Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват контракциите по време на бременност?
Как се измерва дължината на шийката на матката?
Какво представляват контракциите и какво може да ги предизвика?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват контракциите по време на бременност?
-
Как се измерва дължината на шийката на матката?
-
Какво представляват контракциите и какво може да ги предизвика?
-
Какви са симптомите на паническа атака по време на бременност?
-
Какви са причините за втрисането и потенето по време на бременност?

)
А за усещането, което писах, то не е само усещане,а има и резултати… демек не можех да се изходя на веднъж, а прибягвах до тоалетната по 20 пъти, точно като диария и това е ужасно! А като те вържат с коланите за тонове, иди сери. Стискаш колкото можеш, а като не можеш, сори, ама не остава чистичко и стерилно.
Аз обаче хич не й се връзвам. Изседванията са ми добри, за сега нямам отоци, добре се чувствам, така че не считам за необходимо да се притеснявам 
и че бих се съгласила с друго мнение, ако човека, който го изказва, успее да ме убеди, че е прав. Но тя да ми казва, че е много рано да купувам каквото и да е за бебчо, и че трябвало първо да родя и всичко да се види че е нормално
, и тогава да се пазарува....няма как да стане
Само й казах, че по нейната логика аз през цялата бременност трябва да си мисля какво лошо може да се случи, че да не е наред нищо и постоянно да живея в ей такива страхове. И не на последно място, че аз в момента се нуждая от положителни емоции, каквито ще ми донесе пазаруването на необходимите неща за бебчо, и няма да преодстъпя това удоволствие на никой друг. След кратко мълчание каза, че е съгласна с мене, но дали това е така, само тя си знае. И други примери, колкото щеш, просто не ми се ще да ги пиша. Просто на хората, които ми звучат неубедително, им казвам, че имам друго мнение по въпроса (дори и на майка ми) и спирам да обсъждам с тях.

той е син на съпруга ми от първия брак, така че като си представя на моето момче някой да казва "Шиши" и ме обзема една паника. Това няма как да го разбереш до като не родиш син, не дъщеря а син, мисля че майките на момичета нямат такива "гадни" чувства към гаджетата им. Като го пиша сега много глупаво ми звучи и с разума го разбирам, но седи вътре някакво дяволче дето те кара да не го приемаш това момиче и това е. Само това че съм жена израснала в 21 век без старомодни разбирания, без фалшиви устои ми помага да се справя с гнева си против това момиче и да успявам да се контролирам. Нашите свекърви са друго поколение, света им е бил много затворен, много от тях са се оженили още "деца" по наше разбиране, не са видели света, не знаят друго освен това което са ги научили тяхните свекърви, така че лично аз съм снизходителна. Това не означава че правя това която ми каже "майка" просто някак си още от начало и показах че колкото и да я боли така сме мъжките майки гледаме момчетата си за да ги дадем на друга и че от тук нататък поемам аз. Не съм и казала в прав текст но тя много добре знае че от това как тя се държи с мен зависи колко често ще вижда сина си и внуците си.

Не че не са със стари разбирания, доста са си назад даже, но като им се каже нещо, разбират от дума и спират със съветите
Абе да си призная и аз не очаквах, че ще ни се прави нещо такова
Колкото и да е срамежлив човек, там вече се отпуска изцяло....
Само с майка ми си имам малко разправии....като например по този въпрос - дрехите на новороденото трябвало да се изперат на ръка...в смисъл да не се пускат в пералнята