Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Survivor US

 • 83 286
 • 655
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 17
Тази година се старая да гледам на нещата повече от перспективата на „анализ на показаното. Не толкова от фенската гледна точка – кой КАК играе. А по-скоро как ЕКИПЪТ иска играчите да изглеждат пред зрителя. Миналия сезон се опарих с ранен фаворит, който остана на косъм от победата... Вече не искам да имам фаворити, искам да се опитам да отгатна, кого ми пробутват за фаворит (и искат зад него да скрият истинкия победител). И как изграждат историята на този победител, за да ми го „продадат” като правилния, единствения възможен, достойния и заслужилия победител... дори и той/тя да не е точно това (още повече ако пък се окаже точно това!).

Чакам твой коментар в този аспект за победителя от 17 сезон - Боб. Когато имаш време. Имаш също така много силен коз в това направление - Sugar - която в интервютата си казва всичко както е било. И най-вече - какво са спестили за Боб, за да му лъснат имиджа. Но по американски тертип - който за мене определено е далеч от най-доброто.

# 31
 • Мнения: 0
И тъй, Ръсел си отиде. До последно обаче си мислех, че Ралф ще изгори. Музиката и монтажът преди Джеф да прочете последния глас сочеха към 4-ти глас за Ралф. И след това вече бе ясно, че Ръсел си отива. Интересно ще е да видим дуела между Ръсел и Мат. Както Ръсел изкара 2 пъти до 39-ти ден, така сега може да изгори на 10-тия. Лично аз ще съм за Мат. И смятам, че победителят в играта ще е от племето на Ръсел - най-вероятно някой мъж. В племето на Роб просто хората не струват и не виждам как ще спечелят нещо освен ако другия отбор не рече да загуби нарочно или от екипа не изберат някаква игра специално за тях.

# 32
 • Мнения: 0
И аз да се включа -надявам се този път за по-дълго

Няма нищо лошо да се връщат стари играчи.
Връщането на Боби и Стефани беше просто един от най-добрите моменти в историята на Сървайвър. .
Показва и израстването и промяната към лошо или добро на хората,показва една приемственост в шоуто и наистина го превръща в част от живота на едно поколение.

По-принцип съм си за героите  , а не за злодеите , но Роб не може да се вмести в тези понятия и според мен наистина е най-добрия играч в Сървайвър за всички сезони.
Заради способностите му -физически ,психически и логически и заради начина по който играе играта.

Ръсел също не се вмества в понятията , но просто защото злодей е твърде слабо за него.
За мен той наистина не вижда граница в играта и така стига далеч , но никога докрая защото так и не схвана основните принципи.

Посрещането на двамата от новите играчи беше тотално различно и напълно съм съгласен със него.
За съжаление Ръсел и  сега не се е променил ни най-малко и отпадането му бе напълно логично.
Дано не го прокарат като някои наши герои през този остров.

Не вярвам все пак някой от двамата да стигне далеч просто защото другите не биха се съгласили да ги оставят докрая за 3-ти път.
Но Роб е тотален и безпрекословен победител в съвместната им надпревара.


Самото наличие на острова и за пестене на пари в тази криза и по принцип не е в синхрон с духа на Сървайвър , но
американците все пак виждам че се опитват да го направят поне малко смислен и честен.
Дори имаме свидетели на двубоите , а самия двубой изискваше разнородни качества и беше еднакво подходящ за мъж и жена.

Кастинга си е типично по американски,но макар взимането на някой който леко се е сдухал да стана навик и да създава някакво шоу
не съм 100 % ок с това.
Не ми хареса пускането на силова игра в първия епизод където очевидно са знаели че едното племе ще е с един мъж по-малко.

Иначе всичко е ок засега -има потенциал особено в племето което изгони Ръсел
Така че за 22 път ще се забавляваме..

# 33
 • в морето до колене
 • Мнения: 2 470
Чакам твой коментар в този аспект за победителя от 17 сезон - Боб. Когато имаш време. Имаш също така много силен коз в това направление - Sugar - която в интервютата си казва всичко както е било. И най-вече - какво са спестили за Боб, за да му лъснат имиджа. Но по американски тертип - който за мене определено е далеч от най-доброто.

Ти ми поставяш много трудна задача  Mr. Green

Рейтингът на Боб е една от все още нерешените докрай задачи за EDGIC-темата в SurvivorSucks.
Смята се, че монтажът му е бил много нетрадиционен към онзи момент - като на типичен "параван". Основният заподозрян за победител в началото май е бил Маркус... За конкретната оценка на първите епизоди все още спорят.
Но пък има съгласие за едно - победителите от Боб насам са доста различен тип победители. И за последните 5 сезона след Микронезия се наблюдава твърда тенденция на "положителните" и преобладаващо "скрити" победители - играчи с не толкова силна стратегическа игра, но с доминираща социална игра / доста успешно крити дълго време зад здрави "паравани" тип Коуч, Шамбо, Ръсел, НаОнка и сега Филип.
Дори J.T. въпреки победите му в игрите е оценяван главно от гледна точка на показването на социалната му игра.
При Натали Уайт също е бил труден за оценка сезон заради тоталното доминиране на образа на Ръсел в монтажа.
Аз следих доста отблизо втората половина на HvV + целия сезон 21. Трудно ми е да съдя за рейтингите на Сандра (още повече AllStаrs сезоните са доста по-трудни за оценяване). Но Джъд също в началото не изглеждаше много подходящ за победител. Обаче след обединението вече преобладаващото число участници елиминараха почти всички останали и заложиха твърдо на него. Началните оценки за Джъд много се доближаваха до началните оценки за Боб...
Този сезон още е в началото си, но засега нещата изглеждат така - ако победителят не е Роб, то вероятно пак ще е "позитивен" победител/мъж или "позитивна" жена, движеща се "под радара" през по-голямата част от сезона... Последното не са мои идеи, а заимствани от форума. Аз все още не се чувствам достатъчно подготвена да правя самостоятелно толкова ранни оценки и прогнози.

Що се отнася конкретно до С17-Габон - на мен лично това ми е най-мътния сезон. Вече две години се каня да го гледам отново и все не мога да се наканя.
Вероятно си струва да го направя сега от МОЛОГИчна гледна точка.

Колкото до интервютата на Шугър - може и да ги прочета после, но те са по-скоро в сферата на твоите интереси - манипулациите на екипа на терен, а не на монтажната маса. Също като интервютата и след края на HvV - за предварителното "познанство" на Парвати с Ръсел...

П.П. - Само да вметна, че се радвам, че успявам да те провокирам поне да пишеш, защото беше казал, че само ще ни четеш Simple Smile
Това, че не гледаш е ясно.

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:35 от mia4ik

# 34
 • в морето до колене
 • Мнения: 2 470

По-принцип съм си за героите  , а не за злодеите , но Роб не може да се вмести в тези понятия ...


Най-странното е, че и монтажът някак "смесено" представя образа на Роб.

Аз не мога да си спомня дали е бил манипулиран в С04 - там  той си тръгна доста рано, остави след себе си спомен за агресивност, хумор и потенциал...
В първия AllStars определено беше показан като "злодей" и това е оправдано - трябваше да се види, че губи накрая.
Във втория AllStars беше по-скоро показан като "герой", но прекалено напористо - то не бяха припадъци, сълзи, големите приказки: "колко съм велик!"..., от което доста рано стана ясно, че няма да се задържи дълго.

В момента има някакъв геройско-злодейски монтаж на Роб.
От една страна Мат казва, че Роб "дава на всеки от племето това, от което има нужда". Виждаме го традиционно добър в игрите, традиционно добър в лидерството... Ако Роб е победител, вероятно точно като ГЕРОЙ биха го показали.
Обаче има и нотки на съмнение - уж щеше да играе с твърд алианс, а още в еп.2 изгони един от своите. Което си е чисто "злодейски" похват. В еп.3 проведе нужния damage control - изглежда така, сякаш е прикоткал и Филип, и Андрея. Но го направи на практика с едно и също обещание и за двамата - 5-то място в съюза... Естествено все още има време именно тази ЗЛОДЕЙска страна на монтажа да се развива, което ще е сигурен показател, че няма да победи, а по-скоро пак ще видим, как го побеждават.
Смесеният му монтаж ме притеснява за момента... Както и прекалено големият процент екранно време, който заема.
Но е рано. Все още има време да се случат някои неща. Обикновено повечето въпросителни се изчистват при обединението на племената.

П.П. Ще се радвам, ако наистина пишеш по-честичко, че през последната година съвсем се беше загубил Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 мар 2011, 16:36 от mia4ik

# 35
 • Мнения: X
Ние вкъщи пък спряхме да гледаме US 22 и се върнахме на US 1. Каква драстична разлика има, не е истина! Колко естествени и човешки взаимоотношения, истински разговори между хората /!/, приятелства /!!/, едни весели Робинзоновци - строят, забавляват се, търсят храна, живеят! Голям релакс.  Grinning
Новите сезони и новите режисьорски похвати в търсене на "интересното" страшно ме напрягаха. Няма да забравя как в миналия сезон на единия отбор дори лагера изгоря и това мина между другото ... не остана време от заговори, интриги, заигравки на някакви си там уж комбинативни умове, а всъщност кофти хора или поне хора, отишли там, с целта да бъдат кофти хора.
Какво ли да гледам като изгледам всички стари сезони, обаче?  newsm78

# 36
 • Мнения: 17
Колкото до интервютата на Шугър - може и да ги прочета после, но те са по-скоро в сферата на твоите интереси - манипулациите на екипа на терен, а не на монтажната маса. Също като интервютата и след края на HvV - за предварителното "познанство" на Парвати с Ръсел...

П.П. - Само да вметна, че се радвам, че успявам да те провокирам поне да пишеш, защото беше казал, че само ще ни четеш Simple Smile
Това, че не гледаш е ясно.

Прочети интервютата на Sugar - става въпрос точно за манипулациите при монтажа, а не на терена. Някои неща от образа на Боб са просто спестени с цел да се лъсне имиджа му и да стане тотално положителен герой, поне според американските стандарти. Които за мене, обаче, са доста спорни. Мисля, че това, което са пропуснали просто щеше да оживи образа му и едва ли е ЧАК толкова лошо.
Иначе истината е винаги в реалността и трябва да я търсим (доколкото е във възможностите ни), за да си съставим реалната картина. Твоята (а явно и не само) идея е чрез монтажа да се определи предварително кого гласят за победител, поставяйки като основа, че образа трябва да е положителен поне в края. Което явно е модата от 17 сезон насам. Но сървайвър със сървайвър не си приличат и ще им е много трудно в тази посока. Да не говорим, че винаги настъпва един момент, когато модела се изчерпва и всичко се преобръща. Това са т.нар. "революционни" сезони по моята класификация - първият такъв е 5 сезон. Така че ти (ви) пожелавам успех в тази посока Wink
Иначе аз в момента се забавлявам с TAR18. Изгледах и 14 сезон на сървайвъра и просто се отчаях каква е разликата в нивото на игра между Яу-мен примерно и Ръсел. Това съвсем ме отказа да гледам настоящия сезон. Другото, което ми направи впечатление е, че кастинга на 14 сезон е 1:1 с този за 13 сезон - същото расово разпределение. Но бая са се озорили докато си намерят нужните хора. Само 1 от 20 участника в 14 сезон всъщност е кандидатствал за сървайвър! Всички останали са канени и намирани по знайни и незнайни пътища. Но са се справили много добре с кастинга. Имайки предвид, че и Sugar е намерена по този начин за 17 сезон - май този метод действа по-добре и е доказателство, че ако искат могат да предпоставят много добър сезон. Или обратното, за съжаление.
Иначе в момента залагам на качеството и си повтарям, най-добрият за мене досега сезон - номер 10. И преоткривам някои образи. Като James примерно. Южняшки характер на макс. Много по-напред и от J.T. Радва ме много поне в началото. От него струи такова присъствие, че никакъв монтаж не е възможен. Даже когато го няма в кадър се чува гласът му. И то с едни реплики, чрез които може да се озвучи порно филм примерно  Grinning В който задължително ще трябва да участва и Джеф понеже репликите са от сорта на "Да, Джеф!", "Обичам те, Джеф!" и т.н.  Embarassed

# 37
 • Мнения: 0
Аз предлагам да коментираме настоящия сезон и ако се правят препратки към други сезони то нека да имат връзка с настоящия.Гледала съм всички сезони ,но изобщо не помня какво е станало в 5 ти сезон примерно.

# 38
 • Мнения: 58
Здравейте и от мен!!
Добра дискусия сте си спретнали,радвам се за което.
Успях да гледам 4-те епизода и дотук някакси не ме грабва сезона,но все пак се случиха няколко интересни неща,като например изгонването и отпадането на Ръсел от играта.Начина по който това се случи ми се струва,че е срамен.Явно сълзите не са били случайни...
На Джеф също му стана кофти,но успя да го прикрие,а представям си какво им е било на екипа,като те открито показаха симпатийте си към Ръсел ! Та нали с тази цел беше вкаран Острова,за да се подсигурят при евентуално негово изгонване.Е стана,но и това не помогна...жалко,замина им рейтинга.
С интерес ще следя как ще се развие сезона по-нататък.Смея да твърдя,че тоя път са подбрали интересни участници.Ралф ми се струва,че ще излезе някой хитрец и външния му вид най-вероятно лъже.Шесторния съюз и идола му осигуряват(засега) безпроблемно стигане до сливането.
Е,разбира се друг е въпроса дали този съюз ще остане непокътнат и дали точно Ралф няма да реши нещо различно.Факта,че се опълчи и успя да изгони Ръсел говори,че явно не е случаен,а я разбира играта.
Роб ме дразни с поведението си.Едва ли не сякаш само той играе,а другите седят и го гледат.Май няма да го изтраят още дълго.
С интерес ще следя какво ще стане нататък.

# 39
 • Мнения: 0
Според мен Роб  е единствения който играе Сървайвър в племето си,другите са се закачали за него и чакат да ги заведе до финал и не правят нищо.Филип се опитва да играе ,но не му се получава,той прави само цирк.
В племето на Ръсел има играчи и то достойни.Ръсел си тръгна по сценарий,та той не направи нищо за да остане,остави Стефани да убеждава Джули да мине на тяхна страна,нейна беше и идеята за фалшивия идол.Сълзите когато загуби си бяха чист театър,не казвам че се е оставил Матт да го победи,но чак да реве  Thinking

# 40
 • Мнения: 0
И тъй, Ръсел си замина Simple Smile Между другото очаквах го да победи и след като Мат не сполучи първия път бях почти убеден, че Ръсел ще спечели, но уви. Сега се надявам Мат да бие и Кристина и да продължава в същия дух Simple Smile До края ще съм ЗА племето на Ръсел и по-специално фаворит ми е Майк. Ралф е голям образ, Филип също, колкото по-дълго останат, толкова повече шоу за публиката. Роб ме дразни обаче, мисли си, че е голямата работа, че контролира всичко, а такива самоуверени типажи не ми се нравят. От неговото племе най-кадърен ми се вижда Грант. Но от това племе надали ще има хора на финала, че даже и в топ 5. Много са слаби и няма да могат да надделеят над другото племе, а след сливането ще окапят 1 по 1. (ако няма някакво умешване на племената де)

http://insidetv.ew.com/2011/03/09/cbs-orders-two-more-editions-of-survivor/

Ето една добра новина. Сървайвър ще го има поне още 2 сезона. И което е още по-хубаво - Джеф Пробст ще води следващите 2 сезона.

# 41
 • в морето до колене
 • Мнения: 2 470
Още в самото начало ще изразя учудване за две от тезите, които виждам тук:
1.   Не разбирам защо не ви "грабва" сезонът?
2.   Не разбирам, какви такива „играчи” видяхте в Запатера, та вече ги фаворизирате?

Според мен сезонът се развива добре. Мога да предположа, че не ви харесва липсата на откровени герои и категорично не ви харесва, че май единственият „герой” от гледна точка на екипа до момента е Роб. Ако е така – мога да ви разбера...
На мен пък точно това ми е забавното  Mr. Green
 
Сега по-подробно за моите впечатления от епизода.

Колкото и да не съм фен на Ръсел, не мога да не кажа поне две думи по повод на неговото излизане от играта. Загубата му беше очаквана за мен, въпреки многото спекулации на тема „RI беше измислен специално, за да задържи P&P по-дълго в играта”. Не че отричам такъв вариант – вероятно точно затова е бил вкаран в играта този Остров... но не свърши работа.
Малко постничко изглеждаше изпращането от играта на „най-големия злодей на всички времена”  Rolling Eyes... Но пък съм съгласна със Стивън Ф., който му даде „почетна” награда за еп.4 с мотива, че Ръсел „игра играта” след като вече беше изгонен дори повече, отколкото някои хора са го правили през целия с престой... Между другото това, което Ръсел направи накрая, е един аргумент в повече в защита на моята теза, че членовете на Запатера няма да прогресират особено много. Но за това после.

Колкото до Мат – той все така продължава да се бори „за възхвала на Бог”; монтажът му не се е променил особено... освен, че за пръв път каза „моят лагер”. Както изглежда, лагерът ще е негов още известно време.

Т.е. нито при Мат, нито при Ръсел за мен имаше нещо изненадващо.
По-изненадващото беше друго – реакцията в двете племена на новините от Острова.
Никой в Ометепе не реагира на новината, че Мат е победил Ръсел. А поне двама души трябваше да реагират – Роб и Андреа.
Има ли някой от вас, който вярва, че Роб нищо, ама нищичко не е казал пред камера по въпроса за изгонването на Ръсел?!  Mr. Green Аз не вярвам. Въпросът е ЗАЩО не ни го показаха?  newsm78
Аз имам две обяснения: 1) като елемент от общата манипулация, на която е подложен образа на Роб – минимизиране на арогантността и самолюбието; 2) ще има повод този въпрос да бъде повдигнат в бъдеще – след обединението, примерно, да се коментира с бившите Запатера + при едно възможно завръщане на Мат в играта.
По-трудно ми е да си обясня мълчанието на Андрея. След силния 3-ти епизод тя почти изчезна от радара този път. Нито думичка за това, че „нейният приятел” Мат е отстранил в директен двубой такъв играч като Ръсел. Нито думичка за това, че се подчини заедно с всички останали на решението на Роб кого и как ще гонят. Нито думичка за това, че прави това нарочно... и с по-дългосрочна цел.  Confused Но пък от друга страна само тя не е казала досега директно пред камера лоша дума за Филип, когото очевидно всички трудно търпят. Това ми се струва показателно.
И още – чухме коментари за Мат от Запатера. Дали това значи, че той ще се върне в играта след обединението, когато ще има възможност реално да играе с тях/срещу тях? Или пък означава, че скоро някой от тях ще отиде на „неговия остров”? Засега и едното и другото ми изглеждат еднакво вероятни...


За останалите от ОМЕТЕПЕ какво мога да кажа:
Съжалявам за Кристина – имах надежди, че ще се опита да направи нещо, но тя явно се предаде накрая. Според мен си отива победена от Мат в следващия епизод.
Продължавам да наблюдавам вниматено Натали. Този епизод подкрепя мнението ми, че тя ще се задържи дълго (вероятно до F3). Тези дни прочетох една много интересна теория за финалната тройка, но засега няма да я споделям... изглежда доста невероятна на този етап. Ще изчакам да намеря още аргументи – или да видя следващите аргументи на автора на теорията. Ще кажа само, че сравнението между Натали и Ашли е доста показателно за мен – и двете би трябвало да са на една и съща позиция в играта / част от „слепите последователи на БР”. Обаче за Ашли нищо не знаем все още, нито като лична история, нито като стратегия. Макар да не е вече тотално невидима, не е и показала нещо интригуващо. Докато Натали ни я бутат под носа където трябва и не трябва.
Колкото до вашите надежди за Грант – той в момента играе ролята на „първи лейтенант” на Роб. Досега само един човек е стигал до победа от такава позиция – Итън. Не мисля, че Грант може да постигне същото. Нито времената са същите; нито монтажът му дава такива надежди...
И накрая Филип– учудващо интересен епизод за него. Направи опит за стратегия, която ни разказа подробно. Може и да не е най-умната стратегия на този свят, но поне ДВЕ неща станаха точно така, както каза Филип. Той отиде като свидетел на дуела, за да получи „вътрешна информация” за другото племе – и я получи. Той беше убеден, че Ралф има идол, въпреки нескопосания му опит да го прикрие в последния момента – и това е така, не само защото Ръсел го потвърди, а защото ние като зрители вече го знаем. Засега Филип продължава да е само „параван”... Но на мен ми се струва, че ще има роля в играта занапред. Много ми хареса едно мнение, което прочетох по форумите – Филип ще стане равностоен играч, когато махнат въпросителния знак след името му.  Laughing
За Роб ще напиша отделно накрая.

Що се отнася до Запатера – след този епизод май само Дейвид ми задържа вниманието.
Проблемът е, че Запатера останаха фиксирани в Ръсел дори и след като него вече го няма. Не чухме никакви планове за играта им напред – всичко беше само поглед назад... И единствено Дейвид не беше включен в общия „танц в/у гроба на Ръсел” – той единствен изказа съчувствие към Стефани и Криста (което му отваря възможността да се съюзи с тях и да играе някаква роля в евентуално „пропукване” на анти-Ръсел коалицията); както и само от него чухме някакви думи за Ометепе (странното беше, че той изрази облекчение, че на ТЯХ няма да им се налага да ходят на съвет и да решават кого да гонят – защо трябва „да решават”, нима отдавна не е решено, че ще гонят първо Стефани и Криста?). Следващият епизод според мен ще е важен за съдбата на Дейвид.
Колкото до Ралф – той направи видима грешка като позволи на противниковото племе да разбере за идола му в желанието си да се изтъкне пред Ръсел. Мисля, че това вещае проблеми в бъдеще за него (а и за алианса му като цяло, тъй като и те вече са информирани по въпроса).

И накрая за Роб. Тези дни изчетох много спекулации по повод факта, че Роб загуби в собствената си измислена игра в сцената на брега след намирането но идола. Много хора смятат репликите покрай намирането на идола и около тази игра за директен hint относно съдбата на Роб.
От една страна той неколкократно повтори „39” в своите confessionals... Което може да се смята за предвестник, че ще остане до края.
От друга страна – той на косъм не уцели централния кръг като хвърляше камъка в пясъка... И думите на Грант “You blew it!” / и неговият отговор “I was going for the win”.
Според мен сцената наистина може да се тълкува двояко – 1) Роб за пореден път ще стигне на финал и журито няма да му даде наградата или 2) доста "прозрачна подсказка", за да изглежда подозрително - толкова рано в играта ни сочат към неговата загуба, при положение, че има още множество други странни неща в неговия монтаж...
Аз лично още не мога да взема страна в този спор. Ще чакам поне до обединението, за да се опитам да изкажа по-категорична прогноза относно съдбата на Роб.

# 42
 • Мнения: 0
Интересен епизод.Съюза в Запатера започва да се пропуква,скараха се при първата загуба.Сарита направи грешка в преценката си относно Стефани и вместо да признае вина се изпокара с Дейвид,дори искаше да го гони  newsm78
Криста ми направи добро впечатление,имаше позиция и я изрази с риск да си замине,както и стана.
Ще ми хареса ако победи Матт,мисля че му е време да си ходи.
Разочарована съм от Роб, с този маниер на игра отново няма да спечели.Не трябваше да лъже така Грант и да разиграва подобни театри,той направо се гаври с него.Не харесвам Ръсел,но той имаше доверие на съюзниците си.
Вие имате ли вече фаворит в играта?

# 43
 • Мнения: 0
Фаворитите ми този сезон са Майк и Мат Simple Smile

За епизода мисля, че Запатера трябваше да изгонят Стефани, а не Криста, но пък така или иначе Стефани ще си замине при евентуален следващ съвет.

# 44
 • в морето до колене
 • Мнения: 2 470
Съмнявах се, дали ще намеря време да напиша нещо за предишния епизод преди сряда, но все пак успях. Епизодът на пръв поглед не беше особено вълнуващ, но за мен се случиха няколко важни неща, които искам да откроя и да коментирам.

На първо място това е окончателното закопаване на шесторката от Запатера в този епизод. Уж не би трябвало да има проблеми за тях, но аз отдавна подозирах, че членовете на доминиращия алианс загубиха шансове в играта след като всичко, свързано с тях, ни беше показвано с явно отрицателно отношение от страна на екипа. Но в този епизод нямаше само намеци, а просто ни навряха в лицето най-категоричната и недвусмислена монтажна манипулация за сезона досега – веднага след думите за Джули за „черната карма” (отново същите думи, дори мисля повториха част от същия confessional, който вече чухме в предния епизод) виждаме Майк да залива и угася огъня на племето  Shocked. От това по-ясна алюзия здраве му кажи – след всичката символика, която свързва огъня и „живота” на участниците – угасването на огъня като символ на „кармата” застигнала племето е повече от ясен знак, че членовете на този алианс нямат шанс да победят в тази игра... (Имаше и други, по-малко очевидни символи като лешоядите, нападащи гнездо с костенуркови яйца, например.)
А от „игрова” гледна точка ни бяха поднесени щедро критиките на Криста и нейните „предсказания” за незавидната съдба на съплеменниците и’ ... Получи се нещо като „затваряне на кръга” при монтажа на шесторката от Запатера. В началото държаха невидими Стив и Джули, докато дойде техният миг / да оркестрират игонването на Ръсел. Точно така невидима беше досега и Криста, явно пазена за нейния миг / да предскаже загубата на бившите Запатера. Целият монтаж около Криста в този епизод много ми напомни за изгонването на Моника в С19 – основното, което подчертаха тогава, беше нейното предсказание, че журито няма да гласува за Ръсел.   Naughty
Ние продължаваме да не знаем нищо за стратегията на шесторката за достигане до финал. Думите на Майк на съвета, че Криста не знае за техните стратегически планове, защото не е била част от тях, мен не ме убедиха – не е нужно Криста да е знаела за тяхната стратегия, въпросът е защо и ние зрителите не знаем? Нещо като при Марти миналия сезон – всичко все му беше ясно и имаше планове за два-три хода напаред, ама ние никога не разбрахме какви точно планове...  Naughty
Както и да оценявам вариантите за прогресиране в играта, НИЩО не виждам в перспектива за трима от тях – Стивън, Джули и Сарита.
Малко повече време мога да дам
1)   на Майк (той е „разказвачът”, докато още не са се обединили той ще изпълнява тази роля, но после? Не виждам предпоставки да остане „разказвач” и в обединеното племе; но според мен е малко вероятно е да се задържи чак до финала) и
2)   на Ралф (засега Ралф беше „скрит” зад гърбовете на другите и в епизода със загубването на играта, и при последния спор между Сарита и Дейвид; но пък за сметка на това за мен беше доста негативно обрисуван по време на играта за имунитет с постоянните си въпроси, които разсейваха Стефани; и особено финалното „Наляво, Ралф. Не, другото ляво!”  Grinning) Но и Ралф вероятно ще поостане още, ако не за друго – поне да видим какво ще стане с идола.

И останаха двете изключения (които показват поне малка жизнеспособност засега) – Стефани и Дейвид.
За Дейвид имам доста съмнения, но все още се държи на косъм заради това, че във финалната реч на Криста на съвета той беше отделен като самостоятелна единица... без силни вътрешни връзки с останалите от шесторката. Също така вече от два епизода монтажът сочи към Дейвид като възможна причина за разпадането на алианса им – но не ми е ясно дали той ще го разбие и това ще му помогне да се задържи по-дълго в играта; или пък той ще е следващият изгонен. Даже последното ми се стува по-вероятно в момента, но към този въпрос ще се върна по-късно.
Колкото до Стефани – ходенето на Острова беше много удобно събитие за нея. И от игрова и от монтажна гледна точка нейният ход да предложи на Роб гласа си беше много положителен ход. Според мен цялата сцена с въпроса на Мат, защо са го изгонили, беше показана едва ли не като овертюра към предложението на Стефани. В момента само Мат и Стефани са играчите, които са имали директна връзка И С ДВАМАТА „стари играчи”. И както изглежда, и двамата имат добри шансове да останат по-дълго в играта.

Другото интересно нещо, което се случи в последната серия беше разговорът м/у Филип и Андрея. След този разговор и въобще след цялостното представяне на Андрея, доста хора в SurvivorSucks вече е въздигнаха в основен кандидат за победител  Thinking. Аз не твърдя, че ги разбирам чак толкова добре нещата, но не съм готова още „да купя” тази идея на екипа.
Смятам, че една от целите да ни навират в лицето „работливата” Андрея, беше не за да възвеличаят нея, а за да осмеят другите две девойки. И сериозно предполагам, че това беше овертюра, която да ни подготви за скорошното изгонване на Ашли.
Смятам, че разговорът с Филип ни беше показан преди всичко ЗАРАДИ Филип, а не толкова заради самата Андрея. Продължавам да смятам, че Филип има шансове да бъде „замъкнат” до финал като перфектният GOAT. Миналия сезон сбърках за НаОнка, може и сега да бъркам... но така мисля.
И последно – основната „връзка” на Андрея за напредване в играта е нейната „история” с Мат. А точно в този разговор тя каза “Mat is long gone”... Наложи се Филип да и’ напомня да не губи вяра в Мат. Това хич не ми прозвуча добре...  Rolling Eyes
Иначе сцената на водопада ми навя носталгични спомени за С06 – Амазон.  Heart Eyes А после се начетох на спекулации дали Натали и Ашли не ни ги представят като новите Джена и Хейди... знае ли човек.  Mr. Green Да не говорим за директната алюзия Джена-Натали / най-младата победителка – най-младата участничка... За мен има подтекст в тази алюзия.  Thinking

И последно – прочетох една много интересна теория за вероятността следващите двама изгонени да са Ашли и Дейвид...
Основната подкрепа на тази теория са началните кадри на еп. 1, когато Джеф описваше новия туист – the Redemption Island.
Всички помните, как още след като Джеф каза, че след изгонването на съвет играчът не си отива „у дома”, ни показаха Мат да възклицава “WHAT!!!” – вече е ясно, че това е било директен hint за неговото дълго пребиваване там и възможността да победи всички и да се върне в играта.
После докато Джеф описваше условията за живот на Острова последователно паказаха лицата на Кристина, Криста, Ашли, Франческа и Дейвид + Ръсел, когато Джеф обясняваше за дуелите на Острова... + с малко закъснение Майк, Стив, Грант и в самия край на обяснението отново Стив, който казва “SWEET!” за възможността последният оцелял на Острова да се върне в играта...

Понеже не се знае с точност кога Островът престава да действа, имам две версии:
А) При 11 души да обединят племената и да върнат от острова Мат. И оттам да почне да се формира 9-ка жури до финална 3-ка. Е, досега от показаните лица остават Ашли и Дейвид... които вероятно ще имат възможност да опитат КАК се живее на този остров.
Б) Ако продължат да пращат играчи на Острова и СЛЕД обединението, то тогава очаквам натам да се запътят Стив, Майк и Грант. При този сценарий обаче сериозно намаляват шансовете на Мат да победи всички и да се върне той. А засега монтажът „предсказва” връщането на Мат.

И аз съм по-склонна да приема вариант (А) като вероятен сценарий на туиста.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт