Декемврийчета 2010 № 2

• 25 137
  • 726
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!

Да питам мамите със секцио имате ли проблеми с раните. От вчера забелязах, че от една нищо и никаква дупчица ми изтича нещо като гной или и аз не знам какво. Мазах го с йода септ, но нямам възможност да отида да ме види доки. То е нищожно просто ама се притеснявам.

Душа, намери време и отиди на лекар да не стане нещо по сериозно. Нали писах за моите перипетии относно секциото, така ми течеше първо такава течност, а после гной. Изписаха ми първо Оксикорт спрей, ама стана по зле и само Цикатридината ме оправи.

RikaRurika аууу, много висок билирубин, добре че сте били в болница, радвам се че вече сте у вас, много гадно с тези болници!

Уфф, ще ида аз ама днес няма да мога. Надявам се да не зазлея за 1-2 дни. Писна ми вече от тая рана, то не бяха болки да 20-я ден кошмарни, то сега и тези течове...не се чувствам пълноценна в дома си и в грижите за детето си  Cry

# 136
Здравейте мами,
аз вчера пак имах рекорд по хранене на малкия ми юнак - от 16 до 22 часа, само с половин час сън. #CrazyЯдене,  акане, гушкане и пак ядене.... Whistling Почти бях се депресирала, силичките ми свършиха, но нещата се нормализираха през ноща. Това се случва за втори или трети път, но ми казаха, че това бил скок в растежа и така аси увеличавал дозата на мляко. А и колики доста си имаше та се успокояваше на мама на цицата.. Joy
Това със секрета от операцията според мен си е за консултация за по-сигурно.
За ваксината вчера трябваше да ходим, но заради грипната епидемия я отложихме, че там винаги има много болни деца пред чакалнята и не исках да рискувам.
За ортопед имам направление за Горна Баня, но и за там ще изчакам поне седмица. Казаха ми и че във Медицинска академия имало много добур специалист.
Таткото на мен много ми помага, мога само да го похваля. Сменя памперси, къпе бебчо, домакинства- супер е  Heart Eyes Отначало не знаеше как да държи бебо и само го овиквах милия, но сега всичко е супер - старае се много.
Днес чакаме първата от двете лели на гости и съм много щастлива, че ще имаме  компания поне за 3,4 дни Simple Smile После и втората ще чакаме, че още не са виждали малкия звяр, тъй като живеят далече.
На юнака му омаляха доста от дрешките, което много ме радва Simple Smile Намерих един сайт за бебешки дрешки- много яки и на супер цени - внос от Англия. Нямат снимки на всичко в сайта, но при интерес пращат на e-mail - а Wink Аз купих няколко неща и съм много доволна Party  http://www.detski-drehi.org/ - това е линк ако някой се интересува Wink
Разходките много помагат за спокоен сън, за щастие имаме градинка зад блока та ми е лесно изкарвнето и е почти всеки ден. До борисовата също ходим, но сега заради грипа само зад блока.
На всички желая спокоен и ползотворен ден! Hug

# 137
# 138
  • София
pepelyashka , за везната продължавам да търся, защото с тая грипна епидемия хич не ми харесва да ходя при педито и да правим пробно кърмене. Ще е голямо улеснение за мен, ако намеря от някъде и да проследя колко изсуква бебо

При мен нещата много се объркаха - вече няколко пъти разправях и ще стана досадна на момичетата, но това връщане ме обърква - не разбирам дали означава, че бебо се е наял и не трябва да му давам добавка или дори и да е повърнал, пак да му предлагам и да считам, че връщането е следствие на това, че не е преглътнал добре.
Интересното е, че връща само от кърмата. След като дам добавка, не връща.
Преди му давах да суче само от 1 гърда и беше качвал по 15гр на ден. Сега му давам от двете гърди и предлагам и добавка и се страхувам, че му идва в повече.

Не намирам кой знае каква разлика в поведението на бебо между хранене само с кърма и смесено хранене. Той често си ръмжи и сърди без причина, дори и 20мин след като е сукал поне 30. Така, че още не разбирам сигналите му и затова съм притеснена.

Момичета да ви питам, че в събота ще правим погача на Филип - кога се слагат монетите в кърпата от присъстващите? преди да се разчупи питката или след? Вярно, че е незначително уточнение, ама ми е интересно все пак

Днес не съм извеждала бебо, видях в нета, че е 4 градуса, но се усеща с като 0 и ми се стори леко мъгливо......Вие бяхте ли навън?

И друго да ви питам - спряха ли ви лохиите? Аз родих на 16 декември и още тече....А другата седмица съм на доктор за контролен преглед.
Някой ходил ли е с течение на преглед?

# 139
Josepha,  аз ходих на преглед с  все още течащи лохии Wink Доктора ме пира дали според мен е лохии или цикъл, защото ми бяха спрели за около 10 дена и после пак тръгнаха след като 2 дена бях ползвала бягащата пътека. Прегледа ме само с ехограф (коремен) и се оказа, че всичко е ок и матката се е прибрала до пурвоначалния си размер. Не се притеснявай да идеш кървяща на преглед.  Hug Hug Hug Hug
И моя Филип понякога си повръща и после продължава да яде докато не свърши млякото в шишето Simple Smile На всяко хранене му приготвям 120мл независимо дали е кърма или АМ, но не винаги го изяжда Wink Но определено ако не е нахранен света му е крив и няма заспиване.
Дано намериш везна и да се поуспокоиш малко Wink

Treasury Lady, две деца, работа и учене  bowuu bowuu bowuu не знам направо как смогваш Simple Smile  Стискам  палци за изпитите дано да ги вземеш Wink

# 140
Рика Рика добре ,че навреме сте изследвали билирубина и сте постъпили в болница ,че направо не ми се мисли с тези високи стойности.И аз вече се побърках от тази жълтеница и онзи ден правихме изследване и беше 180................На мен ми казаха ,че е от кърмата и да я преварявам.Току що преварих и ще пробвам да давам от шише и дано само да не се отбие бебето ,че незнам какво ще правя,ще се побъркам вече. Cry Cry Cry

# 141
pepelyashka , за везната продължавам да търся, защото с тая грипна епидемия хич не ми харесва да ходя при педито и да правим пробно кърмене. Ще е голямо улеснение за мен, ако намеря от някъде и да проследя колко изсуква бебо.

Момичета да ви питам, че в събота ще правим погача на Филип - кога се слагат монетите в кърпата от присъстващите? преди да се разчупи питката или след? Вярно, че е незначително уточнение, ама ми е интересно все пак

Днес не съм извеждала бебо, видях в нета, че е 4 градуса, но се усеща с като 0 и ми се стори леко мъгливо......Вие бяхте ли навън?

И друго да ви питам - спряха ли ви лохиите? Аз родих на 16 декември и още тече....А другата седмица съм на доктор за контролен преглед.
Някой ходил ли е с течение на преглед?

Josepha, не можеш ли да вземеш везната от вашият педиатър, нашата доки я дава за събота и неделя и може спокойно да се проследи колко яде бебчето. Попитай!

Относно погачата - паричките се слагат върху кърпата преди да е разчупена питката.  Peace
Ние направихме една бърза разходка колкото да  напазарувам, по-хладно е от вчера но има малко слънчице и беше много приятно.

Лохиите при мен ту потичат, ту спират за ден, после пак започват. Не си спомням при първото раждане така ли беше?  newsm78

# 142
Josepha , и моето момче много често повръща - понякога от току що изяденото мляко, понякога жече обработено от стомахчето такова. Прави и фонтани през носа често, особено когато е ял повечко и бързо. Не винаги повръщането става веднага след ядене, понякога и час след това. Оригам го редовно, но това не помага. Моята педиатърка ме успокои, че това при бебета в такава възраст е нормално и щом детето за месец наддава нормално е излишно да се притеснявам. Въпреки голямото  повръщане малкия качи 1 кг и 200 гр. за месец така, че наистина явно това не оказва влияние в теглото. Peace Аз го храня изцяло на кърма и ако ти е възможно да го постигнеш те съветвам и ти да го направиш - от това по-хубаво за детето няма. Не го храня под график или по количество - детето само си решава кога и колко да яде. Просто при някои по-лакоми деца ( и аз също като малка съм правила много фонтани Laughing) , които хапват бързо и по-много трябва мамите да са повече нащрек и да следят повръщането за да не се стига до задавяне. И аз бдя доста време след хранене, тъй като знам какво следва и понякога моето бебе също се задавя и му спира въздуха, но като го изправя и му говоря за да се успокои и да си поеме въздух се оправя проблема.  Stop
Така, че моя съвет към теб е бъди по-спокойна, не издребнявай прекалено със следене на тегло всеки ден и просто имай търпение към бебо докато мине през този период на силно повръщане. Hug

# 143
# 144
  • София
Bezkrainohappy, Kimbarly, ANGYA     Hug

Опитвам се да се успокоя, наистина, но след като Филип не наддаде добре първите 20 дни и се притеснявам....А бях много уверена, че детето качва и е ок.
И това дохранване е много натоварващо -  честно казано предпочитам или да е само на кърма или да мине на АМ.
Давам Колийф за коликите, че само те помагат и е голям ритуал като почнем да се храним - първо цедя с помпа 15мл, капя капки, разбърквам, чакам. Изпива капките и започваме с гърдите - едната, другата, пак първата. Пък се оригваме - мъчим се по 10мин понякога. Той връща - бършем се. Пък тичам за адаптираното мляко - приготвям, притоплям. Почвам да предлагам - той се мръщи, мръщи и точно когато реша да не давам, захапва като освирепял.
После мия 2 шишета, помпи.....Направо се чудя аз ли си правя всичко трудно или наистина е така

# 145
И при нас положението е точно както го е описала Bezkrainohappy.
Нашият педиатър ни каза, че минимума за наддаване на ден е 20-25гр. Също така каза, че бебета, които са само на кърма, може да имат жълтеница и до втория месец. Говоря за случаите, в които бебето не е притеснително жълто или поспаливо.

# 146
Рика Рика добре ,че навреме сте изследвали билирубина и сте постъпили в болница ,че направо не ми се мисли с тези високи стойности.И аз вече се побърках от тази жълтеница и онзи ден правихме изследване и беше 180................На мен ми казаха ,че е от кърмата и да я преварявам.Току що преварих и ще пробвам да давам от шише и дано само да не се отбие бебето ,че незнам какво ще правя,ще се побъркам вече. Cry Cry Cry

как разбраха,че е от кърмата-много ми е интересно???????

# 147

Опитвам се да се успокоя, наистина, но след като Филип не наддаде добре първите 20 дни и се притеснявам....А бях много уверена, че детето качва и е ок.
И това дохранване е много натоварващо -  честно казано предпочитам или да е само на кърма или да мине на АМ.
Давам Колийф за коликите, че само те помагат и е голям ритуал като почнем да се храним - първо цедя с помпа 15мл, капя капки, разбърквам, чакам. Изпива капките и започваме с гърдите - едната, другата, пак първата. Пък се оригваме - мъчим се по 10мин понякога. Той връща - бършем се. Пък тичам за адаптираното мляко - приготвям, притоплям. Почвам да предлагам - той се мръщи, мръщи и точно когато реша да не давам, захапва като освирепял.
После мия 2 шишета, помпи.....Направо се чудя аз ли си правя всичко трудно или наистина е така
няма как да си го направиш много по-лесно щом сте на смесено хранене. Аз преди доста време писах, че с дъщеря ми влязох в подобен омагьосан кръг , е кошмарно е.
Евентуално можеш да редуваш чисто хранене с АМ и чисто хранене на гърда. С цел да не ходя и да доизцеждам, винаги цедя повече отколкото смятам да дам. После уви хвърлям, че  не обичам да престоява кърмата. В къщи държим доста топло, а като я сложа в хладилника я забравям  Crazy
Кантар може да си вземеш втора ръка от сайтовете. Има и доста евтини в Джъмбото. Аз си купих  уж от по-хубавите, които закръглят до 5гр. Моя малък мъж успява да изсуче само по 30гр. и после цедя, давам .... почти като твоята схема. Само дето всякакви капки ги сипвам в цялото количество, а не деля в първите 15гр. А може и директно в устичката да му ги капеш, питай педиатърката конкретно за Колийф разрешено ли е.

# 148

как разбраха,че е от кърмата-много ми е интересно???????

Аз ще ти кажа как. Просто някои педиатри живеят в по-миналият век и не могат да разберат, че вече са смешни такива теории. Ей сега как ли не ще си преварявам кърмата, че си нямам друга работа ...

# 149

Josepha, мила и при нас е филм голям със смесеното хранене... но аз давам както Добра пише Ам или само кърма... редувам ги...събирам изцедена кърма и като стане 120 давам нея,,, иначе АМ... но имам все по-малко за жалост... но се борим и цедим яко... докато има. Вече съм изтощена от този цикъл обаче... цедене, стерилизиране, бъркане на АМ, кърмене... да се успокоява бебка, а и да стимулираме малко... не е лесно, факт. Бъди силна и в крайна сметка ако остане в един момент на АМ само, не го мисли толкова  Hug

Рика, радвам се че сте добре вече  Hug

ще почета назад, че сега спи върху мен... мног о е тегаво с тия колики ... или не знам какво е... доста ревлива стана в последните дни... все се сърди за нещо... а няма други симптоми... само присвиването и газове много... но аз съм на ръба на силите си... изобщо не мога да спя...

оплаках се... извинете ме  Hug

Общи условия

Активация на акаунт