Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 565
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
gergana26 Еххх Гери.. Самотека в развититето и възпитанието добре е научил децата ти  Hug Hug

# 376
Аз гледам да не се намесвам в спорове, но Боил реши да се изкаже гоя път, гледайки в компютъра като звучно заяви : Ба, мааама! (не съм го учила аз на такива изрази!) Simple Smile

Йезуитски ще кажа, че подкрепям всички - и тези, които опитват внимателно и всякакви полезни неща, и тези, които се придържат към традиционната кухня. Аз може и да прозвуча еретично, но за мен най-важното за храната е да бъде прясна и  приготвена с любов. Затова и предпочитам да приготвям сама пюрета и каши, от сезонни зеленчуци и плодове, които виреят по нашите територии, по възможност от градината на баба. И най-вече, ако е възможно, искам да носят енергията и любовта, с която съм ги заредила за любимото същество Simple Smile

# 377
За гърнето-и аз смятам по-отрано да запозная малкия с гърнето,че баткото до 2годинки и половина си беше с памперс,хубаво че го пратих лятото при мама,та тя го отучи:)

# 378
Ула, вместо да благодариш, иронизираш, безсрамнице  Mr. Green

Не можеш да бъдеш сигурна, че правилно си ме разбрала! Все пак това е виртуално пространство, с всичките си особености  Crazy
36 човека на един балкон сме се побрали! То направо си е опасност от срутване вече.

# 379
  • Варна
Олеле за два дни, в които не съм влизала тук колко неща са се случили!!!!

# 380
  • С-я
Абе то и аз съм с перфектна фигура, и то преди още да родя, ама изследванията са ми като на стар дядо-алкохолик.

Инак вчера детето получи подарък- гърненце. Та да съм готова и за следващия спор.

# 381
Лелее, няма изчитане, спрете моля ви или сменете темата!!!!То затова и много на балкона, едва смогнахме да се включим в спора!!!
Не мисля, че ще стигнете до едно мнение, затова не виждам смисъл от нажежаване на така спокойната напоследък атмосфера тук!!!
И   аз, гледам децата си както намеря за добре. Ограничавам вредните храни, но не лишавам. Колкото и да ми се иска, понякога ядем доста вредни храни.  Скоро май няма да накараме българина да живее здравословно, пресен пример,  пушенето в заведения така и не се забрани окончателно. Колкото и да ми се живее по- здравословно има много неща, които ми пречат. А това, че ще ям био храна и ще спортувам, а  в същото време работя под огромен стрес, дишам най- мръсния въздух в държавата ми, се обезсмисля!
 Интересно ми е всичко ново, но може би това, че никога вкъщи не съм консумирала подобни храни ми пречи да започна и сега. Но готови каши с подобно съдържание давам. Възхищавам се на хора, които променят начина си на живот и хранене, аз не мога засега.
Всеки си има начин на живот, вреден полезен, за него си е. Аз не съм крайна и не съм фенка на БИО, защото и аз не вярвам, че след Чернобил и Глобалното замърсяване има вече нещо Био, но пък и доста нови неща научавам, въпреки, че още не съм се усмелила да пробвам.
Факта, че съм в  София и тук отглеждам децата си е гаранция, че не мога да имам претенции, че отглеждам децата си в полезна за тях среда. Това е моето лично мнение!

Хайде лек ден на всички!

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 5 нови отговора

# 382
Не сьм виждала балкона така пьлен откак ни тресеше предродилната треска Mr. Green

# 383
  • Пловдив
Не сьм виждала балкона така пьлен откак ни тресеше предродилната треска Mr. Green

Peace

Какъв спор се е завихрил тука, а аз ви занимавам с "Фокса"      Joy   Joy   Joy

# 384
Ванче, не те  е срам, вместо на се включиш активно в негоо... Whistling

Иначе и аз ги виждах пакетчетата, но не посмях, друго си е аз да си ги избера дрешките. Но за подарък става!

Иначе, гърненце и Мадлен  има, но чакам пролетта да се пукне и започваме играта с него!!!!

# 385
За Био продуктите:Нека не бъде модерно да се купуват,а да бъде начин на живот както при някои мами тук,а други просто се опитват да са модерни.....
Това,че аз не давам на детето си ечемик и другите фуражи,е защото в нащо семейство с тях храним животните и едва ли ще се научим да ги слагаме на масата.Предпочитаме си вредните нещица  Laughing .
Незнам дали консумираме Био продукти,сиренцето ни е домашно,млякото,картофите,яйцата и всичко останало.....
Незнам дали ще можете да направите разлика между купешко сирене и домашно,при положение че някои въобще не са вкусвали домашно.

Аз подкрепям,мнението на Смилянова и не е нужно да и пиша на лични.

Внимание, докато преглеждахте тази тема, в нея бяха публикувани 8 нови отговора.   #Crazy #Crazy

# 386
  • Пловдив
Роска, не издържах на изкушението и на любопитството с това мое меко сърце    Joy   То и мъжът ми вакаше как така ще го вземеш без да знаеш какво е, ама уцелих просто. А и просто си начесах крастата, затова и не взех и на каката.     Peace

А за спора, не виждам смисъл изобщо от него. Тук сме все големи хора и всяка от нас е достатъчно разумна, за да прецени как да си гледа детето.     Peace

Аз лично чета всичко и прилагам това, което ме е впечатлило или ми е харесало, но това не означава, че всичко друго е лошо. Просто въпрос на гледна точка   Hug

Иначе за гърненцето, и аз мисля най- рано пролетта да се пробваме, пък то ще си покаже.    Simple Smile

# 387
  • Обетованата земя
Момичета, хайде да ажем СТОП на спора!  Stop Няма нужда от кой е по-по-най !  Flutter Хайде в това гадно време да не си разваляме настроението!!!  Hug Hug Hug
Ако мога да обърна  разговора в друга посока-днес Ивайло е със сополки и прилагаме изписаното от педиатърката ( вит.Ц, осцилококцинум, Еуфорбиум, вместо предписания от нея Виброцил, и Флавамед), но искам да ви попитам ако знаете някакви ефикасни бабини рецепти при хрема  Thinking. Помня това със сол и мед на крачетата и камфоров спирт на дрешката за отпушване на нослето. Ще ги приложа и двете, дано пресека нещата в зародиш.
 Смилянова, честито ви християнче!  bouquet Видях, снимки във ФБ! Ако искаш разкажи подробности, на нас тепърва ни предстои евентуално пролетта!  Hug

# 388
Освен на крачетата, на тази възраст, може ли да се слага нещо и на гърдичките, заради кашлица?

# 389
Добър ден!

И относно това че бабите са захранвали чак след като децата седят - а питали ли сте бабите си тогава на каква възраст се е слувало?! Защото някога дори не са и чували за 6 месеца?! Слага ли са да седят децата още на 3 месеца.

Да, слагала ги е на 6 навършени месеца и като поукрепнат да седят е започвала захранването. И на това са я научили нейната майка и свекърва!

Относно забраните - всяка от нас е наясно, че забраненият плод е най-сладък и поради тази причина се стремя забранените неща да не са прекалено много и да е поднесено с изчерпателен отговор защо не е позволено. Естествено не всеки път съм разбрана, но пък съм упорита. И в тази връзка да ви кажа снощи колко възмутена бях от една реклама, която за съжаление не разбрах точно за какъв продукт е, но се състоеше в това един прекалеееено млад тинейджър да пее рап, на който думите бяха, че "обичал катерички" или нещо подобно, а в същото време от двете му страни "танцуваха" също тооооолкова млади тинейджърки, по-скоро си завираха д......а в лицето му. И двамата с мъжа ми бяхме ей така  newsm09 След което започна филм, в който изкуствената кръв бликаше буквално на фонтан и разни други неща бяха показани - е, няма да забраня гледането на телевизия, но съм в пълното си право да огранича гледането на такава и на точно определени предавания. Вярно,че филма беше в по късен час, но в ерата на интернет, когато всичко това може да бъде свалено и гледано по всяко време, смятам, че и при ползването на компютъра също ще наложа някакви ограничения и родителски контрол какви сайтове се посещават! Поне докато мога.

Съжалявам, че връщам толкова назад, но късничко станахме и не мога да смогна да ви изчета! Такова ожиление е тука!

Не съм 100% привърженик на здравословното хранене, защото и аз обичам доста нездравословни храни и не съм лишила от тях никой от семейството ми, но се стремя да има някакъв баланс между едните и другите храни. Съжалявам, че няма такъв емотикон, който да изрази цветно физиономиите на мъжа ми, когато ям овесени ядки с кисело мляко и орехи!  Grinning

И понеже, както казах вече, си позволявам и нездравословни храни да питам - след като отмине грипната вълна предлагам да се възползваме от предложението на Стаси, ако все още иска, и да си направим пир с домашно приготвени сладкиши от не толкова здравословни  и полезни продукти!

А това, че ще ям био храна и ще спортувам, а  в същото време работя под огромен стрес, дишам най- мръсния въздух в държавата ми, се обезсмисля!

Обезсмисля се, но донякъде - правейки го, намаляваш до някаква степен вредата от стреса и мръсния въздух! Друг е въпроса, че аз открай време не съм по упражненията - колкото и пъти да ги започна все си намирам причина на следващия ден да отложа спортуването  Embarassed Предпочитам да отидем някъде извън София, да поиграя федербал да речем и такива неща.

Общи условия

Активация на акаунт