Отговори
# 390
А! vikiimm, много добре си сетила да питаш, защото и аз се интересувам от комплект спално бельо, тъй като вчера като обикалях не успях да харесам нищо Sad А тези от Мадър Кеър са много сладки.....гледах техен каталог, но не знам дали ги има в БГ магазина им?![/b]

# 391
Bub555
обсъждали сме го, ама то можеш ли да смогнеш на нашите писаници Wink
Аз доста проучвах нещата и стигнах до извода че най доброто което мога да си позволя това е weleda.
По препоръка на Лъки поръчах го от тук с безплатна доставка
http://www.feelunique.com/brands/weleda/baby-care

# 392
Абе аз по принцип много си обичам и уважавам свекърите, много разбрани хора. Просто се дразня на точно тези техни разбирания, свързани с какви ли не суеверия, за съжаление и синът им е възпитан в същия дух и ми отнема доста нерви, за да му обясня, че няма никакво логично обяснение на нещата, от които се притеснява майка му. Аз още в началото, като казах, че съм бременна, им заявих на всичките ми познати, роднини и т.н., че не смятам да се съобразявам с разни бабини измислици-премислици, и че за това ги моля изобщо да не ме осведомяват кое е правилно и кое не. Та така, това за сега ми е проблема с тях, който беше разрешен по цивилизован начин  Grinning
Момичета, да ви се оплача, от няколко дни започна да ми се гади, и то сериозно, както ми беше в началото  Sad Само ям солети, портокали, гледам да пия нещо горчиво, ама не помага...Ще трябва да се търпи обаче, няма как...Като се замисля, май няма нещо, което не бих изтърпяла, за да бъде бебчето ми добре...Ако някоя от вас има такова гадене, и е намерила начин да се справя с него, нека напише как, за да пробвам и аз, ще бъда много благодарна...
Отивам да правя нещо за закуска, че момчето ми спи след нощна смяна и след малко мисля да го будя, за да ходиме набързо да един магазин, в който вчера са ми доставили испанско одеялце, каквото аз искам, и ми се обадиха да си го взема  Grinning Ех, такава радост са всичките тези бебешки нещица, представям си какво ще бъде, когато си гушнем малките съкровища, търпение нямам  Blush

# 393
Здравейте! Hug
Честити покупки на тези, които са се поразходили по магазините-да си ги ползвате със здраве!
Честити хубави новини на мамите, които са били на консултация и бебенцата им са пораснали. baby_neutral
Bzepic, мила, дано да нямаш притеснения вече, че все нещо има. PraynigДа си дойде бебо, когато е най-добре за него.
Някоя мама има ли хемороиди? Моите се появиха още първата бременност, но сега са наизлезнали 1-2 и не се прибират-доста е неприятно, не знам какво да ги правя. Миналата бременност доки ми беше изписала един крем, но ефект нямаше. Тя ме предупреди, че тези, които са позволени в този период не са особено ефикасни и така си и беше. Как да си помогна?

# 394
Хммм, като се замисля нямала съм проблеми нито с гаденето , нито с хемороидите  newsm78
Дори смело мога да кажа ,че като чета коя мама какви болежки имала ми е дооооооста далечна тема и трудно бих отговорила...  Thinking

samanta_ups За сутрешното гадене знам от своя приятелка , че сутрин още докато не е станала от леглото изяждала 1 обикновена бисквита ...

ena4 знам от леля ми , която имаше същия проблем , че по-ефикасно решение за сега няма да намериш. Но е хубаво да се облекчаваш със хладка вода.

# 395
Добро утро от мен   bouquet
За гаденето, аз първите 4 месеца освен таратор и вода с лимон не можех друго да хапна, положението беше кошмар, тъй като аз никога в живота не съм  Sick и сега не можех, но за сметка на това по 24 часа бях с това отвратително гадене, не знам дали ще ти помогнат тези неща, но лимона наистина много освежава, дори ако не можеш да го ядеш можеш само да го миришеш.

За хемороидите,
имах много тежки 2-3 дни преди месец, стигна се до там да си слагам превръзка, тогава една позната лекарка ми каза да се мия със смрадлика, да гледам да ям храни, които не предизвикват запек и така.Но това не е кой знае какво лечение и не знам дали ще ти помогне.

Като ви слушам с тия свекърви ми е много чудно, тъй като моята 1 дума не ми е казала относно бебето, тя е била много болна като е родила и почти не е гледала сина си до 2год. Даже нейната свекърва е викала: Тя снахата си отива, ами кой ще гледа бебето. И може би затова сега грам не ми се меси на мен. По-скоро аз я придърпвам да й разказвам това и онова, тъй като виждам, че тези моменти с нейното дете много са й липсвали.

Хайде сладурки, аз чакам една приятелка на гости и после трябва да ходя на консултация, та днес ми се очертава емоционален ден, за който после ще докладвам, няма да ви се размине  smile3521

# 396
Бсис, Лъки вече е обяснила, но да си кажа и аз. Моят батко ще навърши две на 1 юли. До тогава получавам майчински за втората година 240 лв. Като се роди бебето обаче ще взимам за него пълен майчински (както разбирам чл. 49 сумата, която съм взимала за баткото първата му годинка), а за баткото до навършване на втората годинка ми  се полага половин майчински в размер на 120 лв. Ще взимам майчински и половина, ако ми е вярна сметката. Смело питай в темичката "Майчинството счетоводно" за всякакви неясноти.
За детските надбавки да предупредя отсега, макар че е много рано. Документите, които ще подадете важат 1 година. Като мине първия рожден ден на детето, трябва да тичате пак при социалните, за да продължат да ви превеждат детски.
Може би сте коментирали и за еднократната помощ за раждане, но за всеки случай я споменавам. Тази година научих, че на първолаците им се полага еднократна помощ за тръгване на училище. Това за мамите с по-големи деца. Уф, нали съм учителка. Дано ми изтърпите професионалните изкривявания с моите обяснения...

за това как да протече раждането-аз си мисля,че ако имате някакви изисквания,по различни от практиката в страната е добре да се уговорите предварително с лекар,който споделя тези виждания;пьрво защото точно когато раждаш не е момента да си като на война и да се отбраняваш;

последният пьт когато един от добрите лекари вьв Варна се опита да ми предпише лекарства за кьрвене, аз го попитах не знае ли че е доказано,че няма полза от тях;
Тунчо, за себе си съм взела такова решение за раждането. Представям си идеалното раждане, но като отида в болницата вместо да се боря за това как да протекат нещата, ще се постарая да съм максимално спокойна и да осигуря и на бебето спокойствие.
Кажи повече как се оправя проблемът с кървенето, не знаех, че лекарствата не вършат работа...  Blush

Маймунската тема е сред любимите ми! Има какво да се научи от мамите, които живеят в чужбина.

Саманта, браво на втория лекар! Някои лекари изобщо не следят килограмите. Важното е да не ги качваш от разни вредни храни - захар, пържено...
Разбира се, че ще се справиш с кърменето. Само внимавай на какъв лекар ще попаднеш, защото повечето дават направо лоши съвети в това отношение. Предполагам, че четеш и се подготвяш не само психически, но и със знания. Wink

За покупките и аз съм против изчакването на последния възможен момент. Има си и добра страна да остане нещо за тати докато мама е в болницата, че да се чувства и той полезен и да не се притеснява излишно. Simple Smile

Сабрина, като видиш дрешките сама ще се ориентираш. Ще ти трябват 5-6 бодита. Аз лично не харесвам ританките, защото стягат коремчето и моят син много връщаше от тях, та имахме 2-3 гащеризончета. Мамите вече писаха за закопчаването. Най-добри са тези с копчета навсякъде. Любимата ми бебешка дрешка беше т. нар. пижами. Това е като боди, но с дълъг ръкав и с крачолчета.  Има много сладки и са всякакви материи - трико, плюш, полар. Спокойно можеш да си вземеш за изписването нещо, което е точен размер, за да е красив бебчо, но за вкъщи става и по-голям номер, защото ужасно бързо растат и ако купиш за новородено преди да изтече месеца ще трябва да подменяш гардероба. Simple Smile А дрешките почти не се цапат, освен рядко от аки, ако пропусне памперсчето и от храна като връщат. Ще ти е удобно да му слагаш и лигавче в тая връзка, но трябва да се следи да не си го метне на лицето. Simple Smile Ръкавички не ползвам. Ако е студено може да се сложат терлички. Един чифт на първо време, все пак ще е вкъщи на топло. Навън е удобно с порт бебе или космонафтче. Не съм сигурна, че ще е чак такъв голям студ за космонафтчето обаче, та не е спешно. Шапчици е хубаво да има  памучни, че малките бебета губят много топлина от главата. Ти ще си прецениш за по-топла шапка. Чорапки по твоя преценка. А ако е момиченце може да искаш да го премениш с чорапогащник и рокличка или поличка. Simple Smile

За суеверията не забравяйте, че много деца са умирали на времето, та затова са тия черногледи суеверия. Родителите ни обаче са съвременни хора и е време да се сбогуват с тях. Simple Smile

Край!
10 нови отговора...  Shocked Ще чета утре. Simple Smile

# 397
Здравейте мамчета! Колко много сте изписалииииии Grinning
За хемероидите, аз имах голям проблем в 4-ия месец и една приятелка ми каза да се мажа с Lioton1000. След консултация с доки, той каза, че може и ми помогна. Освен гела си взех едни микри кърпички напоени с екстракт от див кестен(съжалявам, че не помня името, но ги има в аптеките). Те са си за хемероиди. И ако имаш запек, яж кивита, те също помагат.
А относно съветите от родителските тела, със свеки нямам никакъв проблем, даже ми е странно, че въобще не се интересува, но тя си знае. Била е много млада, когато е дошла тук в "македонията" Simple Smile, сама, не е имало кой да й помага и се е справила жената, отгледала е 2-ма сина. Но за сметка на това мойта майка,да ми е жива и здрава, ама.......направо ме подлудява. Постоянно се бърка, дава акъли, опитва се да се налага(започна да влиза в критическата) и резултата от това е само караници. Нея я тресат хормони, мен още повече и е нещо страшно #Cussing out А и двете сме рогати(зодии).  В крайна сметка ще стане това, което аз искам  Grinning

# 398
  • Варна
Здравейте, мамчета!
Не съм писала повече от месец, но ме оставиха без лаптоп Sad , а нали ми е противопоказно да стоя права и седнала. Та сядам всеки ден пред настолния компютър за 10-15 мин. да ви изчета по диагонал, но все пак да съм в течение какво се случва с вас.
Някоя от мамите беше питала за бълг. сайт: vsi4kozadeca.com. Аз почти всичко за бебето от първа необходимост си поръчах от там. Доволна съм. Всичко ми бяха изпълнили, както го бях заявила, и то само за 3 раб.дни. Естествено, че имам още един списък \който всеки ден се увеличава\, но ще го изпълня още първите дни след като ни изпишат от болницата. Все пак и аз искам да усетя тая тръпка да ходя по детскиге магазини и да се любувам на сладките бебешки неща.
Иначе моите контракции и менструални болки се увеличават Cry Дори и лежането не помага. Преди 5 дни пак ходихме по спешност в болницата. Доктора ми отново искаше да ме запре там, но този път отказах. Нервната ми система вече нямаше да го понесе. Не знам вие как сте, но аз изпадам в много тежки депресии - цял ден сама, в легнало положение. Чувствам се ненужна и безпомощна, като паразит. Но още малко остана и трябва да се справя. Доктора ми е много готин, и напълно ми влиза в положението. Увеличи ми лекарствата и ме накара да обещая, че ако няма промяна ще отида да ме приемат в отделението. Даже снощи ми се обади да ме пита как съм. Очарована съм от отношението лекар-пациент. Само за протокола за варненските мами: лекарят ми е д-р Якуб. Смятам и да раждам при него в Окръжна болница.

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 13:00 от Sten

# 399
  • Бургас
Момичета, честити ви покупки, да им се радвате и със здраве да ги ползвате!
Аз сега в края на бременността като лежа по дълго време и ми се повдига, но бебето  ми притиска между гърдите,може би в стомаха незнам. Като стана, повървя и се оправям.

С първата бременност имах ужасни проблеми с хемероиди, дори ходих на хирург, но не ми изписа нищо, диета, повече целулозна храна, течности, за да е изхождането по лесно и ми минаха. Но е много неприятно. Този път не съм имала такива проблеми

А за свекървите и остарелите им разбирания, поне при мен и майка ми има някой път безумни идеи - като мазане с мас на крачетата като е болен сина ми, или мазане с крем здраве за каквото и да е, а той има атопичен дермат и ползва специална козметика и този крем здраве само влошава нещата, или му дава да яде домашно правено сирене от баба ми...от мляко с неизвестен произход, НО на майка ми мога да и кажа всичко в прав текст, дори с риск да се обиди, а свекито ако се обиди...та по не казавам нищо там.

# 400
Здравейте момичета!
Писала съм в темичката само веднъж!
Утре влизам в 33 седмица,втора бременност ми е,термина ми е определен за 22 март.Очаквам момченце,едно голямо бебе ми казаха,върви 2 седмици напред.Заради голямото бебе ми направиха и изследвания за диабет ,които Слава Богу се оказаха наред.
За раждането- синът ми родих със секцио в БГ и сега има вероятност да родя пак със секцио,което хич не ми се нрави,но другата седмица ще говоря подробно с доктора ми и ще мисля.
Козметиката - за сега мисля да купя Веледа,със синът ми я ползвах и съм много доволна.
г-жа Стихийно бедствие ,защо поръчваш от интернет,Веледа козметика я има в ДМ в БГ .Тук в ДЕ се продава също в ДМ-а .
Приготовления за бебето - всичко съм набавила,някои неща ги имам от синът ми,някои купих сега.Остава само да сглобим преповивалника и креватчето и да чакаме бебо.Дрешките не съм изпрала още,но е рано,ще ги пусна в пералята и готово.
Усмихнат ден ви желая,отивам д а дочета темата!

# 401
  • София
Ние с покупките също сме доста напред и не остават много неща. Надявам се, че до 2-3 седмици най-много ще сме приключили с почти всичко. Heart Eyes И първия път така направихме и не съжалявам. Определено това е правилният избор лично за мен.

И аз се чу как ви правят ЖК при тази епидемия. Аз вчера дори болничния не можах да си взема, а той започва от 20.01. Докторът ми го нямаше и се разбрахме днес да му се обадя и да ми каже кога ще е готов. Някой знае ли какъв е срокът, в който трябва да бъде подаден, че нещо не ми стана ясно?  Rolling Eyes

Моята свекърва е далече и се виждаме рядко, но все си мисля, че и да беше наблизо, нямаше толкова да ни се меси. А и аз каквато съм своенравна... Twisted Evil

Е, няма такъв несвързан и хаотичен пост като моя. Crazy

# 402
  • Плевен
Момичета ,моли ви дайте ми инфо за Арниката.

# 403
Не знам вие как сте, но аз изпадам в много тежки депресии - цял ден сама, в легнало положение. Чувствам се ненужна и пезпомощна, като паразит.
Sten, недей така! Може да си безпомощна и изтощена, че много ти се насъбра през цялата бременност, но в никакъв случай не си ненужна. Напротив, точно сега си толкова необходима, колкото никога досега. Мисли си за бебчето, мечтай си някакви приятни неща, които ще те разасейват. Още малко остана  spoko  

# 404
Здравейте! Hug

Някоя мама има ли хемороиди? Моите се появиха още първата бременност, но сега са наизлезнали 1-2 и не се прибират-доста е неприятно, не знам какво да ги правя. Миналата бременност доки ми беше изписала един крем, но ефект нямаше. Тя ме предупреди, че тези, които са позволени в този период не са особено ефикасни и така си и беше. Как да си помогна?
[/

Ако можеш да си намериш свинска мас ама чиста безсолна. Аз така действам и ме поуспокоява.

Общи условия

Активация на акаунт