пък каквото и да захвана, все това се очаква от мен ! Може би защото останалото като не ми тежи и не го забелязвам  newsm78
Казаха ми, че като не искам да пиша и да командвам, не е трябвало толкова да уча  Crazy
Тука така се захващат за дипломите,че няма управия !

Лека седмица и ... пишете поне малко, че иначе как ще се разсейвам  Wink

# 667
Прибрахме се Simple Smile

Добре мина "почивкатач - роднини и приятели бол.
Сега ще броим 3 месеца до следващата ваканция.

Мария, не разбрах кой кого е убил, но не е било забавно сигурна съм Sad

Ние се вълнувахме за кралската сватба.  Sunglasses
Лека седмица на всички  Hug

# 668
Олеле майко Мария и твойта хич не е лесна,тежка професия имаш.
Иве купихте ли обувки на Мон newsm78
Как е в Бьлгария и на мен сякаш вече ми се ходи,но само за няколко дни а ми предстои двумесечен престой нямам идея как ще издьржа.Обаче няма как дьлгьт на дьщеря и майка ме зове.

# 669
Мария,
Кошмарна работа си имала с пациентите ... Ужас!
Малката се оправи - беше 72 часа, точно както френския доктор каза - организма се бори, без наша лекарствена намеса. Сега зъби я мъчат от време на време, ама бива. Друсам я по Софийските улици, направо не вярвам как са оставени в безобразен вид! Каква Европа, какви 5 лева!!!
Дони,
Дишай дълбоко и ще изкараш два месеца! Само дето ще се дразниш на недомислици, ама здрави нерви трЕбват. Аз май нямам вече, малко си поревавам като съм сама, че кофти иначе. Но си признавам де Wink и хората са ги подменили в тая държава, да знаете! Люшнати са в двете крайности - 2%, дето ти спират на път без пешеходна пътека и те изчакват да преминеш (защото на + - 500 метра може би да има, но не е сигурно) , и 98% идиоти/тки дето ще премажат първо количката, после и теб, без да погледнат през какво са минали... но хайде да не се оплаквам. В хубава къща с дворче сме, подхванахме прозорците ... 5 стаи, хол и куФня, нали се сещата колко прозореца имам... Времето е гнъс, ту пече, ту вали и трещи. Котарака изучава местната флора и фауна (особено преминаващите глутници кучета го правят по-нисък от тревата). Туй то, има си като навсякъде хубави страни, само дето лошите ми идват в повече...
Целувки нанвсички!

# 670
  • Rennes, France
Привет Франция Hug

Докладвам и на вас: след среща с дерматолог и алерголог се наслушах на глупости, препоръчваха ми кортико стероиди, кремове дето причиняват рак и не се ползват при деца под 2г #Crazy и се наслушах на това колко било вредно че не давам вода и че не трябва да кърмя след 1г на детето защото съм щяла да го набухам с хормони...ей такива ми...И да не ви казвам какви пари платихме ooooh! #2gunfire
Ама бебо е малко по-добре, мажаго с кремче на Др Тайс и това е ...днес ще го мажа  и с кърма и така Crossing Arms

Тук е наистина трагично и много ми е мъчно защото майка ми, баша ми, брат ми, баба ми...абе хорат които обичам се мъчат като грешни дяволи.
Вчера спрях пред пешеходна пътека и хората ми се изсмяха Shocked Rolling Eyes
Дето вика Боби...леле ooooh! ooooh! ooooh!
А времето- без коментар: няма по-гадно от гадното време Tired
 Hug на всички

# 671
Момичета, съжалявам, че сте в лошо настроение от Родината....И аз винаги така се чувствам там, така че не мога да ви успокоя, просто не обръщайте внимание и толкова. Може би винаги е бил такъв манталитета, просто ние не сме забелязвали, за нас това е била нормата на поведение.
Боби, дано успеете да намерите вашата "ниша", щом устройването в Бг е най-удачния вариант за вашето семейство. Peace

cutty предписването на кортикоиден крем на бебе е практика в цял свят (ако опитът ми във Франция е "цял свят" hahaha). Моят син имаше суха и ставаща на лишеи, плаки, ,не знам как да ги нарека, кожа. Още от малък педката ми изписваше кортикоиди. В един момент се осмелих да ги прилагам, в кратки протоколи, за 5 дни май беше. Имаше ефект веднага, но за кратко, проблемите рецидивираха. Страничния ефект бяха бели петна по кожата където съм мазала, така че станах по-внимателна към употребата му. Същата френска педиатърка още от третия месец се чувстваше длъжна да пише в здр. картон, че детето пие адаптирано мляко, макар че ние дори нямахме такова в къщи, не можеше да приеме факта, че го кърмя след 3 месеца и толкова. Фразата беше "Ама до три месеца е хубаво, но после няма нужда, имунната му система вече функционира!". Това бе "потвърдено" и от женералиста  Joy А като наближи годинката направо изпадна в паника при идеята , че още кърмя... За "нейно щастие" на една година кърмата ми спря след един тежък отит ( в БГ! , единствения, който е имал!), когато не можеше да суче почти седмица и после въпреки усилията ни не можахме да възвърнем двете сутрешно-нощни кърмения! Ако не беше станало така съм сигурна, че щеше на психолог да ни прати Laughing
Досаждам ти с тези анекдоти за да релативизирам шока ти от родните доктори! Не само в Бг е така. Овлажнявай кожата редовно, къпи го рядко (на нас кожния ни каза един път седмично, ако няма нужда от повече) и не се стряскай от  вида на плаките, в един момент ще свикнеш, че това е неговата кожа. При синът ми продължи до 3 години, в по-слаба степен, но все пак с плаки, особено зимата...
Ивенце, добре дошли и на вас! Sunglasses Къде сте на почивка след три месеца?

Хайде лек ден на всички!

# 672
Здравейте момичета,
не е толкова лошо положението в БГ.  Но сякаш наистина хората са много негативно настроени и всички се подават рано или късно на това настроение.  Cry
Апатията е толкова силна особено след 30 години, сякаш живота свършва...
Но...наистина не смятам, че положението е толкова трагично. Боби, Кюти ще свикнете с някои хувави страни на родината и полсе като дойдете тук ще ви липсват  Wink
На нас май тази година не ми се очертава път към Бг, точно заради проблеми на близки, не искам да ги натоварвам допълнително. Винаги се чувствам неудобно, че нямам толкова проблеми като там, но и хората там си мислят, че като живееш в чужбина всичко е само рози и цветя, без никакви усилия.

# 673
Мария, изумих се от  педиатърката ви, тя сигурно е привърженик на старата руска школа.Аз обожавам  френска ни педиатърка, съветите и напълно препокриват моите разбирания.Страхотен педиатър и човек е, страхотно отношение!

Боби, сега ви е прясно всичко, контрастът е голям!Ще си правим компания след декември тази година, нали по идея ще сме в Банкя, да видим Simple Smile Ако не успеем в бг, обратно към Франция, дори имаме идея да сменим Париж с Перпиньон.
Представям си котарака, той не е виждал такова чудо....глутници виещи , бездомни кучета.
Сити, кураж, племеникът ми беше с форма на екзема, алергия към белтъка.Израстна го.

# 674
Дони, не купихме обувки. Разгледах, не се впечатлих и така.
Цените в БГ и на мен ми се струват ужасни. Но не колкото качеството Sad Преди като се прибирах с желание си похапвах разни неща, сега направо си ме е страх.
Но има и доста положителни неща - роднини и приятели.
Така че Боби, кураж - ще се организирате.
Съжалявам, че не се видяхме този път, но лятото ще се постарая повече.

Мария, ваканцията тази година - 2 седмици БГ и 1 Корсика Simple Smile Всичко това през август.

Къти, много жалко, че никой не намира решение за проблема на малкия. Надявам се, че ще го израсте както казва Мария  Peace

Мари, далече живеете вие, иначе щях да попитам веднага за името на вашата педиатърка. Аз нещо не съм съвсем доволна от нашата както съм споменавала. Ама пусто нямам голям избор.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт