От кой мобилен оператор сте доволни?

• 112 622
  • 918
  •   1
Отговори
# 375
  • Луната ни пази
На Виваком офертата за 30 лв. с 10 гб интернет (което не си представям как се изразходва, но...) е валидно за срока на договора, тоест за две години. След това абонаментът си става 100 лв. В Мтел и Теленор не може да се сменя абонаментния план с по-нисък такъв. При Виваком така ли е? Защото, ако е така, живот и здраве след две години потребителят, ако иска да си смени абонаментния план, няма да може да го направи с по-евтин от 100 лв.
Това поне за Мтел не е вярно. Три месеца преди края на договорът може да го смениш с какъвто поискаш. Говоря от личен опит. Съвсем наскоро преподписах от договор с такса 25 лв на такъв с такса 12 и 90.

# 376
Т.е не трябва да чакам до последния ден да ми изтече месеца, а мога три месеца по-рано да си сменя плана. Това не го знаех, ако е така, браво, че дават тава възможност иначе е доста ограничаващо.

# 377
  • Луната ни пази
Т.е не трябва да чакам до последния ден да ми изтече месеца, а мога три месеца по-рано да си сменя плана. Това не го знаех, ако е така, браво, че дават тава възможност иначе е доста ограничаващо.
Да, така е. На Глобул е последния месец, но на Мтел последните три имаш възможност.

# 378
Полезна информация, благодаря. Скоро ще ги посетя значи да сменям плана, че с този всеки месец им пълня джоба съвсем незаслужено.

# 379
Някой има ли идея, дали мога да си запазя номера от Глобул
и да мина към Боб, но съм с предплатена карта?

# 380
  • Montana
Да , може, дори е по-изгодно плаща се по-малка такса (първоначална) . Офертата важи до края на януари.

# 381
Да , може, дори е по-изгодно плаща се по-малка такса (първоначална) . Офертата важи до края на януари.
А ако има останали пари в картата дали ще се изгубят? От доста време се чудя за този Боб. Аз също съм с предплатена карта към Глобул.

# 382
Парите се губят, да, най-добре е да се изговорят.
Аз нямам много...

# 383
Ще гледам да ги изразходвам тогава, благодаря  Hug

# 384
Ако можех бих ги забранила всичките. Постоянно сменят правилата и с ехидна усмивка се опитват да ни ограбят.

# 385
  • Montana
Заплатата на операторите зависи от броя на сключените договори, преподписаните договори,  и др подобни, ако няма "таргет" губят пари. Целта им не е клиента да е доволен, а определен брой постигнати таргети(цели за месеца; брой договори ; значение има дали са за 1г или 2г; тарифния план и т.н.) . От мой близък оператор  (м-тел) знам,че могат по всяко време да променят тарифния план (дори към по-нисък,но съответно договора се увеличава с 1 или 2г.) Продавачите в магазина обаче нямат финансов интерес да го правят,защото нямат никаква печалба от цялата "занимавка", време през което може да си направят други изгодни за тях договори. Операторите (по телефона) са задължени са ви кажат цялата информация ,разговорите им се записват, и към тях (според мен) е по-добре да се  да се обръщате за преподписвания и др подобни). Аз лично проверявам информацията по няколко пътеки .
За всеки потребител е различен изгодния план. Основно има значение колко минути говори на месец (средно) , към кои оператори.... , от зависи .
Моя приятелка плащаше по 100лв на месец за телефон. След смяна на плана (по-висок, но отговарящ на нейното потребление) сметката и е около 30лв .

# 386
  • Някъде на път....
А как стои въпроса с преминаване от Глобул към Виваком с прехвърляне на 10 номера, фирмен абонамент е? Кога може да се направи, колко време отнема....

# 387
А как стои въпроса с преминаване от Глобул към Виваком с прехвърляне на 10 номера, фирмен абонамент е? Кога може да се направи, колко време отнема....

Виваком трябва да свърши всичко служебно, и ще го свърши  Mr. Green
Изтекъл ли е договора с Глобул? Иначе се плащат ставащите такси до края

# 388
  • Някъде на път....

Виваком трябва да свърши всичко служебно, и ще го свърши  Mr. Green
Изтекъл ли е договора с Глобул? Иначе се плащат ставащите такси до края
Аз мога да изчакам до края на договора принципно - това е след около 4 месеца. Но ако можеше някак по-рано... newsm78 ми се щеше да се прехвърляме вече....

# 389
  • Montana
Ако прехвърлите номерата преди края на договора , ще трябва да си платите всички такси. Най-добре е ,да прехвърлите номерата няколко дни (седмица), преди датата на последното засичане (ако влезе в новия месец, отново ще ви таксуват с по една такса).
Виваком мн държат на фирмени телефони (отново е важно за таргетите) . Моя позната си прехвърли номерата и поиска доста телефони като подарък към фирмените карти (може да се възползвате и от таблети).

Общи условия

Активация на акаунт