Отговори
# 375
г-жа Стихийно бедствие,Лъки,catwalk i matza83 благодаря за информацията Hug  bouquet
Относно храните аз не се ограничавам в нещо особенно-основно напоследък ми се яде салата от маруля със сирене и зелен лук и краставичка,а ако не ме мързи и едно сварено яйце-вече май две седмици все с това вечерям и е просто от изгарящо желание.А през другото време много ябълки,портокали,кисело мляко,съвсем по-малко месо или нещо друго.Но задължително следвам вътрешния си глас и желание,не се насилвам за нищо,а и без това съм рекордьор май по килограмо наддаване вече съм +20 и всички много ми се карат.
За клизмата мога да кажа,че се продава в аптеките,който желае да си купи.За свещичките за разхлабване-Бизакодил мога да кажа,че според указанията на производителя действат за около 4 часа +:- 1 час.Аз никога не съм ползвала разхлабителни,но мисля,че най-добре да не се ползват химически продукти,а да се аправи клизма,който може сам сам,а който не може по каналния ред.Simple Smile)
относно д-р Миринчев от Бургас само мога да кажа,че майка ми е казвала че той е най-добрия там,а майка ми е лекар и това го е научила от свои колеги,защото е проучвала за мен.Казали са й,че само той може точно да определи и най-вярно всичко.Но аз понеже съм си е от Поморие и тук има много добри специалсти си ходя тук.Но за следваща бременност съм решила непременно при него да отида.Така че който отиде при него няма да сгреши.Penmar-браво за избора!

# 376
  • София
*sirma*, аз се замислям за Тина Киркова. Не съм ходила от повече от 3 години, но вече писах, че мисля да взема само каквото ми е необходимо за раждането и преди настаняването в стая – хавлия, джапанки, тоалетна хартия… май не се сещам друго. А другите неща да ми ги донесат след това. Защото преди 3 години бях приготвила целия багаж, включително чинийка, лъжичка, пижами… не одобриха. Нямало нужда от толкова багаж в родилна зала. Нощницата задължително е тяхна, не твоя(така беше, а сега вероятно пак ще е така)
 И аз съм с приповдигнато настроение, но без притеснение. Много ми е спокойно и с нетърпение чакам момента.
Mur, много лекари и майки казват, че е такова усещането, но при мен не беше. Ясно усещах напъни за раждане и им казвах:”Бебето напъъъъва”, а те ме питат ака ли ми се. „Неее, напъва бебетоооо!”, а те не ми вярват, защото не ми се акало. В крайна сметка аз бях правата Grinning А за усещането, което писах, то не е само усещане,а има и резултати… демек не можех да се изходя на веднъж, а прибягвах до тоалетната по 20 пъти, точно като диария и това е ужасно! А като те вържат с коланите за тонове, иди сери. Стискаш колкото можеш, а като не можеш, сори, ама не остава чистичко и стерилно.
tuncho, и аз си мисля, че лекарите по-скоро просто дават на пациентите каквото искат. Много манипулации има, които са просто за отчитане на дейност и ако не я направят, пациента не е доволен. Оплаква се от липса на внимание. Не е достатъчно обгрижен, ако няма целия арсенал от системи, лекарства и прочие. Четох в една друга отчетна една майка колко беше благодарна на лекарите, че са счупили ключицата на бебето, за да го извадят живичко и без да я окасапят, а практиката в по-развити в това отношение болници е компетентната акушерка със специална техника да извърти бебето така, че да му се спести чупенето. В София миналата година имаше семинар за акушерки, където обясняваха и точно тези техники, при което цялата зала се напълни с възмущения кой щял да ти седи там да ти върти бебе, като далеч по-бързо  и не чак фатално е да счупиш ключицата. Просто те отказваха да приемат информацията от техните по-напреднали колеги. Те не искаха да бъдат образовани.

И аз постоянно си задавам разни въпроси как ще започне и как ще протече раждането, как ще се справя с кърменето, защото имам огромно желание да кърмя, и т.н., но си повтарям, че за моето дете няма да има по-добра майка от мен самата, и че когато то се появи, само ще ме напътства кое и как да правя, и някак си се успокоявам...
Колко е хубаво човек да е с такава настройка! Много хора си го повтарят, но на някои им е трудно да повярват, че е възможно, защото съветници има под път и над път. Не ти дават дъх да си поемеш, а камо ли да повярваш, че можеш и ще се справиш. А ние сме най-добрите майки за бебетата ни и защото са наши,  на нас е дадено да ги разбираме най-добре, само да се отпуснем да ги „чуем”.

Еййй, я да видите Скреч как чете и пише, като си легне чавето по-рано  Mr. Green

# 377
bzepic, mama_vessy , и според мен е нормално да кача толкова, но тя явно е решила, че на манекенка трябва да приличам  hahaha Аз обаче хич не й се връзвам. Изседванията са ми добри, за сега нямам отоци, добре се чувствам, така че не считам за необходимо да се притеснявам  Crossing Arms
skrech , наистина, съветници много, и всички все са прави  hahaha На моята свекърва лошо й стана, като й казах, че зачитам чуждото мнение, но най-вече своето  Joy и че бих се съгласила с друго мнение, ако човека, който го изказва, успее да ме убеди, че е прав. Но тя да ми казва, че е много рано да купувам каквото и да е за бебчо, и че трябвало първо да родя и всичко да се види че е нормално  ooooh!, и тогава да се пазарува....няма как  да стане  Naughty Само й казах, че по нейната логика аз през цялата бременност трябва да си мисля какво лошо може да се случи, че да не е наред нищо и постоянно да живея в ей такива страхове. И не на последно място, че аз в момента се нуждая от положителни емоции, каквито ще ми донесе пазаруването на необходимите неща за бебчо, и няма да преодстъпя това удоволствие на никой друг. След кратко мълчание каза, че е съгласна с мене, но дали това е така, само тя си знае. И други примери, колкото щеш, просто не ми се ще да ги пиша. Просто на хората, които ми звучат неубедително, им казвам, че имам друго мнение по въпроса (дори и на майка ми) и спирам да обсъждам с тях.

# 378
samanta ups,  здравей, споделям всичко написано от теб. И на мен не ми дават да купувам нищо за бебето. Аз имам такова огромно желание да си оставя цялата заплата в детския магазин. Не мога да разбера защо трябва да са така настроени , че нищо не се купувало докато не се роди бебето. В крайна сметка вече не сме в 3-тия месец. Даже онзи ден се разсърдих на мъжа ми защо иска да ми отнеме това удоволствие- да идеш в магазина, на разгледаш дрешки, шишета- най- необходимите неща ма първо време. Харесали сме и количка и кошарка- за тях сме се разбрали, че ще ги купи и ще ги сглоби докато съм в болницата. Но за дрешките... Сега влизам в 8-мия месец и смятам средата на февруари да идем и да напазарим най- важните неща. Макар че аз не знам какво ще ми трябва, ще разчитам на една позната акушерка да ми каже. Но ако на вас, мартенски мамита не ви представлява трудност- може и вие да ми помогнете. Аз чакам първо бебе и да си призная честно вече съм голямо шубе. Тези 8 месеца лично на мен минаха много, много бързо...Споделете, вие как се подготвяте за щастливото събитие?

# 379
  • Плевен
 И аз имах онзи ден дебат със свеки по темата предварителна подготовка за бебето.Говорихме си с детенце ,че след някой ден мама ще извади и прегледа дрешките ,които има от нея и ще изпере това,което прецени ,че ще й трябва.Те щели да ги изперат аз като вляза в родилния след като се роди бебето.Само й казах ,че за два дни не може да се разчекне да свърши всичко.Тези моменти са толкова лични и интимни дори ако щете.Първия път се лиших от тях ,но сега за нищо на света не бих го направила.За мен темата е приключена останалото си е неин проблем.
Не знам обаче как по-нататък ще се оправям с нея,тъй като тя има двама сина(ние чакаме Малкия принц) усещам,че ще имаме доста разправии по някои теми.
За килограмите доки ми каза,не повече от 15 за цялата бременност,иначе бебето не знма какво си дрън-дрън.Казах му добре и повече не съм се разправяла с него.
За тази акушерска пареза скоро четох някъде статия,мои познати имаха проблем с детенцето си ,но слава Богу всичко се оправи с много рехабилитация .
Четох в една друга отчетна една майка колко беше благодарна на лекарите, че са счупили ключицата на бебето, за да го извадят живичко и без да я окасапят, а практиката в по-развити в това отношение болници е компетентната акушерка със специална техника да извърти бебето така, че да му се спести чупенето. В София миналата година имаше семинар за акушерки, където обясняваха и точно тези техники, при което цялата зала се напълни с възмущения кой щял да ти седи там да ти върти бебе, като далеч по-бързо  и не чак фатално е да счупиш ключицата. Просто те отказваха да приемат информацията от техните по-напреднали колеги. Те не искаха да бъдат образовани.
Поредното потвърждение на моите думи от вчера.

# 380
Аз пък не водя дебати с никого. Държа си на мнението и дори си го налагам. Единствено дискутирам със съпруга си....  Laughing
Изобщо не ме интересува тяхните бабини деветини.  hahaha И за мен е много вълнуващо сама да ходя и да избирам всичко за моя бебо  baby_neutral

За килограмите - в средата на 8ми месец съм и съм качила 11 кг . Доки каза,че за моето телосложение е нормално да кача около 16. Тааа се водя манИкенка  Whistling hahaha

# 381
Добро утро, дами  Hug
Аз снощи заспах към 2 часа, а сутринта в 7 бях свежа та свежа  ooooh! Но това да ми е проблема. Сега ще похапна малко портокали, че аз сутрин не мога друго да ям и ще си стоя на топло, че стези вируси ме хваща страх...Дано се разминат настинките на всички ни  Praynig

# 382
Пак зачекнахме темата за свекървите Grinning
Моята свекърва считам че е златна, това го разбрах когато големия син на съпруга ми реши че вече е толкова голям че може да си доведе гаджето на гости.
Виждала съм я няколко пъти и мисля че е добро момиче но като чух "Може ли да дойдем с Тали на гости" сякаш парче от сърцето ми се откъсна и си помислих взеха ми момчето, а той не е мое момче Sick той е син на съпруга ми от първия брак, така че като си представя на моето момче някой да казва "Шиши" и ме обзема една паника. Това няма как да го разбереш до като не родиш син, не дъщеря а син, мисля че майките на момичета нямат такива "гадни" чувства към гаджетата им. Като го пиша сега  много глупаво ми звучи  и с разума го разбирам, но седи вътре някакво дяволче дето те кара да не го приемаш това момиче и това е. Само това че съм жена израснала в 21 век без старомодни разбирания, без фалшиви устои ми помага да се справя с гнева си против това момиче и да успявам да се контролирам. Нашите свекърви са друго поколение, света им е бил много затворен, много от тях са се оженили още "деца" по наше разбиране, не са видели света, не знаят друго освен това което са ги научили тяхните свекърви, така че лично аз съм снизходителна. Това не означава че правя това която ми каже "майка" просто някак си още от начало и показах че колкото и да я боли така сме мъжките майки гледаме момчетата си за да ги дадем на друга и че от тук нататък поемам аз.  Не съм и казала в прав текст но тя много добре знае че от това как тя се държи с мен зависи колко често ще вижда сина си и внуците си.
Олеееееееее колко грозно прозвуча ooooh!

# 383
  • София
Добро утро и от мен!

По темата за пазаруването - вече почти всичко съм накупила. Остана да направим и детската стая. Само легло за бебчо и други дребни неща ми останаха.
И при мен свекъра и свекървата се опитаха да ми дават акъл, но аз си правя каквото си знам. Хич никого не слушам, а пък и отдавна не съм на 20, че да имам нужда от съвети. Проучвам, интересувам се какво ми трябва, кое е добро, кое - не и така се ориентирам, какво би съответствало на нашия начин на живот. Мисля, че никой друг освен мен и таткото не може да прецени какво ни трябва. Да не говорим, че бабите са доста изостанали в представите си за гледане на деца, да не кажа че понятие си нямат, така че те не могат да са ми съветник, нито пък мога да разчитам на тях.
Освен това, съгласна съм с всички момичета, които казват, че не искат да им се отнеме удоволствието от покупките на прекрасните бебешки дрешки и джунджурии.
По отношение на суеверията - само в България ги има тия страхове. В цял свят преди да се роди бебето се прави т.нар. Baby Shower /парти за бебето/, на което се събират приятелки на бременната жена и всяка носи подаръци. По този начин се показва положително мислене и поверието в техния случай е, че се показва на бебето колко е желано и чакано. Цял свят "налице, само ние наопаки!" Типично по български нашите традиции винаги са свързани с черногледство. Е, аз отказвам да живея в страх и ужас. Правя каквото трябва и смятам за правилно, пък да става каквото ще!

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 10:34 от Stacked

# 384
Здравейте момичета Simple Smile Вчера бях на консултация и да се похваля бебка вече тежи 2.000 кг , доктора каза че всичко е нормално върви с една седмица напред , само че се е обърнала седалищно , но какво да се прави то при мен не е много от значение, тъй като ще съм със секцио поради други причини.

sirma относно раждането в Тина Киркова и аз ще съм там. Първо раждане ще ми е , вчера поразпитах доктора. Тъй като искам да раждам при него демек избор на екип и той ми каза следното : Таксата на болницата е 350.00лв и моята е 500.00лв , общо 850лв , е знаех си че ще намерят начин пак да си докопат сумичката която си беше и преди промяната на закона, но какво да с еправи аз му имам голямо доверие на моя доктор доволна съм и искам при него. Относно стаите поразпитах го, каза ми по добре си вземи VIP двоен по 40.00лв на вечер е , ако всичко е наред 1 вечер реанимация и 4 вечери по 40 = 160лв . Това дали искаш VIp се казва след като те оперират/ при нормално раждане незнам как е / Плащането става на края на престоя. Или общо взето едно раждане секцио - по медицински причини излиза 1000лв с нощувките . Тъй като моя доктор има договор с Тина Киркова , в смисъл външен лекар е ако може така да се нарече, незнам при другите дали има такса + 500лв.

Относно датата за секциото знам , че преди време я коментирахте. Той ми каза определя се между 10-12 дни преди термина / термина ми е 29.03 каза ми че около 18.03 ще ми запази дата/ е това е от мен момичета лек ден ви желая  Hug

# 385
skrech , наистина, съветници много, и всички все са прави  hahaha На моята свекърва лошо й стана, като й казах, че зачитам чуждото мнение, но най-вече своето  Joy и че бих се съгласила с друго мнение, ако човека, който го изказва, успее да ме убеди, че е прав. Но тя да ми казва, че е много рано да купувам каквото и да е за бебчо, и че трябвало първо да родя и всичко да се види че е нормално  ooooh!, и тогава да се пазарува....няма как  да стане  Naughty Само й казах, че по нейната логика аз през цялата бременност трябва да си мисля какво лошо може да се случи, че да не е наред нищо и постоянно да живея в ей такива страхове. И не на последно място, че аз в момента се нуждая от положителни емоции, каквито ще ми донесе пазаруването на необходимите неща за бебчо, и няма да преодстъпя това удоволствие на никой друг. След кратко мълчание каза, че е съгласна с мене, но дали това е така, само тя си знае. И други примери, колкото щеш, просто не ми се ще да ги пиша. Просто на хората, които ми звучат неубедително, им казвам, че имам друго мнение по въпроса (дори и на майка ми) и спирам да обсъждам с тях.
Хубаво казано samanta ups,напълно съм съгласна с теб  Peace
cvete 78 все едно аз съм го писала  Peace
Те щели да ги изперат аз като вляза в родилния след като се роди бебето.Само й казах ,че за два дни не може да се разчекне да свърши всичко.Тези моменти са толкова лични и интимни дори ако щете.Първия път се лиших от тях ,но сега за нищо на света не бих го направила.За мен темата е приключена останалото си е неин проблем.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 10:50 от migeio78

# 386
Аз пък не водя дебати с никого. Държа си на мнението и дори си го налагам. Единствено дискутирам със съпруга си....  Laughing
...отдавна не съм на 20, че да имам нужда от съвети. Проучвам, интересувам се какво ми трябва, кое е добро, кое - не и така се ориентирам, какво би съответствало на нашия начин на живот. Мисля, че никой друг освен мен и таткото не може да прецени какво ни трябва.
Ей така съм и аз. Но и никой не се опитва да ми се меси, защото са на ясно, че ще направя каквото съм решила.

Аз имам такова огромно желание да си оставя цялата заплата в детския магазин.
Заплатата си е твоя и можеш да я "оставиш", където ти прецениш  Peace

Момичета, ако и вашето мнение е, че трябва да се пазарува след като бебето се роди, така направете. Това е ваше право, най-важно е вашето усещане. Но ако искате да го направите предварително, намерете начин да убедите поне половинката си и не се лишавайте от това удоволствие.  Hug

# 387
  • Пловдив
Здравейте, мамчета Simple Smile толкова много сте изписали от снощи досега  Mr. Green 1 час не мога да ви изчета.

Като ви слушам, как се оплаквате от свекървите си, само мога да чукам на дърво и да се радвам нашите колко са разбрани  Crazy Не че не са със стари разбирания, доста са си назад даже, но като им се каже нещо, разбират от дума и спират със съветите Simple Smile Пу, пу, да не им е уроки  Crazy Може би помага и фактът, че мъжът ми е винаги на 1 мнение с мен. В крайна сметка, щом сме станали на по 30 години и сме достатъчно големи да правим деца, се предполага, че сме достатъчно големи и да ги гледаме и да си носим отговорността  Peace

Свекървата преди няколко месеца се опита да каже, че нищо не трябва да купуваме, а като се роди бебето, тя ще иде да накупи всичко. Отрязах я и казах, че ми е удоволствие и 100 пъти по-спокойно сама да си приговя нещата предварително. Кво да прави, съгласи се. Даже онзи ден отидохме заедно по магазините, да напазаруваме заедно последните останали неща.

# 388
Привет, момичета!

Виждам, че сте засегнали темата с клизмата Sad Абе да си призная и аз не очаквах, че ще ни се прави нещо такова Sad нооооо предполагам, че това ще бъде най-безобидното нещо, което ще ни правят тогава;) То тогава какво ли не ти правят и къде ли не ти бъркат сигурно?!  newsm78 Колкото и да е срамежлив човек, там вече се отпуска изцяло....

А иначе да ви се похваля, че вчера купихме останалите по-едри неща за бебка Simple Smile Капарирахме и количката Simple Smile взехме и ваничка ..... повивалник......останаха само по-дребните неща като едно от нещата, за които се сещам е козметиката и като казвам това, моля да споделите мнение каква ще ползвате. Ще ми се да е без парабени.....дали въобще има такава?  newsm78
А пък по темите за свекървите.....аз поне нямам този проблем, защото не са близо до нас Wink Само с майка ми си имам малко разправии....като например по този въпрос - дрехите на новороденото трябвало да се изперат на ръка...в смисъл да не се пускат в пералнята Sad

# 389
Здравейте, момичета!
Не съм запозната с много от нещата за които говорите, тъй като ми е първа бременност и затова не пиша често,но пък ви чета редовно ( всеки ден )  Simple Smile и научавам по нещо полезно !
Сега искам да се включа с едно въпросче:
Някоя от вас купувала ли си е от Premaman или Mathercare комплект за кошарата ( чаршав,калъвка,олекотена завивка и обиколник ) интересува ме каква е цената за такъв комплект?
Много ще съм благодарна ако някоя от вас може да ми отговори!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт