Преброяване онлайн

• 111 311
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 435
Искат и номера на личната карта само за регистрацията  Shocked
Не получавам паролата за достъп на и-мейла  Tired

И аз така, от 1 час я чакам. Явно в момента се правят много регистрации

# 436
  • София
И ако реша да се броя по интернет, но смятам да го направя на 8-ми да речем, а у дома дойде преброител на 4-ти, аз нямам онзи код, който да кажа, за да удостоверя, че съм се преброила електронно. Как да го убедя, че ще го направя на 8-ми, както съм планувала? Ще се върне ли преброителя пак на 9-ти да си запише кода или ще ме обяви за бойкотираща преброяването?

Изобщо влизала ли си в сайта на НСИ? И там пише, и по тв, и по вестници, и по интернет хората един милион пъти казаха, че преброителите тръгват от 10-ти февруари, дотогава преброяването ще е само електронно.

Аз си свърших работа точно за 10 минути още като пуснаха системата снощи.

# 437
Приличате ми на параноички.
Никой не пита нищо подробно в преброяването. Спокойно - дискретно е и никаква далавера няма да лъсне. Joy Joy Joy
Приличаш на някой, който не се е информирал добре, но на всяка цена държи да обиди някого. Не е лошо да се запознаеш с това http://www.nsi.bg/Census2011/PDOCS2/karta_Census2011.pdf

И не става въпрос за далавери, а кому е нужно да обявявам колко телевизора имам, миялна, климатик и други екстри, и дали дограмата ми е алуминиева, а жилището санирано? Нали се сещаш, че малко или много тези неща определят стандарта на живеещите в това жилище. Все едно да го обявя това на траспарант и да се разхождам с него по улицата.

Изобщо влизала ли си в сайта на НСИ?
Влизала съм, любезна госпожо. Но това съм го пропуснала. Човек може ли пък за всичко да е информиран? Rolling Eyes

# 438
Домакинство е:
-   едно лице, което живее в самостоятелно жилище, стая или част от стая и е на самостоятелен бюджет;
  Родителите са 1 домакинство . А "деца " над 30г  отделно домакинство ли са , ако не са семейни  Thinking
И аз да попитам, моля Simple Smile  - а деца над 18 години със собствени доходи? Също не семейни.
Пак  да питам : какво означава "самостоятелен бюджет " newsm78
Няма значение на колко години са децата, ако не са семейни, са едно семейство с родителите си.
Ще дам отново примера смоето семейство. Аз съм омъжена и имам дете. с мъжът ми се водим още по адрес при родителите си (на квартира сме и не сме подали декларация за настоящ адрес. Решихме да се преброим при родителите ми. Съответно родителите ми са едно домакинство със самостоятелен бюджет, на което баща ми е глава и на семейството. Ние сме отделно домакинство, със самостоятелен доход, съпругът ми е глава на нашето семейство. Ако бяхме с общ дход  щяхме да сме две семейства с едно домакинство (общ бюджет).
Ихаа 10 нови отговора. Мнооого гореща тема  Laughing

# 439
Искат и номера на личната карта само за регистрацията  Shocked
Не получавам паролата за достъп на и-мейла  Tired

И аз така, от 1 час я чакам. Явно в момента се правят много регистрации
Регистрацията е от името на главата не сем ли??
Само неговите данни за ЛК ли искат....че моята почвам сега да я издирвам, някъде ми я забутала сигурно дребната.  ooooh!

# 440
А на мен ми се струваше твърде много, че искат ЕГН...  Tired
Сега се оказва, че само за регистрацията трябват три имена, ЕГН и номер на лична карта  ooooh!

# 441
Вече съм ,,уникална"има си код Laughing
Един тъп въпрос-като се броих писах 4 човека -аз,мъжът ми и децата.
Мъжът ми трябва ли да попълва и той карта?

# 442
  • София
Привет, колко се чака за този пуст код за достъп?

# 443
Къде го пише това, че главата на семейството трябва да се регистрира на сайта..
защото се регистрирах аз (шията на семейството), а в декларацията за глава е сложен съпруга, зщото нали главата е човека,  носещ най-много пари

Стои ми попълнена декларацията, довечера ще Потвърдя и засилвам кодчето към домоуправителя.
Най-трудно изчислих квадратурата на спомагателните помещения - малко на око, ако искат точни данни да дойдат да мерят с метъра  Mr. Green
Хладилници, перални и тн, и тн само се броят дали ги има или няма, а не по колко са

В блока сме повече млади семейства и ще издирим преброителя на 8-9.02 за да му връчим кодовете

Последна редакция: вт, 01 фев 2011, 10:01 от KOTE

# 444
Никой не пита нищо подробно в преброяването. Спокойно - дискретно е и никаква далавера няма да лъсне. Joy Joy Joy
Приличаш на някой, който не се е информирал добре, но на всяка цена държи да обиди някого. Не е лошо да се запознаеш с това http://www.nsi.bg/Census2011/PDOCS2/karta_Census2011.pdf

И не става въпрос за далавери, а кому е нужно да обявявам колко телевизора имам, миялна, климатик и други екстри, и дали дограмата ми е алуминиева, а жилището санирано? Нали се сещаш, че малко или много тези неща определят стандарта на живеещите в това жилище. Все едно да го обявя това на траспарант и да се разхождам с него по улицата.
Не искам никого да обиждам, но ме дразните с безсмислени претенции.
И да - запознала съм се, защото още тази сутрин се преброих и не видях нищо обезпокоително. Хората питат ориентировъчно за площта на жилището, имам или нямам външна баня и тоалетна и не виждам нищо обезпокоително в това да посоча имам ли пералня и телевизор или не. Никой не ме пита откъде са, какви са и т.н.
Между другото - онлайн картата и тази, която ти си показала се различават.  Peace

Къде го пише това, че главата на семейството трябва да се регистрира на сайта..
защото се регистрирах аз (шията на семейството), а в декларацията за глава е сложен съпруга, зщото нали главата е човека,  носещ най-много пари
Да и аз така. newsm78

# 445
Привет, колко се чака за този пуст код за достъп?
За първия в 7.30 чаках три минути.
Сега за втори около 15 минути и още го няма.

# 446
Не може да платиш и да не отговориш.
Глобата е за нарушението,не те освобождава от задължението.

# 447
Лично към теб да имам някакви претенции? Rolling Eyes Дразниш се! От мен? Shocked Какво трябва да направя за всеки, когото съм подразнила с нещо?
Ами в тази държава, в която беззаконието, кражбите на лична и интелектуална собственост и финансовите престъпления са абсолютно безнаказани, въобще ли нямам никакви основания за притеснение според теб? Не държа да ми отговаряш и да заформяме полемика, има една приказка "Страх лозе пази.".  Регистрирах се, за да задам въпросите си, чета темата като гост от началото. Смятам, че всеки има право на своето мнение, своите въпроси и свой поглед върху това, което го касае лично. Peace

# 448
Чакам вече половин час. Ама сега като видях въпросната карта,  има много въпроси, които според мен не би трябвало да ги има за целта на едно преброяване, хмм.

# 449

И да - запознала съм се, защото още тази сутрин се преброих и не видях нищо обезпокоително. Хората питат ориентировъчно за площта на жилището, имам или нямам външна баня и тоалетна и не виждам нищо обезпокоително в това да посоча имам ли пералня и телевизор или не. Никой не ме пита откъде са, какви са и т.н.
Между другото - онлайн картата и тази, която ти си показала се различават.  Peace
Данни като име , ЕГН и адрес е важно да са реални. А това дали и колко телевизора, перални, и щипки имате може да си го пищете както искате, там се разчита на вашата искреност.
Още на обучението ни казаха, че ако семейство ни каже "нямаме телевизор", но аз го виждам, че е там, пиша каквото ми казват, т.е. нямат. Така че стига сте преигравали.

Общи условия

Активация на акаунт