Декемврийчета 2010 № 2

• 25 038
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 и на мен днес ми тръгна много добре. Simple Smile
Laughing аз откакто се е родил Гоги само си представям различни дестинации за почивка и то са все едни доста екзотични. Последното ни пътуване беше до Румъния в Трансилвания, когато бях в четвърти месец бременна и беше уникално Simple Smile.

# 481
Жожолинка, хич не си единственната!Аз винаги правя резервация преди почивката около 5 месеца преди нея. Simple Smile
Иначе докато бях бременна пътувахме до Венеция и до България, това ми бяха по-далечните дестинации.
Сега, за това лято бях предложила на половинката да си направим един круиз с кораб вместо почивка-като пари ще ни излезе същото, до не много далечна дестинация, текат ми лигите по презокенаските круизи, видях един , който ми се стори удачен- Гърция-Кипър-Египет-Изреал, мислим го още, половинката нещо се дърпа , с две деца щяло да ни дойде много нанагорнище но ще помислим още малко.
Ох....говорете ми говорете ми за почивки...

⅞ ...and Happily Ever After , много полезно и важно инфо!Много трябва да се внимава!Също така като попораснат децата , не бива да им се дава да играят с найлонови торбички и да се оставят в детски надуваеми басейнчета дори с няколко см вода без надзор.

# 482
Все забравям да ви кажа че на Кауфланд имаше бебешки бодита с дълъг ръкав по 1,25 лв.

# 483
Здравейте, не съм влизала отдавна, но покрай Коко и баткото нямам много време?
Влизам с един въпрос - някъде назад бях чела че на една мама бебенцето се е установило, че е със счупена ключица  ooooh!  ooooh! . Как се усъмнихте, на какъв лекар ходихте, и как се установи проблема. Извинявам се, че незнам на коя мама се бе случило това  Embarassed
Нашия "Кокозавър" (така му викаме) не иска да спи на ляво. Нито да спи, нито да седи просто ей така. По гръб, по корем, на дясно никакви проблеми, но на ляво, само докато го сложа и започва да недоволства. И не е само телцето ами и главичката не завърта на ляво като е по гръб.А искам да сменям страните поне заради главичката.
 Другата седмица сме на консултация, но незнам дали ще ходим, заради грипа, а до тогава какво да правя. Да го хващам да го нося на ортопед ли? Да звъня на личната да идва у нас ли?

# 484
Аз почивките съм ги планирала отдавна  Laughing юли на рила - седемте езера, август на варна 3 дни и наа връщане още 2 дни в несебър (несебър ни е нещо като традиция )
Нямам търпение вече, а и както сме само на кърма ще ни е изключително лесно, пък и ще имам повод да отложа захранването до септември  Whistling

# 485
  • Пловдив
Аз почивките съм ги планирала отдавна  Laughing юли на рила - седемте езера, август на варна 3 дни и наа връщане още 2 дни в несебър (несебър ни е нещо като традиция )
Нямам търпение вече, а и както сме само на кърма ще ни е изключително лесно, пък и ще имам повод да отложа захранването до септември  Whistling

Хехе, може да се видим живот и здраве в Несебър, ние сигурно ще сме на Влас Simple Smile

# 486
ААА ето как ще се срещне ние по цяло лято живеем в Несебър по-нататък ще си дам телефона и като идвате да звънкате

# 487
Бебешондел, хубаво си решила със захранването!И аз мисля да захранвам след 6ти навършен.
И на мен сега ми е доста по-лесно, само на кърмене, че с каката кърмене, цедене, ужас беше!Година и три месеца кретах с това цедене.

Ние евентуално ако плана ни се провали, а сигурно ще е така ще сме в Созопол почти целия август!Може да си организираме една среща на Южното черноморие, още е рано да го мислим но да си стоплим душичките поне Grinning

# 488
Бебешондел, хубаво си решила със захранването!И аз мисля да захранвам след 6ти навършен.
И на мен сега ми е доста по-лесно, само на кърмене, че с каката кърмене, цедене, ужас беше!Година и три месеца кретах с това цедене.
Питай ме мен на планина с шишета, помпи, стерилизатор, кутия с АМ  Joy #Crazy лудница.

За среща в несебър - задължително! КАто наближи ще се уговорим  Party

# 489
Искааааам на разходка. Писна ми вече този студ.
Като сте заговорили за почивки и аз искам на Спа, на море, на планина, абе където и да е, ама да е по-топло, че вече подивях в къщи.

# 490
Здравейте, не съм влизала отдавна, но покрай Коко и баткото нямам много време?
Влизам с един въпрос - някъде назад бях чела че на една мама бебенцето се е установило, че е със счупена ключица  ooooh!  ooooh! . Как се усъмнихте, на какъв лекар ходихте, и как се установи проблема. Извинявам се, че незнам на коя мама се бе случило това  Embarassed
Освен на нас мисля, че има и  още една мама чието бебе беше със счупена ключица .... на нас  ни го остановиха още в болницата след като го сложих да спи на дявната ръка цяла вечер и на сутринта имаше отток. Даже и  педиатъра после в нас забеляза, че сме със счупена ключица, но понеже беше само на няколко дни  не се налагаше да го  превързваме а само щадяхме ръчичката и сама се оправи. На тази  възраст ми се струва, че ако ви беше счупено нещо бебо щеше да реве доста когато  го сложите да спи на "болната" ръка.  Ако имаш съмнения се посъветвай с педиатъра си - ще го забележат, но според мен не е това  проблема.   Hug Hug Hug

За почивките аз съм си запланувала поне 2 месеца на морето (нали съм от Варна). Да видим как ще направим с ваксините, че не ми се иска да се прибирам само заради тях Simple Smile

Kimbarly, честита месечинка на Ади  Hug Hug Hug

# 491
E  добре де, ти хвърли бомбата и после има случаи и т.н. Разясни по подробно като си тръгнала пък ние ще си направим извод, ако трябва на лекар да отидем. Поне моята болка понякога не е малка, сега и за това да се притеснявам.... Как да различаваме кое е слизане на кърма, кое е друго?  newsm78

KalinaZ хубаво искаш да става на 3-4 месеца, ама времето толкова бързо ще мине, после ще искаш пак да е малка. Ех сега къде и моята дъщеря да е бебе....  Wink
Аааа не, Пепеляшка бомби не мята, най-много метли..или прахосмукачки  Mr. Green
Хайде сега да опишеш къде точно боли, как боли, кога започва и колко време продължава.
 Peace

Описвам:
Боли горе-долу сантимер-два зад зърното, вътре. Малко така го обясних, ама... надявам се разбираш. Болката трае понякога секунда, понякога 4-5 секунди като е остра, пронизваща. В някои дни нямам, примерно предните дни като ти писах нямах. Боляло ме е примерно докато суче от едната- ме боли така другата, по точно-пронизва ме както описах, но ме боли и между кърменията.Днес обаче пак ми започнаха. Дали трябва да отида на лекар?
Благодаря.  

И аз имам сходни усещания и с нетърпение чакам отговор дали се налага посещение при лекар и ако да какъв? Може да е глупав въпроса, но не съм ходила на мамалог, четох че на Ava той и казал, че има тесни канали и от това е болката, той на някакъв апарат ли гледа или опипва гърдите? И да допълня и моята болка е сякаш някак си отвътре и понящога е рязка и пронизваща, друг път е по лека като прищипване и е сякаш на ареолата, така го усещам /не е зърното в началото имах разранени зърна и знам/. При мен мисля че не е от слизане на кърмата, защото някой път се случва и веднага след кърмене.

А за почивките и морето и аз вече си мисля за него, хем ми се ходи, хем не знам как ще се справя там с две деца и най-вече с храненето, но каката няма да ни остави на мира, така че най-вероятно ще се ходи, но ние това лято за  първа година бяхме по на близко в Албена и ни хареса много и това лято сигурно пак към там ще се ориентираме, ако има някой в същата посока  Hug

# 492
B_NADI, мамоложката ме гледа много обстойно на ехограф - там видя тия тесни и навити канали. Може при теб да не е същият проблем.. аз си го имам по наследство.. И за жалост ми предсказа, че няма още дълго да кърмя - скоро сами щели да спрат да дават кърма гърдите ми.  Sad Аз ще продължавам, разбира се, докато имам нещо в тях да давам, макар и малко като количество. Така и не ми дойде много кърма.. Пих чайове, цедих, какво ли не.. Оказва се все пак, че физиологията на гърдите има значение. Не мога да не додавам АМ, защото бебчо се къса да реве след кърмене.

# 493
Wind най-добре се обади на педиатъра ви и кажи какви симптоми и притеснения имате... До колкото си спомням мамата със счупената ключица беше ходила на стандартния ортопедичен преглед на 1 месец и тогава бяха разбрали. Но и аз си мисля, че ако имаше нещо такова бебчо щеше не само да недоволства, но и да плаче ... Дано се оправите бързо  Hug
Честита месечинка на двете госпожици - Ади и Лора. Simple Smile Наистина времето лети много бързо и как бързо растат децата в началото... направо не е за вярване Simple Smile

За почивките - напълно ви разбирам. Аз също съм се размечтала и дори гледах цени, оферти. Май почти съм го решила къде ще ходим на морето, дори се чудех за капаро дали да не вкарам, че има промоция до края на януари, но все още малко го мисля дали ще се справя с двете деца, море,басейни и т.н.  та затова ще позачакам. Пък и пътя ми се вижда доста... може нещо по-наблизко да измисля... пък морето догодина... Явно всички сме на една и съща следродилна вълна  Mr. Green

Поли и аз искам на разходка... ама е голям студ на вън, единия е болен, другия е малък... а аз се чувствам като вързана. Честно казано не съм излизала от 10 дни и ми е вече зле... Добре че са телефоните, че иначе щях да изперкам тотално без каквато и да е комуникация със света

# 494
Да ви се похваля, вчера моят син изяви желание да смени памперса на бебка. Справи се много добре. Днес иска само той да го прави. Сега ако науча и таткото да кърми и ще съм Whistling

Общи условия

Активация на акаунт