Литературен клуб - X

• 70 699
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
Доставиха ми антикварна "Морето , морето " на Айрис Мърдок .
Откъде е намери? Ще чакам отзиви. Hug

От тях поръчах.

Много са коректни , обадиха ми се да ме предупредят, че корицата на книгата е била навалжнявана в участък от 3 кв.см. Grinningи дали я искам такава . Само бих предпочела да ми я пускат по пощата , защото Еконт за доставката ми взеха още веднъж цената на книгата  Rolling Eyes.

# 31
# 32
  • Перник
Записвам се,за да споделя какво чета в момента-поредица съвременни романи на различна тематика,събрани в томчета по 4,които поръчвам от "Рийдърс Дайджест".А взимам и от библиотеката както винаги-ще започвам третата част на "БГ-кръстника" на Георги Стоев(е, не взимам само такива книги, де  Laughing ).

# 33
Ellea, благодаря.

# 34
  • Пловдив / София
В момента чета "Незнанието" на Кундера. Нещо не ме грабва особено. Прекалено философстване.
Досега не съм чела нищо от Кундера.
Препоръчайте ми "по-добра" негова книга, за тези, които го познават в дълбочина. Иска ми се да дам втори шанс на автора.

# 35
  • софия
На мен ми допадна"Непосилната лекота на битието".

# 36

+1

# 37

Тази му е най-известната (и е добра, разбира се), но можеш да се запознаеш с него и от по-далеч, например пробвай с първите му разкази "Смешни любови" или с "Шегата" (повечето му основни теми се откриват още там) Simple Smile

# 38

+1

Peace+2

# 39
  • Mostly in my mind

Тази му е най-известната (и е добра, разбира се), но можеш да се запознаеш с него и от по-далеч, например пробвай с първите му разкази "Смешни любови" или с "Шегата" (повечето му основни теми се откриват още там) Simple Smile

мога да допълня и Валс на раздяла. също ми хареса на мен

# 40
  • София
Записвам се и в новата ни темичка, да ни е честита!   bouquet

Аз в момента си чета "Здрави и щастливи деца с терапията на д-р Бах", което не е точно по темата, но междувременно в книжарницата си харесах "Любов" и "Проницателят". Някакви отзиви за втората? (за "Любов" прочетох, че я харесвате)

# 41
  • Ямбол
Аз "Любов" не я дочетох. Не ми хареса изобщо. За другата нямам мнение.

# 42
Аз "Проницателят" не я дочетох. Досадна книга с готови модели и отговори от типа Хорхе Букай, но по-зле.

# 43
  • София
Записвам се в новата тема с две прочетени книги от Амос Оз- "Пантера в приземието" и "Моят Михаел". Харесаха ми. Първата е със силно автобиографичен елемент и си кореспондира с "История за мрак и любов". Втората представлява разказът на една жена за брака й на фона на бързо променящия се социален и политически климат в Израел през 50-те години.

Започнах "Разговор със Спиноза" на македонския автор Гоце Смилевски. Засега впечатленията ми не са още много оформени.... Rolling Eyes

Чакат ме също така "Бегуни" на любимата ми Олга Токарчук и "Дон Жуан де ла Манча" от Роберт Менасе. Simple Smile

# 44
  • софия
Аз три нощи не си доспивам.Чета"Безсъние"на Стивън Кинг.Не е от заглавието Simple Smile,какво ме грабна тази книга,не мога да се отлепя направо.

Общи условия

Активация на акаунт