Литературен клуб - X

• 70 822
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Стара Загора
Ще Ви следя. А иначе в момента чета Самотата на простите числа.

# 61
ябълка , понеже ми имаш доверие   bouquet , а и все пак съм завършила полска литература, ако те интересува нещо по-специално от полската литература, бих могла да помогна...По-добре на лични, за да не притесняваме другите  Embarassed Съвсем спонтанно ми хрумва "Кукла" на Болеслав Прус, мисля, че ще ти допадне...
Имам ти  доверие, разбира се.
Днес си взех "Комедиантката"  и "Африкански записки" на Хайтов. А Куклата я погледнах и не я взех. Грешка! Mr. Green Другият път ще я взема.
Ако ти дойдат на ум и др. заглавия - давай!

Друго да спомена: Имам огромното желание, книгите,които излизат в България да са задължително със снимка на автора. Вие какво мислите по въпроса? newsm78

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 14:22 от ябълка

# 62
  • Ямбол
Днес си поръчах трите книги на Скот Търоу...
Много примамлива отстъпка - 35% ...... http://www.erabooks.net/?action=author&aid=65
Ще споделиш после впечатления,нали?
разбира се  Peace

# 63
ayas,
Радвам се, че ти е допаднало моето предложение. Сподели впечатления, когато получиш списанието. И аз мисля да си поръчам няколко броя.

Другият хубав литературен алманах е "Факел".
http://www.fakelexpress.com/2003/novia_broi.htm

За съжаление и двете издания изглежда са пред закриване...
http://www.bta.bg/bg/mags/lik/2011/1/Story

# 64
  • София
И аз се присъединявам към хвалебствията за "Сянката на вятъра". И на мен много ми хареса авторът.Стилът му на писане. Малко ми беше подтискаща, но сюжетът е много интересен и последните страници буквално не исках да я оставям. Хем ми достави удоволствие да чета, хем фабулата беше заплетена и интересна.  Peace

# 65
Хуанита Банана,
 Hug и жалко за тези новини по закриването...

Заела съм се сериозно да си подбера някои броеве. Утре с нетърпение чакам пратката!
Ще пропусна тези, в които имам някое от заглавията на отделна книга.
А, освен това, е чудесен подарък за любителите на четенето.

Относно данните около авторите на книги - още помня много книги, които съм чела оформени по този начих. Така научавах за автора, свързвах и визията, понякога и интересни факти за него както и други заглавия от него. Напълно подкрепям и бих се радвала!

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 14:52 от ayas

# 66
  • Sofia
Друго да спомена: Имам огромното желание, книгите,които излизат в България да са задължително със снимка на автора. Вие какво мислите по въпроса? newsm78
Абсолютно ДА!  Peace
Имам желание да фигурира и библиографията на автора, а не да се ровим в уикипеданията, за да гледаме от кой период е този оман, какво друго е издавал....

# 67
  • Разпиляна във въображението
Не е лоша идея, но издателствата рядко се съобразяват с читателите

# 68
Някой чел ли е Теодора Димова, дъщерята на Димитър Димов? С какви впечатления сте? Може ли да ми препоръчате някоя хубава книга от нея?

# 69
  • София
"Майките" от Теодора Димова, но е доста тежка ... Другите нейни книги, които съм чела, ми бяха прекалено странни - "Емине", "Адриана".

# 70
"Майките" от Теодора Димова

Може ли да дадеш повече информация за книгата?   bouquet

# 71
Аз за "Майките" - също много я харесах. Ами неща от бг (семейна и психологическа) действителност, доста засилени, но това е част от посланието. Няма да сгрешиш, ако я вземеш - изчетох я за 2 вечери, по 2-3 часа.

# 72
Успя да ме заинтригуваш, ще си я взема, благодаря!

# 73
Успя да ме заинтригуваш, ще си я взема, благодаря!

И да споделиш мнение после, ще ми е приятно и любопитно! Wink

# 74
Разбира се, с удоволствие  Hug

Общи условия

Активация на акаунт