Отговори
# 555
Аз съм предсрочно в болничен, че бъдещата кака я тръшна някакакъв гаден вирус  Confused Дано се оправи бързо, че ми е мъка да я гледам така отпаднала Confused

Добре дошли на новите майчета - радвам се, че отборът ни се увеличава  Hug

# 556
но като бях в един магазин, жената там ми препоръча горещо medela purelan 100. Стихийно бедствие, ти такъв ли ползваш на medela?
А всъщност откога трябва да се почне да се мажат зърната?
 newsm78
Точно него ползвам.
Ето ти линк (нали съм като инциклопедия Wink)
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtC0cx8uxa5sLLerFzILPcZ … 899irUdbdeEOdDZfQ
Цитат
Относно мазането на гърдите някой ползвал ли е крем за зърна на Авент
Какъвто и решиш да ползваш провери дали е с измиване или без.
Ако не се лъжа Авента преди кърменето трябва да си измиеш зърната , а това едно че не е удобно, дрго че миенето не спомага за заздравяването.

Лъки честито ви нова детска, пожелавам ви лесно преместване и весел смях да се чува от стаята.

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 11:52 от г-жа Стихийно бедствие

# 557
Стихийно бедствие, ама вярно си като енциклопедия!  Wink Надявам се, че не се обиждаш  Hug
На мен ми казаха, че този на medela даже може да не се измива....., което според мен е по-дбория вариант  newsm78

# 558
Момичета, снаха ми е бременна и тя, но по назад. в 4 месец е и е получила кървене, приели са я в болница. Каза ли са и стара кръв, чували ли сте това. И на мен ми е първа бременност и не съм много наясно. Притесняваме се, че кървенето е след 3 месец.

Благодаря ви !

# 559
Дори се чудех да пробвам ли с Вениш и после да ги изпера два-три пъти за да не остане пък от Вениш-а ?
Омекотител няма да слагам. Моята пералня може да пере само с прахообразен препарат, т.е гелове не ми вършат работа  Cry
Saura, прала съм с Виниш за цветно и не съм имала проблем, само че не всеки път помага. Сипвам малко течност само върху самото петно, оставям 10-на минути и пускам в пералнята  Peace Иначе ползвам за петна един немски сапун, в Кауфланд го има - в прозрачна опаковка, няма име, пише просто "сапун за петна", изглежда невзрачно и цената му е към 1.50 лв - вълшебен е! С него са ми излизали петна от всякакви пюрета, каши и каквото се сетиш "неизпиращо се"  Wink
Anduli, защо да не може да пере с течен препарат пералнята ти, той просто се поставя в едно съдче вътре в барабана и готово  Hug
Лъки, стаята е станала страхотна и много слънчева...Чаках да пишеш за размерите на ЛС за да ти го кажа  Heart Eyes .
Saura, знам, че бяхте болнички, пък и си заета с вашите проекти, реших да не досаждам, но ти благодаря от сърце  Hug
E stela , бързо оздравяване и от мен! Hug
Лъки, стята е страхотна  Hug Пожелавам ви само да нямате пробеми с отделянето на детенцето там, че това си е доста сложна процедура според мен, но все пак си зависи най-много от детето, как то ще го приеме.
samanta_ups, засега поне през деня си играе там с удоволствие, като го питаме къде му е стаята и веднага тръгва натам, радва й се, подскача, много е сладък  Hug Това ме обнадеждава, че и със спането ще свикне лесно  Praynig
vioila, на мен ми е втора бременност, но не съм чувала за такова нещо и не мога да помогна.  Thinking
П.П. Виж в тези теми: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=546604.0 и http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=400581.570

# 560
Стихийно бедствие, ама вярно си като енциклопедия!  Wink Надявам се, че не се обиждаш  Hug
На мен ми казаха, че този на medela даже може да не се измива....., което според мен е по-дбория вариант  newsm78

Така е, Медела и Лансинокса са без измиване..

# 561
Здравейте коремчета Simple Smile
И аз ползвам гела за зърна на Медела ама рядко се мажа...някой да знае по колко пъти точно трябва да се мажа?

# 562
  • София
Цитат
Ако не се лъжа Авента преди кърменето трябва да си измиеш зърната , а това едно че не е удобно, дрго че миенето не спомага за заздравяването.

Авент също е без измиване.

Между другото снощи ми се случи нещо много странно. Като си легнах и получих ужасна болка в кръста, която се разнесе до средата на гърба. Потърпях, потърпях, започнах да сменям позата, но никакъв ефект. Като се изправих и спря да ме боли. След няколко минути пак легнах и не ме болеше.

# 563
  • Бургас
Мерси за инфото за слинга на мама Барба и Скреч  Hug Hug
Джози, дано малката се оправи бързо  Praynig И ти се пази.
Аз вече 3-ти ден не съм излизала  Rolling Eyes До сега не съм се ограничавала в излизания по кафета, разходки, а до скоро си ходех и на работа, но сега нещо взех да се притеснявам да не сгафим точно накрая и го давам по-кротко.
Какви ванички взехте на вашите съкровища ? Това е покупка, която ми предстои да направя и се чудя кое е по-удачно - малка анатомична или по-голяма.
vioila , понякога наистина има остатъчна кръв, която излиза по-късно, но при всички положения не е добре да има кървене и е хубаво да се следи бремеността от лекар - надявам се всичко да е наред  с момичето  Praynig

# 564
Saura, забравих да ти благодаря за линка, който ми прати Wink   bouquet
Ще го изчета и дано да нямам проблеми - така ми се иска да имам кърма и да успея да кърмя!

Catwalk, аз си взех такава ваничка:
http://malechkobaby.com/index.php?m=320&prodid=6005&lang=1

# 565
Цитат

Ок ако си сигурна Peace, аз се усъмних (и още се съмнявам, каквото и да пишат) защото има освен ланолин и други добавки такива като алое вера, кокосово олио. Вярно че пишат че няма консерванти и оцветители ама на мен и кокосовото олио ми е достатъчно.

# 566
  • София
Цитат

Ок ако си сигурна Peace, аз се усъмних (и още се съмнявам, каквото и да пишат) защото има освен ланолин и други добавки такива като алое вера, кокосово олио. Вярно че пишат че няма консерванти и оцветители ама на мен и кокосовото олио ми е достатъчно.

Ами аз въпреки всичко мисля да използвам кърпички за почистване на гърди преди да кърмя. Струва ми се, че не е зле да се почисти гърдата преди кърмене независимо дали е мазана или не с нещо.

# 567
Точно за тея кърпички много мисля още не съм измислила нищо newsm78
Понеже първия път кърмих малко и само в къщи, сега съм решена да обърна по серьозно внимание на кърменето, а това означава че ще трябва да се приборя със себе си и да смогна да кърмя на вън.
От тук идва въпроса, какво да ги правя тез гърди newsm78, натюр ли да ги бутам в устата на бебето или да ги бърша с нещо, до тук май ще се чувствам по добре ако ги избърша ама с какво?
Хич не съм фен на вякакъв вид кърпи и прочее ама някак няма да си мия циците с вода на градската за да я дам на бебето Embarassed.
Абе уж разбирам че мисля глупости в смисъл че какво и е на гърдата мръсното, къпя се по 3-4 пъти на ден лятото, не ходя на кЪра да кОпам, ама понеже съм Отврат гнуслива и някак не мога да се преборя със себе си. Embarassed

# 568
  • София
Точно за тея кърпички много мисля още не съм измислила нищо newsm78
Понеже първия път кърмих малко и само в къщи, сега съм решена да обърна по серьозно внимание на кърменето, а това означава че ще трябва да се приборя със себе си и да смогна да кърмя на вън.
От тук идва въпроса, какво да ги правя тез гърди newsm78, натюр ли да ги бутам в устата на бебето или да ги бърша с нещо, до тук май ще се чувствам по добре ако ги избърша ама с какво?
Хич не съм фен на вякакъв вид кърпи и прочее ама някак няма да си мия циците с вода на градската за да я дам на бебето Embarassed.
Абе уж разбирам че мисля глупости в смисъл че какво и е на гърдата мръсното, къпя се по 3-4 пъти на ден лятото, не ходя на кЪра да кОпам, ама понеже съм Отврат гнуслива и някак не мога да се преборя със себе си. Embarassed

Ами тя монетата винаги има 2 страни. Нито може да си мием гърдите преди всяко кърмене, нито можем да сме сигурни доколко тези кърпички за безопасни. Нали все се мъчим да изберем най-доброто решение. Аз лично не съм се задълбавала досега за тези кърпи. Може би е добре да се види състава им и да се проучи дали е безопасно

# 569
момичета щастлива съм, че съм в ролята на вестител на такава новина  Heart Eyes

Валари има син  newsm44 newsm44 newsm44
На 25.01. се е родил със секцио, с перфектните мерки 3,800кг и 53см големият мъж Божидар  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Валя че чувства добре, вече се движи спокойно, единствено от главоболие се оплаква, в следствие на спиналната...В понеделник вече ще са си вкъщи и ще може да пише Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Да са живи и здрави мама и бебе. На нея бързо възстановяване , а на Божидар успешно кърмене  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

п.с. към г-жа Стихийно бедствие  Heart Eyes
като си навън..ако се притесняваш че гърдите ти имат нужда от ... Thinking  почистване преди да накърмиш бебчо... (въпреки че аз съм фен на Чико кърпичките за гърди) ..просто изплакваш зърното с няколко капки кърма  Heart Eyes 
Сега може и да ти звучи налудничаво...но като дойде време ще ме разбереш за какво ти говоря  Hug

леко раждане момичета..време е за бебевалеж  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 27 яну 2011, 15:01 от mother-of-pearlS

Общи условия

Активация на акаунт