Декемврийчета 2010 № 2

• 25 133
  • 726
  •   1
Отговори
# 105
listopad , ние сме (бяхме) със счупена ключица при раждането. Още на 3-4 ден в болницата ни го откриха и един месец не слагахме бебо да спи на нея страна за да щадим ръчичката. Сега е вече заздравяло и  можем да го сложим и на  дясната страна да спи, че да му  се  изправи главичката Simple Smile  Спкойно сега много  бързо им заздравяват  костите.   Hug Hug Hug Hug

За татковците:   От нашия нямам оплаквания за сега Wink  Сменя памперси, храни Филип и даже се кара на бабите да не го носят  много на  ръце Simple Smile  взима го 2 дена в седмицата за през ноща да го гледа в другата стая, за да мога и аз да се понаспя Simple Smile  Blush Blush Blush  Инъче си е разсеян като всеки мъж Simple Smile Пералнята не знае от къде се пуска, до ютия няма да припари ако ще  да е животоспасяващо, а последния път  когато му казах да купи "вениш" донесе такъв за килими  hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

# 106
  • Шумен
Здравейте, майчета

Ние ходихме на консултация днес ,сложиха ни ваксинка Хепатит В , и ни мериха теглиха. Вече сме 4,500 гр и 52 см. За месец сме надали 1 кг. Но имаме проблем.....вече трето мазило сменяме , а дупето е все червено и не минава. Сменям памперсите често, започнах да я мия вместо да ползвам мокри кърпи и все  е  така.... Незнам да сменя памперсите ли , да спра да слагам за известно време ли...?

Аз си мисля , че само нашият татко е разсеян...Вчера поръчвам да купи прах за пране за бебето той носи сапун за бебета....., а инъче помага. Взема Ивка да гледа когато аз имам работа, нощно време се сменяме , за да мога аз си почина, храни я, само дето още памперси не сменя.

Хубава вечер Simple Smile

# 107
  • София
Въпрос към ллл - момичета, бихте ли ме посъветвали откъде да взема електронна везна под наем? Искам да направя едно проследяване на теглото на бебо за 2-3 дни, защото с това предписано дохранване и това негово постоянно връщане на кърма се вкарах в страшен филм!
Ако не е върнал, му блъскам шишето с АМ, защото се страхувам, че не е нахранен. Ако пък не върне след кърмата, не знам колко от добавката да му дам, за да не повърне! Просто взе да става истински ужас
САмо за ориентация ще ви кажа, че от 3600гр на изписването, на 20ия ден беше 3870гр. След добавка АМ, на 1 месец вече е 4400, което си е направо прехранване
Предварително благодаря!

# 108
Радвам се на съвестните ви мъже, а че има като моя - разсеян - още повече  Grinning

Листопад, милата Раличка, дано бързо да й мине. Не й сменяйте блузките, те не се цапат малките въобще.

# 109
  • София
хаха Simple Smile развеселихте ме за татковците и нашият е не по-малко разсеян Simple Smile. Просто не обръщат внимание на дребните неща. Иначе нашият татко къпе Гоги, съблича го , дава му лекарства /витамин Д3 и Био Гайа/, занимава се с него, говори му и т.н., нооо за смяна на еднократна пелена и дума не може да става.

Listopad,  дано бързо зарастне костицата и малката не изпитва болка.

# 110
Момичета,
 по темата с татковците. Нашият татко прави всичко, което и аз правя с изключение на кърменето. Така беше и с баткото...и продължава да е така. Не мога да се оплача изобщо....даже бих го похвалила.  Дори майките по детските площадки ми го хвалят, защото той много по-добре играе с малкия и го забавлява. За домакинските неща - също ми помага, но след като кажа че трябва да се направи нещо....инициатива няма разбира се. Пазарува само той. Е..разбира се нещата не се правят така както аз бих ги направила, но с това отдавна се примирих и спрях да правя забележки....по -добре да помага отколкото да му опявам и да се налага аз да върша всичко. Но нервите му и търпението му често не достигат, защото покрай нас той няма миг спокойствие...често ми става много съвестно.  Тогава се поизнервя и започваме да се караме за глупости.  А моето мнение е, че деца се гледат с много търпение.  Та..момичета не се сърдете на мъжете , че не са изрядни като нас в домакинството или в отглеждането на децата...важното е да са с нас , съпричастни и задължително да помагат - всеки колкото и както може.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 17:34 от augustas

# 111
Здравейте, мамчета!
Ние сме добре...вече се опитваме да гукаме. Изцяло на кърма сме и ми се иска да сме така още доста време, но знае ли човек. Голям зор видях с кърменето, та да питам кърмещите и ЛЛЛ...количеството на кърмата има ли връзка с количеството и вида на храната, и в този смисъл нужно ли е да ям повече от обичайното и има ли храни, стимулиращи кърмата? Аз имам някакво мнение по въпроса, но ми се иска да чуя и други мнения.
А днешната ни разходка приключи с тичане до нас, т.к. бебка зарева ядовито и точно на входната врата заспа блажено Simple Smile

# 112
dea76, сигурна съм, че ЛЛЛ ще  ти дадът много добър съвет ( и по добър от моя- просто са по-запознати), но  да ти споделя, че според мен това че ако не ядеш определени неща кърмата намалява са митове. Някой беше пуснал една статия, в която  се обясняваше, че за производството на кърма отговаря определен  хормон и не  е свързано  с пиенето на боза и яденето на хляб Wink Simple Smile Simple Smile
Аз съм от 10 дена на разделно хранене и не ми е намаляла кърмата Wink Понеже не се справих с кърменето  цедя и давам на бебо  цедената кърма Wink И въпреки че имам ден който съм  само на плодове добива пак е същия Wink
Според мен ням нужда да ядеш повече Wink
augustas , и аз съм на менение, че не трябва да се сърдим на мъжете ни за глупости Simple Smile Просто за тях не е от голямо значение къде  ще е сложен праха Wink  или как си подреждаме килера Simple Smile Важното е да помагат, които колкото може Wink

# 113
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Здравейте мами,

някоя от вас да е запозната с процедурата по изваждане на задграничен паспорт на бебе?

Дали може да се попадат документите не по постоянен адрес?
Времето за издаването му като на задграничните паспорти на пълнолетните ли е?

Взех да се притеснявам-ние сме още на 1-цата на Памперс-не пропускат и са му точно!? Даже преди малко купих още един пакет от 43бр  newsm78

# 114
dias Скоро едни познати вадиха на детето си мисля че за малко дете не може бърза поръчка и за адреса според мен няма да има значение кой е , защото така или иначе пращат служител у вас и  отиват при някой съсед да потвърди че детето живее там.Мисля че Мари ще каже най-точно.

# 115
Кате, не знаех, няма да слагам вече, аз от няколко дни пак започнах, но ще спра.
Кимбърли, то вашето само е изпъкнало, а нашето е разтворено и от вътре има едно червено топче , което секретира, ще снимам и ще покажа.Утре ще се обадя на педиатърката, че днес я изпуснах в кабинета.
Диас, аз ще вадя на малката паспорт, мисля, че беше по постоянен адрес на майката, може и на бащата , но не съм сигурна.
Ние на Дая вадихме пасаван за да си дойдем до бг и тук вадихме паспорт, бърза поръчка не съм вадила.Когато намеря време ще вадя на Алето , че ще ни трябва.

# 116
Привет и от мен,аз докато се натуткам да пиша сме влезли в новата темичка,та и 8 странички изписани..........да ни е честита и да си споделяме само положителни емоции и новини свързани с бебечетата  bouquet

Нямах много време да прочета всичко стриктно назат,но стискам палци на 7/8 и малкия Валентин скоро да се намери причината и лек за това повръщане и задушаване и да се оправи детенцето да не се мъчи и да не плаши мама и татко Praynig Praynig Praynig

А на мен вчера ми се запали главата,такъв рев изревах заради малката ми душичка.Накратко още имаме жълтеница и педито ни даде направление за педиатър по специалността..........отиваме ние и аз настоявам да и вземем най-сетне кръв и да изследваме билирубина,което не бяхме правили досега.Лекарката мрънка и ми заявява,че никой няма да се наеме да я боцне,понеже нямали опит с новородени и било много страшно да не и оцелят вените.Аз се ядосвам и и казвам ,че ще ида в друга клиника,а тя пак ми казва ,че изобщо в Плевен са малко сестрите ,които ще се навият да я боцнат.Вариянт бил само ако ни приемат в децко отделение за наблюдение и там сестрите имат опит,но сега с тия грипове ще влезнем здрави и ще ни изкарат болни  Cry Добре,че се намери една сестра ,която се нави и срежу 5 лева и взе кръв ,въпреки че няма право на външни бебчета.Отиваме с мъжо в лабораторията за изследване и от там ония патки като заявяват,че тая кръв била малко и отказват да я вземат.Мъжо вдигна скандал-те колко искат от толкова малко бебче,а да не говорим милото колко плака-направо ми се скъса сърцето и ръчичката и посиня.Както и да е ,палим колата и отиваме в друга лаборатория..............там жената направи всичко възможно и успя да завърти кръвта .Оказа се ,че имаме кърмаческа жълтеница и вариянт за лечението е да се преварява кърмата.Неудобството ще е ,че трябва да я давам с лъжица,защото от шишето ще се отбие ,а ще е жалко ,защото имам много кърма и искам като се оправи пак да си се кърмиме.Явно имам в кърмата вещество,което потдържа билирубина във високи нива.

Искам да попитам 7/8 или Която,защото те изследваха билирубин,дали стойностите ни са много виски,понеже сте наясно-значи директния ни е 7,а индиректния е 183,а трябва да спадне поне под 100 ,а директния да спадне май под 4  newsm78 newsm78 newsm78.Офффффффф много ми е притеснено и незнам дали ще се справим с храненето от лъжица,но съм длъжна да опитам всичко,за да не се мъчи детенцето вече пък и се бавим с ваксините и така.Иначе е здравичка и натдава много добре,не ми е поспалива и си папка.

Извинявам се за дългия пост ,но исках да споделя с някой ,че много се изтормозих

# 117
mari:) На Сияна пъпчето и падна на 9 ден - от тогава заповнах да слагам топоцина на 16-я ден бяхме при лекарката ,която каза да продължавам да го слагам и така до няколко дни преди първата консултация слагах понеже беше напълно зараснало инъче тя ми беше казала да го слагам до консултацията,защото беше по дебело и очаквае даже да не се прибере хубаво.Аз също прочетох , че е антибиотик но съм решила напълно да се доверявм на лекарката и ето че нямаме никакъв проблем пъпчето е екстра.

# 118
nikolinko  Можеш да даваш кърмата с пипетата на панадола - допираш от вътрешния край на бузката и по малко отпускаш, Друг вариант е със специални лъжички за даване на мляко. С преваряването е мъка, но ще отмине  Hug

За взимането на кръв и на нас ни взимаха като бяхме на 4 месеца, хем в най-добрата болница във Варна  ooooh! Така рева детето 10 мин, ръката синя му стана, наистина само в детските отделения знаят как да взимат кръв  Peace

# 119
Ето го нашето

Общи условия

Активация на акаунт