На Снежковци и весели шейнички се радват АПРИЛЧЕТА добрички!

• 39 592
  • 730
  •   1
Отговори
# 600
Много ми е трудно да пиша след поста на Еми smile3518 моля се само всичко да се оправи толкова бързо колкото е дошло  newsm17
Миме честито виждаш ли че лека полека нещата се нареждат  Hug
Вери на патеричка честито на Габи много да ви радва от снимковият материал личи че сте си искарали много добре  Hug
За непослушанието и тръшкането в отбора сме ама аз не се давам лесно , не им разрешавам и всичко защото ако разреша те искат още и още  Mr. Green с други думи пробват ме
Днес излезнахме сутринта и се прибрахме в 17 ч прекарахме си един чудесен ден поръчахме тортите за рожденния ден ,играха, ядоха и спаха навън и най вече много ме слушаха
И обещаните близнашки снимки  Mr. Green

Лека вечер  Hug

# 601
  • София
Здравейте, мами,
Много отдавна не съм писала, но ви попрочитам макар и набързо. Трудно ми е някак да свикна на новия си режим. Върнах се на работа от близо 2 месеца и при това на нова и ми остава малко време за мен си Simple Smile
Макар и от далеч стисках палци за Алексче  Flowers Four Leaf Clover и много се радвах на добрите новини покрай нея и спестените операции. Еми, не се отчайвай, от сърце желая новите трудности да не са непреодолими и да виждаш светлинка напред...  Hug Не се отказвай да пишеш.

На патеричка и аз да честитя рождения ден на кака Габи -
Нека е винаги така лъчезарна, ведра и добра и да носи много радост на семейството си! Да има много здраве и верни приятели! newsm59
Very nice, снимките са ви много хубави, а рожденичката сияе  Heart Eyes

Villyh, преди време беше питала за координати на хомеопат в София.Може вече и да си открила, но да похваля нашата доктор Стоименова от център Хирон - водя и двете деца при нея (баткото вече 1,6 г.). Ако искаш погледни мненията ми в темата за Хирон. Ако те интересуват повече въпроси, насреща съм.

Много положителни мисли от мен за малкото бебче на Фивър  Praynig

Пускам линкче с малко снимки от рождения ден на госпожицата. http://jiju.snimka.bg/holidays/2-rd.578231 Нямаше някакви особени приготовления при нас и поради факта, че тя се опитваше да се разболее, но закреpихме положението. Празнувахме на домашен терен и мисля, получи се добре. Обсъждахте подаръци по-рано. Ние й взехме колело, тъй като още от есента като излизахме с колелото на баткото все искаше да се качва тя. И си представих как като се стопли сега пак ще иска да го окупира и най-добре да използваме ентусиазма й да се научи да кара. След първото сефте този уикенд навън горе-долу започна да разбира как се въртят педалите  Simple Smile Иначе вкъщи го караше като кракомобила на Фред Флинтстоун  Laughing

# 602
  • София
Вери много хубави снимки и торта Heart Eyes
Олче мерси за подсещането,ако имаме възможност след крайната организация ще дойдем и ние Hug
Еми не ни натоварваш,тука сме си най-близките хора Blush но с този полупост само още повече се плашим Rolling Eyes,по-добре кажи какво стана пак с малката душица Hug Hug
Имамама не се отказвай Hug и ние минахме тежък период в яслата,ето днеска пак имал хрема според тях вчера,но нямаше нищо вечерта и май ща не ща ми е ясно че отиваме към алергия,на каката по-същото време й откриха Confused Sad
Нагледах се на хубави снимки,но повече мога да ви чета отколкот да пиша. Embarassed
Да е честит рождения ден на Дани на мамам Мария,да ртасте здрава и щастлива!
Мимето страхотна новина,много се радвам за баща ти,дано и брат ти да успее със зелената карта Hug
Стига толкова че ще ме хванат вече  bouquet

# 603
  • София
Честито на рожденичетата и на техните мами, дано появата ви след толкова много време не е само по повод рождени дниbouquet

Еми, какво значи, няма да пиша, няма да ви натоварвам. Shocked
Натоварва ме лично мен това, че мислиш по този начин. Знаеш, че всички ви мислим и желаем доброто... Не сме се събрали за едното хахо-хихи тук. И не е много приятелско от твоя страна, когато имаш трудности и си отчаяна да си дигнеш шапката и да ни отсвириш. Точно защото имаш нужда от помощ. И ако наистина те е грижа за Али и ни чувстваш близки, ще ни позволиш отново да сме част от това, и отново не само на думи.
Стискам де що имам палци да се окаже поредното безпочвено наплашване.

Enigma, благодаря, че крадеш минути за нас! Лека работа и да нацелуваш Принца и Принцесата. И дано наистина се видим на срещата, че ми е домъчняло за вас. Heart Eyes
Сватя ти защо не пише? Crossing Arms

Дани, много са ти сладки бандитките. Heart Eyes Наистина изглеждат опасна комбина. Laughing Показвай ги по - често!

вери, прекрасна рожденичка и малка сестричка! Тортата много ме впечатли и мен.

ронка, къде се загуби и ти? Rolling Eyes

Една голяма целувка от нас, всичките! Heart Eyes

# 604
Аааа, Еми, тук сме се събрали заедно в добро и зло  Laughing Освен това повече глави мислят по-добре от една, а и не се знае кой с какво от къде може да ти помогне  Naughty Така че сме тук за теб и ще те подкрепяме кой, с каквото може   bouquet

Нашата драма с непослушанието се задълбочава-вече и бабите и дядовците вдигат ръце  Cry Вчера освен че се е въргалял в истерия в една локва, е успял да разплаче 3 дечица като ги е залъгвал, че ще им даде играчката си, а като посегнели и им извивал ръцете  Shocked Много съм очудена, защото никой никога не се е държал така с него. Започвам да се чудя дали няма да е добре да започне да ходи на частна градина, докато го приемат в държавна, за да е с деца, да се социализира, аи да се сблъска с тях и да види, че има и по-силни от него и че това, което той причинява на другите, може някой и на него да го причини и че не е хубаво. Вие какво мислите?

Ssilvi? (много уважавам професионалното ти мнение и ще съм благодарна, ако дадеш съвет)

# 605
Здравейте сладурани  bouquet
ЧРД на малката Гергана, много хубава цветна тортичка е получила по случай 2рия си рожден ден Heart Eyes Желая и да е здрава, щастлива и послушна!
Енигма благодаря ти за пожеланието, за моето братче съм пуснала документите и се очаква след 3 години да му дойде редът, е дано да стане(нали съм ви казвала, че мечтата ми е на Коледа да се съберем цялото семейство на една маса)Проблема ми е че към цялото семейство включвам всички до пра-пра дядо ми, който да ми е жив и здрав, но знам че той няма как да дойде насам дори и виза да му дадат  Joy
Дани Натева много сладки двете бузанки Heart Eyes Радвам се че хубавото време така им влияе Peace
Еми Hug Praynig Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed няма да повтарям другите мами, но знай че с нас винаги можеш да споделяш и кой с каквото може ще помогне Peace Дано да са напразни опасенията ти Praynig
Мен се мъчи да събори един гаден вирус Confused целия офис беше болен и сега и аз подсмърчам, дано да ми се размине, че да не разболявам Дидито Rolling Eyes

# 606
Емили, дано е поредната лекарска заблуда и всичко с дечицата да е наред! Молясе ...... Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig За кое от децата се отнася? Не искам да пиша какво си помислих. Аз лично много се стреснах от последния ти пост  Sad А и няма с какво да ни натоварваш тука имаш и нужда да поговориш с някого.

Аз не смятам да си отказвам до водя Григори на занимание. За да свиква с деца, с учителки. Заниманията му са два пъти в седмицата по 1 час. Децата са с майките си. Не е евтино за 1 час е 12 лв. А в другите градове какви са цените ? Тук за 1 мес Монтесори градината  е към 500лв. Twisted EvilКоето си е доста голяма сума.
Ssilvi и на мен ще ми е интересно някакво професионално мнение.
ЧРД на малката Гергана,. Живо и здраво да расте детето и много безгрижно детство му пожелавам.
Мимето, дай боже да ти се сбъдне мечтата на Коледа  да се съберете цялото семейство.

# 607
Специално за Еми и Алекс го пиша този пост, тя ми писа на скайп имаше 5мин и ми обясни, че Алекс не е добре открили са и двустранна бронхопневмония, освен чебелия и дроб има много сериозни изменения. Веднага са започнали силен антибиотик и куп други неща, купили са  инхалатор, като на 8 часа по една инхалация с вентолин. Ще се опитат да лекуват пораженията, още с раждането е била с пневмония която е увредила белия дроб пораженията са много и положението е много сериозно искали са да ги оставят в болницата Rolling Eyes
Сега ще ви помоля да стиснем палци Praynig да се помолим и да пратим много положителна мисъл и енергия към Алекс и мама Еми Hug Praynig

# 608
Честити да са вторите рождени дни на Диди и Гери!  Heart Eyes
Красиво Гери!  Heart Eyes
Еми, дай информация, моля те.  Hug Hug Hug
Видях написаното от Мимето.
Мястото на Алекс в момента е в болница, Емче!!! Трябват й качествени изследвания, които са възможни само в специализирано заведение. Отивайте в 3-та градска или в белодробната болница незабавно!!!   

Последна редакция: чт, 17 мар 2011, 16:21 от рони

# 609
  • София
рони, аз знам същото, което е писала Мими.

Еми звучеше супер изплашено тази сутрин, и вчера, но всичко това, което каза не беше потвърдено, може би до днес.
Умът не ми го побира, как няма да забележат, че се е родила с дбп, и от толкова отваряния и снимки да не забележи никой... #Cussing out И толкова ли е действително страшно положението, или отново я панират, както и ги бяха наговорили за Даун, уврежданията на 80% и какво ли още не...
Ако наистина е толкова сериозно, мястото на Алекс е в болница! Не разбирам защо изключват веднагически този вариант...  Rolling Eyes

Давайте пак да помагаме, и призовавам не само на думи. Ако ще Еми да се сърди. Naughty
Сметката и я имам, ако има желаещи, пращам на лс. Иначе палците не сме ги пускали... Praynig

# 610
Еми надявам се да не ми се разсърдиш от поста Аз като патило да си кажа хващай багажа и в болницата Мади беше на 9 месеца с ДБП 10 дни бяхме на два вида венозни антибиотици + инхалации вентолин Всичко ще се оправи важното е да реагираш навреме за съжаление при малчовците всеки час е от значение  Praynig
Йо Йо не съм Силви учила съм педагогика и психология ще ти кажа аз как бих реагирала прибирам го в къщи веднага след като съм се уверила че не мога да успокоя така след няколко такива прибирания детето разбира какво следва след тръшкатето на вън , а в къщи последния път Ники изпадна в истерия че отказах да и дам нещо направих се че не я забелязвам как се тръшка и реве след 5 мин се успокои и се присъидини към мен и Мади / ние си играихме/.
Надявам се да съм ти била от полза  Hug
Благодаря за хубавите думи относно децата, те са велик тандем но много се и карат днес Ники блъсна Мади от леглото и си удари главичката  Cry
Мади днес отново се събуди с подути очи и цял ден беше така другата седмица ще я водя на нефролог и ако и това се отхвърли значи има алергия неизвестно от какво  ooooh!
Та ще помоля да ни стиснете по едно палче в сряда ако не забравите
Утре ми пристигат гостите за рожденния ден и в събота вечерна ще правим купон
Надявам се да успея да кача някоя снимка от събитието в неделя
Приятна вечер на всички  Hug

# 611
Честити рожденничета на Мария и  Jiemabouquet  Да са ви живи и здрави, усмихнати, слънчеви и щастливи дечицата!

Много хубави снимки на Габи и компания, Мади и Ники, и Гери. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Миме*, дръж фронта и не се давай на болежки. Честита Зелена карта на татко ти. Hug
Дани, ще стискаме палчетата и за Мади.

Опитах се да се свържа с Еми тази вечер, но не успях. Sad Надявам се всичко е наред, и вече да полагат нужните грижи за Алексче в болница, щом е сериозно положението. Praynig Дано получим новини скоро.

# 612
Еми,нямам думи ама тези лекари наистина къде и какво са гледали как може толкова време да не лекуват детето ConfusedКакто и да е стореното сторено.Добре е сега да се действа адекватно и обмислено.Не съм лекар,но мисля,че както и другите момичета са те посъветвали най-добре Алекс да е под лекарски контрол.Моля се за вас и стискам палци скоро да ни зарадваш с по-добра новина.

Йо Йо,Дани много добре те посъветвала и бих споделила същото.Щом започне да се тръшка навън и не успеш да овалдееш ситуацията най-добре е да му кажеш,че щом се държи така се прибирате.И го прибираш.Обърни внимание дали гледа повечко телевизия или детски.Те са в тази възраст,в която попиват всичко и понякога дори и не забележим и незначителни неща за нас са много въздействащи върху все още неузрялото им съзнание.Може и да иска да привлече вниманието ви ако не ви остава много време да сте заедно и да има нужда от това.Не знам ти дали работиш и кой е с него когато те няма.Ави също никога за нищо не е удряна не и е посягано от някого от семейството случвало се е навън да я шамаросват дечица,да я бутат.Тя обикновено не реаги и идва при мен уплашена.Но отскоро забелязвам,че на игра гонейки едно нейно другарче започна да го побутва по гърба,а когато ми е ядосана се опитва да  ме удря.Детските и телевизията са сведени почти до минимум.Гледам само новини когато мога и и пускам подбрани филмчета за не повече от 30 мин.на ден.С порастването се надявам да успяваме да се справяме повече с комуникацията и изразяването на гнева с думи,ноо има още поне година до тогава.

# 613
Вчера не успях да си допиша.
Много красива торта си има най-красивата 8 годишна Габи!
Прекрасни са и Ники и Мади!  Heart Eyes Дани, сигурно вече си в предстартова треска.  Simple Smile Ники-щуроланка да не блъска повече Мади и да не се сърди, а на Мади и пожелавам да й няма нищо сериозно.  Heart Eyes
Целувка за сестриче красиво от братче прекрасно е веднъж!  Heart Eyes
В късния следобед се чух с Еми. Предписан им е антибиотик, вече го бяха приели. На домашно лечение е. Бяха тръгнали да взимат инхалатор.
ЙоЙо, понеже преди спомена че пръст в поведението на Дими може да идват добрите баба-деди, дръпни им една инструкция да бъдете единен фронт за момента.  Wink
Имамама, не знам дали наистина вашата градина е Монтесори. Аз знам, че в България има само един Монтесори преподавател. Жени Пиралкова. В София тя има няколко детски заведения. Само в едно от тях има и яслена група. Аз специално се отказах от услугите им.  Причините - Една група за деца от 1 до 2 и 1/2 годинки. 18 деца и 3-ма възрастни. После направо градинската група от 25 деца (4 възрастни), в която възрастта е от 2 1/2 до 6 години.  Thinking През седмицата бяхме поканени на гости, за да се харесаме взаимно. Децата пристигаха до 10:30. Когато се бяха посъбрали вече, насядаха на земята и започнаха да пеят песнички. Това продължи 15-20 минутки. Мария през цялото това време не се откопчи от мен, но пък явно ги подслушваше, защото когато започнаха да пеят познати и песнички ми диктуваше разни реплики, че даже си заръча пак "у дома тик-так". После отидоха дружно да мият ръчички, за да седнат да хапват плодчета и бисквитки. Моето малко се дърпаше, но в крайна сметка отиде без мен да мият ръце. Разреши няколко чужди докосвания без да се усети.  Grinning За моя изненада седна да хапне с дечицата, омете няколко парчета ябълка, а после даже пи сам-самичка чай (това й се случва за първи път), както и това да пие от чаша. Излязоха навън. Дворът не ми хареса съвършено никак.
Иначе цените и на въпросното Кармелини Монтесори са същите както в Бургас. Самата идея на Монтесори е доста добра, но при равни други условия ще натежи избор на друга частна ясла.
12 лв. за един час е ужасно много обаче. Идея нямам защо са му забранили на Гришко   да си играе. Нали идеята им е, че децата са важните и в центъра, а не възрастните.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 07:50 от рони

# 614
  • София
Благодаря ви, мами, за хубавите пожелания и поздрави за моята мома.   Simple Smile
Влизам на бързо да кажа, че стискам палци много за Алексче - и аз не мога да повярвам как може толкова лекари да не забележат от раждането насам. Надявам се това твърдение да е било погрешно и след започнатото лечение всичко полека-лека да се оправи. Не знам кой лекар сега следи състоянието й и дали са ходили до белодробното детско (до Майчин дом), но дано са казали на Еми, че на домашно лечение е задължително всеки ден да я преслушва лекар и да се следи на къде се развиват нещата. (Баткото ми направи на 6 мес. бронхиолит, което е по-леко като състояние и така се лекувахме - вкъщи, но всеки ден - контрола).
Друго, което ми хрумна снощи ще споделя, а Еми да прецени дали е удачно и на кой етап да направи е една консултация с добър неонатолог. Аз бих препоръчала д-р Масларска от Токуда. Гергана е родена там, беше 23 дена в отделението и съм много благодарна за всички грижи. Д-р Масларска е много добър специалист, но аз не съм тук, за да рекламирам. Вярно е, че там се заплаща всеки преглед, но ако се налага приемане, за децата се ползват клинични пътеки, само за майката би се плащало престой, а и ние ще помогнем. Аз имам телефона на д-р Масларска, тя има един приемен ден седмично, но е всеки ден там, звъняла съм по различно време, никога не ми е отказвала да ни приеме. Готова съм да съдействам, ако Еми решиш да направиш още една консултация с лекар. Пак казвам по никакъв начин не искам да натрапвам мнението си, просто реших да споделя за лекар, който на нас ни е помогнал много.
Хубав ден на всички желая   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт