Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 567
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Честита 7 месечинка на Йоана на ani_di! Да расте все така сладко дете! Да е жива и здрава!         bouquet

Честита ни месечинка и на нас! Моето голямо момче става на 7 месеца днес! Heart Eyes
От няколко дни упорито имитира звуци, които чува от нас, бръмчи с уста и говори "та-та" Grinning

# 391
 ketti, преди време ни бяха изписали Хустагил. С него се мажат гърдичките и гръбчето, при настинка.
Пепси, магазина се намира на "Ген. Колев", точно на кръстовището на Чаталджа, под един висок блок, до бившата книжарница АБВ.

# 392
  • Пловдив
Чета всички различни мнения тук, но в крайна сметка правя, каквото сметна за добре за моето дете!  Peace
Иначе пожелавам бързо оздравяване на всички болнички, че последно бяха доста!
 Моят малък принц е добре и това е най-важно, нищо че аз бях на път да изпадна в една дълбооооока дупка.
Приятен ден на всички  Hug знам че е сейрджийско, но поне ми оправихте малко настроението с тоя спор

# 393
Здравейте,не съм писала от бая страници,не бях и чела и съм пропуснала интересни неща.

От утре обявяват грипна епидемия и тук в Бс,и затова аз днес пропуснах консултацията,представям си какво щеше да е пред кабинета.Днес баткото е на градина,но мисля да го спра за известно време.

диди24,кетти,има Пулмекс бебе за мазане,едно време съм го ползвала за баткото,мисля че е точно за бебета,мажат се гърдички,гръбче,някои мами са мазали и крачета(това вместо камфоровия спирт,ако решиш).Иначе бабешки рецепти-аз едно време съм мазала с мас и сода,при кашлици,но не помня откога съм го правила този компрес,дали от бебе,ако някой има идея-да каже.Предполагам че и само с мас ще става,и да не се слага в областта на сърчицето.
Има и нещо друго,тъй като лекувам себе си и децата си с хомеопатия,ако давате хомеоп.продукти,тогава не ползвайте камфоров спирт и пулмекс бебе,защото те са силни аромати,и може хом.лек-во да не подейства.
Сега някой може ли да ми каже,как да разгадая едно яйце дали е годно за консумация,сурово,за да мога да сваря за бебка.Ползвам само купешки яйца,затова питам.

# 394
Ей, толкова се изписа за тоя ечемик, че като гледам май е на път да грабне първото място на сребърната вода в темичката ни  Joy Joy Joy

# 395
Denito, гледай срока на годност. Яйцата имат трайност месец.

MaYa_, не си права. Като ни излязат ечемици на очите ще ги лекуваме със сребърна вода, а след предстоящия спор за свалянето на памперса и с уринотерапия  Mr. Green

# 396
Оф, писах, писах и го изтрих. Мисля,че е по-добре да не влизам в спорове. Всеки си е прав за себе си Crossing Arms

# 397
didi24
Благодаря! За самото кръщене няма кой знае какво за разказване. Избрахме си дата, поканихме късниците и, запазихме си час в църквата, обсъдихме какво трябва да се купи и просто го направихме Simple Smile Т.к. не съм особен привърженик на огромните тип "сватба" кръщенета (а и в момента изобщо не мога да си позволя подобен разход, не сметнах за редно да отлагам нещо толкова важно за детенце заради пари), нашето беше простичко (като мен  Mr. Green)  Само ние си  Mr. Green Ивана се представи перфектно! Дори гък на каза детето. Въпреки че я потопихме цялата във водата, тя на пук на моите очаквания умря от кеф  Crazy Heart Eyes Маха с ръчички и крачета и се смя през цялото време. Докато попа я миросваше тя през цялото време се опитваше да му вземе канчето със мирото  Laughing Laughing Дърпа го за расото и го държа за пръста цели 10 мин, докато той обясняваше на кръсника и как трябва да пази и въведе в християнството  Crazy Heart Eyes После скромно отидохме на ресторант и се почерпихме, а Ваня спинка сладко през цялото време. И да се възползвам да изразя огромната си радост от забраната за пушене в голяма част от заведенията  Peace Sunglasses

# 398
MaYa_, не си права. Като ни излязат ечемици на очите ще ги лекуваме със сребърна вода, а след предстоящия спор за свалянето на памперса и с уринотерапия  Mr. Green

Joy Joy Joy

# 399
Eliza*, ani_di честити месечинки на бебоците! Да растат здрави и оттук нататък да ви изненадват все по често с нови умения!    party006

# 400
здравейте и от нас

връщам се да ви изчета
Смилянова ,питах те на лични нещо ,но отговор нямам  - явно не ти се занимава ............
Ще ти бъда много благодарна ако споделиш  поне от коя аптека си купила този вигантол ,за да взема и аз  - Антон не е пил вече от месец  и се притеснявам ,че ще му стане много до края на февруари ......

# 401
  • Пловдив
Smilianova а за кръщенето кумът или кумата се изисква,че ние мислим да го правим на 21 май,но тогава кума ни ще е в Англия.Чудим се дали ще стане само с присъствието на кумата newsm78

# 402
Ей, толкова се изписа за тоя ечемик, че като гледам май е на път да грабне първото място на сребърната вода в темичката ни  Joy Joy Joy

Laughing

krems82 ,не съм Смилянова,но да кажа,не е задължително кумовете да са кръстници на детето/децата,може съвсем различен човек Peace т.е. няма значение кой Wink

# 403
И понеже, както казах вече, си позволявам и нездравословни храни да питам - след като отмине грипната вълна предлагам да се възползваме от предложението на Стаси, ако все още иска, и да си направим пир с домашно приготвени сладкиши от не толкова здравословни  и полезни продукти!
Бисквитената торта от мен! Simple Smile
Имаме само 1 бебешко легло, но и още 2 спални. Смятам, че ще съберем някак няколко бебчета при нужда за сън. Добре дошли сте!

Ние днес пропуснахме консултацията. Педиатърката ни звънна, да пропуснем ходенето, за да нямаме бъдещи неприятности.
Ще споделя нашия напредък с буденето през нощта. Спи с боди и цяла пижама и с тънко одеяло. Смятам, че му е прекалено топло на детето, затова се будеше през кратки интервали през нощта.През нощта спим на около 18 градуса. Дано и при другите НЕ спящи бебета проблема да е само този.
Хубав ден и усмивки от нас.
 Peace
За кръщенето, щях да кажа, но Морска го направи преди мен.  Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 14:19 от Стаси_К

# 404
Калимана напротив Мила  Hug Дори още сутринта в 8 слизах до аптеката за да проверя ще мога ли да закупя за всички желаещи, но за мое съжаление както бях писала и преди, аптекарката отново ми каза, че няма. Били заредили само 5 шишенца, от които аз купих 3 (за себе си и една приятелка) Във вторник ще зареждат отново и съм запазила цялата пратка, ако изобщо получат такава  Peace Така че, във вторник ще споделя успяла ли съм да закупя и колко. След това, който иска няма да ми бъде никакъв проблем да му изпратя по удобен за него начин  Peace  bouquet
Кремс да, по принцип традицията е кумовете ви да кръщават, няма никакъв проблем да е само единия. Защото така или иначе само единия може да извърши процедурата и само на единия името се вписва във кръщелното  Peace Hug

Последна редакция: пн, 24 яну 2011, 14:18 от smilianova

Общи условия

Активация на акаунт