Януари вече се изнизва, ЮНЧЕ за пюренце се облизва ! - №13

• 21 483
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Пате, точно това имах предвид, ама не съм се изразила ясно. Нямам пресни домашни, инак тия по пазарите наистина не се знае какви са.

Съвсем спокойно може да си сложите малко магданоз, копър в саксия и ще имате постоянно пресни подправки. Аз така си късам по едно-две листенца и слагам в обяда на Матей  Peace

Edit: Да кажа и при нас как е - много често се будим през нощта, давам да суче, като след 5мин е заспал. Ако се събуди след 30-40 мин, давам залъгалка, люшкам кошарата, понякога заспива бързо, понякога не. Ако е минал час и повече от последното кърмене, пак кърмя. Просто така най-бързо заспива.

Днес дадох за първи път червено цвекло, комбинирано със сладък картоф и тиква (неща, които все много обича). Стана много вкусно. Не пасирах, а намачках. Маалко твърдичко беше цвеклото, утре ще го варя на по-ситно нарязано. Следобед ще хапне банан с каша елда и овес.

Роси, ЧРД!!! Да си жива и здрава и много щастлива!   bouquet

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 16:55 от dion

# 541
Ванюша,моят мъник допреди месец голямата работа я вършеше по 5-6 пъти в денонощие и наддаваше с по над кило на месец.Сега от както се захранихме разредихме изхожданята с по едно на ден и то все в гърнето Mr. Green

# 542
vany6а, Крис преди страдаше от запек. Откакто го захраних всичко се урегулира и ака по 3 до 4 пъти на ден Peace

# 543
За пасирането- На голямата ми дъщеря, като неуверена майка пасирах до 1,4 месеца понеже не послушах мои приятелки, да я приуча на не пасирано по рано. Винаги се притеснявах че няма зъби и няма как да дъвче.  На нея първия зъб и излезе на 8 месеца, седмица след това втория и чааак седмица преди годинката още 2. До 1,4 си бяхме само с тези 4-рки зъбки, после за 6 месеца излязоха останалите 16. Много ми беше неудобно с това пасиране. Беше ми писнало направо. Дори се наложи като ходихме на моrе да си нося пасатора, щото тя освен че не ядеше не пасирано, не ядеше и нищо което не съм приготвила аз  Mr. Green на 1,4 месеца се амбицирах и за седмица дъвчеше всичко без проблем. Ивана я приучам още от сега за да не стане същото, особено сега като пътуваме постоянно в чужбина, изобщо не ми се мисли ако трябва и пасатори да мъкна  Rolling Eyes
Памперса и гърнето- На 9 месеца започнах да я слагам всяка сутрин и си изгради такъв навик че сутрин се стискаше докато не я сложа  Laughing На годинка и малко се опитах да махна изцяло памперса, но не ми се получи, а може би и аз не бях настоятелна  Mr. Green Според мен просто не беше готова. Точно на 2 год. го махнах изцяло без никакви ядове. 2 месеца преди това бях започнала да и слагам вместо обикновен памперс, памперс-гащи. И я приканвах през 10-20 мин  Crazy От тогава до сега, само 3 пъти ми се е напишквала и то преди една настинка.
Подправки- слагам всичко без черен пипер, но по много минимални количества.
За голямата работа в памперса на Ивана- Правим го поне 2 пъти през деня  Mr. Green Кака и до ден днешен е така. Според мен просто си имат добра перисталтика  Rolling Eyes
 Чая "лека нощ"- Давам го от близо 2 месеца, но не действа като за сън  Mr. Green Давам, го просто заради хубавата комбинация от билки  Whistling
За протокола- Следобедната закуска ще ни е грис със ябълка  Peace
Сурови плодове - Ядем всякакви. Банани, круши, ябълки, опита веднъж сок от мандарина и портокал, че дори и киви от месестата част, без семките. Давам ги и цели и намачкани и настъргани, когато както дойде  Mr. Green Всякак се приемат  Peace
Грах и царевица- Ядем още от началото на захранването ни. Грах обожаваме, царевицата се приема, не чак с такава ухота  Crazy Газове не съм забелязала да и образуват кой знае колко.
И относно pz-mama, нека малко и ние се включим де, то не може само sofia,varna-mama  Mr. Green Peace  bouquet

# 544
  • Пловдив

Цитат
vany6а, Крис преди страдаше от запек. Откакто го захраних всичко се урегулира и ака по 3 до 4 пъти на ден
Значи всичко е наред!
Гергана след захранването се върна в стартова позиция, като новородено е. След всяко ядене се отчита    Laughing
Иначе на ядене изобщо не е капризна. Яде всичко, което й предложа и то в доста добри количества. Но не наддава много, кака й беше такава. Явно тук въпросът опира до ген и структура. Simple Smile

п.п- Смилянче, благодаря и на теб за инфото за "голямата работа"     Hug

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:14 от vany6a

# 545
Светле, мерси  bouquet сега правих пюре от кайсия - ще го дам на вечеря с кашата

Хлора, Джей ти е казала... иначе и аз искам такава количка, ама няма Mr. Green
а с тези скоби ще се управлява ужасно трудно количката! а ти къде мислиш да ходиш само с едното newsm78 на мен такова нещо не ми се е случвало Laughing другото къде ще е Crazy

Нат, не съм лично запозната с производствения процес в кухните, но съм убедена, че се готви с най-евтините продукти. плодове, зеленчуци, предполагам се поизрязват, ако има загнило - мислиш, че ще ги хвърлят ли?? каймата и да не е "народна", няма да е като да си избера и смеля месото в месарския Wink а рибата им със сигурност не е сьомга Sunglasses пълнозърнести продукти в менюто не знам дали присъстват, а кисели и нишестени кремчета аз не давам Laughing предполагам, че се сключват договори с фирма доставчик и всичко е печалба в крайна сметка... това е моето мнение, не ангажирам никого с него! аз лично, държа да си подбирам продуктите за готвене и това, което давам на децата... да, на градина ще тръгнат един ден, но тогава ще са на 3г. с изградена култура на хранене и ще се компенсира с богата домашна храна вечер и през почивните дни

Чери, и на мен ми направи впечатление, че кафявата елда изчезна от магазините от известно време, но не съм чувала нищо Thinking тя беше украинска мисля! но светлата елда е по-полезна и става за покълване, а кафявата е бланширана. светла имам, немска, на Рапунцел

Морска, бива ли такива работи Laughing Wink

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 17:41 от sophiepp

# 546
Чери, и на мен ми направи впечатление, че кафявата елда изчезна от магазините от известно време, но не съм чувала нищо Thinking тя беше украинска мисля! но светлата елда е по-полезна и става за покълване, а кафявата е бланширана. светла имам, немска, на Рапунцел

Хммм, аз пък купих точно кафява  Thinking  Сега пак съм си поръчала, да видим каква ще е този път.

# 547
Киди,и моя син до скоро ядеше пасирано,понякога нямам нерви да го чакам да дъвчи по един час и пак пасирам Crazy
гърне,няма да я слагам скоро,на баткото го махнах на 2г и 7м за 3 дни,без нерви Mr. Green

Peace

# 548
Хммм, аз пък купих точно кафява  Thinking  Сега пак съм си поръчала, да видим каква ще е този път.
колко кафява сме изяли ако знаеш Joy
има ли някаква официална информация по въпроса??

# 549
Аз пък само кафява съм виждала и консумирала.
Между другото, в магазини "Березка" също продават елда от украинската. Peace

# 550
Днес Рая мисля че най-после прояде.  Laughing Оказа се, че проблемът е бил в консистенцията ( не й се дъвче  Mr. Green), разредих пюрето с вода, стана супер течно, но си го хапна без рев цялото количество. Така направих и с плодовото следобяд - отново го изяде. Много се надявам това да е било разковничето  Twisted Evil

Опитите с гърнето мисля да почнем към годинката и на лято да опитам да махна памперса

# 551
Момичета, едно въпросче, тъй като се налага да купим матраче за леглото на което ще спи след около месец-два бебка питането ми е следното - някаква определена марка ли да е, пълнежа какъв да бъде, какво въобще да гледам при избора на такъв? И доволни ли сте от това, което вие сте купили или сега бихте направили съвсем друг избор? Моля ви, помагайте!

# 552
  • Оранжевата стая
Хлора, Джей ти е казала... иначе и аз искам такава количка, ама няма Mr. Green
а с тези скоби ще се управлява ужасно трудно количката! а ти къде мислиш да ходиш само с едното newsm78 на мен такова нещо не ми се е случвало Laughing другото къде ще е Crazy
JJ - благодаря ти за отзивчивостта. Интересно изглежда със скобите , но наистина как ли ще е управлението. Ще видя в някой магазин ако продават да пробвам на място  Thinking
Софи - уговорката с мъжа ми е да имам винаги помагач за децата и както той ме увери - почти никога няма да ми се наложи да излизам с двете деца  Joy  Joy ...
Ама да видим какво ще стане накрая  Wink

# 553
Здравейте!Алескова, Честит ти рожден ден.Да си изкараш добре.  bouquet
Иван вече е малко по-добре с кашлицата.Кашля по-рядко, но пак си има хрипчета, дано да почне да ги кърти скоро  Praynig

Менюто ни за днес е пилешко, с моркови, лук, зелен боб и червени чушки, само че съм го направила като супичка.
Почвам с въпросите  Laughingveronic, като е като супичка, колко ситно е месото, след като не се пасира?И какво пилешко ползваш-купешко ли?
На мен днес не ми беше ден и се изложих със закуската на детето  EmbarassedОпитах да сваря от кус-куса на Плазмон, залепна за дъното.Сложих нов-стана рядък, от бързане не се сетих да го прецедя през нещо, та се уливаше по брадичката на детето  ooooh!Хвърлих го.Реших да направя АМ с бисквити и банан.Там пък цамбурнах банана в влякото и се мъчих да го намачкам така  Mr. GreenИзхвърлих го.На кой да му дойде на ума да го мина с пасатора, ама на, да е намачкано, а не пасирано, и ний като хората.
Това с дневното меню е идеално като идея,   bouquet, за инициатора
за обяд хапна супа от картоф, морков, спанак и малко лук и маалко домат.Стана редичка, за това и сложих едно сухарче.

# 554
Milkuz, стиснати палчета и от нас. fingerscrossed
Синьо птиче, извинявай, че питам, ако искаш отговори- какво ви накара да заведете детенце на този преглед- профилактично или имахте нещо предвид. Надявам се да не е нищо сериозно.
Нямахме конкретни оплаквания и проблем. Прегледа беше профилактичен. По скоро за мое лично спокойствие реших да го съчетая със задължителните рутинни изследвания на 6 мес., а и в началото на годината направленията не са проблем за педиатъра. Въпреки че очите и зрението на малките бебета не са напълно развити, никога не е рано да бъде направен очен преглед, който да установи наличието/липсата на някакъв дефект. Строго препоръчително е да се направи поне един очен преглед  до 3-годишна възраст /най-добре в първата година след раждането/, дори без да се забелязва нещо нередно, а при появата дори на минимални отклонения трябва да се направи незабавна консултация с очен лекар. Причина да изисквам подобен преглед за бебчо е преди всичко фамилна обремененост, както и това, че оченцата му често сълзят.
Mar4ela5, cherri, milkuz, ANDJELINA,polkidot, благодаря за пожеланията Hug Hug Hug, но наистина не мисля,че на този етап имам основание за притеснение. Обясниха ми, че повечето деца се раждат със слабо далекогледство, но с годините зрението им постепенно се нормализира. Това далекогледство по някакъв начин помага за формирането на нормално зрение, но ако е прекалено, трябва да се лекува. Светли е в горната, но допустима граница… това да ни е проблема…
Мамите, които давате грах и царевица - какви са вашите наблюдения, отразява ли се на стомахчетата като газове и подуване, харесва ли се като храна?
По мое наблюдение върху Светли не се отразява, може би защото в по-голяма част от готовите пюрета са в символични количества и винаги допълват нещо друго. Като храна на бебчо рядко нещо НЕ му допада, а и аз се старая да разнообразявам често и май няма време и да му омръзне...
Мамите, чиито бебенца се будят нощем - споделете как ги приспивате и като кърмите нощем в каква поза - седнали или легнали?
Приспиваме се с кърмене /така стимулирам и лактацията/, легнала и полуспяща, нерядко и „трупясала”...

Все забравям да споделя за любимата нова придобивка на Светли от няколко дни: Занимателно автобусче /жълт цвят/ . Моят бебешок не може да му се нарадва и въпреки, че пише, че е за деца над 3 год. му е много интересно и сега. Има страшно много функции и е супер свежарско, а ще върши чудна работа и в бъдеще. Peace

Аntoniabg, ние ползваме матрак с кокос и пяна Bertoni. Доволна съм. Мисля, че при избора си се водих от това да е твърд, по възможност от "дишащ" материал. Предполагам би било добре и да е антиалергичен, ортопедичен и т.н. Чувала съм добри отзиви за матраци MAGNIFLEX от познати  Peace

Edit: Кetti, дано бебчо бързо оздравее!  Praynig

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 19:13 от _BLUE BIRD_

Общи условия

Активация на акаунт