Вода розов Девин за приготвяне на АМ за новородено

• 8 790
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Педиатърът ми рече и отсече - преварена. Дори бембяна Девин - преварена.

След 6тия месец няма нуйда да се преварява водата

# 16

Новородено имах предвид.

# 17

Новородено имах предвид.

Peace Peace Peace

# 18
Странна работа са това педиатрите! В петък бяхме на консултация и реших да питам педито дали мога да давам розов Девин - "Педиатрите препоръчваме розов Девин чак след годинката!" - Тук чета как други педиатри препоръчвали от раждането.......  Thinking newsm78

# 19
това са пълни глупости! Всичко йиво дава розов девин от денят на раждането Naughty

# 20
това са пълни глупости! Всичко йиво дава розов девин от денят на раждането Naughty

Това, че ти и приятелките ти давате розов Девин на новородените си деца определено не означава, че "всичко живо" постъпва така. А колко са пълни или празни глупостите е съвсем друга тема, по която може да се спори.  Naughty

# 21
ако под "приятелките ми" имаш предвид цял форум с родени бебета, то определено, да приятелките ми използват Девин, а когато и да ти се доспори - заповядай! Peace

# 22
  • София
Е, в този форум, не всички с новородени бебета дават розов "Девин" от деня на раждането. За други форуми-не знам. Пък и някак... не ми се вярва.  Tired
Но, разбира се, всеки има право да допуска собствените си грешки.  Peace

# 23
Vivi,защо казваш грешка?Моля те кажи Praynig Много се притесних Confused Аз давам розов девин от първия ден(за дохранване с АМ),пък и питах педиатърката специално каква вода да давам,тя каза розов девин че чешмяната е много варовита,има хлор и какви ли не работи от тръбите newsm78 Дори веднъж преварих от чешмата,пробвах и беше ужасна.Вярно че с девин излиза доста скъпо(аз купувам само бутилки от 1,5 литра)и като я преваря от една бутилка остава доста малко количество вода(все я забравям)...Нали уж не е вредна,дори на бутилката пише че става за кърмачета Rolling Eyes

# 24
  • София
Ако я преваряваш-не е грешка да я даваш и на новородено. Спокойно.
Имах предвид, че много майки дават водата директно от бутилката на съвсем малки бебета. Това, за мен, е грешка.
Защото не е бактериално чиста. Защото производителите на АМ, медицинските специалисти, специалистите по детско хранене и т.н., препоръчват АМ да се приготвя с преварена вода. Защото е силно преувеличено, че при преваряването минерализацията на изворната вода се повишава опасно (не и ако не я оставиш да изври на котлона и не я сведеш до някаква милимунда от това, което си сипал първоначално в тенджерата). Защото точно за розовия "Девин" имаше информация, че всъщност не се бутилира при извора. Защото дори не може да сме сигурни, че тази вода "Девин", която купуваме, е произведена от указания на етикета производител или е менте с неясен произход. Ей такива работи....
А на етикета пише, че е подходяща за бебета, заради ниската обща минерализация и ниското съдържание на натрий, но това не я прави подходяща за директна употреба.

# 25
Ох, Vivi,благодаря ти,олекна ми    bouquet  Ужасена съм да не допускам грешка от незнание Sad Наистина за нищо не можем да сме сигурни че е достатъчно добро или истинско(визирам фалшификатите).И от днес вече ще гледам да не преварявам водата повече от 5те минути.С моето забравяне съм я варила и двойно повече,и то редовно Blush
Само да добавя-и моя приятелка даваше на сина си още от 1я месец директно от бутилката вода.Дори и на нас даваха такива съвети,ама аз не посмях и слава Богу Grinning

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 10:04 от bubka:)

# 26
Vivi, мила, никой не говори за директна консумация на Девин при новородени - първите 6 м се преварява водата - това едва ли има някой който да не го знае. Говоря за даването на Девин по принцип и че всеки я предпочита пред чешмяната! Разбира се, че ще се преварява, щом става дума за новородено - това никога не съм го оспорвала Peace

# 27
Ама недей така категорично, бе, мацка. Не са малко хората и които не дават Девин. Аз предпочитам чешмяна. Simple Smile

# 28
 в големите градове е супер кофти водата и не смятам, майките там да предпочитат чешмяната вода Crazy Това в градовете, разбира се! Grinning и на мен водата на село ми харесва на вкус и бих я дала на бебо, но да точа от чешмата в града, знаейки по какви стари водопроводи минава....не благодаря, предпочитам бутилираната! Peace

# 29
давам направо с ам, дори и за пиене  Wink

Общи условия

Активация на акаунт