Литературен клуб - X

• 70 682
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Коя,ако не е тайна?Желя и успех! Praynig

# 631

Аз си поръчах книгата и, изглежда ми много интересна и самата авторка има хубаво излъчване. Simple Smile

Stardust*, много хубави блогове! Grinning

# 632
Moonlight Lady, благодаря!
Аз искам да препоръчам "Белият олеандър" на Джанет Фич,много ми хареса историята,стилът пък е направо поетичен,въобще-страхотен роман,особено пък и  дебют. Веднага се асоциирах с главната героиня. Heart Eyes Разглежда отношенията между майка и дъщеря,най-общо казано.

# 633
Аз пък продължавам с Рагде и втората част"Раци отшелници". Леко се чете, сутринта не исках да тръгвам за работа  Simple Smile

Записах си другите ви предложения, за да ги търся  Simple Smile

# 634
Непременно ще търся книгите на Анне Рагде, но искам да споделя и другите си намерения за догодина. Днес бях в Public (писала бях, че това е най-богатата книжарница във Варна според мен), избрах книги, чак накрая открих колко богата е поредицата "Безкрайна проза" на Леге Артис. Вдъхват ми огромно доверие, може би преди всичко заради факта, че в тази поредица са издадените книги на Ерик-Еманюел Шмит - новата ми любов. Сега не исках да бързам, а и съм затрупана с книги и очаквам още няколко на Коледа. Но догодина започвам да разглеждам, за избирам, да чакам препоръките ви, ако сте чели от тази поредица. Simple Smile   

# 635
Момичета,какво ще кажете,добра ли е идеята за тема " Какви са книжните ви цели за 2012? " за книги,които сме си набелязали да прочетем? Хрумна ми,понеже аз лично си правя планове кога какво ще чета. Mr. Green

# 636
Идеята е много добра. Точно днес при мен имаше подобно планиране (това, което писах в предния ми пост). Освен това забелязвам, че вкусовете ми се променят и развиват. Примерно книги, които съм си набавила от размяна или книжарница по-рано през годината и още не съм прочела, ми се струва, че може да останат на по-заден план. Нови желания за автори и книги имам! Simple Smile
Само не знам има ли смисъл от отделна тема или в тази тема, която е много хубава - много обширна, знам, че в нея мога да споделя и да попитам за всякакви неща, свързани с литературата.
Както прецениш, Stardust* - и според мнението на другите "книгомани/ки". Wink

# 637
Да,може и направо в тази тема да споделяме,но да видим и мнението на останалите. Grinning

# 638
  • София
Момичета,какво ще кажете,добра ли е идеята за тема " Какви са книжните ви цели за 2012? " за книги,които сме си набелязали да прочетем? Хрумна ми,понеже аз лично си правя планове кога какво ще чета. Mr. Green

Мислех да пусна подобна тема, но се притесних, че ще звучи много претенциозно. Simple Smile
С удоволствие бих участвала в нея. Според мен по-добре да е отделна. Аз си водя и разни забавни статистики от сорта колко страници и колко книги съм прочела през годината, както и какви жанрове, та би ми било интересно да я разширим и в тази посока, ако има желаещи. Wink

# 639

Аз си водя и разни забавни статистики от сорта колко страници и колко книги съм прочела през годината, както и какви жанрове, та би ми било интересно да я разширим и в тази посока, ако има желаещи. Wink
Има, има! Simple Smile
И аз погледнах годината назад и си направих изводи какви нови автори съм открила, какви национални литератури съм опознала и т.н. Така че може би нещо обединено за изминалата 2011 г. и бъдещата 2012 г.? Както го измислите, аз се включвам! Simple Smile

# 640
Ами аз приемам идеи в тази насока и скоро ще се включа с темата. Laughing
Аз също си правя списък с книги,които съм прочела и такива,които искам да прочета. Whistling

# 641
  • София
Stardust*, чакам темичката, за да се включа и с моя списък и да черпя идеи за нови книги.  smile3539

# 642
# 643
Вчера завърших и третата част на Рагде "Сред злачни пасбища"-заслужава си човек да се запознае с тази авторка  Simple Smile Като се замисля, тя ми е първият досег с норвежката литература.

Малко не ми хареса края, някакси се надявах на друг развой на събитията, но пък иначе щеше да намирише на твърде тривиална история  Wink

# 644
За всички, които успяхме да преодолеем съботната леност и дъждовния следобед беше прекрасно преживяване., Усещане, че си попаднал в библиотеката на стар приятел, който е събрал книгите, които харесваш, но все още не си прочел.В книжарницата можете да намерите от детски книжки до религия и философия, изключително добре подредени и на невероято достъпни цени.Препоръчвам на всеки, който има нужда да си достави истинска радост за душата с хубава книга и чаша чай или глувайн в зимните и студени дни. Elephant bookstore в Чайната е мястото за това!
Това беше на стената на Чайната, във Фейса, от една почитателка. Аз само искам да допълня, че миналата неделя бях там с децата, на една детско матине, които бяха така ангажирани, че за 1ви път в живота си успях да се зачета в книжка, за 3часа, без да има през 5 мин- Мамо, това, ами онова...Купих си и две книжки по истински случая на цени от 5 и 6лв, тъй като книгите са втора ръка, но са в отлично състояние. Та, с две думи препоръчвам с две ръце...само да допълня, че книжките са само на английски.

Общи условия

Активация на акаунт