Хайде още малко зор да завършим ЯНУАРСКИЯ отбор тема 28

• 28 857
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
  • бургас
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА НОВИТЕ МАМИ
ние с Марти сме добре,но не ми оставя свободно време,минавам само набързо да видя как вървят нещата,още малко остана и всички ще са родили вече  Simple Smile

# 226
  • sofia
Момичета, благодаря ви. В реанимация съм до утре сутрин. Нямах проблеми по време на секциото, не ми стана лошо,сега дрема и чакам да дойде утре, че да съм си в стаята. моя мъж е яко ошашкан милия, не беше подготвен за днес, а за утре. Имаше едно момиче в родилна зала, явно много я болеше и крещеше 'не го искам вече това бебе', та присъствах и на нормално раждане.
Бебка я видях за минутка, когато я извадиха,бяла е и не е сбръчкана

# 227
Честити нови бебечета! Много здраве и късмет на тях и щастливите родители!

Да питам вече родилите - появиха ли ви се стрии на корема след раждането? КАзват, че може да нямаш до преди това и да се появят веднага след раждането, в следствие на свиването на корема.
А относно колана за стягане- аз мисля да слагам такъв веднага щом родя и се прибера с бебо в къщи.
На мен  ми се появиха следродилни стрии. Още в болницата започна един як сърбеж под пъпа, след това се качи и нагоре. Сега имам едни  плитки стрийки почти 3 пръста над пъпа и по целия корем под него, но вече не ме сърби така жестоко както в началото. НЕ съм правила нищо специално за бързо отслабване, но в действителност съм  минус 16 кг за седмица. Не знам кърменето на две бебета дали влияе.

За шевовете С каката ме шиха без упойка- вътрешни и външни, болеше ме, но само по време на бродерийката.
Сега- с два шева  с упойка- три дена едвам си сядах на д-то и то защото ме болеше боцканото от упойката.

Стана ми инересно за тази маз Вишневски...мисля да я пробвам...

# 228
Еха,колко много бебета днес!!!!!!! ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ТАТКОВЦИ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!НА МАМИТЕ-БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!  bouquet

Люба,браво миличка!Ако можеш разкажи за раждането /нали и аз ще съм секцио,та се вълнувам/  bouquet Като се замисля вас когато ви изписват аз най-вероятно ще съм в болница Simple Smile Леле,то не остана...

Нощни като гледам с теб може и по едно и също време да родим...  Joy Ти не бързаш,ама аз така или иначе си имам датичкарта току виж....само дето няма да сме в една и съща болница /може би/ newsm78

# 229
  • Пловдив
Люба, честита ви втора радост!!!  bouquet

Zaharieff и LadyAngel Честита дъщеричка ! Много да ви радва!!!   bouquet

# 230
Клечо , мерси много  Hug

Честити да са ви всички беборани, вълнувам се вече много и аз... Crazy Heart Eyes

# 231
  • София
Привет отново!

Аз се върнах от лекар (засякохме се с bubalina  Hug ) и при нас нещата изглеждат обнадеждаващи. Над 3 см разкритие, тоновете, водите и плацентата отново идеални. Дано скоро да се появи буболечката. Аз съм си вкъщи и чакам да ми почнат контракциите. Интересното е, че по случай преносването и инцидентни болчици нямам Laughing

chopi, приятелката ти е много добър фотограф! Хайде пожелавам ти скоро да гушнеш малкия сладур   bouquet

Честита Лия на Люба! Честита Йоана на LadyAngel и Zaharieff! Да са живи и здрави и много обичани и послушни!

Гледах снимките, много красиви слънчица са всички!

Това от мен, че чакам гости. Слънчев ден ви желая   bouquet

Анабела, супер!!! Може пак да се засечем днес, утре, а може и в една стая да ни сложат!!!  Mr. Green

Честита Лия на Люба! Честита Йоана на LadyAngel и Zaharieff! Да са живи и здрави!!!

# 232
  • София
Привет отново!

Аз се върнах от лекар (засякохме се с bubalina  Hug ) и при нас нещата изглеждат обнадеждаващи. Над 3 см разкритие, тоновете, водите и плацентата отново идеални. Дано скоро да се появи буболечката. Аз съм си вкъщи и чакам да ми почнат контракциите. Интересното е, че по случай преносването и инцидентни болчици нямам Laughing

chopi, приятелката ти е много добър фотограф! Хайде пожелавам ти скоро да гушнеш малкия сладур   bouquet

Честита Лия на Люба! Честита Йоана на LadyAngel и Zaharieff! Да са живи и здрави и много обичани и послушни!

Гледах снимките, много красиви слънчица са всички!

Това от мен, че чакам гости. Слънчев ден ви желая   bouquet

Анабела, супер!!! Може пак да се засечем днес, утре, а може и в една стая да ни сложат!!!  Mr. Green

Изоставихте ме вие  Confused Аз с кой ще раждам  hahaha

# 233
  • ул. "Мечтание"
Нощни като гледам с теб може и по едно и също време да родим...  Joy Ти не бързаш,ама аз така или иначе си имам датичкарта току виж....само дето няма да сме в една и съща болница /може би/ newsm78

Бързам аз, ама бебето не бърза! Май ще си чака водолеите!  Crossing Arms Добре че почват утре пообед. Ти къде ще раждаш? И кога ти е датичката?

Клечо
, то не се знае колко от нас ще превариш!  Joy Heart Eyes

# 234
Привет и от мен. И аз нямам никакво време, защото беба се глези и заспива на гърда ,и както някой беше писал, като я сложа в леглото писва. Снощи най накрая се наспах. Ама да видим дали няма да е инцидентно.

Честито на всички нови майчета и бебчета Тези, които трябва да раждате, раждайте вече.Когато вече си напрая нетърпението е голямо.

Лъки, не се навивай на секцио. Не си причинявай това. Моето бебе слезе в малкия таз по време на самото раждане. Това не  е причина за секцио.

# 235
  • Пазарджик
...
Имам и едно въпросче към ЛЛЛ, какво може да се направи, ако бебчо е доста добре нахранен, но иска само да суче, а като потече кърма се сърди и се мъчи да отблъсне гърдата? Биберон не иска.

Здравей Во,

това не е необичайно за бебчетата. Те имат силен сукателен рефлекс, който трябва да задоволят, а по-хубаво от това да се гушкаш и да ти мирише на мама - няма.

Това, което може да се опита при вашата ситуация, е да се предлага гърдата, от която последно е сукало - по-вероятно е, тя да не пуска толкова много мляко. Друго, което може да се пробва е смяна на позата, така че майката да е полегнала назад, а бебето да е върху нея. По този начин гравитацията действа естествено.

Понякога бебчетата искат да сучат и защото просто имат нужда да са до мама. В прегръдките ѝ те се чувстват сигурни и спокойни. В такива ситуации слингът може да е от голяма полза. Много майки откриват, че носейки бебето си в слинг, то е значително по-спокойно, спи много добре, а те имат свободни ръце и могат да вършат доста работи.

...
Имам и един въпрос към вас и ЛЛЛ консултатните относно кърменето: както писах кърмя на поискване, като интервалите са между 1-2 часа /много рядко на 2,5ч/. Не доизцеждам от никоя гърда. Но до следващото хранене не усещам напрегнатост в гърдите, като да са препълнени. Усещам ги леко напрегнати само ако станат повече от 2 часа интервал.
Купих си лактогонен чай да пийвам за всеки случей. Бебка си пълни памперсите - около 6-7 за денонощие, като поне 3 и повече са с акита.
Правилно ли процедирам или греша някъде?

milena_sl
,

справяш се чудесно! От това, което пишеш, разбирам, че се доверяваш на майчиния си инстинкт и се вслушваш в Елиза. А това обикновено е най-печелившата комбинация при кърменето. Браво!  Hug

mimsat, съжалявам, че съм проспуснала - акото е жълто и кашесто. Същото, каквото беше и когато акаше на всяко ядене.

Педиатъра ни препоръча да пробваме с капки БиоГайя. След седмица пак ще се чуем, за да видим дали има ефект.

Права си, че на пръв поглед всичко изглежда наред, но при по-дълго неакане тя не се чувства комфортно. Много се надявам капките да помогнат  Praynig Praynig

etomira,

акото явно е било такова, какво трябва да бъде.

Чудесно е, че педиатърът е предложил да се видите отново след седмица, за да видите дали и как действат капките. Ще се радвам, ако споделиш дали имат очакваното действие.  Hug

# 236
  • София
Клечо, то не се знае колко от нас ще превариш!  Joy Heart Eyes

Само ти мислиш за мен ей Нощни, мило Нощни  Crazy

# 237
Имам въприс към мамите с големи момичета. Мия малката на всяко ако, мажа с кремче за подсичане, защото е зачервена. Страх ме е много да пипам, но днес като бърсах видях че вътре се е събрало кремче (между големите и малките срамни устни). Да се пробвам ли да го измия? Може пък като я мия да не го правя правилно  newsm78 Тея девойки много сложни  ooooh! Чурката е лесна работа  Crazy

# 238
  • София
Бебешондел, можеш да го измиеш спокойно. Даже е редно да го направиш, защото все пак по крема остава и част от изпишканото. Аз, понеже я чистя с мокри кърпички, много внимателно отстранявам кремчето, за да не й е неприятно усещането. А ти, щом я миеш с вода, вярвам, че ще ти е още по-лесно.

# 239
Честито на всички мамчета,да са ви живи и здрави бебоците ! Може ли някой да ми пусне парола за албумчето, че съм я затрила. Някой ходи ли на тонове в Шейново ?

nadi-jo Аз аз!  Mr. Green Аз там съм записана и  на самата ЖК.

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ С НОВИ БЕБОЦИ! Да са ви живи и здрави малките слънца!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Всички дето сме 2 в 1 вижда му се края!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт