Декемврийчета 2010 № 2

• 25 008
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Привет момичета!

Честита пораснала принцеса на 7/8. Да е жива и здрава и добра кака!

Кали, браво на вас за шопинга  Wink. на Ники точно след първия месец почти всички боденца умаляха, едвам ги закопчавахме долу  Wink, нали си е дебеланчето той на мама  Heart Eyes Grinning. Даже сега мисля да взема ръст 68, понеже гледам и сегашните почват да утесняват и окъсяват.

Ние също имаме пъпчици - появяват се, изчезват. Когато бяха по-червени и продължителни, ни изписаха Елоком, но той е кортикостероиден препарат и мазах само веднъж, те пък взеха, че изчезнаха тези пъпчици.

За захранването  - аз съм за по-късното захранване. Дъщеря ми е захранена на 5 месеца, беше на смесено хранене, макар и АМ да беше само вечер преди сън. Нашата педиатърка препоръчва късно захранване, но за мен беше много бързо - 2 седмици плод/зеленчук, след това месни, сокове, та си мисля, че по-голяма грешка е бързото захранване. Имам позната пък която направо дава в един ден за първи път и плод, и зеленчук, и каша. За къде се бърза, идея си нямам, но всеки решава как ще отглежда детето си. Аз карах по схемата на една мама от Януарките, на екселска табличка кой ден, по колко, какво яде детето, каква е била реакцията, ако е имало такава, какво е било акото, дали се е харесала на бебо и пр. беше ми много полезна. Мисля и Николайчо, живот и здраве, да го захраня по същата схема.

# 586
Eли, вземи сподели  с нас табличката  Hug Все съм си мислила за нещо такова, но с Явор така се обърка захранването, че сега е на 1,5г и още не е ял и половината неща, кои Hugто ядат нормалните деца Tired ooooh!

# 587
Здравейте и от нас мили мамчета,нямам време да пиша но ви чета редовно. Ние днес ставаме на 2 месеца.Исках да питам по колко чай от копър е хубаво да се пие на ден, до сега винаги му правех аз чая със семенца от копър но той му се мръщеше.Снощи му направих от този на ХИП с копър анасон и лайка за мое голямо учудване много му хареса и ако не му бях дръпнала шишето сигурно можеше да го изпие целия.Та затова и питам по колко може да се пие на ден и дали запича чая от копър?
Хубав ден засега от мен.Целувки на сладките бебоци.

# 588
Честно казано аз не се притеснявам от самото поставяне, а тръпна дали няма да има някакви последствия!
При каката отказах хепатитната и туберколозната, нали са по желание там!
На бебето тук ги поставиха,можех да ги откажа но трябваше много да се разправям и да се карам шефката на неонатология в Токуда!
Аз ще отложа за сетен път повторния прием на хепатит!Мисля да поставям всички с месеци закъснение!Да попорасне малко детето.

# 589
Здравейте момичета.
Малко съм притеснена,тази сутрин като сменях памперса на Криси имаше вагинален секрет безцветен знам че е нормално след раждането но вече минаха повече от 20 дни.В началото след раждането имаше такова но то спря и днес пак се появи.

# 590
Eли, вземи сподели  с нас табличката  Hug Все съм си мислила за нещо такова, но с Явор така се обърка захранването, че сега е на 1,5г и още не е ял и половината неща, кои Hugто ядат нормалните деца Tired ooooh!

Разбира се, че ще я споделя. Само че няма да е веднага -  схемичката е на компютъра ми в Свищов, а нали сме при нашите, та ще кажа на мъжа ми да я прати по скайпа, след това ще я постна  Peace.

# 591
Здравейте, мами!

Аз съм много несериозна в писането, но доста прилежна в четенето Simple Smile

7/8..., честита ти рожденничка на патерици, да ти е жива и здрава, много да слуша мама   bouquet

Ох да се оплача, тия колики стават ужасни, милото както си спинка и изведнъж започва да рита, изчервява се започва да реве, чак се захласва от рев, много ми е мъчно  Cry Сега взех Sab simplex да видим и тези капки, ама се съмнявам, че ще помогнат  Sad , просто трябва да си мине и третия месец и тогава ще се оправим. Днес и аз взех чайчето на HIPP с лайка, копър и анасон, но й го предложих след като се наяде качествено и малката въобще не пожела да си отвори устичката, камо ли да го пробва  Simple Smile, но ако се събуди ще й предложа.

С тия ваксини много се притеснявам, но предпочитам да ги направим, когато му е времето и да се свършва, щото то така или иначе нови ще дойдат.

Аз онзи ден попрередих гардероба на малката и архивирах доста неща, извадих вече 62 номер. Вчера ходихме до МОЛчето и от NEXTа й накопувах доста тоалетчета  Laughing

Току що пробвахме чайчето на HIPP и не ни хареса, това дете тотално отказва вода, а сега и чайчето, аз и не я насилвам, като неще няма да давам, но все пак да пробвам  Simple Smile

Хайде, че малката доста се размрънка, пусти колики  Sad

# 592
  • Пазарджик
Здравейте мами!!!
Искам да ви почерпя виртуално,но не мога  Sad Sad Sad
Днес моя сладур става на 2 месеца    party023  party023  party023
Вече повече от 2 седмици нямаме никакви колики  newsm44 newsm44 newsm44 newsm44
Вчера за пръв път излизахме с мъжо на кръчмичка и си пийнах малко  Embarassed,но ние и без това сме на АМ,тъй че и повече да бях пийнала няма проблем.
Честита първа месечинка и на мама The Girl   bouquet

# 593

Ох да се оплача, тия колики стават ужасни, милото както си спинка и изведнъж започва да рита, изчервява се започва да реве, чак се захласва от рев, много ми е мъчно  Cry Сега взех Sab simplex да видим и тези капки, ама се съмнявам, че ще помогнат  Sad , просто трябва да си мине и третия месец и тогава ще се оправим. Д

Хайде, че малката доста се размрънка, пусти колики  Sad

И при нас така, Цвети... няма, няма и се присвие насън, зачерви се и се разплаче, ама жестоко, както спи... това ме побърква... направо настръхвам. Sad И при мен преди малко така стана. Тъкмо си кажа днес е по-добре и.. пусто... пак стане нещо... Да минават тия месеци наистина и да спре да ги боли душичките  Praynig

Ели, ще чакам и аз таблицата с нетърпение, за да може да се ползва Wink Точно мислех, че трябва да се направи нещо такова и бях почнала да нанасям колко кърма и колко АМ всеки ден давах на всяко ядене... доскоро... ама сега няма смисъл като минахме само на АМ.

Ванче, аз давам едни чайчета на Блевит, май са испански - за колики и нощен, има и един за запек - Digest, Sueno i El се казват. Последният е доста добър. За коликите правя по 50 г сутрин и давам по малко, но напоследък тя си пие повечко и рано-рано следобед е свършил и трябва пак да направя 50 г... и обикновено от него пък остава малко.

Честито на Pipi за малкия сладур   bouquet И браво за коликите... Явно при вас са минали по-раничко  Hug  Praynig

# 594
Здравейте и от мен.
Искам да ви покажа какъв аспиратор взех за сополките на малката. Ей, това нещо е уникално. Пък и не е скъпо. Изсмуква всичко от нослето, че то горкото не можеше да спинка спокойно...

http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC% … D0%BD%D0%BE%D1%81

Дано не ви се налага да ползвата такова нещо, но да си имате жокер при нужда.

elli_g и на мен ще ми е интересно да прочета тази схема за захранването.
 Аз вчера се зачудих дали да не си купя някоя книга за храненето на бебета и деца... Ако някой може да ми препоръча коя да е... Ама искам да има и рецепти за бебешки и детски храни.

# 595
Здравейте мамчета! Аз за съжаление не съм от най-редовните, но като мога се опитвам да наваксвам.
Моето момиченце от вчера е на 2месеца вече! Simple Smile Като четях и ми се искаше и аз да се включа с мнение за доста неща, но няма как за всичко. Ще си позволя да ви кажа само няколко неща:
ceci88 - За коликите, Виктория ги имаше, макар и не много силни до момента, в които една роднина педиатърка не ми каза да спра да ям следните храни:
- никакви цитрусови плодове,
- никакви ядки,
- никакъв мед,
- никакво мляко, ако се пие макс по 200лм на ден, по 1 чаша.
След като го направих това и изчезнаха коликите. Преди това давах Flatulex, който помагаше много и понеже е сладичко лекартво и бебка много го обичаше.

На 26.01. и сложихме първите ваксини, и в двете крачета като милото се скъса да реве, но супер бързо си тръгнах от докторката и на 5мин от кабинета вече заспа, разходих я после 1час, вкъщи продулжи да спи още 3часа и като се събуди пак беше същото "дране", направо ми се обръщаха вътрешностите като я слушах, но я изкъпах бързо, тя обича да си стои във ваничката и я накърмих и се успокои абсолютно и с това се приключи ефекта от ваксините, нямаше температура, нищо.

Като заговорих за ваничката, прочетох че една от мамите къпе бебето 1 път в седмицата? Защо толкова рядко? Аз от както се е родила съм пропуснала може би само 2 или 3 пъти банята. Да не говорим, че и пъпчето и мокрех. Тук изобщо го няма това да се пази то, просто след банята го дезинфекцирах хубаво и заради мокренето и падна на 9тия ден иначе изсъхват и падат по-бързо.

Дупето и го мажа с преварен зехтин и досега не се е подсичала там изобщо. За сметка на това вратлето е проблемо и там помага безотказно за броени часове крема на Mustela, от серията STELATOPIA, този крем и оправя и всякакви видове пъпчици по лицето ако и излизат.

Това е от мен засега, надявам се да съм била полезна. Simple Smile Да цункате всички мъници и мънички по петичките от мен. Simple Smile))

# 596
poli.t, аспиратора не се препоръчва за толкова малки бебета. Аз слагам физиологичен разтвор преди всяко кърмене и 1 или 2 пъти на ден след разтвора и чистя нослето с памук направен като фитилче и като се върти вътре излизат учудващо големи неща за толкова малко бебе. А и плюс това с памука може да се вкара дори 2-3 см навътре в нослето без това да засегне нещо.
Другото супер ефикасно нещо, което оправи хъркането на носа, което звучеше ужасно, аз си виках какво стана с това дете, все едно има синузит и цялото чело и е пълно и едва диша от сополи е слагането по няколко капки кърма в носа няколко пъти дневно. Хъркането спря след 1 ден слагане. Wink

# 597

Като заговорих за ваничката, прочетох че една от мамите къпе бебето 1 път в седмицата? Защо толкова рядко? Аз от както се е родила съм пропуснала може би само 2 или 3 пъти банята. Да не говорим, че и пъпчето и мокрех. Тук изобщо го няма това да се пази то, просто след банята го дезинфекцирах хубаво и заради мокренето и падна на 9тия ден иначе изсъхват и падат по-бързо.

Сигурно за мен иде реч  Laughing По препоръка на педиатъра я къпем рядко. Баткото къпем на същата схема защото има АД(атопичен дерматит)

# 598
Бебешондел, разбирам. надявам се да не съм прозвучала критично, питах те защото ми стана интересно. Сестра ми примерно къпеше малкия 2 пъти в семицата и той милия постоянно беше с разни обриви заради това нещо. Сега тя като ме вижда мен колко я къпя малката и разбира каква грешка е било това... Истината е, че всеки случай си е отделен и всяко бебче си е различно Simple Smile

# 599
За къпането и аз къпя всяка вечер, но за сега само с вода, че нали ни излязоха тези пъпчици уж от претопляне. Аз вечер не си лягям без душ и ми е готино, та си мисля, че и на беба трябва да и е леко после. Моята кумица обаче живее в Германия и там категорично забраняват да се къпят всеки ден бебетата. 2 пъти седмично било достатъчно и това с цел да не се изсушава кожичката. Всеки сам преценя, но за нас които къпем всеки ден е важно да знаем, че не е фатално да се пропусне, че съм чела мами как изпадат в истерия че са пропуснали банята на бебчетата си. Те пък щото са толкова мръсни, че...  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт