Декемврийчета 2010 № 2

• 25 003
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
......... а относно изстискването за 20 гр сок изобщо не се хабя да мия целия робот изстисквам го като я настържа и през тензух  Peace
Защо така? Мама не е ли човек  Mr. Green Като стигнем до захранване ще цедя глееееми количества да има и за мен. На дъщеря ми дадох първа лъжичка сок от ябълка на 4м. Получи много тежки колики и спрях за 3 седмици. После захраних пак със сщото от 5м.

# 556
......... а относно изстискването за 20 гр сок изобщо не се хабя да мия целия робот изстисквам го като я настържа и през тензух  Peace
Защо така? Мама не е ли човек  Mr. Green Като стигнем до захранване ще цедя глееееми количества да има и за мен. На дъщеря ми дадох първа лъжичка сок от ябълка на 4м. Получи много тежки колики и спрях за 3 седмици. После захраних пак със сщото от 5м.

Laughing Laughing Laughing хаха не мама не си пада много по соковете -предпочита газираничко и затова ще си остане с тази кръгла форма-наследство от бременността

# 557
Честит празник 7/8

Мама Ива нямам болки и вече втори ден си ми тече ярка кръв, но всички казват че първият цикъл е странен. Но това не ме притеснява, а това че бебко е гладен. Имах ужасно много кърма а сега нищоооо. Калоян е много лаком, а сега явно се дразни да суче на празно и се отказва. Вече вадя скромните запаси от камерата. Не е акъл от вчера и аз се притеснявам:(((((

Mary_angel Пуснала съм ти линк към статията на лични.

# 558
  • при моите любими
За жалост едно време храненето е било много по-различно от сега и киселото мляко и плодовете и зеленчуците и изобщо всичко, което ни заобикаля. Аз смятам, че в момента е по-подходящо по-късното захранване и максимално храненето с кърма/АМ, най-вече заради предпазването от бъдещи заболявания при децата. Като се започне от наднормено тегло ику затлъстяване в ранна възраст, купища алергии, диабет и много други.  В момента, в който се захрани ранно детето или се храни неправилно , не може да установим, дали вредим или не.  
Мога само да дам пример с една моя роднина. Детето и на 9 години внезапно, без никакви признаци се разболява от диабет. В момента животът им е доста различен, защото това е едно коварно заболяване , особенно при малки деца, при които всичко се мени за минути. Мери си захарта на 3 часа и през нощта, храни се под невероятен режим по грамове и си бие по 10 инжекции на ден. Когато са открили заболяването първите въпроси от лекарите са били- Колко е кърмено детето? Кога е захранено? С какво? Всичко това се отразява страшно много на децата ни. Тази майка всеки ден си задава въпроса , защо не се е интересувала повече. Разбира се никой не може да каже от какво е, но тя цял живот ще се чуди направила ли е достатъчно или не.
Просто сега живота и храните са различни. Ръста на детските болести от неправилно общо хранене при кърмачета  и подрастващи се е увеличил многократно и е най-малкото несериозно човек да не се запознае със всички плюсове и минуси на правилното хранене. Изборът е индивидуален разбира се и се надявам , никой, никога да не пати от този избор.  Praynig

# 559
Бебешондел, благодаря ти за статията. Ценна находка - 3 мнения на едно място:)   bouquet

Моят личен опит за захранването и водата: На първата ни дъщеричка - Габриела не съм й давала вода, беше изключително на кърма до 6тия месец, не съм й давала сокове, пюрета до този момент, след това започнах постепенно захранване, без да измествам кърменето. Кърмих я до 11месеца. Кърмих я на поискване. Вечер я кърмих, до като не спря да се буди - което беше около 2рия месец.

Доволна съм от тази система на захранване - изключително удобна, здравословна, подпомагаща психоло-емоционалната връзка между майката и детето.

И поради тази причина смятам да процедирам по абсолютно същия начин с Мишето. Кърмя я на поискване, не давам вода и смятам да започна със захранването след 6тия месец.

# 560
⅞ ...and Happily Ever After, честита ти рожденичка. Да жива и здрава.

anna84, мерси за линка. Статията е много полезна.
И аз си мисля, че в момента съм в първия си цикъл след раждането (но при мен докторът ми го прогнозира, когато бях на преглед миналата седмица). Много е странен - доста е оскъден.

# 561
Питане към ЛЛЛ Имам възможност да ползвам кърма от друга мама, за дохранвам с нея поне малко бебо, защото моята беше малко, а сега съвсем я няма. Зная, че когато кърма се дава в специализираните банки задължително се изследва- необходимо ли е и ние да направим същото, т.е. има ли евентуален риск за бебето, катокърмата не е моя.Знам, че преди време честото се е слувало една жена да храни няколко бебчета, но съм длъжна да питам Hug

# 562
Питане към ЛЛЛ Имам възможност да ползвам кърма от друга мама, за дохранвам с нея поне малко бебо, защото моята беше малко, а сега съвсем я няма. Зная, че когато кърма се дава в специализираните банки задължително се изследва- необходимо ли е и ние да направим същото, т.е. има ли евентуален риск за бебето, катокърмата не е моя.Знам, че преди време честото се е слувало една жена да храни няколко бебчета, но съм длъжна да питам Hug
в лаборат-та на токуда правят изследване за бактериален растеж.носят се няколко капки изцедени на ръка след измиване само с вода. ползваш контейнерче за урина - стерилно.
това  е за твое успокоение, но не вярвам, че е задъжително.
струва 20-25лв, не помня точно.

# 563
Здравейте мами,
Аз се включвам за първи път в тази тема. На 29.12.2010 се роди чаканият ни син Боян. Днес правим 1 месец  Laughing
Досега нямах възможност да ви следя и пиша, но обещавам да си поправя грешката  Embarassed
Много е приятно да видя толкова много мами, с които имаме общи интереси.
Ние сме само на кърма, но и аз минах през стреса с педиатъра "Детето е гладно, трябва да дохранваш с АМ...". Аз твърдо отказах и засякохме, че за 1 седмица детето качи 260гр  Grinning. Сега продължаваме само на кърма на поискване. Първите 2 седмици давахме подсладена вода заради жълтеничката (по съвет на педиатърката). След това започнах да му давам само вода, но той я отказва. Не го мъча детето, той си знае, но всеки ден стрикно си изварявам шишето и преварявам вода Grinning (знам ли, може да поиска).  От вчера му правя чай от копър на Hipp за коликите и виждам, че доста му харесва (все още не мога да видя ефекта от него). Иначе давам капки Ентерокинд и мисля, че имат ефект. Детето реве от колики през 2-3 дни за по 1час... Дано да не се засилят, че въобще не мога да го гледам как реве и се мъчи...
В сряда ще ни слагат първата ваксина. Казаха ми, че няма реакция от нея. При вас как беше?
Сега се връщам да ви чета  Laughing
И обещавам да пиша повече  Wink
Поздрави и целувки на всичките декемврийски бебоци  Hug

# 564
anna84 надявам се ,че кърмата отново ще ти тръгне. Нали казват, че ако ти дойде докато кърмиш първите един -два дни намалява. Дано да е така... Praynig

Аз искам да питам нещо по темата със замразяването на кърма. Как точно процедирате. Аз редувам гърдите при кърмене, но след като се наяде не мога да изцедя повече от 5 максимум 10 мл с помпата. Да цедя ли от другата гърда от която не е ял  и до край ли да я цедя и нея?

Бебешондел  аз за вашия случай изобщо не споря. Сигурна съм, че нещата, които казваш и които правиш са напълно и най-правилните за вас.
Колкото до педиатрите - да определено трябва да са запознати с това има ли алергии в семейството, как се храни майката, ако има други деца те имат ли някакви алергии... общо взето не може да се действа по общата схема определено. Но неможе и да се чете общото мнение на специалиста в нета и да се каже ... ето той е прав Wink
Абе една майка най- добре може да прецени както за себе си, така и за детето си...разбира се каквото и ново да се включва в менюто на едно бебе трябва да се следи реакцията му и да не се насилват нещата.

Ивка едно време са давали сок и още как. Е трудоемко е било , но това че е нямало модерни сокоизтисквачки не значи, че не са пили. То и хладилници са нямали, това значи ли че не са яли ?? Mr. Green  Абсолютно съм съгласна обаче, че едно време е имало хубави и качествени храни. Не е имало толкова болести и то коя от коя по изродена и нещата са били доста по-лесни и прости. За съжаление обаче сега колкото и да се мъчим да храним дето здравословно и качествено то в един момент попада на детската площадка където някоя добра баба го черпи със зрънчо, после попада в детската градина където колкото и да има контрол нещата не са такива каквито са в къщи, после пък тръгва на у-ще и тогава положението става страшно.  Прекалената крайност било то и за здравословно хранене също не е най- добрата. Детето със сигурност  в един момент остава на свобода и ако е било ограничавано то се нахвърля на забранените неща и тогава нещата могат да станат и по-лоши Simple Smile

cydonia това което разказваш наистина е много гадно, но съм сигурна ,че лекарите едва ли могат да кажат категорично дали от лошо захранване или от нещо друго едно дете се разболява от дадена болест. А ако са казали нещо подобно значи са тъпанари, защото съм сигурна че на една майка, която и без това страда много едва ли й трябва някой  да й каже, че ето виждаш ли ти си виновна ( и то без сигурно доказателство)  Както казах всичко е толкова изродено вече и организмите на децата са толкоа податливи...

Монкас за оригването и до кога - ела да видиш големия ми син направо е професионалист Simple Smile Това в кръга на шегата, но докато бебето яде течна храна в легнало или полулегнало положение ще трябва да го оригваш. Като го захраниш и той започне да си седи вече няма да има нужда, защото ще яде къде къде по-спокойно и няма да гълта толкова въздух, пък и няма вероятност да се задави като е седнал.
За кърменето и седенето пред компа- мен също ме е срам, но го правя. Дори понякога така се улисвам в четене, че не забелязвам кога малкия е спрял да суче и е заспал. Иначе метод си нямам , кърмя с възглавница за кърмене, държа с едната ръка, а с другата действам с мишката или пък клавиатурата Simple Smile
За повръщането на фонтан - уточни с педито ви точно какво е това понятие. Защото и аз при големия ми син бях сигурна, че повръща на фонтан, но се оказа, че това изобщо не е така. Просто беше по-лаком и преяждше и затова връща повече  мляко.  Дано да нямате проблеми Praynig

Bonbo добре дошла при нас.

# 565
dobra благодаря за бързото включване Hug

# 566
Bonbo  добре дошла! При първата ваксина при нас ( а и при другите мисля) нямаше никаква реакция! Ние сме със същите капки за колики  Peace

За къпането ние използваме в момента шампоан за тяло и коса на Хип. Нямам оплаквания...

Бях чела като че ли , че сега захранването става със зеленчукови пюрета , а не със ок от ябълка ,както е било едно време...Аз мисля да захраня Марио към края на 5 месец , живот и здраве дано да имам кърма. Нашия педи каза ,че това по-късно захранване било само за бебетата които са на кърма , а тези които са изцяло на АМ е по-добре по-ранно захранване.

НЕ разбрах , дали някоя мама смята да сложи препоръчителната ваксина Ротарикс ? Аз питах нашето педи дали да сложа , но избора си е изцяло наш...та се чудя все пак 
newsm78

# 567
За захранването: аз захраних Габито с пюре от тиква - исках да е със зеленчук, но да е сладък,за да има активен интерес към твърдите храни. Страшно много й хареса и захранването беше много  успешно. Така мисля да захраня и Мишето.

# 568
  • Германия
.....
Много благодаря!
Промяна на цвета на зърното не съм забелязала. За оросяването на ръцете и краката- да, имам още като бременна. Особено на ръцете толкова много ми изтръпват и едни бодли ми минават... Не знаех че това може да е свързано. За кофеина- не пия кафе и никога не съм пила, само шоколада ми е слабост, трябва ли да го спра?  Sad
А на какъв лекар трябва да отида- на мамолог ли? Направление ли се взема за него?

.....
Хм, един добър гинеколог също би трябвало да може да диагностицира, че и личен лекар дори.  Thinking Ако не си ходила на контролната проверка след раждането при гинеколог, ето една възможност да попиташ и за болежката в гърдите. 
Да ти е честита дъщерята! И да я слушате  Wink

# 569
Да се включа и аз по темите..
Аз също като 7/8 не си нарушавам момента на кърмене, той си е само наш с бебка. Пък и съм пробвала да правя и нещо друго докато кърмя, малкият бозайник явно усеща и започва да се дърпаи върти. Mr. Green Затова, като ще ядем, само това правим ( е, и се гушкаме....)

За захранването: аз също смятам този път да се пробвам да захраня 6 месец, дотогава само на кърма.Т.е. Сиска ще си я гледам по новите методи.
 С баткото и аз от 40 ден сокчета, после пюре и всичко, както кажеше лекарката. Ама и всички така правеха около мен, така че всичко си беше нормално. Баткото не е имал никакви проблеми с ранното захранване. Сега ще ви шокирам и повече от мама Ива, моят син се отби краят на 3-ти месец, беше около 3-ти март, почивни дни, лекарката не си вдигаше телефона, а детето пищеше от глад.Беше вечер и аз незнаех какво да направя. Една приятелка (тя отгледала 2 деца) беше на гости и му приготви кисело мляко. Ох ,как си го изяде с кеф бебока. След като отминаха почивните дни отивам при лекарката и питам какво АМ да давам. А тя, а купи му една кутия еди си какво и после го обръщай пак на кисело мляко. Аз реших, че АМ няма да давам и продължихме с киселото мляко. Е, линчувайте ме..... Ама тогава никой не ми е обяснил, че може да има алергии към кравето мляко и др.такива. Както и нямаше кой да ми каже, че това е кърмаческа стачка и с повече упоритост от моя страна, нещата ще се оправят. Слава богу, детето ми е добре и расте здраво, умно и красиво. Така че, аз също смятам че всеки сам си решава за себе си и за своите деца.
А пък после мога да правя сравнения какви са разликите от двата начина на захранване.... Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт