Декемврийчета 2010 № 2

• 25 026
  • 726
  •   1
Отговори
# 465
markochka  Яла си нещо което се е отделило в акито на бебето иот там то се отразява на дупето Peace
на нас така ни стана и то когато ям много сладко и педито изписа едно лилаво с което да точкуваме пъпчиците и се махат на другия ден Peace

Пиоктанин ли?

# 466
Момичета, вие научихте ли бебета да спазват режим през нощта и да не се будят?
Нашето е доста ящно и е оформило едни сланинки около краката, пухкавичък е отсега. Питам се дали е генетична заложба или всички са така, или поне лакомите бебета? Ние му даваме колкото трябва като мл. иначе.

# 467
Нашето е доста ящно и е оформило едни сланинки около краката, пухкавичък е отсега. Питам се дали е генетична заложба или всички са така, или поне лакомите бебета? Ние му даваме колкото трябва като мл. иначе.

нащо и то е много лакомо..което е добре  Simple Smile но се буди през 3 часа.и много искам да се научи да спи поне 6 часа през ноща но не знам кога се учат така. иначе има малко сланинка по крачетата и по бузките но не много Simple Smile

# 468
тази сутрин го пробвах със замразеното мляко, размразих го на водна баня, понеже бях вземала Парацетамол и изчаквам организма да се поизчисти /за всеки случай/. То не искаше да пие това мляко, май не му допадна много.
Вашите имат ли сланинки около крачката?

# 469
Тази нощ Алекс спа от 1 и нещо до 7 и малко... направо не е за вярване Simple Smile Дано не е само днес  Praynig От няколко дни правеше по-дълга пауза нощем... ама толкова...  #Crazy Вече към 6 и нещо се чудех дали да не  я събудя ама се стърпях Simple Smile

# 470
Здравейте,
един спешен въпрос - вашите бебчета имат ли пъпчици по лицето? От няколко дни на бебката й излизат дребни червени пъпчици, основно по бузките и гушката, после се скриват и се появяват пак. Имат малко бяло връхче. Дали е т.н. бебешко акне или е възможно да е от някоя храна която съм яла - позволявам си по някое парченце шоколад и прясно мляко.  Embarassed Звънях на педито, но без преглед е трудно да предположи, а сега в този грип няма да я водя. Моля да споделите ако знаете нещо по въпроса.

Взе ми думите от клавиатурата Simple Smile
И ние сме с такива пъпчици по вратлето и бузките или по-скоро по едната бузка. Педиатърката ни каза, че са от претопяне и ни каза да не ги третираме с нищо, но те не минават. Мисля, че нашите на истина са от претопяне, защото са повечко там където се изпотява като я носим или по-скоро бабите я рамятат насам-натам   #2gunfire Минавам ги с памуче напоено в отвара от лайка и се надявам скоро да отшумят, че ми се къса сърцето като я гледам. Ние сме на АМ, така че отпада вероятността да е от храна.
При дец с алергия към белтък на кравето мляко се използва специално АМ, защото нормалното не е с разградени белтъци. Така че пак може да е от храната. Лайката също може да алергизира при такива деца, защото е от цвят а не от плод. Като цяло ако имаш притеснения може да вземемш една кутиха Фризо ХА( с частично разграден белтък) и да пробваш дали ще има промяна. Има ли слуз, топчета в акото?

Нямам слуз или топчета. Всичко друго ни е ок  Simple Smile

# 471
Добро утро, момичета
Първо да честитя на Пловдивчанки, снощи по късните новини казаха, че от март месец таксите за ясла ще ги поема общината, т.е. за родителите ще е безплатно. Остава въпроса дали ще се вредите за ясла.... Heart Eyes
Не мога да повярвам, че някой казва, че бебето му има сланинки, където и да е ..... #Crazy
То е напълно нормално добре гледано, добре храненото бебе да е пухкаво и да има много гънчици по тялото. Това не значи ,че са сланинки. И също не значи, че ще е дебело, като порастне. Там вече си зависи от това, какви са родителите, от фамилната обремененост. Макар че и тогава не е гаранция, че ако майката и бащата са дебели, че и детето им ще е такова. Смятам, че зависи и от това, как и с какво се храни детето.
Калина, браво на бебка, ще се очовечи и тя най-после. И да не си луда да събуждаш детето, като спи. То само си знае. Mr. Green Ще видиш, че постепенно ще започне да спи повече, че и вие покрай нея.
Мама Ива, Praynig надявам се да не стигаш пак  до болница, дано всичко мине леко и притесненията ти са напразни.

# 472

Ако някой ми каже точно начина, по който мога да науча едно бебе на  определен режим  и да не се буди нощно време да свирка...  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Честно казано не се и опитва, защото знам че само ще си изхабя нервите и ще имам доста повече безсънни нощти от сега. По-добре да си нахраня детето като е гладно и да заспиване тихо и мирно двамата Simple Smile

За сланинките и лакомията РАДВАЙТЕ СЕ. Няма място за притеснение... тук не става въпрос за генетично заложено дебелеене на бебето, а за добре хранено бебе Simple Smile Виж ако няма гривнички около крачетата и ръчичките тогава бих се притеснявала. Само за справка - моя син беше толкова дебело бебе и имаше едни бузи, които дори криеха очите му Simple Smile , направо се плашех по едно време... като почна да ходи и се издължи да видите как му изчезнаха всички сланинки и дори стана слабичък  Simple Smile 

Колкото до мойте " лохии" и вероятния " кюртаж" лекарката само като вариант ми го каза, че може да се наложи... Всъщност трябва да ходя на преглед, ама как да отида.. нямам време Sad Трябва да се цедя, да оставям на някой бебето, баткото ... ужас значи... голяма каръщина. А снощи така ми тече, че все едно са ме заклали. Добре че тази сутрин е понамаляло ... странна работа.

Калинче честит ви голям сън  Mr. Green Дано и за напред да е така, това е перфектно за първите месеци... Аз вчера си намерих едни записки от сина ми ... е да ви кажа бях забравила, но той е ял през нощта до почти 5 месечна възраст Sad Направо се отчаях, а имам спомени, че и доста трудно се отказа от ядането... явно сме си лакомийки Simple Smile

# 473
Иве, дано всичко е наред при теб и не се налагат такива работи  Praynig  Hug Иди на лекар като можеш, но предполагам че са си лохиите, все пак има още време при теб да си текат.

# 474
  • София
здравейте Simple Smile

Гоги тази сутрин при храненето в 6:00 се смя с глас и аз както си дремех се разсъних и оттгова не съм лягала.

Аз сланинести бебета не съм виждала Simple Smile.

Ние утре отиваме на Спа в Правец Simple Smile очаквам с нетърпение пътуването колкото и кратко да е. На Гоги ще му е първо пътуване извън София.

Кали, малката ви прави подарък наслаждавайте му се и дано така да се задържи Simple Smile.

# 475
Здравейте, Ади днес навършва 1 месец. Колко бързо се изтърколи времето, кога си дойдохме от родилния дом, кога минаха 4 седмици. Grinning

Честита месечинка и на бебка Лора на мама katiahr!

# 476
Привет!Аз днес взех люлка на Фишър Прайс на Алето, с осем степени на люлеене, със светлинки и музика!След малко ще я тествам.
Уф...пак голям студ днес, ще се разминем със разходките май тази седмица!
Честити месечинки на всички бебоци родени преди месец или два по това време  bouquet

# 477
  • при моите любими
Опа тук сме. Бебето спи. Каката нещо философства. Аз гледам тенис, въпреки че моя любимец Надал отпадна. Изчистих, сготвих, взех си душ и сега с един чай за кърмачки, ще прочета, какво сте писали.

Аз повече няма да се хваля или оплаквам от детето. Каквото и да кажа, на следващия ден се променя. И ние сме като всички вас, ту кротки, ту не толкова. Йоан има големи гънки по крачетата и ръчичките, голям е дунди.

Аз нещо съм се размечтала за пътуване. Вече почнах да планирам морето с децата. Но и случайно попаднах на инфо, че сега са много евтини билетите за Венеция за пред май-юни. Та се чудя, дали да не предприемем едно малко пътешествие за няколко дни. Изобщо днес ми е един спокоен и прекрасен ден, въпреки студа навън. Аз вече си мечтая за топлите, слънчеви летни дни.

Пожелавам и на вас много усмивки днес.  Hug

# 478
Опа тук сме. Бебето спи. Каката нещо философства. Аз гледам тенис, въпреки че моя любимец Надал отпадна. Изчистих, сготвих, взех си душ и сега с един чай за кърмачки, ще прочета, какво сте писали.

Аз повече няма да се хваля или оплаквам от детето. Каквото и да кажа, на следващия ден се променя. И ние сме като всички вас, ту кротки, ту не толкова. Йоан има големи гънки по крачетата и ръчичките, голям е дунди.

Аз нещо съм се размечтала за пътуване. Вече почнах да планирам морето с децата. Но и случайно попаднах на инфо, че сега са много евтини билетите за Венеция за пред май-юни. Та се чудя, дали да не предприемем едно малко пътешествие за няколко дни. Изобщо днес ми е един спокоен и прекрасен ден, въпреки студа навън. Аз вече си мечтая за топлите, слънчеви летни дни.

Пожелавам и на вас много усмивки днес.  Hug

Ха аз си мислех че съм единствената която си прави планове за почивка рано рано , че дори и още от преди да се беше родила малката  Mr. Green Mr. Green Даже сме се сложили на 2 пъти с различни компании.Април ще е и още тези дни започвам да избирам къде да бъде първата почивка на малката принцеса.Ако някой има идеи за някъде нека споделя,че накрая може и да се окажем на едно и също място по едно и също време  Praynig Praynig Много искам да дойда на някоя от срещите и понеже съм от Казанлък и няма с кой да се срещам от темичката,но ако организираме една голяяяяяма среща ще дойдааа

# 479
- Дрехите за деца до 7 години не трябва да имат връзки или шнурове в качулката и в областта на врата.
- Максималната безопасна дължина за шнурове и връзки в областта на врата при деца от 7 до 14 години е 7.5 см.
- В завързано положение свободните краища в областта на талията и гърдите трябва да са по-къси от 28 см. и да се намират отпред. Връзките и шнуровете на гърба са опасни.
- Функционалните и декоративните връзки в подгъвите на панталони и ръкави на блузи трябва да се намират изцяло от вътрешната страна на дрехата и да не висят
извън нея.
- Ако вече имате детски дрехи, които не отговарят на изискванията, може да премахнете или изрежете връзките и шнуровете до безопасна дължина. За нови дрехи може да изисквате да ви ги сменят в магазина (търговците са длъжни да върнат опасната стока на дистрибутора) или да се свържете с Комисията за защита на потребителите на националния телефон - 0700 111 22.

Общи условия

Активация на акаунт