Декемврийчета 2010 № 2

• 25 134
  • 726
  •   1
Отговори
# 120
nikolinko, на Вальо вече 2 пъти му вземат кръв за билирубин-боцкат му двете пръстчета и пълнят в едно резервоарче. На бебе не му се взема кръв от вена, бягай от такива! И ние сме със жълтеница, сега в понеделник пак ще ходим да видим колко му е паднал да знаеш че трябва да е под 50 (общият билирубин, той се гледа). На нас ни изписаха едни прахчета. Няма смисъл да влиза в болница, освен ако не е над 200 мисля беше-тогава трябва да се облъчва бебо. А директният билирубин трябва да е под 10, но те на него май не обръщат внимание колко е.Дано се оправяте бързо  Hug
За жълтеницата четох доста и да знаеш че трябва много кърма-98 % се отделя излишният билирубин (това са червените кръвни телца, които са в повече при жълтеницата) в акото, на водата да не наблягаш толкова, с нея не се изхвърля. На Която са и казали за преварената кърма и тя каза че от това му е спаднал, но аз не съм съгласна с това, най малкото че все едно да кажем че кърмата е вредна в този случай, което е абсурдно. Няма медицински факти, които да доказват че кърмата предизвиква жълтеница, ама това все пак всеки има право дали да вярва в него или не. Все пак и нищо не губиш ако опиташ, но и да знаеш че немисля че даването няколко пъти от шише ще отбие бебето  Peace

dias, в ноемврийската тема една мама четох че си е вадила паспорт за бебо, питай там.

За татковците
, аз от нашият не мога да се оплача, много ми помага! Не помня от кога не съм готвила, чистила и т.н.  Преди ставаше с мен през нощта когато Вальо е буден, но сега го оставям да поспи , а сутрин става рано и го гледа докато аз поспивам и така се сменяме. Само дето не може да кърми.

Листопад
, съчувствам ти за бебка, представям и как е плакало милото и като не може да каже какво го боли.... дано и зарасне бързо и да не я боли повече!

Josepha, не се безпокой за връщането и за това че се притесняваш че не е нахранено детето. Вальо като повърне много и близките 2 часа изобщо не иска да яде, сигурно му е дискомфортно. Ако бебчето е гладно ще плаче така че ще разбереш  Peace

Мари, мерси за статията, сега ще я прочета

Катёнка, и аз съм против химията, но специално очите са много важен орган и трябва да се преценява добре какво ще слагаме в тях. Това е като червените конци- ако аз го отричам, други пък го вярват, всеки има право на избор, щом това ще ги направи по-щастливи и по-спокойни няма лошо.

А да ви питам смеят ли се вашите бебчета вече съзнателно? Вальо така ми пълни душата особено след хранене като се усмихне или нощем като го нахраня и го сложа да спи аз му казвам "хайде спи" а той като ми се ухили и ми се отварят очите и ми се пълни сърцето! Вече 2-3 пъти и с глас се смее, голяма е зелка  Heart Eyes

# 121
Относно себореята, ние сме все така..на главичката и лицето кожата се бели и има корички  както и на ушите един ден тече жълтеникава течност, друг ден има огромни сухи корички на ушите, когато тече течноста ушите му се подуват и така се повтаря. клепачите са подути все едно е ожулен от пчела и също има нещо като гной на тях от време на време. вече сме един ден на антибиотик изписаха ни Novo-Lexin по 1.6 мл. Дано се оправим скоро Tired имахме и бебешко акне но сега то премина в себорея..

# 122
Относно себореята, ние сме все така..на главичката и лицето кожата се бели и има корички  както и на ушите един ден тече жълтеникава течност, друг ден има огромни сухи корички на ушите, когато тече течноста ушите му се подуват и така се повтаря. клепачите са подути все едно е ожулен от пчела и също има нещо като гной на тях от време на време. вече сме един ден на антибиотик изписаха ни Novo-Lexin по 1.6 мл. Дано се оправим скоро Tired имахме и бебешко акне но сега то премина в себорея..

Значи не е било бебешко акне, мила  Tired

# 123
Здравейте майчета,

Като ви чета се успокоявам, че всички имаме почти сходни притеснения относно бебчовците. Дано всички неразположения преминат с лекота и без никакви усложнения  Hug

Моята сладуранка също има колики и обикновено нощем много ръмжи и е доста неспокойна. След храненето в един обикновено се налага да я гушна при мен в леглото и така спим най-добре и двете, макар и на пресекулки. В началото аз й давах Колийф и наистина много добре ни действаха тези капки, но сега ги замених със Саб Симплекс, които открих, че също й действат добре, а разликата в цената на двата продукта се отразява добре на моя джоб. Забелязах, че капките Колийф ми свършват за около пет дни, при вас как е?

Четох някъде, че от 6тата до 8мата седмица кърмачетата постепенно сами започват да пропускат едно хранене през нощта и спят около 5-6 часа без прекъсване, но уви, ние още не сме стигнали до този момент ...... а го чакам с нетърпение, че сънят никак не ми стига. Храним се на три часа и тя е доста упорита и нетърпелива; когато е време за ядене, става много раздразнителна и се успокоява веднага щом получи млякото  Laughing Ще я изчакам сама да си направи нощната пауза.

Исках да ви питам вие към колко часа вечер къпете бебчовците. Ние в началото я къпехме към 19.30 - 20.00 часа, но от няколко дни режима й се измести и се случва да я къпем към 21.00ч. , като така и храненето след къпане се състои вече към 22ч. Установих, че така е по-спокойна при обличането, докато преди не спираше да плаче от момента, в който я извадим от водата до момента, в който започва храненето.

Иначе много се усмихва, смее се с глас почти всеки ден, гука и издава звуци много смешни, като плаче обикновено казва МЕЕЕЕ, Бееее и Гиииии хахаха.

А на Бабинден съм поканена от общинската администрация на коктейл по случай деня на родилната помощ (21.01). Поканени са всички майки родили през 2010г., ще има тържество, почерпка и подаръци за дечицата. А и ще се запознаем с другите мамита на наборчетата ни  Wink

Пожелавам ви приятна вечер!

# 124
  • Нюрнберг, под високото небе!
Мари, това за мен е незатворил се кръвоносен съд. Няма страшно, говори си с педиатъра и ще ти каже какво да правиш- дали да пудриш, да мажеш със спирт и т.н., не сме я да давам идеи.
7/8, смеем се, да, страхотно е. Дивна вече се смее на играчките на шезлонга, усмихва се като й пея, като се събужда (малко преди да ревне Wink ), баща й като й говори- абе, с повод и бе повод Simple Smile
За суеверията- в деня, в който разбрах, че съм бременна, си оплетох червена гривничка от възелчета и помолих таткото да ми я върже. На беба също вързах конче. Уж не съм суеверна, не съм носила конци през годините, обаче така ми дойде отвътре и го направих. Религии- много, вярвания- още повече, щом на някой му е спокойно така, нека и пирамида да си сложи в хола.
Таткото ни е златен, откакто го помня, той е домакинята вкъщи  Mr. Green , аз само готвя (понякога). Като трябва да изляза за час- гледа беба, храни я с лъжичка или капкомер. Сменя си памперси, къпе, мие, нямам оплаквания.

# 125
  • Германия
Въпрос към ллл - момичета, бихте ли ме посъветвали откъде да взема електронна везна под наем? Искам да направя едно проследяване на теглото на бебо за 2-3 дни, защото с това предписано дохранване и това негово постоянно връщане на кърма се вкарах в страшен филм!
Ако не е върнал, му блъскам шишето с АМ, защото се страхувам, че не е нахранен. Ако пък не върне след кърмата, не знам колко от добавката да му дам, за да не повърне! Просто взе да става истински ужас
САмо за ориентация ще ви кажа, че от 3600гр на изписването, на 20ия ден беше 3870гр. След добавка АМ, на 1 месец вече е 4400, което си е направо прехранване
Предварително благодаря!
За съжаление не мога да ти дам конкретна информация къде може да се наеме везна. Евентуално да разпиташ из аптеките? Или предполагам, че педиатър не би отказал контролно мерене през 5-7 дни? Или ако имаш позната майка с везна, да заемеш от нея?
Както описваш, наддаването е добро, но звучиш притеснена заради постоянното връщане  Thinking  Опитвала ли си все пак да нахраниш и от двете гърди + компресия и да оставиш без добавката на едно хранене да видиш тогава каква е реакцията?

# 126
  • Германия
Здравейте, мамчета!
Ние сме добре...вече се опитваме да гукаме. Изцяло на кърма сме и ми се иска да сме така още доста време, но знае ли човек. Голям зор видях с кърменето, та да питам кърмещите и ЛЛЛ...количеството на кърмата има ли връзка с количеството и вида на храната, и в този смисъл нужно ли е да ям повече от обичайното и има ли храни, стимулиращи кърмата? Аз имам някакво мнение по въпроса, но ми се иска да чуя и други мнения.
А днешната ни разходка приключи с тичане до нас, т.к. бебка зарева ядовито и точно на входната врата заспа блажено Simple Smile
Деа, можеш да си хапваш спокойно всичко, което е здравословно и ти е вкусно, стига да нямаш притеснения заради алергии. Принципно на кърмещата мама са и нужни между 500-800 калории повече дневно. Според някои влияние има порция варено жито или овесени ядки, при други..само трупа излишни калории  Confused  Понякога улисани в ежедневието с малкото човече, се забравя пиенето на течности. Кърменето и без това води до често ожадняване, затова би било добре да пиеш достатъчно. Ако си имаш място за кърмене, можеш да си сложиш там чашка или бутилка с вода под ръка. Или на повече места у дома, като ти е пред очите и..не се забравя Flutter  За повечко кърма най-често помага редовно слагане на бебето да суче и от двете гърди и да не се ограничава времето на хранене  Wink и естествено спокойствие и увереност  Peace

# 127
Среднощно здравейте от мен, мами-бърборани,

За ваденето на задграничен паспорт на бебето - доколкото аз знам трябва да е по постоянен адрес на майката. Има бърза услуга - става за 3 дни и разликата в цената с нормалната услуга беше много минимална, нещо от рода на 2 лева. Малко е сложно със заснемането на бебето, но не е невъзможно  Grinning

Нашият татко помага ужасно много и е изключително внимателен във всичко, което прави. Той вече е и по-опитен след първото дете, но наистина без него съм изгубена. Върши и домакинска работа и къпе бебоците и сменя памперси - всичко. Не мога да не си го похваля  Grinning Освен това често ми помага и през деня през седмицата, защото не е с фиксирано работно време и когато няма ангажименти заедно гледаме мишлетата.

Аз изобщо не съм суеверна, но някак харесвам идеята с червения конец без да влагам кой знае какво в нея. С първата бременност една жена от екипа ми завърза червен конец със синьо мънисто. В нормално състояние бих го сметнала за голям кич, но тогава ми хареса. Още го нося, вече съвсем опърпан и избелял, но аз съм голям Плюшкин. И бебето има червен конец на ръчичката.

# 128
Добро утро!

Да питам мамите със секцио имате ли проблеми с раните. От вчера забелязах, че от една нищо и никаква дупчица ми изтича нещо като гной или и аз не знам какво. Мазах го с йода септ, но нямам възможност да отида да ме види доки. То е нищожно просто ама се притеснявам.

# 129
  • София
Добро утро и от мен Simple Smile

Гоги сес усмихва с повод и без повод и ме разтапя. Обаче няманикакъв интерес към играчките опитвам се да го провокирам, но хич не му хващат окото.

Дано днес стане приятно за разходка Simple Smile

# 130
привет и от мен-нямаше ни дълго време ,бяхме в болница,заради жълтеницата Sad
на контролния преглед на 1 мес при педито той каза,че нещо не му харесва ,че Йоан бил още толкова жълт и ни прати на изследвания /за всеки случай/ . От лабораторията му се обадили по спешност,че билирубинът бил ужасно висок . Педито направо долетя до вкъщи с бясна скорост и ни каза,че трябва да бъде хоспитализиран възможно най-бързо и ни препоръча токуда -защото в разгара на гриповете и епидемиите само там нямало да ни пипне нещо -каза,че ще го настанят в неонатологията,където няма никакви инфекции/спомням си случая на добра и конюктивита /  и му казах,че имам инфо че не е точно така ,както казва ,а той вика-ми той конюктивита се лекува с едни капки -няма сложно smile3511. Както и да е -исках наистина най-доброто за бебчо /като всяка майка/ . Приеха ни в болницата ,докато разбера какво става и къде се намирам /в страшен стрес и шок бях/ попаднахме в педиатрията ,където казвам ви всичко живо и мърдащо беше заразно  #Cussing out Започнаха едни системи по 3 на ден -албумин+2 глюкози и едни прахчета фенобарбитол на пиене - ужасно беше ви казвам -тия абокати ,нови изследвания -малчо опища всичко и аз заедно с него
и така 6 дена беше ,през което време вдигна и Т 38 -бях изтръпнала направо ,мъчи се цяла нощ и накрая дежурната док му даде нурофен/който е за над 2 мес Sad/ но поне свалихме Т -в стаята ни постоянно имаше заразни дечица ,а и всички майки бяха с кашлица и хрема,която и мен ме хвана -дано само малчо да го пропусне грипа -аз заради това се бях изплашила много -защото толкова малко бебе в тия зарази там.... но може би кърмата му помогна на милото да удържи фронта-през цялото време се кърмихме директно от гърда,защото бях забравила и помпата и силиконото зърно и се наложи Йоан да се научи бързо бързо как се суче от хлътнали зърна-поне нещо хубаво стана  baby_neutral аз си хапвах доволно лук ,чесън и мед /въпреки,че го болеше коремчето/ това беше моя противогрипен лек  Mr. Green надявах се чрез кърмата да попада тоз  изпитан антибиотик у него
билирубинът ни беше 500  #Crazy но поспадна и ни изписаха като продължаваме с прахчетата у дома -дано избелее скоро ,че бях изпаднала в страшна депресия и ужас
изписването вчера ни съвпадна с 40-тия ден на Йоан и минахме през Св. Мина за чиста молитва-беше много хубаво Simple Smile нали казват,че до 40 дена бебетата се намират м/у земата и небето-надявам се вече да  сме здраво стъпили на земята  Praynig

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 12:22 от RikaRurika

# 131
Здравейте момичета,
 2 дни се каня да пиша и тъкмо изчета всичко и тръгна да пиша и нещо стане... примерно моят юнак от 3 дни яде през 2часа и половина. Незнам какво му стана. И така до снощи - тогава пък си направи пауза от 5 часа. И после през нощта се върна на 3 часово ядане. Обаче като огладнее нищо не може да го спре.Така се дере, че акъла да ти изкара. Иначе е кротък през деня. Само вечер го мъчат коликите някъде от 17:00 до 22:00. След това нещата се оправят. Ако е така е търпимо за мен, само дано милото не се мъчи много ...

За задграничните паспорти... по постоянен адрес на майката в районното. Най- добре е да се отиде да се пита на място, защото с тия нови паспорти нали заснемането става там ... Иначе процедурата е същата като при възрастен, мисля че има и бърза поръчка. Обаче при подаването на документи и таткото трябва да присъства задължитено.

За суеверията и на мен са ми смешни някои, но ако трябва да бъда честна съм по скоро суеверна. Е червен конец не съм си вързала, но на дето вързахме. Това с уроките го вярвам, защото с големия ми се е случвало. Като беше бебе една жена така го гледа, колко сладък бил и незнам още какво и като се прибрахме и той милия рева та се скъса. Като му измих очите с вода накрая и спря. Та има нещо... знам ли и аз  Rolling Eyes

Listopad много неприятно това с ключицата. Да ти кажа често се случва при по- тежко раждане и ако са дърпали повече бебето за да излезе. Също така изобщо не се учудвам, че не са разбрали. Ако не се прегледа бебето точно за това няма как да се разбере. Пък то си плаче милото... Спете задължително само на другата страна и по-рядко преобличай. Дано бързо да се оправите Simple Smile

по темата с татковците. Нашият татко прави всичко, което и аз правя с изключение на кърменето. Така беше и с баткото...и продължава да е така. Не мога да се оплача изобщо....даже бих го похвалила.  Дори майките по детските площадки ми го хвалят, защото той много по-добре играе с малкия и го забавлява. За домакинските неща - също ми помага, но след като кажа че трябва да се направи нещо....инициатива няма разбира се. Пазарува само той. Е..разбира се нещата не се правят така както аз бих ги направила, но с това отдавна се примирих и спрях да правя забележки....по -добре да помага отколкото да му опявам и да се налага аз да върша всичко. Но нервите му и търпението му често не достигат, защото покрай нас той няма миг спокойствие...често ми става много съвестно.  Тогава се поизнервя и започваме да се караме за глупости.  А моето мнение е, че деца се гледат с много търпение.  Та..момичета не се сърдете на мъжете , че не са изрядни като нас в домакинството или в отглеждането на децата...важното е да са с нас , съпричастни и задължително да помагат - всеки колкото и както може.
Това все едно аз съм го писала. Нашия тати много помага,но никак не го бива да изпипва нещата. За домакинската работа не го търси. Не че не може, но не се сеща... Ако му кажа направи това, така и така няма проблеми ще го свърши, но иначе и една чиния не се сеща да измие. За пазаруването е цар - само да има списък и се справя невероятно, дори понякога по-добре от мен Simple Smile

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 10:58 от mama_Iva

# 132
  • Пловдив
Здравейте, мами

Да ви се оплача, снощи така се изплаших, бебо се завил през глава и добре че мъжа ми станал да ходи до тоалетната, че го видял , иначе не знам какво щеше да стане  Sad От тази вече вече вадя чувалчето и само в него, уж не му бях завила снощи ръчичките, точно за да не се завива през глава и той как пак го е направил този номер, не знам  ooooh! ooooh!

RikaRurika , много гадно с тези болници. Добре че вече сте си вкъщи. Дано малкия се оправи по-бързо и да не се налага ходене по болници повече  Praynig

За ваденето на паспорт са нужни тези документи, освен ако сега няма някаква промяна :
- при закупуване на билета ти трябват две копия от акта за раждане на детето(едното остава там от където сте си купили билета, ако рабира се не сте го купили от летището, а др отива за летището):
- задграничен паспорт за малкото
-- за ваденето на паспорта ти трябват: снимки(3бр.), копие от акта за раждане, удостоверение за постоянен адрес на детето, попълнен формуляр, и разбира се присъствието и на двамата родители при подаване на документите;
- ако ще пътуваш сама с детето ти трябва и декларация от бащата, че е съгласен да го изведеш от страната без неговото присъствие.

# 133
Добро утро!

Да питам мамите със секцио имате ли проблеми с раните. От вчера забелязах, че от една нищо и никаква дупчица ми изтича нещо като гной или и аз не знам какво. Мазах го с йода септ, но нямам възможност да отида да ме види доки. То е нищожно просто ама се притеснявам.

Душа, намери време и отиди на лекар да не стане нещо по сериозно. Нали писах за моите перипетии относно секциото, така ми течеше първо такава течност, а после гной. Изписаха ми първо Оксикорт спрей, ама стана по зле и само Цикатридината ме оправи.

RikaRurika аууу, много висок билирубин, добре че сте били в болница, радвам се че вече сте у вас, много гадно с тези болници!

# 134
Ох, колко много съм изпуснала.... ooooh!
Аз тръгнах на работа за по няколко часа и съвсем не ми остава време да се вясвам тук...
Надявам се, всички да са здрави и ...отивам да почета малко!

Стискайте ми палци, че и изпити ми предстоят!

Бебо е добър и послушен (махнахме едното нощно, от два дена пропуска и това в 12) пу-пу  Peace Praynig, само на изцедена кърма, даже го ограничавам откъм грамажи, че много апетитно това момче  Flutter Crazy

Общи условия

Активация на акаунт