Декемврийчета 2010 № 2

• 25 126
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  Аз съм много против бабешките неща, защото за мен те са точно такива- капене в очите на кърма, даване на вода със захар, да не говорим как ме дразнят червените конци, магиите и "премиването през метла"  Joy Надявам се не обиждам тук някои мами, защото виждам че ги правят тези неща, но за мен са по скоро вредни отколкото полезни. Живеем в 21 век  Thinking

И аз съм от твоята партия... newsm10
Дано скоро откриете лекар, който да каже нещо повече от това, че ще  му мине и да го наблюдавате. Praynig Че си представям какво е да не можеш да го оставиш и за секунда без надзор. А пък какво е да ти посинее детето и да не може да диша, не искам и да разбирам какво е . Hug

# 91
7/8, дано ви кажат на какво се дължи! Това нашите лекари са под всякаква критика  #2gunfire

Иначе и аз съм против всичките тези бабини девитини. Червен конец кой ли не ме кара да си вържа през бременността..е не го направих. Сега е същото с детето  #Cussing out И ми писна всеки дами дава акъли от преди два века  #2gunfire

# 92
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
А, аз си мислех че съм единствената дето не слага ЧЕРВЕН конец  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Честно НЕ вярвам на  такива неша, НО свекърва ми е много в суеверията и мине се не мине  известно време и ми  предлага да ми купи  червен конец да си  вържа и на детето също Stop Stop Stop
Даже докато бях бременна ми казваше да не се подстригвам, че щяла съм да скъся живота на бебето  bowuu bowuu bowuu ooooh! Naughty Stop Или любимото ми да не си оставям чантата на земята докато се обувам че било на безпаричие  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

⅞ ...and Happily Ever After  и аз акто  тебе ходя  по на два че и на 3ма доктора докато се убедя че нещо е както казват  Peace Дано скоро  спре Валито  да посинява и да не му стига въздух  Praynig Praynig Praynig Hug Hug

За пелените сме още на Памперс "ню бейби"-2 Wink За сега са ми пропуснали  2-3 пъти и  единия  път беше, защото нашия татко го домързяло да го смени на предното хранене  Mr. Green

ЗА кг по добре да не  казвам, че като гледам как пишете за 3-5 -7  ще се оплашите колко имам  да свалям Simple Smile

# 93
Добра, явно наистина имат специална техника на защипване в Токуда, болницата на изкочилите пъпчета Laughing Предполагам , че не е притеснително newsm78 Ти слагаш ли още спирт и прахче?
7/8, да вървете и при друг, две мнения е по-добре от едно, дано вече не преживявате такива ужасни моменти Praynig
И аз съм на твоето мнение за бабините суеверия и някой от методите.

Светле,ето една статия на която се натъкнах
http://www.kenguru.bg/%D0%94%D0%98%D0%A8%D0%90%D0%99!+%D0%9E%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0/1/MlW-gRWbIRWzMhK-UBKHcNW3glOXMFaXI9KPchajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiLk9SbIpWzYhePgFen

Ило по-точно за АПНЕЯ - временно спиране на дишането.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 14:22 от mari:)

# 94
здравейте момичета...

Ние няма да спираме нощното хранене, освен ако бебка не реши сама...
Вода не давам.
Нашият пъп също е поизпъкнал..май ще се наложат лепенки...

Днес като гледам какво слънце е на вън , реших да се разходим в БОрисовата градина, че ми омръзна да въртим само вквартала. Мисля си аз да се приготвяме с бебката и баткото и в един момент ме озари мисълта, че всъщност няма как да стане тази работа. Не мога да сваля кошчето за кола на бебка, количката и двамата сладури на един курс до долу. И разходката се осуети. Защо не съм си свалила коша за колата да ми седи в колата и аз не знам. Стола на баткото си е в колата.Довечера това ще първото нещо , което ше направя като се прибере таткото. Та се разходихме пак в квартала. Добре, че Бъги Борда, много е удобно за две деца.

Да ви кажа, че моето момиче не спи повече от 30-40 последователни минути през деня в леглото. Ако е на ръце - тогава спи.  В люлката е малко по-добре. Аз обаче искам тя да спи в леглото. Също така всяка вечер влизаме в някакъв маратон. Като се почне към 17 часа  та чак до 22-23...само носене на ръце. Нито люлка иска нито легло. През нощта прави паузи по около 3 часа. Снощи направи пауза 5 часа и аз днес се събудих направо отпочинала.
Имали други такива свежари, които не искат да спят през деня...как се справяте?

7/8... пожелавам ти спокойствие , доколото това е възможно..и скоро да имате яснота..
Монкас....Бързо оздравяване..не се тревожи АБ понякога е по-малкото зло..знам не е приятно никак..

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 15:21 от augustas

# 95
Aз съм +3 кг преди раждането и + 5 от идеалното си тегло Засега не съм почнала да плувам, но нямам търпение да мине още месец.

Монкс
, не се притеснявай толкова за антибиотика, по-притеснително звучаха симптомите, които описваше... Следвай инструкциите на лекаря и не се притеснявай. Бързо оздравяване! Момичета, не  давайте съвети за лечение на здравословни проблеми, особено при толкова малки бебчета, затова са лекарите. Ние можем да си ги храним и гушкаме, когато поискат, да не даваме вода и витамини, но лекарите са за да назначават лечение при възникнал проблем.

Добра,
, много ти се възхищавам как запази лактацията си и сега се гушкате и храните с Гого.

За памперсите - пробвах Памперс - всички видове, Молфикс, Хъджийс и Пуфис. Последните са най-подходящи за нас. Памперс се залепяха, не мога да си представя колко е гадно да ти е залепнало нещо за Д-то. Close Молфикс са като направени от груба хартия. Хъджийс и Пуфис са ОК. Почна и да ни минава зачервеното дупе. Не знам дали беше от марката пелена. Малкия посерко ака по всяко време - сменям по около 10 памперса на денонощие. Задължително и през нощта, иначе веднага сме зачервени.

И аз не вярвам в червени кончета и т.н., но таткото вече е вързал на количката.

Искам да ви питам извън темата нещо за татковците. Как  се справят със задълженията си в къщи: през пръсти - просто за да ги свършат, без много да мислят или като съвестни и внимателни бащи.  :е: Аз съм доста разочарована от нашият тати напоследък: казвам му да донесе вода за къпането на бебето, той пуснал хавлийката от стойката в кофата с чистата вода; казвам му да измие каката, защото не съм успяла тази вечер, той не я подсушил добре; почистването му е винаги през пръсти, забравя да си мие ръцете след ВС, казвам му да затваря праха за пране, да не изветрява - пак е отворен. Преди и аз бях такава, но живота и децата ме промениха. Кога ще променят таткото ни???

# 96
  • София
здравейте Simple Smile

И аз не вярвам в суеверия и през бременността не си вързах червен конец , но бебо има за да ми е мирна главата , а и това не ми пречи. Обаче миналата седмица излизахме на разходка и една мама в парка като се загледа в него и като започна едни хвалебствия за Гоги "о.какъв сладур, колко бил малък и сладък И т.н." Вярвайте ми като се прибрахме детето рева около час и нищо не го успокояваше, не бяха колики със сигурност, не беше и гладен и тогава прибягнах до едно от бабините неща да му изгася вода против уроки в момента в който го направих и той се успокои и заспа. Незнам дали това се дължеше на водата или на умора от едночасовото реване, но имаше ефект.

7/8 аз също проверявам нещата поне от две места , така че те подкрепям и разбирам изцяло за посещенията и при друг лекар.  Hug

А колко са ни хубави децата пу-пу Simple Smile сега разгледах качените снимки за колажа Simple Smile Да сме живи и здрави да им се радваме.

# 97
  • Пловдив

Искам да ви питам извън темата нещо за татковците. Как  се справят със задълженията си в къщи: през пръсти - просто за да ги свършат, без много да мислят или като съвестни и внимателни бащи.  :е: Аз съм доста разочарована от нашият тати напоследък: казвам му да донесе вода за къпането на бебето, той пуснал хавлийката от стойката в кофата с чистата вода; казвам му да измие каката, защото не съм успяла тази вечер, той не я подсушил добре; почистването му е винаги през пръсти, забравя да си мие ръцете след ВС, казвам му да затваря праха за пране, да не изветрява - пак е отворен. Преди и аз бях такава, но живота и децата ме промениха. Кога ще променят таткото ни???

И ние сме така, таткото много помага, но явно всички мъже са такива и не обръщат внимание на детайлите, всеки път му напомням да си мие ръцете преди да пипа бебо, когато му кажа да свърши нещо го върши, но почти винаги се налага да дооправям след него , мъже, какво повече да кажа  Mr. Green

За суеверията- не мога да кажа, че съм суеверна, но не мога да кажа , че и не съм..Като се роди бебко и веднага му вързах, както на мен и на мъжа ми червени конеци и то опяти от Поп  Simple Smile

# 98
за татковците и аз мога да се включа за нашия.Момичета аз имам мъжът най безнадежден случай,той нищо не пипваше вкъщи и никога не съм си и мечтала да ми помага и обратно на моите очаквания дори сам изявява желание да гледа бебка аз да изляза за 1-2 часа ,НО при условие да е преобута  Mr. Green за храненето може и сам.За хигиената е по стриктен и от мен , а дори докато свекърва ми беше тук и правеше забележка като се напарфюмира и се застои в стаята при беба.За къпането аз вече не искам помощ справям се сама , но каквото и да го помоля е готов.Та така пу пу да не си го урочасам този път ме изуми. ooooh!

# 99
Запис и се връщам да чета ,че толкова много сте изписали за 3 дни ,чееее..

# 100
  • Бургас
⅞ ...and Happily Ever After, нямам думи Sad Дано по-скоро успеете да разрешите проблема, че така е кошмарно - да не знаеш какво му е на детенце и как да му помогнеш Cry
Monkas, пиши как сте, по добре ли сте Sad Hug
Да ви кажа, и аз се дразня на суеверията и са ми смешни повечето, обаче съм си суеверна Embarassed, какво да направя ooooh! Имам напредък обаче - през тази бременност не си носих синчец и Коцето не съм го окичила с червен конец  Tired
За кърмата и свойствата и - мнението ми е обратно на това на Добра. И защо, Светле, като сме 21 век, непременно трябва да се третираме с химия. На каката скоро с две капвания решихме проблема с гурлясали и супер зачервени очички. Факт е, че при Коцето изобщо не се получи - той пък се оправи с лайка.
tuli, пиши и ти как сте, удържахте ли фронта с Мимито? Hug
mari:), не прекалявай с топоцина, имам спомен че е АБ, а дори и в листовката пишеше, че не се препоръчва да се прилага повече от 8 дни.
ivka_007, не съм чувала свещенници да опяват червени конци  Rolling Eyes
За таткото - без него не бих се справила  Wink Heart Eyes
augustas, ние с Коце сме същата работа...само че заспива не в 23 ч., ами в 01 ч. ooooh! ooooh! ooooh!

# 101
здравейте,вчера бяхме на ортопед и с еустанови ,че малката има счупена ключица,това е още от болницата,по време на раждането,а защо никой не е забелязал там,незнам,аз се чудих защо постоянно беба реве и пищи досега,а то защо било,горката я е боляло като я въртим,държим и т.н.Сега вече внимавам с движенията,за да няма мнго движение на тялото и ръцете.
При някой друг има ли такъв проблем?За счупена ключица нищо не с еправи,д-ра каза по малко движение и прехвърляне на беба.
Вчера сложиха и ваксината за хепатит Б,милото ревече все едно я изтезават,и посиня от рев,не мога д а яуспокоя,а сега като я събличам з асмяна започва един рев,много е наплашена от боцкането.

# 102
Мари, въпреки че не съм раждала в Токуда, нашето пъпче също е изскочило и е като топченце. Когато дойде на посещение педито, каза да й взема лепенки, с тях щяло да се прибере. Лепнах го веднъж но кожичката около пъпчето така се беше зачервила от лепенката, че повече не посмях да слагам. Дано се поприбере от само себе си.  Confused

# 103
  • Пловдив

ivka_007, не съм чувала свещенници да опяват червени конци  Rolling Eyes

Да, чете им се мисля Киприянова молитва  Peace Аз специално за уроките вярвам, но примерно, това че , като ти мине черна котка пътя е на лошо е голяма глупост.....

# 104
LISTOPAD много съжалявам,че се е случило това на Рали.Стискам ви палци по бързо да премине болката и да се успокой детенцето.

Общи условия

Активация на акаунт