Отговори
# 90
Честито на именниците!  bouquet
Пашик, радвам се че се обади. Аз съм доста разсеяна и изобщо не ви видях Grinning За Нани, много съжалявам. Дано се оправи Александър. Аз бях писала, че съм виждала слузчета в акото на малкия само като е хремав първия път. Иначе мляко съм пила за една седмица 11 литра и нищо му нямаше в акото, слава богу. (Генетически вероятността очичките на Симонка да си останат сини е твърде голяма според мъжо Peace)
Веси - дано ти свърши работа: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=474
Обръща се когато пожелае  Twisted Evil Ако е на мекото легло не може, но на повивалника без надзор не го слагам вече.
Играчки хваща, разглежда, лапа, хвърля.
Зъби - предполагам го сърбят венците, но не му е чак толкова дискомфортно. Тати се е сдобил със зъбки на 4 мес., а аз на годинка и сега идея си нямам кога ще ни почнат...
Очите му бяха тъъъъмно сиви, сега кафенеят.
За къпането - като Ноел и Пашик - всяка вечер, той си знае - даже става нетърпелив да се наджвака Wink
За сядането, нямам никакви намерения да го карам да сяда - когато той е готов, тогава.

Ние днес бяхме в мола и ми е съвестно за малкия, дано не е прихванал някой вирус. То нямаше много хора де. Просто нямаше как да не се възползвам от тати, който е тук Rolling Eyes

# 91
Бобченка, аз съм си в момента в БГ и отговарям за Стъклен дом. Още не са го пуснали, но четох че ще го пускат на края на месеца, макар, че реклама по ТВто още не съм видяла.
Аз с такова нетърпение чаках да се приберем в България, за да погледам малко българска телевизия, ама досега съм гледала само няколко пъти. Телевизора е включен нонстоп, но основно на Дискавъри и аз рядко се заглеждам, то моето бебе е от тези, които искат постоянно внимание.
Иначе тъкмо бях се навила да се абонирам за Айтиви партнер, че са на спътник, който хващаме добре, но те станаха ТоталТВ и не искат да ми продадат само карта. Обаждах им се, питах, ама те без приемник карта не искат да ми продадат, а ние си имаме хубав цифров приемник, и не ми е притрябвал техния. В крайна сметка ме ядосаха с това и се отказах.
Хейли, Hug Ник също не повръща големи количества, но пък доста време след като е хапнал и това ме кара да си мисля, че е рефлукс.

# 92
  • София
flufffy, ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН мила! Колики нямаме отдавна, всъщност нищо не разбраахме от коликите. Такъв рев се случва за 3-4 път и никога не успяваме да намерим причината. Може някое ластиче на пампата да стяга или ръбче да убива, бебешка му работа...

hailie, ние с теб нали сме на опашката, нашите фърфалаци ще се очовечат последни Simple Smile Ще се научат децата на всичко Simple Smile Хубавата новина е, че ще почакаме още за зъбки.

# 93
Арим, ние май съвсем скоро ще се сдобием с 2бр зъбки Crazy . Вече му се виждат долните, но още не са избили, по цял ден джвака тия пръсти. Като му махна ръцете плаче и се сърди. Днес му сложих ръкавички и беше много смешен. Лапа си ръцете, но му е гадно от плата, маха ги, плаче и така 15мин. Но като му дам нещо друго пластмасово и го бута с езиче и се мъчи да повръща, хич не ги тачи неестесвените материи. Иначе като му дам моя пръст го "захапва" и ми се хили. Утре ще се обадя на педи да го питам с какво да мажа, а и нещо имаме слуз и му редичко.... Тревожа се, въпреки че той твърди, че е от коликите.  Confused

Честити месечинки на бебчетата! Да са здравички и да слушкат!

Честит имен ден на всички именници! Да си носят името със здраве и да им донесе много щастие и късметbouquet

# 94
Ама защо на мен ми благодарите за темата? Лейди е виновна, че ви осигури цели 50 нови страници да си чешете езиците. (Между другото, спрете се малко де, човек ще помисли, че нямате деца да гледате, срамота! Темата, нараства с темповете на ла редутската. )  Joy

ААА и да ви питам за... Деавита - давате ли и по колко капки?....
Шегувкам сееееееее!  hahaha hahaha hahaha

Нещо ме базикаш, ааааа?  hahaha
Хипо,  Joy

Днес съм в настроение, така че ще пиша, пък който иска да чете.... Crazy
Намерихме си баба Ани и е страхотна. Жена, която е работила в дом майка и дете, медицинска сестра е и живее точно срещу нас. Поверихме и днес съкровището ни и ходихме да уважим един именик и много добре заредих. Много е хубаво да се излиза от време на време. Успях и да хапна и пийна, въпреки маската на устата (нали съм болна), не успя да ми се опълчи пустата маска.

Веси, педи каза или стодал или проспан и аз давам проспан, че такъв имах вкъщи от Симона. Отделно от това давам и ферум фосфорикум (май е някакво желязо). Пуснахме днес гърлен секрет и според него може да се предприеме и друго. За мене взимам хомеожен и тонзилотрен, за гърлото и пак проспан за кашлицата. Правя си и ряпата с мед за кашлицата и днес съм по-добре вече.

Във Варна, най-вероятно ще дойдем в Неделя, до Четвъртък. Стига да сме здрави. Смених часа при Райков за 2ри Февруари, така че и тогава пак ще сме там.

А сега за статистиките, нали не мислехте, че ще пропусна... Party

Както казах, не се върти на никъде моя. Също не се мърда да хване ни играчка ни нищо, но много съсредоточено се опитва да ги премести с поглед. Много ги гледа.  Laughing

Къпя един път на 2-3 дни. Симона сега  я къпем през ден, а главата през къпане, а лятото всеки ден я къпехме, но главата пак си беше 2-3 макс в седмицата. И мойта коса така я мия и е страхотна (а аз много скромна)  Flutter

Масаж правя след баня, а гимнастика когато се сетя или докато си "говорим" с Радо, един път на ден, като гледам да не е веднага след ядене. Гимнастика не е фатално ако не се прави. Едно време е било задължително, защото нали са ги повивали стегнато, но сега като ритат и махат с ръце постоянно, им е достатъчна гимнастика. Виж масажа за мен си е важен, за да развива мускулите и стимулира кръвообращението.

Очите му се избистриха до тъмно синьо за сега. На Симона и останаха сини, ще го видим Радо какво ще измисли, аз съм с пъстро зелени, а Мартин с кафяви. Баща ми и сестра ми са със сини.

В бънджи слагах Симона след 4ти месец, но в началото, не стъпваше до земята. Ние седяхме при нея и я люшкахме на горе и на долу и много се радваше. Никога не съм я оставяла за повече от 15-20 минути. Всички тези съоръжения (гимнастика, бънджи, проходилка, люлка, шезлонг и т.н.) ги ползвах по много малко, колкото да я разнообразявам и колкото да получа половин-един час спокойствие.

Ели, 9 кг. ли бе? Кога ви е абитуриентския бал? Да не го изпуснем....  Hug

Може и да съм изпуснала нещо, ма не се притеснявайте, веднага ще се върна да си го добавя. Самичка съм и чакам Марто да се върне.  ooooh!

Арим, да не би Ева да ти е развалила компа от ревност. Радо ако можеше, мисля че щеше да го направи. Симона се опитва всеки ден.  Stop

# 95
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Привет!  55

Честит имен ден на всички Антонии, а вече и на Атанасовците! Много здраве и късмет!

Изчетох ви, ама по обсъжданите въпроси ще се включа утре, ако успея.

# 96
  • София
 Hug Едвам успях да ви настигна поне с четене...
Ужасно ми се спи и за това само ще "изплагиатствам" :
Привет!  55

Честит имен ден на всички Антонии, а вече и на Атанасовците! Много здраве и късмет!

Изчетох ви, ама по обсъжданите въпроси ще се включа утре, ако успея.

Peace, благодаря ти, Не съм  Blush

# 97
здравейте,

аз пак ви изпуснах края

да похваля постиженията на Богдан

1. сяда само от легнало положения  Shocked няколко пъти вече едва не падна от дивана. подпира се на лакти и прави нещо като коремна преса и е готов, но понеже е нестабилен се забива напред или настрани. как ще го удържам до 6 месеца не знам. взех да се замислям кога се слага децата седнали на пълни 5 месеца и започването на 6 месец или пълни 6 при започването на 7 месец  newsm78

2. вече се обръща от корем по гръб

за зъбите няма да пиша 3-то, защото още нямаме, но много го сърбят венците. имаме няколко гризалки, но са от големите. тези дни му взех на "томи типи" гризалка тип биберон. накрайника за лапане е направен като венеца на бебето. много е готин с нея гризе и ми гука от кеф  Joy

http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Gummy-Teethers-Pack/dp/B00 … 42150&sr=1-29 ето това е от вис виталис 2бр. в опаковка стъпка 1 и стъпка 2 за 7,90лв. за кътниците имало и стъпка 3 по нататък ще търся и нея, защото сега я нямаше в магазина

# 98
  • София
За бънджи съм против. Имах позната (още имам де:), нейното дете така беше свикнало на т'ва бънджи, че като го вземеш в ръце и пружинираше, то не е проблем голям, ама тежеше 10 кила и оставях без ръце за 10 мин, не знам за родителите му какво е било.

То е обратното, Хипчо Simple Smile Всички бебета минават през фазата да пружинират в ръцете ти и то затова хората ползват бънджито, да ги отменя малко  Laughing

Стъклен дом, да ви кажа, не е ясно кога ще го пуснат. Има още 4 серии от този втори сезон и после би трябвало и 3-ти да се снима, ама нищо не е ясно. БТВ нали си смениха собствеността миналата година и сега новите собственици ще поомажат малко нещата, докато всичко стане гладко. аз на теория се води вече, че работя там, преди бях в ПроБГ и уж ние ги купихме, пък те ни погълнаха  Rolling Eyes Не знам дали сте видели и че скоро няма да има ПроБГ, а ще стане Бтв екшън.
Та телевизията аз много си я обичах преди да почна да работя в нея  Joy Преди постоянно имах пуснат телевизор, сега през деня не пускам изобщо, вечер в 18:30 цъкам за Забранена любов  Crazy и после новините и това е. Тегля сериали и аз, сега започна един нов много обещаващ за лекари в третия свят, Off the map, първата серия беше много интересна. Гледам си и Хаус, Как се запознах с майка ви, The Big Bang Theory, комедийки общо взето.
Вчера открих топлата вода, че имам канал Discovery Travel and Living и имаше толкова интересни предавания, че го зяпах цяла вечер  Crazy Гледали ли сте го? Имаше за едно семейство с 8 деца; имаше едни сладкари, дето правят торти; за едни дето оправят стила на обличане на една девойка... Рекламираха и някаква веселба I didn't know I was pregnant, ама много късно го дават, няма как да го гледам.

# 99
Здравейте мамчета!
Първо да почерпя за третата ни месечинка днес:

Честито днес и на:Борис, Анна и Борислава(мами - Облачето, Елебо и Микка ж)

Честито и на именниците днес! Да им е живо и здраво името!Да папкат и слушкат бебчовците-въпреки,че съм убедена,че нашите октомврийчета са мноооого послушни Grinning!

Моята кукла посяга и хваща , но още неумело и бързо изпуска играчки, завивки и каквото докопа.  Вечер, като правим масажа и е по корем, се обръща настрани, но цяло обръщане от гръб на корем или обратно още не правим- раничко е мисля още за такива постижения. Рано или късно и това ще стане! Тази нощ доста си спахме и сега е весела и бъбрива.
Притеснява ме само това често повръщане по малко, като на моменти, понеже повръща и през носа, се задавя, не може въздух да си поеме, и страхотно се плаши. Като и поотмине зуква с всичка  сила и не може да се успокои. Аз как се чувствам пък да не ви казвам. Бабите толкова ги е страх от тези изпълнения, че категорично отказват да останат сами с нея(ако реша да изляза например и да им я оставя). Та където и да ходим, Яни си е навсякъде с нас-с кошчето за кола си я разнясаме като куфар  Grinning Laughing).

# 100
само да допълня, че за мен уменията на Богдан са постижения понеже кака му беше толкова дебела, че не можеше да мръдне. до 8 месеца я намирах така както съм я оставила. никакви признаци сама да сяда или да се обръща по какъвто и да е начин. и сега той като се обръща и сяда (това много ме притеснява да не стане някоя беля още е малък за такова наточарване добре, че не може да се задържи) на 3 месеца ми е направо неестествено

# 101
Добро утро!
За бънджи съм против. Имах позната (още имам де:), нейното дете така беше свикнало на т'ва бънджи, че като го вземеш в ръце и пружинираше, то не е проблем голям, ама тежеше 10 кила и оставях без ръце за 10 мин, не знам за родителите му какво е било.

То е обратното, Хипчо Simple Smile Всички бебета минават през фазата да пружинират в ръцете ти и то затова хората ползват бънджито, да ги отменя малко  Laughing

Не всички бебета пружинират!Голямата ми дъщеря никога не е пружинирала,не е пълзяла също,всяко дете е различно!

Честити месечинки ,да са живи и здрави сладурчетата!

# 102
  • У дома
Добро утроооооо   bouquet, навън грее прекрасно слънце и ми е едно хубавооо, малчо се събуди весел, гука, смейка се, сега папка.

Снощи не можах да се вкл. в темите, но сега ето и от мен за статистиката  Laughing
- къпането го правим всяка вечер най-късно до 8 часа - при нас е цял ритуал с каката и тати и той толкова се кефи, а снощи уля навсякъде, такова ритане и пляскане беше. Случвало се е тати да е болен или много да закъснее, тогава в легена мия без косичката.

- хваща всичко, което докопа, държи много добре, здраво и съответно го пъха в устата. Доста майсторски си маха бибката от устата и намества юмручетата

- за обръщането вече казах, не прави никакви опити

- очите ни са още сини, на каката и моите за пъстри към зелено, та може и неговите да са така. Иначе моята баба е със страхотни сини очи

Друго не се сещам какво беше  newsm78

Честити месечинки!

Честит имен ден на всички именници!

Днес пак ще има разходка, но май ще бъде по-раничко към 11.30, че вчера в 14 беше вече доста студено, замръзнах.

Хубав ден  Heart Eyes Hug

# 103
  • София
Възможно е, Пашик, трябваше да напиша "всички бебета, които съм виждала"  Grinning

# 104
Мами, вчера четох, че някои от вас не извеждат бебенцата, защото спяли Thinking . Защо така?  Питам от чиста доза любопитство. Моя сладур много често след като яде в 12-12.30 заспива. Аз си го обличам както спинка, и излизаме.

Общи условия

Активация на акаунт