Отговори
# 90
Здравейте коренчета   bouquet

Notova Честит ти рожденник  newsm51 да ти е жив и здрав и много да ви радва   Gift

maiski3 Това е страхотна новина, да им е жива и здрава малката сладурана!  newsm51    Поздрави я от мен! Дано скоро да се приберат в къщи и двете сладурани ! 1stroller  newsm07

За стилизаторите Аз си бях купила един в който се използва или течност или таблетки за стерилизация и не ми харесваше миризмата която оставаше след това, Купих го защото реших че ще ми е  необходим при едно пътуване, сега разбирам че въобще не е било необходимо но.....  Mr. Green Друг не съм си купувала и няма и да си купувам, както писах по рано една тенджера върши същата работа, било то на котлона или в микровълновата. Не ми се ще после да се чудя къде да го пъхна и това чудо. Но това си е моето мнение разбира се  Peace

За водичката Аз съм давала на каката. И до сега това е предпочитаната и напитка   Mr. Green  И пак мисля да предложа на бебо ако иска ОК, ако не иска пак ОК. Според мен няма грешен подход в случая, всяка майка сама решава. И в единия случай и в другия случай бебетата са пораснали живи и здрави, така че каквото и да решите няма да сгрешите  Peace  Hug

mistela Честита придобивка и със здраве да си я ползвате!  Hug и другите неща като дойдат да те карат така да се радваш!  Hug

# 91
Днес няма отърване от мен, но и аз да се похваля, приятелката ми е родила днес малко след 8 момиченце 2500 кг. Елена, просто е чудесно, едва чакам, толкова е прекрасно.
maiski3, поздрави и на твоята приятелка предай и най-сърдечните ми пожелания  Hug

# 92
  • София
eya, аз не знам изтичането на водите да е обичайно, защото четох, че най-добре да се случи по време на раждането. Да не раждаш на сухо дет се вика  Laughing . С първото ми раждане не изтекоха предварително, надявам се и сега да не стане.
Stacked, има и друга истина за ваксините. Именно за това предполагам, че Стихийно Бедствие попита. Просто това, което описваш е рутинното разпространение като информация, но има  факти, за които не се говори много-много, които сериозно карат човек да се замисли дали си заслужава риска. Като да речем как се определя, че има епидемия, как се преброяват заболелите, какво се случва с тези епидемии, ако не се включи масово ваксиниране и т.н. Аз все пак няма да отказвам ваксиниране(само задължителните и нищо допълнително), но защото моето усещане за риск го позволява  Simple Smile

# 93
  • София

maiski3 Това е страхотна новина, да им е жива и здрава малката сладурана!  newsm51    Поздрави я от мен! Дано скоро да се приберат в къщи и двете сладурани ! 1stroller  newsm07

Благодаря мила, ще и предам непременно поздравите HugТя ще се зарадва Heart Eyes

Днес няма отърване от мен, но и аз да се похваля, приятелката ми е родила днес малко след 8 момиченце 2500 кг. Елена, просто е чудесно, едва чакам, толкова е прекрасно.
maiski3, поздрави и на твоята приятелка предай и най-сърдечните ми пожелания  Hug

Страхотно, да са живи и здрави и двечките.Ама какво съвпадение и двете ни приятелки днес са родили -момиченца HugНай-сърдечни пожелания Heart Eyes

# 94
  • Кукуландия
Здравейте!  Hug
Честито и на двете мами родили днес!  baby baloni  bouquet

За стерилизаторите - аз реших да не купувам. Както е писала mama_vessy - една тенджера с вода е напълно достатъчна  Grinning

За ваксините - засега мисля да ваксинирам бебчо. Нямам достатъчно информация, за да поема риска да не го.

Notova, да ти е живо и здраво детенце! /пу за мен бонбона с ядките  Mr. Green/

Мда, и аз вчера видях и се зарадвах, че в Св. София са си ъпдейтнали сайта и цената вече е 350лв., но пък са махнали цената за водно раждане и за присъствие на таткото, както и за ползването на ВИП стаите, та малко се съмнявам, че от там ще дойде разликата, но да видим. Възнамерявах да звънна по телефона да ми кажат какво ще трябва да плащам, но реших да оставя евентуалния стрес за февруари месец, когато така или иначе трябва да ходя на преглед с лекарката, която евентуално ще ме изражда.

А сега е крайно време да пусна в пералнята бебешките дрешки... че после трябва и да се гладяяят  Tired

# 95
Stacked Това с ваксините не е точно така. Ако беше то след като всички в италия не са ваксинирани срещу морбили то е трябвало да пламне епидемия, най малкото в градината където са,  а и децата контактуват с родителите си и други деца и т.н. В днешно време е много лесно да се разпространи една епидемия за разлика от преди. Аз имам друг пример в който преди 1 или 2г. имаше бум на болни от заушка поне в София и моя много добра приятелка, която има позната в РИОКОЗ отива при нея и иска да си вземе ваксина за сина си/ тази болест е по опасна за тях/ и Тя и казва в никакъв случай не го ваксинирай, всички които се ваксинираха са се разболели бума е заради нея. Но това да си остане между нас,че иначе ще хвърчат глави. Така че примери много а и фармацията печели безумни пари от това . Както се получи и със свинския грип. Никого не агитирам да не си ваксинира детето  Naughty аз също ще го ваксинирам, както писах по причини много травиални , но за мен е необходимо да посещава Дет. Градина.    Hug  

bzepic Честито и на твоята приятелка да им е жива и здрава  newsm07

# 96
Vioila, мислех си за теб преди да заспя. Знаеш ли, че имаше пълнолуние тия дни и казват, че бременните жени са много чувствителни в този период. Стискам палци да си по-добре   bouquet

Благодаря ти Бишкотка, за пълнолунието и аз го видя снощи - да ти кажа аз и преди да забременея ми дейставаше, вампирясвах....АМа сега и хормони и какво ли не. Аз по скоро се притесних от това тресене. Но след като прочетох съветите ви, и че и други имат се поуспокоих. А пак и милото ми проведе една анти стрес терапия, с разговори.

Благодаря ви още веднъж !

Да са живи и здрави родените бебета днес !

# 97
Здравейте и от мен днес! Hug
Чудесни новини за родените бебенца. Да са им честити рожбите на приятелките на Maiski3 и Bzepic! Аз от време на време влизам при януарките да ги чета и се зареждам с положителна енергия, дори еуфорично настроение от настъпилия бейбибум там, но на тях си им е време. Peace
Notova, честит ти рожденик! Много да ви радва и да бъде прекрасен батко! newsm59
Моят син ще навърши 4 около термина ми и се чудех дали ще мога да съм до него на рождения му ден, дали няма да съм в родилния дом? Sad

# 98
Здравейте мами  Hug
Все нямам много време покрай кучо. Голяма занимавка си е  Mr. Green Тичаш на ляво , на дясно да му чистиш пикита, акита. Нали трябва да изчакаме да направим 3-тата ваксина, че да започне да излиза на вън да си върши работата.
Иначе аз съм добре. Щастлива! Само дето нещо от вчера ме понаболява едно зъбче и се чудя какво става. Някакви обезболяващи може ли да се взимат? А ако ида на стоматолог, може ли да се ползва упокойка? Някой знае ли? Че аз без упокойка не сядам на стола.
Иначе си седя в къщи тея дни, нали обявиха грипна епидемия. Вие ходите ли на ЖК? На мен ми я отмениха вчера.

Гледам, че сте засегнали няколко теми:

Ваксини ще слагам, разбира се. Освен грипните, те си менят щамовете.

Стерилизатори ни подариха 2. По-нататък ще мисля кой да ползвам.

Честито за родените бебенца!
  bouquet

Notova, честит рожденник! Жив и здрав да е и много да ти помага с бебето.

ПС: А обещах снимки на кучо. Качила съм във фейса:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1810227334833&set=a.1 … 104704.1214472276

# 99
  • София
skrech, mama_vessy, аз имам предвид задължителните ваксини, а не разни противогрипни и пр. Просто смятам, че все през последните 50 години не "върлуват" епидемии именно, защото хората се ваксинират срещу някои страшни болести от миналото . И няма как да се определи размер на епидемии и брой на хората, които потенциално може да се разболеят, просто защото по-голямата част от населението е ваксинирано още в ранна детска възраст.
Пример: ваксината ДТК. Друг е въпроса доколко и как фармацевтичните компании са коректни при представянето на информацията за страничните ефекти и възможни реакции. Това е доста отговорна стъпка. Просто изразих мнение по въпрос, който напоследък се коментира от две противоположни гледни точки и за една бъдеща майка е доста трудно да бъде категорична в решението си, относно бъдещето на детето си.

Идеята е, че ако всички деца не се ваксинират, ще се възстановят инфекциозни и др. епидемологични заболявания отпреди 50-100 години. Ако 1-5-10-100 или повече майки не ваксинират децата си, това не поражда опасност от епидемии, но ако всички не го правят? Какво ли ще стане тогава?

# 100
  • София
Цитат
Иначе аз съм добре. Щастлива! Само дето нещо от вчера ме понаболява едно зъбче и се чудя какво става. Някакви обезболяващи може ли да се взимат? А ако ида на стоматолог, може ли да се ползва упокойка? Някой знае ли? Че аз без упокойка не сядам на стола

Валари-може, на мен преди месец ми извадиха едно зъбче със упойка(местна) PeaceТя не вреди на плода, питах и гинеколожката, единственно не е хубаво да ти правят снимка на зъбчето и зъболекарите си знаят и не правят.
При нас в София още не е обявена грипна епидемия и си има жк.Аз утре ще ходя Simple Smile

# 101
  • София
Добро утро на всички, вече май добър ден:)
Днес станах малко по-късно и едва смогнах да изчета това, което сте изписали:)
Пожелавам скорошни весели и ведри дни на неспокойните и болните:)
Честито за бебчетата, да са живи и здрави и да радват много родителите си:)
Честито и за покупките. Май с покупките за бебоците се вълнуваме много повече, отколкото като си купуваме нещо за нас самите по принцип:) Голяма емоция са си тези бебоци:)
Да си кажа и аз за ваксините - да ще слагаме, но не мисля да се задълбавам и да се ровя по някакви статии и т.н., за да не изпадна в дилема кое всъщност е по-доброто.

Валари кученцето е много сладко. Забелязах, че си имате и котенце:) Много смела постъпка преди появата на бебка. И ние имаме котенце и ми е малко притеснено. Засега плана е да я задържим, но се притеснявам как ще реагира на бебока. Свикнала е да е постоянно при нас, а поне в началото ще трябва да я изгоним някакси от спалнята. Но както казвам обикновено, не го мисля много сега, ще видим на място.

# 102
  • София
Как така в София не е обявена грипна епидемия? Нали още ония ден по новините казаха, че има. Аз също съм на ЖК в неделя и мисля да ходя въпреки всичко. А и аз ходя в един частен център, където обикновено няма много хора. Но ако има болни можеби ще си чакам реда навън:)

# 103
За ваксините, помолих без коментари само да и не, защото ще затънем в спорове кое е по страшно да ти се разболее детето от морбили или да го увредиш с ваксината. Аз няма да ваксинирам достатъчно ми е да се грижа за едно увредено дете, ако се разболее от морбили поне ще знам как и с какво да го лекувам, ако се разболее от дефтерит също, туберкулеза също е лечим както и хипатита, от 4 години се боря за живота на детето ми и никой не знае даже как се казва болеста му камо ли с какво да го лекува
Няма да развивам тема, не е важно моето решение всеки си решава за себси и за своето дете, важно да вземем информирано решение, а не да караме по течение само и само защото преди 30 години е било така.
Спирам по темата, наистина който му е интересно или го тревожи този въпрос има от къде да почерпи инфо.

# 104
Как така в София не е обявена грипна епидемия? Нали още ония ден по новините казаха, че има. Аз също съм на ЖК в неделя и мисля да ходя въпреки всичко. А и аз ходя в един частен център, където обикновено няма много хора. Но ако има болни можеби ще си чакам реда навън:)
Да, обявиха, но в София ОБЛАСТ, а не в града, аз също съм на консултация утре и не ми е отменена, даже днес звънях, тъй като бях забравила точния час, ако имаше нещо щяха да ми кажат, а и снощи в Токуда имаше много питания дали се отменят плановите операции и отговора беше: Не, за момента още не са.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт