Декемврийчета 2010 № 2

• 25 003
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря ви за отговорите!  Hug

# 451
Момичета,
За бодежите в гърдите: бях днес на мамолог - каза ми, че ще си продължат докато кърмя... физиологично гърдите ми били с тесни и силно навити млечни канали и след сукане се получавала такава пареща болка (понякога стрелкаща, понякога по-продължителна). Успокоих се, че не е възпаление! Но при всеки причината е различна, така че ако ви мъчи болка, идете на лекар! Тук по форумите няма как да разберем причините на много от нещата, които ни тревожат. Поне си обръщаме внимание на проблемите, което също не е никак малко! Pepelyashka, благодаря ти още веднъж!

# 452
явно всички бебета си изправят главичките още първият месец.това сигурно си е задължително. може ли някой да ми каже какво е бебето да не си изправя главичката?държи я на страни ли и няйой знае ли такъв случай? Peace

отколкото за насладата на малките бебета..така бих изчезнала сама някъде че...но няма кой да го гледа..мерси за насладата  Grinning но явно всеки е различен

# 453
Здравейте,

Кимбрали и ние имахме такива пъпки. След упорито мазане с какво ли не, се отказах и минаха сами.

За кърмата с две ръце за лактогонното средство.

Малко да осера темичката, ама някой беше казал, че бебето му има разтройство, пък аз си мислех, че моя бебо постоянно е с такова. Ето една много подробна статия:) http://slavip.moetodete.bg/blogpost_4318_0.html

Момичета поръчах си слинг. Много исках, но сега се чудя дали е удачен в тоя студ. Ние днес излизахме. Времето беше студено, но пък слънчево и тихо.

Мама Ива стискам палци да не се наложи кюртаж. Ама тия лекари как така по телефона ги решават нещата #2gunfire

Поздрави!

# 454
а исках да попитам кога главичките ще се укрепят на цяло в кой месец е това?

# 455
явно всички бебета си изправят главичките още първият месец.това сигурно си е задължително. може ли някой да ми каже какво е бебето да не си изправя главичката?държи я на страни ли и няйой знае ли такъв случай? Peace

Моя син си я държеше на страни до към 2-3тия месец, чак тогава взе да я държи изправена  Crazy

# 456

Моя син си я държеше на страни до към 2-3тия месец, чак тогава взе да я държи изправена  Crazy
Crazy ясно значи  Grinning

# 457

отколкото за насладата на малките бебета..така бих изчезнала сама някъде че...но няма кой да го гледа..мерси за насладата  Grinning но явно всеки е различен

Аз пък се чудя като нямаш наслада от детето си защо си го родила? Ебати изказването!

# 458

Аз пък се чудя като нямаш наслада от детето си защо си го родила? Ебати изказването!
имах предвид нямам наслада от сменяне на памперси, и умората и всичко което се насъбира след раждането орез първите няколко месеца. Peace не съм се изразила правилно Crazy

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 20:29 от Monkas

# 459
Монкас, аз напълно те разбирам. На всеки му писва понякога да е на макс и да се старае да е перфектен. Аз, като майка с две деца и без баби на помощ го разбирам. Но малко да пораснат и ще ги оставяме по малко на татита, да релаксираме. Grinning
Монкас, Много се радвам, че сте по-добре след антибиотика, било е нужно, значи.

За лохиите, на мен също ми се е случвало веднъж - два пъти да спрат и после да текне ярка кръв. Добре, че вече почнаха наистина май да спират. Ива, какъв кюртаж по телефона ти е назначила, думи нямам.

Нашата педиатърка като видя как си държи главата на първата консултация и как гука и се вдига назад по корем, каза, че от 2 години децата са почнали да се раждат с психо-моторно развие като на 2 месеца. Sunglasses Попитах я на какво се дължи това, тя каза, че не знае.

Когато сте болни  от грип и кърменете е почти задължително да продължите, за да предадете антитела на бебето иначе може да се зарази и то. Ние изарахме един грип - каката, татакото и аз. Бебето се размина.

На Пуфис ще ви харесат памперсите, много са хубави.

Ники има такива пъпчици по едната бузка, появяват се и се скриват - според мен е бебешко акне.

За ноктите - режа ги 4 пъти - явно наистина това е вярно- като се изрежат веднъж много почват да драскат, но се събита малко мръсотийка по тях и затова.

И аз се замислям дали да си купя витамини, че нещо се чувствам много отпаднала и недоспала, ще потърся тези, които препоръча Мари.

# 460
И нашето бебе имаше такива пъпки, по-скоро петънца по кожата на и около бузките, но изчезнаха - не разбрах на какво се дължат, от само себе си изчезнаха.

Искам да ви питам някоя ползвала ли е пелени за еднократна употреба и какви са ви впечатленията?

За шоколада ми казаха, че бил много вреден и е по-добре бял шоколад, другият бил като да "капнеш капка кофеин в млякото", както каза един лекар в болницата, правел бебето неспокойно.

Сега най-вече ме безпокои проблема с очичките, ако и нашият е причинен от конюктивит, това като заболяване ми звучи сериозно. Дано не хронифицира, вижда ми се доста сложно да водя бебе на очен лекар - предпочитам да не го извеждам на места като поликлиники, клиники и прочие, струва ми се рисковано.

В момента храня бебето с кърма, но от шише, кърмя го само вечер от гърда за малко и се изцеждам около 3 пъти на ден. Знаете ли със сигурност дали това може да доведе до намаляване на млякото - моето засега е в достатъчно количество?!

# 461
За шоколада, аз пък четох, че по-добре кафяв отколкото бял, не помня точно какво обяснение беше дадено. newsm78 Ще потърся статията.
Аз днес например пих и кола, ядох и шоколад, пих и кафе.Мисля , че в умерени количества може, много малка част от това , което поемаме преминава през кърмата, но ако се прекали предполагам ще има отражения .

# 462
E  добре де, ти хвърли бомбата и после има случаи и т.н. Разясни по подробно като си тръгнала пък ние ще си направим извод, ако трябва на лекар да отидем. Поне моята болка понякога не е малка, сега и за това да се притеснявам.... Как да различаваме кое е слизане на кърма, кое е друго?  newsm78

KalinaZ хубаво искаш да става на 3-4 месеца, ама времето толкова бързо ще мине, после ще искаш пак да е малка. Ех сега къде и моята дъщеря да е бебе....  Wink
Аааа не, Пепеляшка бомби не мята, най-много метли..или прахосмукачки  Mr. Green
Хайде сега да опишеш къде точно боли, как боли, кога започва и колко време продължава.
 Peace

Описвам:
Боли горе-долу сантимер-два зад зърното, вътре. Малко така го обясних, ама... надявам се разбираш. Болката трае понякога секунда, понякога 4-5 секунди като е остра, пронизваща. В някои дни нямам, примерно предните дни като ти писах нямах. Боляло ме е примерно докато суче от едната- ме боли така другата, по точно-пронизва ме както описах, но ме боли и между кърменията.Днес обаче пак ми започнаха. Дали трябва да отида на лекар?
Благодаря.  

# 463
Здравейте момичета,относно пъпчиците по-лицето и ние имаме и педиатърката каза че е нормално.Повече ме притеснява че има много ситни пъпчици около анусчето,някой знае ли на какво се дължи?

# 464
markochka  Яла си нещо което се е отделило в акито на бебето иот там то се отразява на дупето Peace
на нас така ни стана и то когато ям много сладко и педито изписа едно лилаво с което да точкуваме пъпчиците и се махат на другия ден Peace

Общи условия

Активация на акаунт