От кой мобилен оператор сте доволни?

• 112 560
  • 918
  •   1
Отговори
# 480
Откакто Теленор замениха Глобул не съм доволна. Не може като заредиш предплатена карта за определена сума веднага да ти дърпат пари за някакъв пакет какъвто те са решили. Не може те вместо мен да решават как да си харча парите. Освен това със зареждането ти удължават срока само за три месеца, а не за 1 година както беше при Глобул. Ползвам и други техни услуги, но като ми изтече договора ще се ориентирам към друг оператор. Доста мои познати също ще се махат  Peace

Това не знам до колко е вярно. През август заредих една такава предплатена карта и много ме изнервиха, че са променили условията и трябва да зареждам всеки месец. Картата съм я дала на баба ми, за да се чуваме, но тя никога не набира от нея, само аз я търся. Вече е февруари и още не съм зареждала картата повторно -няма проблем, работи.

# 481
картата е валидна 1 година от зареждането
но кредитът трябва да се използва за 2 или 3 месеца

# 482
Да, именно за кредитът става въпрос. Преди кредитът можеше да се ползва една година  Peace Иначе самата карта е активна една година след зареждането или поне така беше доскоро, ако нещо не са променили и там.

# 483
Значи умишлено са ме подвели и в офисите на Теленор и при разговора с хелп деска. Аз подробно им обясних какъв е случая... Ако не бях забравила щях да си я зареждам на всеки три месеца с по 10 лв, които никой да не изразходва за разговори.

# 484
При презареждане, за да се продължи периода на валидност, трябва кредита да е над 6лв Peace

# 485
Благодаря!

Значи само еднократно зареждане за 10лв ми осигурява възможност да се обаждам на този номер за 12м?

# 486

Какви са периодите на валидност на предплатената ми карта и на кредита?

Вашата предплатена карта е с валидност 365 дни от първоначалната активация. При направено презареждане, периодът на валидност на картата може да се удължава в зависимост от стойността на заредената сума и оставащия период на валидност на картата.
Ако периодът на валидност не бъде удължен, то картата ще се деактивира автоматично след изтичането му и повече няма да можете да използвате този мобилен номер. В този случай се губят неизразходваните кредит и потребление.
Валидността на кредита (заредената сума) при всяко направено презареждане е различен в зависимост от стойността му и оставащия период на валидност на текущия кредит.
Ако не бъде направено презареждане в рамките на валидността на текущия кредит, то той се губи.

# 487

Какви са периодите на валидност на предплатената ми карта и на кредита?

Вашата предплатена карта е с валидност 365 дни от първоначалната активация. При направено презареждане, периодът на валидност на картата може да се удължава в зависимост от стойността на заредената сума и оставащия период на валидност на картата.
Ако периодът на валидност не бъде удължен, то картата ще се деактивира автоматично след изтичането му и повече няма да можете да използвате този мобилен номер. В този случай се губят неизразходваните кредит и потребление.
Валидността на кредита (заредената сума) при всяко направено презареждане е различен в зависимост от стойността му и оставащия период на валидност на текущия кредит.
Ако не бъде направено презареждане в рамките на валидността на текущия кредит, то той се губи.

Здравей duh4enceto  Hug
Картата ми е закупена преди 2 седмици. Как мога да разбера каква е валидността й след активация? Винаги ли е 365 дни? Какво означава текущ кредит? Като я закупих ми обясниха, че разполагам с 100 мин., които трябва да бъдат изразходвани за 2 седмици и след това да се зареди за да не бъде деактивирана. В момента има останали 57 ст.. Пристигна смс, че трябва да бъде заредена до 2 дни, но презареждане не направих...картата е все още активна...какво да очаквам?!  Thinking

# 488
Здравей,Фло! Не знам какво следва.Това го копирах от сайта на Теленор.Питах в офис какво се случва ако не заредя,и казаха,че и номера,ще ми вземат  ooooh!
На мен не ми е важна тази карта,и няма да я.заредя,но на теб ако ти е се обади на оператор.

# 489
От написаното разбирам, че картата е валидна 365 дни. Мога да потвърдя, защото ежедневно звъня на номера на моята карта и се чуваме с баба. Само кредита изтича в някакъв срок, дори да не е ползван, което ми се струва несправедливо. Въпреки, че не зареждам тази карта, когато я ползвам да звъня на нея пак купувам минути от Глобул чрез моята карта, така че не са се минали.

# 490
Благодаря!

Значи само еднократно зареждане за 10лв ми осигурява възможност да се обаждам на този номер за 12м?

Да, ти можеш да звъниш, но след 90 дни, ако баба ти има и 1 лв Теленор и ги взима и тя няма да може да ти кликва дори!

# 491
Откакто Теленор замениха Глобул не съм доволна. Не може като заредиш предплатена карта за определена сума веднага да ти дърпат пари за някакъв пакет какъвто те са решили. Не може те вместо мен да решават как да си харча парите. Освен това със зареждането ти удължават срока само за 3 месеца, а не за 1 година както беше при Глобул...
Защо не зарежете най-накрая Теленор, вместо само да се оплаквате от тях?

Виваком имат далеч по-добри условия за предплатените карти.
Първо, цената на минута разговор е най-ниска (0,34 лв/мин.), цената на национален SMS също - (0,14 лв)...
Второ, валидността на кредита съвпада с валидността на SIM картата, има възможност и за бонус минути при презареждане, за които НЕ ти дърпа от кредита измислени такси.

Мтел също имат много добри условия за Прима картите. Писах за това в предишен постинг.

Защо търпите издевателствата на Теленор, не знам. Щом не сте на договор, а на предплатен план, можете по всяко време да се отървете, без да дължите нищо.

# 492
Така е, но всички близки са на теленор. Иначе, мислихме да минаваме на БОБ.

# 493
  • through the wormhole
Здравейте,
Да използвам темата да попитам. Някой успявал ли е да мине от абонаментен план на Виваком (след изтичане на договора) на предплатен?

# 494
Аз не се отказвам от Теленор, защото техния апарат за фиксиран телефон работи с предплатената им карта. Просто баба не може да ползва друг тип апарат. Търсих да закупя традиционен апарат за слушалка, който може да работи с  предплатена карта и само в Глобул намерих. От Мтел ми казаха, че може да проработи, но ще блокират примата след време. Трудно е и ограничаващо, когато човек не се справя с новите технологии.

NeutronStar, питала съм в Мтел дали мога да премина от абонамент на предплатена, но няма такава възможност. Може би БОБ е някакъв такъв вариант. Виваком нямат ли аналог на БОБ?

Общи условия

Активация на акаунт