Хайде още малко зор да завършим ЯНУАРСКИЯ отбор тема 28

• 28 794
  • 779
  •   1
Отговори
# 390
  • Пазарджик
Нощни очи ,  стискаме палци всичко да е ОК и да мине бързо и леко!!! Praynig Praynig Praynig

За акта за раждане може само единия родител да го вземе,поне на каката го взе таткото.Сега не сме стигнали още до него,приоритет сега ни е акото,вече не знам какво да я правя.Чакам моя мъж да ми донесе една везна и да я примеря да видя храня ли я и ли ми седи гладна милата.
Като чета колко мляко вадите и направо ми се реве.Тази ситуация ми действа много зле на психиката smile3514
Но пък иначе е много спокойна,спи си,даже се налага да я будя защото минават повече от 3ч.през нощта прави по 5-6 ч сън.
Памперсите са пълни всеки път,но няма аки? Аз ям разхлабващи неща,МОЛЯ МОМОЧЕТА ПОМАГАЙ ТЕ!!!
ДОК ИСКА ДА И ДАВАМ ОВЕСЕНА ВОДА #2gunfire

# 391
  • София

Имам въпрос за акта за раждане - трябва ли и двамата родители да отидат да го вземат или мога да пратя само мъжа ми? Извинявам се, ако вече е коментирано и съм го пропуснала.
Ами ние бяхме с мъжа ми, искаха и двете лични карти...та може би трябва да сте двамата Peace
Нашия го взе само таткото, в сграо и в социалните пак ходи само той.
За нашия пък ходих само аз  Mr. Green Та не знам точно каква е процедурата, но попълвах някакви документи и изрично ни бяха казали, че аз трябва да ги попълня, искаха ми лична карта.
Честито на ViFresh, stella krumova, gali&presi   bouquet

Нощни, успех  Hug

Някой беше питал за багажа за родилното. Аз си взех всичко с мен, с изключение на вода и помпа. В родилното ми се накараха, че съм носила много багаж Twisted Evil. А водата много ми ли псваше, защото ми донесоха чак на втория ден и умрях от жажда, та чак се наложи да пия от чешмата в реанимацията Blush

# 392
  • София
Момичета, мерси за отговорите!  Hug

Чудя се как може навсякъде е различно, чудесна администрация си имаме.  ooooh!.

Ако някоя от вас е ходила в община Триадица и знае как е моля да ми каже.

Какче, как си издържала без вода. След секциото бях с такова ужасно главоболие, че само 3-4 литра вода на ден оправяше горе-долу положението.

# 393

Имам въпрос за акта за раждане - трябва ли и двамата родители да отидат да го вземат или мога да пратя само мъжа ми? Извинявам се, ако вече е коментирано и съм го пропуснала.
Ами ние бяхме с мъжа ми, искаха и двете лични карти...та може би трябва да сте двамата Peace
Нашия го взе само таткото, в сграо и в социалните пак ходи само той.
За нашия пък ходих само аз  Mr. Green Та не знам точно каква е процедурата, но попълвах някакви документи и изрично ни бяха казали, че аз трябва да ги попълня, искаха ми лична карта.

Пак аз ги попълних документите, само че той ги занесе  Mr. Green

# 394
Ние пък днес ставаме на 1 месец !

Честито и на астралните близначета на Снежи Ивет на мама Soffia, Самуела на мама monick и Елица на мама iovito!

# 395
  • В две тъмни очички
Аз и ти - честита ви месечинка!!!

tuty1
, не знам какво да ти кажа за акото, но по това , което пишеш бебка трябва да е нахранена! Щом спи по над 3 часа.... Ако беше гладна нямаше да спи, повярвай ми!!! Но определено трябва да направите нещо с акитата!

Полинезия
, успех миличка! Дано всичко мине бързо и леко!

Ние също сме от акащите бебета! Преди всяко кърмене сменяме памперса и количеството на акито хич не е колкото монета от 1 лв......памперда е толкова пълен,че направо прелива и много често даже и дрешките сме изцапали  Crazy Явно ядем мнооооооооого! Вашите бебчета хълцат ли? Влади , мличката ми, хълца постоянно! Така беше и докато бях бременна!

# 396
ЧЕстит  рожден ден на Shanna Снежи Simple Smile  Hug Много любов и щастие  Hug
Честита месечинка на малкото Снежи  Hug

# 397
  • В две тъмни очички
Сега се сетих...имам 4 въпроса
1. До кога се маже пъпчето със спирт (след като е паднало вече)?
2. Кога започвате да слагате бебчето да полежи по корем и по колко време?
3. Какви масажчета и гимнастика правите на бебчето?
4. От каква възраст се слага бебчето на Подложката за активна гимнастика?

# 398
  • София, Лагера
Какво ли става с Нощни?  Rolling Eyes

Шана, честито ти помъдряване!  Hug

Честита ви месечинка, Аз и ти   bouquet

Ние също сме от акащите бебета! Преди всяко кърмене сменяме памперса и количеството на акито хич не е колкото монета от 1 лв......памперда е толкова пълен,че направо прелива и много често даже и дрешките сме изцапали  Crazy Явно ядем мнооооооооого! Вашите бебчета хълцат ли? Влади , мличката ми, хълца постоянно! Така беше и докато бях бременна!
Хи хи, това сякаш аз съм го писала! Имам си лаком и хълцащ дрисльо  Laughing Постоянно прелива и откъм памперса и откъм устата, та пера почти по цял ден. Добре, че имаме 5 радиатора, та да изсъхват дрешките  Laughing

На въпросите:
1. Спрях като паднаха коричките засъхнала кръв - 2-3 дни след падането на пъпчето.
2. Започнах. За по няколко секунди съвсем хоризонтално на легло, иначе полулегнал на корема ми.
3. Лекичко, като галене. На мен ми показа масажистката ми, но не мога да обясня.
4. Не помня, ама сега е рано, те не се забавляват с висящите животинки още.

# 399
Все ща пиша и все забравям. За тези, които хранят от шише, но искат бебетата да останат на гърда има 2 фирми, които правят специални шишета. При тя е нужно усилие за да се засмуче, така бебето не се научава на лесно сукане от шише.
Това е Калма шишето на медела:

И шишетата на Пигеон http://www.pigeon-bg.net/ :
http://www.pigeon-bg.net/index.php?option=com_content&view=a … d=64&Itemid=2

Сега се сетих...имам 4 въпроса
1. До кога се маже пъпчето със спирт (след като е паднало вече)? Аз и сега не мажа  Rolling Eyes
2. Кога започвате да слагате бебчето да полежи по корем и по колко време? след 2рия месец най-рано мисля да започна да я слагам,Явор си задържа главата за първи път на 4 месеца
3. Какви масажчета и гимнастика правите на бебчето? Не правя и на Явор не съм  Mr. Green
4. От каква възраст се слага бебчето на Подложката за активна гимнастика? От 3тия месец, по-рано няма смисъл, защото не виждат толкова на далеч

Как да прев … 88;ед

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 13:25 от Бебешондел

# 400
  • В две тъмни очички
Бебешондел , аз малката като я хвана за ръцете сега, докато е легнала по гръб и започна да я вдигам, тя сама си държи главичката. Хич не и халипа. Много й е здраво вратлето, та за това питам кога да я слагам по корем

# 401
Бебешондел , аз малката като я хвана за ръцете сега, докато е легнала по гръб и започна да я вдигам, тя сама си държи главичката. Хич не и халипа. Много й е здраво вратлето, та за това питам кога да я слагам по корем

И моята е така, в сравнение с Явор който беше кекав. Могат, но не е хубаво толкова от рано да се натоварва врата. Ама ако те влече я слагай де  Wink

# 402
  • В две тъмни очички
Абе, нощни ми се губи  Flutter и Чопи липсва

# 403
  • София
bubeto_d Аз по мои спомени мисля, че след първият месец , когато поне малко им е
укрепнала мускулатурата.За масажа съм сигурна, но виж за поставянето по
корем. ThinkingПитай ако искаш педиатъра, спомням си, че моята все повтаряше: "майче,
когато нещо те терзае, пиши си на един лист, за да не забравиш и при следващата
ни среща можеш да си зададеш въпросите на куп..." много беше смешна, не че съм писала,
то нещо като ме вълнува, искам да знам на секундата ако е възможно...  Laughing

# 404
Момичета, мерси за отговорите!  Hug
Чудя се как може навсякъде е различно, чудесна администрация си имаме.  ooooh!.
Ако някоя от вас е ходила в община Триадица и знае как е моля да ми каже.
Какче, как си издържала без вода. След секциото бях с такова ужасно главоболие, че само 3-4 литра вода на ден оправяше горе-долу положението.

В общна Триадица може да иде единия родител, НО с двете лични карти. Звъних по телефона (взех го от Интернетстраницата на общината и поисках да ме свържат с ЕСГРАОН) и там попитах дали акта й за раждане е готов. И се оказа, че е готов още на 05.01., въпреки, че ни бяха казали да идем най-рано на 10.01!
Вода след секциото обаче в МД разрешаваха едва след като изтече шестия час от раждането (операцията).

bubeto_d, Бебешондел, Ноеми, благодаря за поздравите!

Shanna, честит рожден ден, мила! Пожелавам ти топли делници и светли празници!
А скоро - най-сладкото бебче на света!

1. До кога се маже пъпчето със спирт (след като е паднало вече)? - докато секретира мястото
2. Кога започвате да слагате бебчето да полежи по корем и по колко време? - зависи от бебенцето, но още в МД ни ги даваха по коремче след къпане (кърмехме ги от 13 до към 14 часа, после ги взимаха да ги къпят и в 16 ги получавахме изкъпани и блажено спящи по корем, главичката извита на едната страна - даже ми се стори, че така са най-спокойни. Освен това, когато дойде у нас Педито, на деня след изписването, нарочно я сложи по корем, да пробва как реагира. Даже й даде с ръка опора на петичките и бебенка взе полекичка да пълзи напред (мисля, че е рефлекс)
3. Какви масажчета и гимнастика правите на бебчето? - Още никакви, ама все се каня, мисля, че вече е време, трябва да се поровя. Ако някой има нещо готово, моля, дайте линк!
4. От каква възраст се слага бебчето на Подложката за активна гимнастика? - ами нашата е тази и на нея пише "0+", та таткото от нетърпения я тръсна вътре още на втората седмица. Оказа се, че тя хареса клатушкащите се играчки, дори успя да бутне едната, при това два пъти, което ме убеди, че не е случайно, още повече, че изключително трудно достига до нея (мъничка е още). Бубе, аз не бих се колебала, при майка спортистка, и това което казваш за вратлето, слагай Влади в активната гимнастика, детето само ще си покаже. А и нищо лошо не може да й се случи вътре. А да, след като позяпа 2-3 минути и два пъти се добра до едната играчка, Снежи се разрева безутешно (а тя почти не плаче, само заплашва да го направи) и реших, че й е дошло в повече, извадихме я. За това си мисля, че и Влади сама ще ти покаже иска ли и дали й е хубаво.
За главичката - и двамата си държат главичките от самото начало и ги надигат от тогава - кога по-успешно, кога не толкова. Днес специално пробвахме Снежи, нали ни е крайъгълен камък в растежа, устойчиво държи главичката и то доста дълго, не я клима, а като се умори накрая бавно и полека я отпусна напред.

Полинезия, къде преглежда вашата педиатърка?

Последна редакция: чт, 20 яну 2011, 14:47 от Az i ti

Общи условия

Активация на акаунт