ФЕВРУАРКИ вече с нетърпение , чакат мъжкото си попълнение!

• 22 298
  • 718
  •   1
Отговори
# 555
  • София
hey_yaкакво стана с твоите болнични аз се обаждах в работата и казаха,че счетоводителката трябва да ги е внесла обаче с проверката в нои ми пише,че не е представено нищо незнам към кого да се обърна вече? #2gunfire

Aми по думите на моята счетоводителка тя ги е вне*сла в НОИ, но те сев мотаели. И аз не знам вече, всеки ден проверявам и няма нищо. Накрая ще се обадя в НОИ ще питам и така.

Litle Evil, не е нормално това да плащаме за тоновете! Първия път не съм плащала нищо, дори и когато преносих!

А и исках да кажа, че и аз мисля да се броя за вестителка, защото съм 100% убедена, че ще пренося и скоро няма да родя. Който иска нека ми пише да си дам телефона!

# 556
а, мерси!   bouquet
Снимки предлагам да слагаме само в заключените албумчета.

Много нАучни теми сте захванали с доплера. Аз за днес "изпуших" вече.  Heart Eyes

# 557
  • София
Ето ме и мен най-накрая. Бях на лекар - този, при който ще раждам. Поне ме успокои - тоновете на бебето бяха супер, а водите по принцип намаляват на този етап. Така че за раждане е още много рано, чак след 10 февруари ще планираме нещата. Дотогава запис всяка седмица.

Та за тоновете - в МД са 12 лв., направо зле ми става като чета колко ви искат в Шейново. С тия "редуцирани" цени за избор на екип май ще ни извадят очите, вместо да ни изпишат веждите. Иначе за това колко често се прави запис - зависи си може би от практиката на лекаря, но и най-вече от състоянието на майката. При мен почнаха по-отрано, защото ме водят отначало малко по-рискова и се презастраховат.

Впрочем, и аз се "уредих" с разни коки в секрета. За щастие са много малко и не представляват проблем. А и при секцио няколко дни предварително се слагали специални глобули, така че ако има нещо да се изчисти.

# 558
  • Русе/Germany
hey_yaкакво стана с твоите болнични аз се обаждах в работата и казаха,че счетоводителката трябва да ги е внесла обаче с проверката в нои ми пише,че не е представено нищо незнам към кого да се обърна вече? #2gunfire

Aми по думите на моята счетоводителка тя ги е вне*сла в НОИ, но те сев мотаели. И аз не знам вече, всеки ден проверявам и няма нищо. Накрая ще се обадя в НОИ ще питам и така.
Ти не си ли взе ПИК от НОИ? Във системата пише кога е занесен болничния.

# 559
да се отчета и аз - днес ходих на тонове в токуда , но моят д-р Илиев го нямаше- днес са изписали сина му. Но тоновете са си ок, иначе и аз разпитвах за новите цени на токуда и ми казаха че ще ни накарат да направим дарение само с вносна бележка, т.е без фактура, която няма как да се осребри.

# 560
  • София

Да взех си, но в системата на НОИ последния ми занесен болнични е от април месец миналата година! Според мен не го е занесла, или пък в НОИ си се мотат по принцип. Незнам вече!

# 561
Tокуда имат собствен фонд и ако дарението се признаваше за възвръщащ се разход, според мен щяха да плащат бая, сега си спестяват тези разходи.

# 562
Esponoza, много благодаря!  Hug
Мен ме пращат в някакво ДКЦ, близо до Централна гара, препоръчаха ми д-р Делева, която оправила изследване на центъра и периферията на ретината, освен др. неща. Някой не беше ли ходил скоро там, някакви такива спомени имам?

Предполагам става въпрос за МЦ Светлина/Зора София?
http://www.bolnica-zora.com/doctors-gpsmp.php

Аз бях там (при Кремена Захариева) и съм доволна. Работят със ЗК.
Но само да допълня че ми записаха час за след 2-3 седмици, защото нямаше свободни по-рано. Може би защото тогава още ходех на работа и ме устройваше само рано сутрин, но си мисля че колкото по-скоро отметне тази задачка човек, толкова по-добре. Недейте да отлагате!  Peace

# 563
  • Варна

Пепелно, аз също съм за първия вариант  Peace
Играчка за кревата съм си харесала на Фишер Прайс ей това:    http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3379        но май ще ни я подаряват, та не бързам да я купувам.

newsm78

И на мен тази на фшер прайс ми беше харесала първо Simple Smile
Само че дне си купих Чикото, не можах да устоя   Wink (а пък и повечето сега видях него сте харесали)

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 19:27 от pepelno

# 564

Да взех си, но в системата на НОИ последния ми занесен болнични е от април месец миналата година! Според мен не го е занесла, или пък в НОИ си се мотат по принцип. Незнам вече!
Обикновено в системата излиза след около 2 дена от представянето му.
Т.е . ако го е занесла вчера може и днес да не излезе, но ако е било онзи ден, почти сигурно е, че трябваше да се вижда.
Питай счетито на коя дата го е занесла и после засечи, когато излезе наистина дали те е излъгала и ще си направиш сметката на кой да вярваш. Wink

П.П. Е добре де ама като няма да се споменават имена и мерки на бебчовци, смятате да не се нанасят на първа страница ли? То каква отчетна е тогава? newsm78
В януарки се вписват името на бебето и ника на мамата, както и мерки и теглилки ако ги е казала на вестителката. А сега как ще процедираме ние?

# 565
  • София
Бенджи аз знам, че лъже, защото каза, че два дена след превеждането на заплатите, които бяха преведени в петък е занесла болничните. Тоест ако ги е внесла два дни след превеждането това е било понеделник, а днес е четвъртък. Просто думи нямам!

# 566
  • Русе/Germany
Ми то какъв е смисъла да пишем на вестителките ако нищо няма да казваме като инфо. Няма да пратя само смс с текст "Родих" според мен трябва да се дава инфо за име на бебе, кг, см и колко часа е родено евентуално и ника на майката Naughty

Както е писала Бенджи излиза най-късно до 2 дни в системата на НОИ. Но и като излезе там пише кога е внесен така че пак можеш да си направиш сметка дали те лъже или не.
hey_ya А събота и неделя защо ги смяташ newsm78 Ако в петък са ви превели заплатите, според мен във вторник би трябвало да го е занесла, поправете ако греша Thinking

# 567
Ей ей момичета, не ставаше въпрос за това--разбира се, че ще си казваме килограми, име, сантиметри - както си му е реда..Тука стана дума, че ние не изчакахме Боби сама да се включи с новината/тя не е писала още на Пчеличката/ да си каже официално тези неща за бебо, както е редно, ние го видяхме във ФБ, щото сме и в приятелите, но реално тя тук не се е "похвалила" още, а това си е нейно право... Hug

# 568
  • Русе/Germany
 spam2 Как може да приемат закон за това да се прави график за една година напред за отпуските. #Sniper Тия са луди #2gunfire

# 569
Ми то какъв е смисъла да пишем на вестителките ако нищо няма да казваме като инфо. Няма да пратя само смс с текст "Родих" според мен трябва да се дава инфо за име на бебе, кг, см и колко часа е родено евентуално и ника на майката Naughty

Съгласна съм!В крайна сметка мое лично мнение е,че нито съобщаването на малко име,нито че ще се каже колко тежи или и дълго бебето е чак такава лична информация.Нито си си написал ЕГН,нито пък номер на банкова сметка за да се пазим чак до такава степен.Аз лично ще си кажа името на бебето и колко се е родило живот и здраве,не се притеснявам!

Общи условия

Активация на акаунт