На Снежковци и весели шейнички се радват АПРИЛЧЕТА добрички!

• 39 588
  • 730
  •   1
Отговори
# 615
Добро утро. Hug

Йо Йо, сигурно съм го казвала доста пъти  Embarassed, но ще го кажа пак - практически единствената работеща тактика за мен (когато не сработваше друго) е спомената от Дани Нетева. А аз съм пробвала всичко - гушкане, игнориране, отвличане на вниманието, по-рязък тон... И това месеци наред. Много беше трудно, но наистина даваше резултат само и единствено драстичното прибиране вкъщи (драстично, защото наистина беше голяма драма и самото прибиране, и първите минути вкъщи). Ревала съм заедно със Саши (тайно от него, от безсилие) когато съм го прибирала в разгара на играта, или в най-хубавото пролетно време, когато сме били на разходка. Но скоро изблиците започваха да намаляват и постепенно спряха напълно. Аз също смятам, че децата започват да разбират (може би не веднага, но все пак доста бързичко), че поведението им е свързано с неприятните последици. Лека-полека, не изведнъж. Hug

Еми, дано се стабилизира бързо Алексчето вкъщи. Praynig
Не мога да повярвам, че са ви оставили на домашно лечение, щом казват, че е така сложно състоянието й. Tired На 2г. и 4м. беше Саши (а аз бременна), когато лежахме с него в болница с диагноза двойна бронхо-пневмония. Такъв страх не съм брала през живота си, като го чувах как не може да диша. Имаше постоянно наблюдение, бяха му назначени ежедневни изследвания, една торба лекарства + инхалации + инжекции. След като ми бяха казани опасностите, за миг не се поколебах да влезем или да не влезем в болницата (беше ни предложен вариант да сме вкъщи и да идва мед. сестра само за поставянето на инжекциите). А при положение, че Алекс има вече и изменения на белия дроб, наистина не проумявам как изобщо са ви пратили вкъщи. Дано всичко се дължи на това, че положението не е чак толкова страшно. Иначе не разбирам, просто не разбирам.

# 616
Благодаря много за съветите, момичета. На мен ми се струва, че основният проблем е, че вече просто човечето има нужда от други човечета-да се социализира, да се сблъсква с тях, да се себеизразява чрез тях и т.н.  А и светът навън и хората са толкова разнообразни и различни от тези от постоянното му обкръжение, че според мен се обърква с кого и как. То ние сме объркани, пък какво остава за него  Embarassed
Може би решение би било да го дадем в ЧДГ поне до обяд, но ако пък след 6м. го прехвърлим в държавна,дали няма да му навредим повече...тъкмо ще е свикнал по един начин, с едни хора. Ох,стига съм ви отегчавала с моите размишления.

Еми, ти най-добре знаеш от какво имате нужда, сподели, пък ние ще направим кой каквото може   bouquet

# 617
Еми, мила, имаш много силно стиснати палци от мен бързо нещата да се овладеят. Дано АБ вече да действа.
Не се отчайвай. Ние сме с теб.

Дани Нетева, имаш моето стиснато палче за сряда.

# 618
  • Sofia, Bulgaria
Благодаря на всички ви затова, че ни мислите и се притеснявате  Hug Hug Hug.Никога няма да мога да ви се отблагодаря за това че сте с нас.Категорично обаче забранявам да ми се пращат повече пари.Ако найстина държите на мен няма да ме карате отново да се чувствам като нищожество.Нека на бързо да обясня от къде тръгна и до къде стигна всичко въпреки,че още не мога да си събета мислите(ако изобщо такива са останали).казах ви че ни предстой ТЕЛК в понеделник.ОТ там искаха консултация с пулмолог.С две думи тя се усъмни за нещо и искаше да види ренгенови снимки.Помоли да занесем стара от Пирогов + нова.Направихме новата в Доверие и от там се почна.Ренгенолога каза,че детето има сериозни изменения в белия дроб и с това донякъде потвърди опасенията който имаше пулмоложката и се почна  ooooh!.Двама човека ни препоръчаха една и съща пулмоложка в трета градска за още едно мнение.Отидохме ,но за малко сме я изтървали и ни казаха за вчера сутринта да отидем.След като минахме на гастроентеролог от там веднага отпрашихме за трета градска.Намерихме въпросната докторка,която ни каза да отидем след час.Използвах времето да нхраня двете деца в колата и да сменя памперсите и се върнахме.Чакахме още час и половина докато ни приеме въпреки че си платихме 40 лева за прегледа.И се почна ...................детето е с ДБП веднага ,незабавно в болницата.Питах как е възможно след като детето няма Т и е жизненка да е с БП?Чудех се и как е възможно в Пирогов нищо да не видят?Хем и спасяват живота,хем пропускат нещо толкова сериозно?Нищо обаче не казах.Как да оспорвам мнението на доктор след като аз не съм такъв.Доктор,който завежда детско отделение?Казах директно,че имам следобяд записан час за друг лекар,а и искам още едно мнение и не мога просто така да влезнам в болница след като не съм убедена че детето е чак толквоа зле.Тя естествено се опита да ме убеди,че рискувам живота на детето и т.н.,но аз казах,че ако се влоши ще отидем веднага.Обещах и да отидем на контролен другия вторник и че веднага започваме АБ който предписа + инхалации на 8 часа .Когато излезнах от кабинета явно съм била бледа като платно,защото мъж ми скочи и ме пита добре ли съм,вместо да пита детето как е.Какзах какво става естествено ревнахме и двамата и се чувствахме в безисходица.За капак колата не можа да запали и съединителя пропадна.Обадих се на вуйчо ми да ни прибере ,дойдохме до тук буквално за 10 минутки в който докато кърмех размених 5 думи с Мимето и първия шок го споделих с нея.Жоро нагласи другата ни бричка ,дадохме Аб на детенце и отпрашихме към една фирма за вземем инхалатора който уговори по телефона моя приятелка аптекарка.По това време Рони ме хвана на телефона и устанах с впечатлението,че беше малко разочарована от мен че не сме в болница.Казах и че след малко имаме записах час за друг доктор и ако всичко се потвърди влизаме в болница.Видяхме се с пулмоложката от която тръгнаха съмненията миналата седмица.Погледна снимките от Пирогов и новата.Каза,че найстина има изменения в белия дроб,но те явно са остатъчни от първата операция.Това,че се е изострило хъркането и дишането на детето може да се отдава на факта че на детето му никне зъбче и е по плачливо.Когато плаче изостря хъркането.Каза,че малко инхалации са най-доброто решение,но ние това и без друго си го знаем сигурно.Зяпнала от учуда я попитахме почти едновременно с мъж ми ,детето не е ли с пневмония.Отговора беше,че измененията на снимката са сходни с тези при П,но впредвид операциите на детето и фистулата която е имала и е премахната,за нея това са останки от първата операция,който по никакъв начин не застрашават живота й.Тогава казах за другата докторка,нейните изказвания,за Аб който сме почнали и т.н. Каза ни,че до някъде е по добре да пие АБ в момента заради изострените хрипове да не развие инфекция,но че за П не може да се говори.От там право при личната.Показах снимките и попитах има ли му нещо на детето.Погледна ги и каза,че има изменения на белия дроб,но за нея това са остатъчни от първата операция.Каза че предвид състоянието на детето тези снимки даже да идеални.Казах и в какви филми влезнах а тя ми се нахили и каза,че ме познава 17 години и нищо вече не я учудва.Повтори думите на предната пулмоложка.Каза да си изпием антибиотика щом сме го почнали да си правим инхалации докато не се успокой дишането но по 2 на ден а не на 8 часа.Остави снимките при нея и каза че ще говори тази сутрин с един ренгенолог и ще ми се обади за мое успокоение да чуя и неговото мнение.Обадиха се тази сутрин.Ами повтори ми всичко от вчера да не се притеснявам,че детето не е по зле от колкото е било преди месец.Да свикна че гледам бебе което е по специални ,ще бъде по често боледуващо,изобщо по особенно,но само инхалациите са нашето решение.Цял ден днес се опитвам да се успокоя и още ме е яд сама на себеси,че вярвам на всеки.Извода е един повече никога няма да се доверя на друг освен на личната и Георгиев в Пирогов.Сега отивам да си успокоявам нервата и събера мислите.Благодаря ви момичета за вашата безценна подкрепа.

# 619

Мацки почерпете се за здравето на Моята мама днес прави юбилей! Да ми е жива, здрава, обичана и щастлива!

Еми мислим ви и ви целуваме да се оправя Алексче бързо Praynig Hug

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 14:44 от Мимето*

# 620
Еми, това което пишеш сега коренно се различава от последното, с което ни изкара ангелите. Извинявам се, ако тонът ми е бил по-остър, но наистина пред очите ми беше страшната картинка от последното ти мнение тук. Казах ти, че ти си най-добрата майка за своите деца и това никой не може да опровергае. Дано наистина тези оптимистични мнения са верни.  Praynig
Миме, да ти е жива и здрава майчицата!   bouquet

# 621
Миме да е жива и здрава майка ти и много да ти помага  Wink
Еми радвам се за вас Алекс скоро да се оправя  Hug
Вчера челятта беше кошмарна ревлива, глезеща се абе розова картинка щото с баба им се бяхме заели да чистим къщата  Twisted Evil И да ги похваля днес все едно други деца гледам хрисими добрички и чакащи срещата с баба , дядо и леля идващи след час  Mr. Green между другото сега спинкат сладко  Crazy
И да ви питам играете ли си на компютърни игри за най малките мойте много обичат и познават мястото на всеки предмет и името му не знам дали е много правилно че с това да ги занимавам  Thinking
Приятен ден у нас купона почва след малко  и ще има три дни яли пили и се веселили Mr. Green

# 622
ЕмиHug

Миме*, да е жива и здрава майка ти! Весел празник!  bouquet

# 623
  • София
Миме, Честит празник на майка ти - жива и здрава да ти е !   bouquet

Еми, с вас сме. Радвам се, че не е това, с което ви е наплашила докторката от трета градска.  Hug

Дани, само приятни емоции покрай последните приготовления желая !

Лека вечер на всички.

# 624
  • Sofia, Bulgaria
От вчера Алексчо ми е с зверско растроиство.Може ли да е реакция на АБ-то ?Да го спра ли? И какво да и давам да я де след като веднага ми пълни памперса? Едно време имаше едно мляко Фризосой  newsm78.......толкова отдавна беше а с Габчо не ми се е случвало и сега съм в паника.Казвайте какво да правя  Praynig Praynig Praynig Praynig PraynigОпитах с оризова водичка,но пищи и не иска да близне,а дупето и пламна огън червено хем веднага я сменям и мажа обилно с кремче  Cry

# 625
Еми, има Хумана за разстройство-става и за пиене и за каша.
Може да вземеш някакъв пробиотик-Биогая, Лактофлор (не знам дали става за толкова малки-питай)
Купи и също на Хип сокче с елетролитен разтвор за повръщане и разстройство и обезводняване много е хубав, давай й го в шише или с лъжичка.

Не знам дали можеш така да спреш АБ, питай педито.
Продължавай да си я кърмиш, това е най-добро при разстройство, така няма да се обезводни, давай и водичка на по-често, ако иска. Не е толкова страшно, че няма да яде, проблем ще е ако се обезводни.

# 626
  • Sofia, Bulgaria
Вери  Hug Hug Hug хиляди благодарности   bouquet  bouquet  bouquet

# 627
Честит рожден ден, прекрасни Мади и Ники!  Heart Eyes
Честит рожден ден, Мама Ло! Каквото ти е на сърце, това да бъде в живота ти!
  bouquet
Еми, АБ не се спира така. Това води до резистентност. Обикновено заедно с антибиотик е добре да се дава Био Гая, защото често АБ избива в разстройство.

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 09:44 от рони

# 628
  • София
Еми, много е вероятно да е от АБ, но както е казала very nice за спирането се консултирай с доки. Аз исках само да добавя, че е хубаво пробиотика да се дава поне с 3 часа разлика от приема на АБ и е хубаво да продължиш и след като свърши АБ-то, дори и да няма разстройство вече, за да се възстанови добре чревната флора. Ако вземете Биогая, шишенцето стига за 20-25 дена - да си го изпие цялото.
Ако можеш след смяна и намазване, оставяй я по 5 минутки голичка 1-2 пъти на ден, въпреки че пак захладня - ти си прецени дали е удачно.  Да минава бързо Hug

Честит рожден ден на чаровните близначки Мади и Ники! Да са много здрави, усмихнати и да носят радост на мама и тати   bouquet

# 629
Ние само веднъж сме пили антибиотик и го пихме заедно с прахчета Ентерол и противоалергични капки Зиртек.
Зиртек сме давали и друг път, когато е болен.
Има и едни прахчета на Хумана против обезводняване /точно за такива случаи/-нашето педи ни ги изписа за чантата с лекарствата, когато пътуваме.

Общи условия

Активация на акаунт