Декемврийчета 2010 № 2

• 24 998
  • 726
  •   1
Отговори
# 570
ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Мишето има от началото бяло езиче - едната педиатърка каза че е млечица - препоръча обтриване със сода, и лечение с нестатин, генеколожката ми изписа дактарин гел за зърната. Проведохме лечението - не се изчистихме.

Другата педиатърка, която сега ни наблюдава - зачеркна категорично обтриването на езичето със сода, тъй като наранявало лигавицата и каза, че всичко е наред, след като само езичето е беличко. Препоръча да давам по лъжичка водичка след хранене.

НО...моите зърна продължават да се белеят, да имам пробоцквания между храненията (не когато слиза кърма) и езичето на Мишето да е плътно беличко. Не зная какво да правя. А да оставя така нещата не смятам, че е разумно.

Какво ще ме посъветвате да направя???

# 571
Здравейте,
един спешен въпрос - вашите бебчета имат ли пъпчици по лицето? От няколко дни на бебката й излизат дребни червени пъпчици, основно по бузките и гушката, после се скриват и се появяват пак. Имат малко бяло връхче. Дали е т.н. бебешко акне или е възможно да е от някоя храна която съм яла - позволявам си по някое парченце шоколад и прясно мляко.  Embarassed Звънях на педито, но без преглед е трудно да предположи, а сега в този грип няма да я водя. Моля да споделите ако знаете нещо по въпроса.

Взе ми думите от клавиатурата Simple Smile
И ние сме с такива пъпчици по вратлето и бузките или по-скоро по едната бузка. Педиатърката ни каза, че са от претопяне и ни каза да не ги третираме с нищо, но те не минават. Мисля, че нашите на истина са от претопяне, защото са повечко там където се изпотява като я носим или по-скоро бабите я рамятат насам-натам   #2gunfire Минавам ги с памуче напоено в отвара от лайка и се надявам скоро да отшумят, че ми се къса сърцето като я гледам. Ние сме на АМ, така че отпада вероятността да е от храна.
При дец с алергия към белтък на кравето мляко се използва специално АМ, защото нормалното не е с разградени белтъци. Така че пак може да е от храната. Лайката също може да алергизира при такива деца, защото е от цвят а не от плод. Като цяло ако имаш притеснения може да вземемш една кутиха Фризо ХА( с частично разграден белтък) и да пробваш дали ще има промяна. Има ли слуз, топчета в акото?

Нямам слуз или топчета. Всичко друго ни е ок  Simple Smile

Здравейте мами,
И Боби има пъпчици и не може да се изчисти. Ако се появяват червени пъпчици с гнойни връхчета и изчезват след това не е притеснително. Това е бебешко акне. Аз съм чувала само, че ако се задържат пъпчиците на едно и също място педиатрите изписват едно лилаво лекарство, с което да се мажат.
Боби на цялото чело има ситни пъпчици с връхчета, които се появиха около 1 седмица след раждането и постепенно се увеличиха и обхванаха цялото чело. Педиатърката ни изписа Фусидин крем, с който да го мажем веднъж дневно. Аз го мазах 5 дни, но челото му така побеля, все едно му изгоря кожата и затова  Stop спрях да го мажа. Надявам се да се изчисти сам. В сряда сме на консултация и ще питам пак докторката за тези пъпки.
Ако науча нещо повече ще споделя Simple Smile))
Поздрави,

# 572
Анастасия ако е млечица  ние мазахме с Дактарин и от 3-4 мазания всичко премина, но чесно казано лично аз обтрих и съвсем лекичко със содичка, но само веднъж!!!Мажех и зърната непрестанно Дактарина в продължение на 2-3 дни въпреки, че езичето се изчисти тъи като това си е гъбичка и се предава !Погледни по вътрешната страна на устните на Мишето и евентуално по бузките ако има малки бели петънца млечица е .Това с измиването го правехме но въпреки всико и ние имахме млечица.Не се тревожи мила малкото сладкишче ще се оправи   bouquet Hug

# 573
  • при моите любими
mama_Iva Разбира се, че никой лекар не я е обвинявал, нито пък е казал, че точно захранването е проблем. Казвам само, че когато човек се сблъсква с такива неща в живота си и често, тогава започва да чете и да се интересува. И сега , като доста запозната за храненето на децата (защото за тези деца това е от изключително значение), вижда грешките си и се обвинява, тъй като тези неща могат да отключат това и други заболявания. И е неизбежно да се обвинява.
Дадох просто, като пример, защото на мен думите - аз съм така захранена и нищо ми няма са малко несериозни, без да искам да обидя никого, разбира се. Времето, в което живеем, храните и децата ни сега са много различни. Това разбира се е мое мнение и не искам да ангажирам никого с него. Просто споделих една история.   Hug

# 574
Mary Angel ние ще слагаме ROTARIX Аз така съм решила след разговор с нашия педиатър. Peace

Кога ще я слагате и колко струва?

Браво за наддаването на Лора, все така!  Simple Smile

# 575
7/8 , да ти е жива и здрава порасналата рожденничка  bouquet
За захранването, каката я захраних с зеленчуково пюре от морков при навършени пет месеца, сравнително рано за кърмено бебе, тъй като всички  педиатри там препоръчват при активно кърмене бебетата да се захранват на шест навършени, а бебета на АМ на пет навършени.
Сокове никога не съм давала, тя за първи път опита на годинка и нещо.
Иначе и аз не бързам изобщо със захранването, със сигурност ще захранвам пак по френската схема поне при пет навършени.Април си взех час за моята педиатърка, освен за ваксини на каката , везех час и за Алето , ще си поговорим и за захранването.

# 576
Привет момичета Simple Smile

Сега спи върху  мен и аз цъкам с едната ръка... докато храня няма как... нали сме с шише Simple Smile

За захранването мисля да се доверя на неонатоложката от Шейново при която  я водим на частни прегледи. Педито от поликлиниката 100% е за ранно захранване Simple Smile но ако и тази жена ми го препоръча при положение, че вече сме на АМ, ще се вслушам.  Peace Като цяло мисля че преди 4-5 месец е раничко, но да видим.

Днес забелязах че и Алекс има ситни пъпчици под брадичката и вратленцето... ще питам какво да ги правим, но не са с връхче.

Днес нашите я гледаха за малко и минахме набързо през Премаман да купим на принцеската малко нови дрешки, нещо ни умаляха първия им размер и се наложи спешно попълване на гаредероба  Joy

Много сте писали от вчера, сега ще доизчета Simple Smile

7/8, честито за каката   bouquet

# 577
  • Шумен
Здравейте , момичета

Аз от толкова много четене и запознаване с новата и стара схема на захранване вече не знам какво да мисля! Да питам аз все пак.....
  Ние от  много отдавна сме на  АМ- аз кърмих много малко и то паралелно с него и дохранвах още от родилния, макар че имах голямо желание да я кърмя. Не кърмя изобщо вече повече от 3 седмици , само на АМ!
   Има ли връзка ранното захранване на детето с това , че е на АМ , а не на кърма?  Нали и тези АМ са направени така , че да заместват майчината кърма?

Bonbo добре дошла!  bouquet
7/8   честито за каката!      bouquet

Анастасия ние се мазахме точно 2 ,3 пъти с Дактарин и млечницата отшумя! Не се е появявала повече!

Хубава вечер

# 578
Момичета искам да ви попитам какъв трябва да бъде зехтина за мазане на детенцето-има ли нещо по специално,аз досега и преварявах обикнивем зехтин но свърши и сега искам да се консултирам какъв да и купя newsm78

# 579
Здравейте,
един спешен въпрос - вашите бебчета имат ли пъпчици по лицето? От няколко дни на бебката й излизат дребни червени пъпчици, основно по бузките и гушката, после се скриват и се появяват пак. Имат малко бяло връхче. Дали е т.н. бебешко акне или е възможно да е от някоя храна която съм яла - позволявам си по някое парченце шоколад и прясно мляко.  Embarassed Звънях на педито, но без преглед е трудно да предположи, а сега в този грип няма да я водя. Моля да споделите ако знаете нещо по въпроса.

Взе ми думите от клавиатурата Simple Smile
И ние сме с такива пъпчици по вратлето и бузките или по-скоро по едната бузка. Педиатърката ни каза, че са от претопяне и ни каза да не ги третираме с нищо, но те не минават. Мисля, че нашите на истина са от претопяне, защото са повечко там където се изпотява като я носим или по-скоро бабите я рамятат насам-натам   #2gunfire Минавам ги с памуче напоено в отвара от лайка и се надявам скоро да отшумят, че ми се къса сърцето като я гледам. Ние сме на АМ, така че отпада вероятността да е от храна.
При дец с алергия към белтък на кравето мляко се използва специално АМ, защото нормалното не е с разградени белтъци. Така че пак може да е от храната. Лайката също може да алергизира при такива деца, защото е от цвят а не от плод. Като цяло ако имаш притеснения може да вземемш една кутиха Фризо ХА( с частично разграден белтък) и да пробваш дали ще има промяна. Има ли слуз, топчета в акото?

Нямам слуз или топчета. Всичко друго ни е ок  Simple Smile

Здравейте мами,
И Боби има пъпчици и не може да се изчисти. Ако се появяват червени пъпчици с гнойни връхчета и изчезват след това не е притеснително. Това е бебешко акне. Аз съм чувала само, че ако се задържат пъпчиците на едно и също място педиатрите изписват едно лилаво лекарство, с което да се мажат.
Боби на цялото чело има ситни пъпчици с връхчета, които се появиха около 1 седмица след раждането и постепенно се увеличиха и обхванаха цялото чело. Педиатърката ни изписа Фусидин крем, с който да го мажем веднъж дневно. Аз го мазах 5 дни, но челото му така побеля, все едно му изгоря кожата и затова  Stop спрях да го мажа. Надявам се да се изчисти сам. В сряда сме на консултация и ще питам пак докторката за тези пъпки.
Ако науча нещо повече ще споделя Simple Smile))
Поздрави,

не се притеснявайте всички пъпки и струпчета суха кожа ще изчезнат от 6та до 10 седмица. ние бяхме целите (особено лицето) в пъпки червени с гнойни връхчета и ушите, челото и главата се белеше и обиколихме какви ли не лекари и всички казаха едно и също че това ще изчезне от смаосебе си. всичко е от хормоните на майката които бебето е получило. виж вече ако е като нас да му тече жълтеникава течност отзад ушите и стане инфекция тогава е добре да се иде на лекар ако ушите му се подуят като нашият и му изписаха антибиотик против инфекция. в никакъв случай не белете кожичките и сухите люспи защото може да се възпали. не мажете с нищо..
пъпчици червени с бели връхчета - бебешко акне
белене по кожата като корички, люспи, като твърд пърхуд - бебешка себорея (на английски - Cradle Cap)

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 00:01 от Monkas

# 580
Здравейте момичета,
Честити месечинки на малките дами.

Мама Ива от снощи имам твоя проблем тече ми ярка кръв, миналата седмица бях на лекар, каза ми че всичко е ок. и че цикъла няма да ми дойде скоро. Днес му звънях и ми каза, че тогава не бил познал  #2gunfire и сега не знам, но съм склона да го приема за цикъл. Има ли някой на който цикъла му е бил ярка кръв?

Въпрос към ЛЛЛ:

Ден преди да ми дойде цикъла кърмата ми драстично намаля. Днес ми е първи ден и имах много малко. Не давам добавка, предлагам и двете гърди,но детето стана много неспокойно. Вечерта реших да се изцедя и да дам от шише събрах 80мл. и от двете гърди. Добавих още малко и дадох и бебчо беше спокоен.  Сега опитах да давам от гърдите и после да предлагам от шише замразена кърма, но той не иска явно се уморява от сукане. Или само гърди или  само шише.
Обикновено сучем през 3-4 часа, включително и през нощта. Миналата нощ, след борба да му дам от шише повърна на фонтан и много плака, после не иска да суче и спа от 12 до 6 сутринта. Не съм се изцеждала през нощта. Обикновено е много лаком, а сега хем не яде достатъчно хем увеличи часовете м/у храненията.
Притеснявам се че е гладен, днес не е акъл цял ден. Обикновено ака по 3-4 пъти.
Въпроса ми е да го будя ли по-често да суче или да се цедя на 2 часа, а да го оставям да спи и да яде когато се събуди. Как да се справя с този проблем? Цедя се след всяко хранене, почнах и м/у  тях за да няма голяма пауза. Храня се предимно с течна храна, пия чай и нищо:(

хора искам да ви питам един малко тъп въпрос но аз хал хабер си нямам. ето има майки които имат вече сикъл а бебетата са на по месец.. кога идва цикъла аз мислих че след 6-7 месеца след раждане? или поне докато кърмиш нямаш цикъл така ли е??? аз кървях след като родих 30 дена и после спря кървенето(знам че е от плацентата и прочистването от раждането) но слега след 10 дневно спиране започна да ми тече пак кръв от 2 дена. да не би това сегга да ми е цикъла?може ли някой да ме светне по този въпрос.

Последна редакция: нд, 30 яну 2011, 00:01 от Monkas

# 581
Монкас, появата на цикъл след раждане е много индивидуално. При някои се появява въпреки че кърмят, при други доста по-късно. На мен при първото раждане ми дойде след като ми намаля кърмата към 10 тия месец след раждането, но е много индивидуално.

# 582
Може и да е цикъл, може и да не е, Монкас. На мен първият ми беше след годинката на Габи. Simple Smile

Ивка беше писала за бебешката кал (корички) по главата. И нашите започнаха да се появяват въпреки, че го къпем почти всеки ден с шампоан, явно няма значение дали и с какво се мие. Ще намаля къпането, макар, че всички и особено каката ни го целува постоянно по главата.

Ранното захранване носи по-висок риск от алергии, които могат да се появят и по-късно. Аз основно затова ще изчакам и ще следя готовността на детето. Каката ни искаше да хапва на 4.5 месеца иаз тогава я захраних. Имаше два зъба и постоянно искаше от нашата храна. Този път малкият ми се струва по-привързан към гърдата и може да е по-късно.

Ей, какво стана, взехте ли си шазлонги и люлки. Аз си купих една на Фишър парйс от Продавалника и само като сложих Коко в нея и се отнесе като с опойка. Спа 4 часа и аз го извадих принудително. Дано да ми освободи малко време за спане и за игри с каката.

И аз мисля да слагам тази Ротавирусната ваксина, защото каката  ни всяко лято на морето е с растройство. Може и  на бебо и на нея да я сложа.

# 583
  • София
Питане към ЛЛЛ Имам възможност да ползвам кърма от друга мама, за дохранвам с нея поне малко бебо, защото моята беше малко, а сега съвсем я няма. Зная, че когато кърма се дава в специализираните банки задължително се изследва- необходимо ли е и ние да направим същото, т.е. има ли евентуален риск за бебето, катокърмата не е моя.Знам, че преди време честото се е слувало една жена да храни няколко бебчета, но съм длъжна да питам Hug

Здравей, rali_00 !
 Чудесно е, че имаш желание да продължиш да даваш кърма на бебето си! Нека уточня, че за бебето най-добрата храна е майчиното мляко. На второ място е изцеденото майчино мляко, а на трето място е кърмата от донор. Ако имаш желание, бихме могли да обсъдим варианти за евентуално увеличаване на твоето мляко.
 Добре би било да се ползва кърма от банката за майчина кърма, защото там има постоянен контрол. Може да провериш какви са условията(само че такава има само в София). Ето координати:  http://www.bankazamaichinakarma.hit.bg/kontakti.html
 Ако решиш да приемеш кърма от друга майка е за предпочитане  да се познавате добре. Да бъдеш уверена, че тя е здрава, не приема лекарства, не пуши, не приема алкохол, не пие голямо количество кофеинови напитки, има приличен хранителен режим. Детето на приятелката ти трябва да е здраво и да наддава добре. Обикновено се правят изследвания, с които се отхвърля СПИН/ХИВ, хепатит, туберкулоза или други инфекциозни болести(Питайте в банката за майчина кърма какво е необходимо да се изследва)
 В БМК също могат да изследват безплатно(до колкото знам) кърмата.

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ:

Мишето има от началото бяло езиче - едната педиатърка каза че е млечица - препоръча обтриване със сода, и лечение с нестатин, генеколожката ми изписа дактарин гел за зърната. Проведохме лечението - не се изчистихме.

Другата педиатърка, която сега ни наблюдава - зачеркна категорично обтриването на езичето със сода, тъй като наранявало лигавицата и каза, че всичко е наред, след като само езичето е беличко. Препоръча да давам по лъжичка водичка след хранене.

НО...моите зърна продължават да се белеят, да имам пробоцквания между храненията (не когато слиза кърма) и езичето на Мишето да е плътно беличко. Не зная какво да правя. А да оставя така нещата не смятам, че е разумно.

Какво ще ме посъветвате да направя???

Анастасия_Morskafeia, млечницата може да е съпроводена от вагинално течение при теб и/или обрив по дупето на бебето.
 Щом педиатрите са на различни мнения, а ти не си спокойна, вероятно гинеколога ти би могъл да внесе яснота. Може да вземе секрет за изследване и ако се установи гъбична инфекция, да назначи лечение. Обичайно се лекуват както майката, така и партньора, и бебето, независимо, че при последните може и да няма симптоми.
 Ето статия за млечницата, която може да ти помогне: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0  . Всички лекарствени препарати е добре да бъдат назначавани от лекар!
 Ако имаш нужда от повече информация, ще се опитам да бъда от полза.

# 584
добър ден,сложихте ли вече ваксините,имахте ли странични реакции,на нас ни предстои на 18 февруари да ги слагаме,много се притеснявам,че моята беба много рева на поставянето на хепатитната ваксина,дори се засиня от плач,а сестрата вика няма страшно,незнам как ще й сложат 2 наведнъж и мисля да отложа едната,а след боцкането цяла седмица ми плака като й събувам ританките,защото мисли че пак ще я тероризираме.
и при нас с е появиха пъпчици по вратлето и гърдичките,а кожата на главата започна да се лющи.

Общи условия

Активация на акаунт