Преброяване онлайн

• 110 792
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 020
beba2  Joy

Незнам как е по закон, но аз под временно пребиваващ разбирам, човек, който е на адреса мин 2 месеца.

Както по-горе някой спомена, че майка му цяла зима е "на гости". Ей това е временно пребиваване.
Аз ако ида при колежката от Варна за един уикенд на ядене и пиене - няма пък да се преброявам при нея!

# 1 021
  • София
И аз имам един тъп въпрос. Със семейството ми имаме адресна регистрация на друг адрес, но в момента живеем под наем в апартамент в малък град. Естествено като сме под наем, хората, които са собственици на апартамента, не плащат такса, че имат квартиранти. Като дойдат преброители, които както разбрах преброяват хората на адреса, където живеят, а не на този от личната им карта, няма ли да направим проблем на хазяите, че и на нас, че си живеем така "незаконно". Или в такъв случай е по-добре да се преброим в интернет. Благодаря на тези, които ми разяснят ситуацията.

Никой няма да им направи проблем, данните се ползват единствено за статистически, а не административни цели!  Peace Дори и да напиеш реалното положение - че сте наематели /а така ще е коректно/, никой няма да тръгне да ви проверява дали имате договор за наем и т.н.

# 1 022
 Viktoria® , благодаря ти за помощта!

# 1 023
beba2  Joy

Незнам как е по закон, но аз под временно пребиваващ разбирам, човек, който е на адреса мин 2 месеца.

Както по-горе някой спомена, че майка му цяла зима е "на гости". Ей това е временно пребиваване.
Аз ако ида при колежката от Варна за един уикенд на ядене и пиене - няма пък да се преброявам при нея!
И аз така го разбирам. И понеже вече за N - ти път се задава този въпрос, викам си - Чакай да питам аз ли нещо не схващам. Или съм негостоприемна  Grinning Пък си представих как сме строени до стената с чашки в ръка.... Grinning

# 1 024
Аз след твоя пост си представих злобна, очилата лелка, която обикаля с фенер и поглежда под легалата! Току виж намерила някой скрит "временно пребиваващ".  Crazy (ако знаеш колко образно си го представих)

Viktoria® , благодаря ти за помощта!

За нищо!  Simple Smile

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 16:31 от Viktoria®

# 1 025
  • Точно където трябва
Luna, ama остава въпросът на кой от трите адреса ще се преброиш.
Как на кой!? То е указано. На обичайното ти местоживеене, т.е. на реалното такова. Има отделни два въпроса за постоянен и настоящ адрес по регистрация във формуляра.  Peace

Кетти, баща вдовец, дъщеря неомъжена /ако никога не е била неомъжвана - семейство са двамата, но ако е била, а сега не е, не са семейство....
Баба - вдовица, дъщеря - вдовица и внучка неомъжена - домакинство общо, бабата е самостоятелна  единица, и само в случай, че внучката никога не се е омъжвала, тогава формира семейство с майка си.....
Лично не ме касае, но казусът ми стана интересен. В първият случай - ако дъщерята е на 35 г., със самостоятелен бюджет, що не е отделно домакинство?
И във втория - що да са едно домакинство...
Мисля, че бабата си е домакинств и майката също и...така се омотах, че не знам какво пиша!
И защо тогава аз и сестра ми, като живеем в една къща, не сме били омъжвани работим и двете и се самоиздържаме сме 2 домакинства ooooh!

Последна редакция: ср, 02 фев 2011, 16:41 от elliee

# 1 026
  • София
 Преди  малко  говорих  с  контрольорката на  района  ми  по  много  въпроси  ,свързани с  преброяването .  Сетих се да  попитам  изрично  за  ситуацията  напр.  баба вдовица  -живееща  сама. Имаше  подобен въпрос  за баща  вдовец  по нагоре  . Категорично  ми  отговори  ,че  -
 1. Сам  човек  си е  домакинство .
 2. Води  си се  глава на  домакинство.
 3.  Понеже сам  човек не  е семейство,  не се попълва нищо  при  графите за  семейство  , нито пък  глава на семейство . Оставят  се празни .

И защо тогава аз и сестра ми, като живеем в една къща, не сме били омъжвани работим и двете и се самоиздържаме сме 2 домакинства ooooh!

Защото  от  написаното  от  теб  разбирам  ,че сте  на  отделни  бюджети  -всяка  се  издържа  сама  ?  Така ли е  ,  или  аз  бъркам  ?

" Домакинство е:
-   едно лице, което живее в самостоятелно жилище, стая или част от стая и е на самостоятелен бюджет;
-   две или повече лица, които живеят в едно жилище или част от жилище и имат общ бюджет (споделят частично или изцяло разходите), независимо дали имат, или нямат родствени връзки."

# 1 027
Ами вероятно като живеят в едно жилище се предполага, че поделят поне разходите за електричество и вода. Това не е ли частично поделяне на разходите?

# 1 028
  • Точно където трябва
преброила съм се като 2 домакинства, сега мисля, че не е така...  Замислям се, едно време при предишно преброяване не обясняваха ли, че когато се живее в един дом заедно е едно домакинство, а са няколко семейства - примерно бабата, дори и сама си е семейство, майката също с дъщерята, ако е под 18г/тук вкарах нова теза  Laughing/ А ако дъщерята е по-голяма и самостоятелна не знам как е  Simple Smile
Един вид 1 къща-1 домакинство. Е сега ако къщата е триетажна и всяко семейство си е отделно са си 3 жилища с 3 домакинства.

# 1 029
  • София

Ами вероятно като живеят в едно жилище се предполага, че поделят поне разходите за електричество и вода. Това не е ли частично поделяне на разходите?

В едно жилище живеем аз и сестра ми - колко домакинства сме? Всяка от нас се самоиздържа от доходите си? И кой ще е глава на семейството  Confused

По   това  ,което  дава  като  информация  излиза  ,че  всяка  е на самостоятелен  бюджет ! Никъде  няма  опция  дали има  или  НЕ  частично  поделяне  на  разходите  ???  Така  ,че  да не  издребняваме  ,без смисъл .

Има  си  инструкция  ,в  която е разяснено  кое   е семейство и  кое  домакинство , сто  пъти  се повтори тук  - сам  човек  не  е  семейство  !!!  Няма  как  сама  баба  да е  отделно семейство  , тя   е само домакинство  .

# 1 030
  • София
Аз и синът ми живеем в апартамента на родителите ми. И двамата сме с друга адресна регистрация. От своя страна майка ми и баща ми си заминаха на вилата и там си живеят, но по адрес са в същия апартамент. Записах и четирима ни , че живеем заедно, като посочих нашите регистрации по лична карта, а тях пък записах, че временно пребивават в Дупнишко.
И да ви кажа, хич ама хич не ми пука сбъркала ли съм или не  Naughty
 Laughing

# 1 031
Е, как какво значение имали гостите, и кой щял да ги търси по стаите? То не става въпрос за това, че някой ще ги търси със свещ в ръка, под маси и легла, а затова, че тези хора така или иначе трябва да бъдат преброени, за да не плащат глоба. Никой не е толкова глупав, та да пита за някой, който в момента на преброяването му е дошъл на гости за по едно кафе. Разбира се, че се има предвид гости, които няма да са си вкъщи по време на преброяването.

# 1 032
преброила съм се като 2 домакинства, сега мисля, че не е така...  Замислям се, едно време при предишно преброяване не обясняваха ли, че когато се живее в един дом заедно е едно домакинство, а са няколко семейства...
Споделяте ли или не някакви разходи със сестра ти? Ако е така, значи сте едно домакинство.  abet го е казала много добре. И да си сбъркала, хич да не ти пука! Няма да дойдат да ви правят ревизия.  Grinning
 И в момента едно домакинство може да включва повече от едно семейство ( ако живеете при свекървата, например  Mr. Green)
Gesika, посмекчи малко назидателния тон и броя на удивителните, моля те!

Добре, че въведоха електронното преброяване. Това ме спаси от възможността да ме преброява някоя особа, която да знае за домакинството ( семейството) ми повече от мен.  Mr. Green

# 1 033
И аз да питам, че се омотах съвсем със тези семейства и домакинства Tired
Сестра ми живее с детето при родителите ми отдавна, но не е разведена. Едно семейство и две домакинства или едно домакинство са и две семейства...не знам. Благодаря!

# 1 034
Абе хора, не четете ли, не разбирате ли?
Домакинство и семейство са различни неща.
Домакинство са хората, съжителстващи под един покрив, без значение е дали имат роднинска връзка.
Камелия ,сестра ти, детето и родителите са едно домакинство. Мъжът и е друго.

Общи условия

Активация на акаунт