Декемврийчета 2010 № 2

• 25 057
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Josepha, ние ходихме при Алексиев и наистина прегледа протече за 15 минути, даже Гоги не се събуди, но в никакъв случай не останах с впечатление че човека е претупал нещата. Кабинетът му е много добре оборудван и той работи с лекота с уредите, а и се вижда че разбира това което прави. Аз не съм събличала Гоги , а той си го взе разсъблече и си го прегледа, написа становище и т.н. Хубавото е да си подготвиш въпроси и да си ги зададеш - аз се подготвям за всеки лекар така. Прегледа струва 40лв. Надявам се да съм била полезна.

# 361
...Странни птици сме майките - като се нарочи някой за върховен специалист и всички юруш при него.
А ето сега за Токуда не ми беше идвало на ум. Вероятно и този доктор е добър, пък и щом е обърнал специално внимание на доста неща, това ми говори добре за него.

Аз ще изкажа и друго мнение в допълнение. Защо да се смята че щом лекаря е обърнал внимание на доста неща значи че е специалист? Добрият лекар разбира проблема и с един поглед, а загубеният и 2 часа да преглежда и да му капе мед от устата каква е гаранцията че е направил прегледа компетентно и адекватно?
Подкрепям напълно. Освен това хич не си падам по тези сладкодумни, дето те омайват и изобщо не разбираш как не са си свършили работата. За себе си вече сложих огромен минус за двама много тачени лекари - Марков за ФМ и Масларска от неото в Токуда.

За конюнктивита - много внимавайте момичета къде си водите децата на очен преглед. Тези дни пак се убедих, че очните лекари най-брутално си разнасят вирусен конюнктивит. Кой каквото да ми говори - аз видях, а не са ми разказвали. Предупредих лекаря, че детето ми има вирусен к-т, нито ръкавици сложи, нито го видях да си мие после ръцете. След нас влязоха 2 други бебета и излязоха за отрицателно време. Чисто технически не е имало време да се мие или дезинфекцира.

# 362
  • София
tsvety_georgieva     bouquet мерси! Това за въпросите е добър съвет - ще помисля какво искам да го питам.

Мда, момичета, прави сте, че няма нужда от много приказки....Всъщност не само от приказките на лекаря мога да го преценя дали му имам доверие или не. Понякога и като цялостно излъчване и действия може да се разбере кой колко струва
Като се спомена Марков за ФМ и се сетих, че толкова се радвах, че мама ваня стоева ми отстъпи часа си, щото си бях наумила, че трябва непременно да минем през него. Със сигурност е голям специалист, но някак си от прегледа му не излязох окрилена. Слава Богу Филип се роди наистина здраво дете, но Марков не успя да ме грабне.

# 363
  • Шумен
Здравейте , момичета

Страшна работа с този грип! Аз мисля как ще ходим  при доки, вика ни да ни гледа крачето на Ива- струвало и се ,че нокътчето се е забило в месцето и пръсчето е зачервено. Притеснява ме това положение! Има ли майки с такива проблеми , нека да споделят мнения!
  Инъче е спокойничка(да не чува дявола)- колики поносими, дори и без медикаменти! Дори ми се стори , че когато започнах да давам чайчето от копър се усилиха коликите и го спрях! Споделих с приятелки , но при тях не са наблюдавали подобни проблеми.

Ивка ми се усмихва , което много ме радва. Щом започна да и говоря и тя сякаш иска да ми каже нещо, но уви...... ще стане след известно време!

Лека и спокойна вечер

# 364
tsvety_georgieva, мерси  мила  Hug Hug Hug

За лекарите и аз съм на мнение, че не е нужно да ти говори 40 мин и  нищо да не ти каже. Сегашната ми лична е  такава и се замислям да я сменя, че вски път като ида и чакам по  3 часа ..."Защото емного внимателна с пенсионерите ..."   hahaha Joy Joy Веднъж някакъв човечец седя 1ч.  Shocked Shocked 

При вас взеха ли да ви  омаляват дрешките ...Не, че моя звяр е много пораснал, НО има вече дрешки който са му  малки .... ще трябва да поръчвам пак, но съм в чуденка от къде. От тов акоето си напазарих от Англия съм  много доволна и 10  пъти по недоволна от тези неща който взех от вис виталис. Предлагаите  от какви марки сте останали доволни  Hug Hug Hug Hug

# 365
Момичета,
вашите педиатри кога препоръчват да се отиде на ортопед? Нашата докторка дава направление на втората консултация, т.е. на два навършени месеца (или поне с дъщеря ми беше така). Сега чета, че почти всички сте водили бебчетата след 1 навършен месец. Има ли правило или зависи от педиатъра? newsm78
Ние трябваше до края на седмицата да отидем за първата ваксина, но с този грип ще го отложим.
Въпрос за Деавита - по колко капки давате и от кой ден?

recito, не може докторът ви да ви посети в къщи, навсякъде е пълно с болни?  ooooh!

# 366
Здравейте!  Hug
Ние сме сами вече два дни. Тати е командировка и от тичане из къщи с Мишето ми се отвори раната от операцията и прокървих...почиствам сама колкото мога с йодасептадон, но не знам дали да не отида при лекарката...
Справихме се сами снощи с щерката с всички ритуали покрай бебе и той послушно спинка почти 5 часа нощес и ме остави да си почина...Коликите като че ли отслабват, но все още сме с Ентерокинд. И аз имам приведена еднократна помощ и с нея купихме количката. Останаха парички за подарък за каката и позапълнихме някоя и друга дупка  в сем. бюджет Peace
Нашата педиатърка ни даде направлението на 1 м. Веднага отидох и имаме ортопед. гащички даже - по-горе бях писала за това, че при ехографския преглед ортопеда видя гранични ъгли и за профилактика ще носим гащичките около 45 дни. Следващата седмица ще отидем на втори преглед ако има нужда от някаква корекция.
Деавит за сега няма да давам, защото фонтанелата ни е колкото монета от 1 лев. Педиатъра ще ни наблюдава и ще каже кога да започнем.
Мишето започна да се смее все повече и да се опитва да гука отчетливо. Когато нямаме колики е кротък и гледа играчките. Много се носим на ръце и ще видим на къде ще излезе тази работа. Сърце не ми дава да го оставя да се гърчи от болка и да плачка...
Подариха ни столче за кола/люлка и съм го подпълнила с възглавнички и като се изморя го слагам за няколко часа през деня. Гушкаме се и на люлеещ стол...
Дрешките и на нас започват да ни стават малки. От каката имам някои неща, но недостатъчно. И мен ме интересува кои марки дрехи са по-качествени.
Хубав ден на всички и се пазете от грипа  Hug

# 367
  • Морска приказка
Здравейте. Как сте момичета. Темичката май е позапустяла  Rolling Eyes
Аз трябва да ходя тази седмица на профилактичен преглед при АГ, а другата седмица да водим Дали за ваксина. Не ми се мисли обаче с тоя грип дали няма да отложим,че и чиста молитва исках да ни четат. Абе всичко накуп ни се струпа.
Kimbarly нашата д-ка каза, че сега на 40-я ден като ни сложи ваксината ще даде направление за ортопед, а знам , че има 1 месец давност (или се бъркам незнам със сигурност). Моята приятелка още не  е ходила на ортопед, а бебчето и е вече над 2 месеца  Peace
За Деавита давам по 1 капка сутрин на гладно от 30-я ден.
Дрешките вече наистина ни умаляват, особено Ла Редутските  Laughing. ANGYA доволна съм от дрешките, които поръчах от Ла Редут и от АСДА. От Виталис взимам само ританки и камизолки, които ползвам като бельо. Не са лоши, а и са на сносна цена  Peace. Дрешки от тях не взимам, защото няма много добри отзиви, макар, че имам една дрешка от там и много ми харесва, ама вече ни е малка.
Нашата принцеса от известно време издава едни звуци, сякаша ще ни проговори, смее се без глас. Това кгато е нахранена и сме я сложили да рита, така си правим гимнастиката. Много е живичка и активна, имам чувството, че утре ще проходи  Joy

# 368
Момичета,
вашите педиатри кога препоръчват да се отиде на ортопед? Нашата докторка дава направление на втората консултация, т.е. на два навършени месеца (или поне с дъщеря ми беше така). Сега чета, че почти всички сте водили бебчетата след 1 навършен месец. Има ли правило или зависи от педиатъра? newsm78
Ние трябваше до края на седмицата да отидем за първата ваксина, но с този грип ще го отложим.
Въпрос за Деавита - по колко капки давате и от кой ден?

recito, не може докторът ви да ви посети в къщи, навсякъде е пълно с болни?  ooooh!

Нашият педиатър каза, че за преглед при ортопед трябва бебка да има 2 навършени месеца.
От Деавит-а давам по една капка сутрин на гладно от 40-тия ден (беше ни предписан след 20-тия ден), т.к. едва тогава успяхме да си го набавим.

# 369
  • София
за посещението на ортопед за ехография на тазобедрената става е от 45 до 60 ден на бебето.

на нас дрешките отдавна ни омаляха и добре,че си бях напазарувала доста от АСДА, Next и LaRedoute. Само бодитата си ги купувам от Премаман от типа прегърни ме. Сега в магазина на Next има 50%намаление.

# 370
Здравейте , момичета

Страшна работа с този грип! Аз мисля как ще ходим  при доки, вика ни да ни гледа крачето на Ива- струвало и се ,че нокътчето се е забило в месцето и пръсчето е зачервено. Притеснява ме това положение! Има ли майки с такива проблеми , нека да споделят мнения!

И нокътчето на Ники е така. Като се роди, видях, че са му почти като триъгълничета и, че трябва да прорастне за да се оправи. Както и да е. Първо едното пръсче се зачерви и прорасна нокътчето, сега е спокойно и почти в нормална форма. Почна друго да се зачервява и да се забива в пръсчето. Аз още първият път го водих на педито да го види. Каза да мажа с реванол (слагам вързано памуче напоено с реванол около нокътчето и така стои 4-5 часа). Успокоява възпалението. Не се режи нокътчето, защото така може да стане по-лошо. По принцип този тип ноктенца се режат рядко и то право, без да се режат ъгълчетата и да се заоблят.
Отиди да го види вашият доктор, но изчакай да мине грипната. Ако не събира гной и е само зачервено, разбира се.  Дано бързо им пораснат ноктенцета на сладурите Simple Smile

# 371
Здрасти и от мен.
Да се отчета, ходихме на консултация, за един месец сме  +1кг и + 3см. Вече тежим 5700кг, 57 см. Аз я гласях девойката за манекенка, а тя май сумистка ще ми става Joy Joy Joy Ваксините ги отложихме, Mr. Green нали сме със  сополки. Когато отминат и няма грипна епидемия, ще сложим ваксините. Whistling
Аз забравих да питам педиатърката за направление за ортопед. На вас те ли ви ги дадоха или вие си ги искахте изрично?
Относно дрешките, аз вече цяла чанта с умалели дрешки съм събрала. Това дете расте толкова бързо....Аз си купувам едни бодита, които са от Англия. Купувам ги от магазин в Русе и са марка   GEORGE. Много хубаво трико, при рамото не са с копчета, а от типа презалегнати ( дали ме разбрахте... newsm78). Абе намерих си едно магазинче, което внася дрешки-аутлет от Англия -много са  готини и супер качествени. Не съм поръчвала по интернет, аз докато не видя дрешката , немога да преценя размера, пък и винаги искам да пипна материята, преди да я купя. Абе то мойто си е професионално изкривяване....
Забравих да ви питам - режите ли ноктите на бебчовците си? През колко време? На моята Сияна много бързо и растят ноктите и то е  трудно по принцип рязането, та така....

# 372
Здравейте момичета

Аз мисля да отложа часа при Драганов за тазобедрената става... с този грип... Имаме час за петък, но педиатърката каза, че не е фатално да идем по-натам. Ваксините ни се падат след 10.02, но ще видим... може и ние малко да отложим. ще видя какво мисли моята за едновременното им поставяне.

На нас си ни стават повечето дрешки, но доста поизпълнени вече Simple Smile Нямам търпение да ида на пазар отново и да се потопя в бебешките красоти Wink Онзи ден минах през Бенетон и й взех една шапка... че всички шапчета са й малки... умницата тя Simple Smile И видях каталог за лятото... е нямам търпение да отрасне малко, да е топло и да се гласим с такива бонбонести дрешки  Joy Живи и здрави...

Нокти не режем още... страх ме е.. а и не са ни големи. От време на време гледам някой сам тръгнал да пада, счупил се ама като отрязан с ножичка точно... и само тогава го кръцваме та да падне съвсем.

За вит. Д-то...

Мари, във Франция ти ли беше писала, че се приема нещо с вит. Д и флуор?... Ние пием такова от Германия обаче. Но се чудех дали не е по-добре чист вит. Д... въпреки че ми го препоръча педиатърката като много добро и си пише е е за бебета над 3 кг... но чета различни мнения за флуора при бебета.

# 373
ние режем нокти всяка седмица-много бързо растат и  дере зверски и себе си и мен и всички  Mr. Green

# 374
И ние режем нокти всяка седмица, т.к. растат бързо и са много остри...пък и никак не ми харесва да виждам щерката одрана Wink

Общи условия

Активация на акаунт