Преброяване онлайн

• 111 104
  • 2 404
  •   1
Отговори
# 1 125
Здравейте,искам да попитам за тричленно семейство,колко кода трябва да се представят на преброителя-3 или 1?Благодаря предварително!  bouquet
1

# 1 126
  • София
  Едно   жилище се  преброява с  един код ,независимо колко  членно  е семейството !

# 1 127
и аз така го разбрах,мисля да пиша 1 домакинство,1 семейство,обаче тогава аз отдено ли да се броя или как?
Не може ли да се пишете да речем 1 домакинство, 1 семейство и ти като пребиваваща там  newsm78

Още 1 въпрос? Не може ли?

# 1 128
  • В градината...
Gesika, би лимогла да отговориш на моите въпроси?

# 1 129
  • софия
Здравейте,искам да попитам за тричленно семейство,колко кода трябва да се представят на преброителя-3 или 1?Благодаря предварително!  bouquet
1 - броите се с една регистрация.

# 1 130
В инструкцията публикувана на страницата на НСИ, стр. 8 пише, че когато в сградата има повече от едно жилище( например жилищен блок или кооперация), раздел " Сграда" се попълва само в картата, с която се преброява първото жилище. Не е задължително това да е апартамент 1.

# 1 131
  • София

Къде  са  въпросите  ти  ,  да се  опитам ?  Wink  

(Връщам се  да  ги  търся  назад .......)

В инструкцията публикувана на страницата на НСИ, стр. 8 пише, че когато в сградата има повече от едно жилище( например жилищен блок или кооперация), раздел " Сграда" се попълва само в картата, с която се преброява първото жилище. Не е задължително това да е апартамент 1.

Образец  ПНЖ -2 се  попълва  от  преброителя  и  там  се  изисква  абсолютна  точност при  поредността на  номерата- в  графа  №  на  жилището  в рамките  на сградата  ,се  изисква  да се  запише  точната  поредност на  апартаментите , а  не  реда  по  който са  посетени  за  преброяване  ! Именно  там се  изисква   раздел  сграда  ,  да се  попълни   в картата    на  ап.1 , а  не  на  ап.  20  напр.  (който  може да е  първият  с  намерени  лица и посетен ) .Двете  неща са  различни  .

В  един   жилищен  блок  с  пет  входа например -  кое  е  първото  жилище  , ако не  ап.  1 ?  newsm78
  Това  го  коментирахме изрично с  контрольора  ми сутринта  и  казвам  информация  от първа  ръка  .........  

Аз  започвам  преброяването  от  4 -ти  вход  на блока  до края  .  Раздел  сграда  ще  го  попълва  преброителя  , който  ще  преброи  1,2  и 3  вход .  Като  инфото  за  сграда,  ще  се  впише  в  преброителната  карта   на  1ап.,  вх.А (1) !  

Не  виждам  смисъл  ,да  спориш  за  очевидни  неща  ? Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:12 от Gesika

# 1 132

Къде  са  въпросите  ти  ,  да се  опитам ?  Wink 

(Връщам се  да  ги  търся  назад .......)

В  един   жилищен  блок  с  пет  входа например -  кое  е  първото  жилище  , ако не  ап.  1 ?  newsm78
  Това  го  коментирахме изрично с  контрольора  ми сутринта  и  казвам  информация  от първа  ръка  ......... 

Аз  започвам  преброяването  от  4 -ти  вход  на блока  до края  .  Раздел  сграда  ще  го  попълва  преброителя  , който  ще  преброи  1,2  и 3  вход .  Като  инфото  за  сграда,  ще  се  впише  в  преброителната  карта   на  1ап.,  вх.А (1) ! 

Не  виждам  смисъл  ,да  спориш  за  очевидни  неща  ? Rolling Eyes
Ако не намериш обитателите на апартамент 1, няма ли да започнеш преброяването от друг апартамент, където в момента има хора? Ако обитателите на апартамент 1 откажат да бъдат броени? Ако сградата е къща на три етажа, в която изобщо няма апартаменти и номерация?

Преброителят може да получи информацията и от домоуправителя и просто да я впише в преброителната карта на апартамент 1 ( там, където има такъв).
И не знам, защо приемаш всяко мнение различно от твоето, като някакъв спор. Просто цитирам инструкцията. Не съм я писала аз.
Аз живея в жилищен блок с три входа. Във всеки от тях има апартамент 1.

# 1 133
  • In my tropical dream
perunika искам да ти помогна, но не можах да те разбера.
Може ли да обясниш кой с кого живее заедно в действителност? Само това има значение; не по лична карта. Сестрата щом не живее с родителите си, се броят като отделни домакинства и семейства, всеки където живее.

# 1 134
  • В градината...
michelle25, всеки живее на различно място. Единствено родителите на съпругата живеят заедно.

# 1 135
  • София

Ако не намериш обитателите на апартамент 1, няма ли да започнеш преброяването от друг апартамент, където в момента има хора? Ако обитателите на апартамент 1 откажат да бъдат броени? Ако сградата е къща на три етажа, в която изобщо няма апартаменти и номерация?

Преброителят може да получи информацията и от домоуправителя и просто да я впише в преброителната карта на апартамент 1 ( там, където има такъв).
И не знам, защо приемаш всяко мнение различно от твоето, като някакъв спор. Просто цитирам инструкцията. Не съм я писала аз.
Аз живея в жилищен блок с три входа. Във всеки от тях има апартамент 1.

Няма  значение  от къде  ще се  получи  информацията  дали  от  собственика на  ап. 1  или  от  домоуправителя  -  факт е  ,че  трябва да  се  впише  в картата на  ап.  1 , а  не   на  друг  ап.

Не приемам  всяко  мнение  различно от  моето  като спор  ! Просто  ми прави  много силно  впечатление  ,че  какъвто  и  коментар да  напиша  ти  винаги  апострофираш , в повечето случаи  за  очевидни  и безсмислени  неща  .   При  това  още  от  началото на  темата . Аз  също се  позовавам  на  инструкцията и   информацията  дадена  от  обучаващите и  контрольора  - не  си  измислям  аз  нова  инструкция.

Въпроса  ,когато  всеки  отделен вход е с  номерация  на  ап. от  1 нагоре  - е по различен  , от  блок  ,който  има  напр.  4 входа  и ап. са от 1  до  92 . Там  вече  и   поредицата  в  ПНЖ -2  е  различна  . Съществуват  и блокове  ,при  които всеки  вход е с  различна   номерация спрямо  улицата  ит.н.

# 1 136
Това, което написах, беше във връзка с този коментар.
Това  Ви  го казвам  , за тези  които са  1  ап.  в  сградата - да си преценят  дали да   се   броят  електронно , или  да  чакат  преброител ? И   в двата  случая  ще  трябва да  отговарят на  въпроси , дори само  за  сградата .

Което се различава от това.
Няма  значение  от къде  ще се  получи  информацията  дали  от  собственика на  ап. 1  или  от  домоуправителя  -  факт е  ,че  трябва да  се  впише  в картата на  ап.  1 , а  не   на  друг  ап.
Пък и не е задължително в апартамента да живее собственик, може да е наемател.  Peace

Реагирам винаги, когато смятам че има някаква неточност. Чиста случайност е, че често се случва да е свързано с твой пост.

# 1 137
  • София
Gesika, малко си противоречиш. Първо твърдиш, че информацията се иска от живущите в апартамент 1, така че независимо дали са се преброили онлайн, трябва да приемат и преброителя, така че дори могат да се замислят дали въобще да се броят онлайн. Пък после - няма значение,  от кой от апартаментите ще даде информация, тя ще се запише в бланката за ап. 1. Малко по - точно ако може с информацията, че ако така броите и хората, добре че повечето вече се преброихме.

# 1 138
Имам въпрос. Сестра ми и зет ми живеят в София под наем. Майка ми е сама в апартамента. Сестра ми е с една и съща адр.регистрация като майка и живее при нея отвреме навреме . Ако правилно съм разбрала тя и зет ми ще се преброят в София. А майка отделно.

# 1 139
  • До морето
Имам въпрос, попълних си данните на мъжа ми и моите, навсякъде съм отбелязала, че сме двама, а сега ми излиза 3.3 ДАННИ ЗА ВРЕМЕННО ПРИСЪСТВАЩО ЛИЦЕ. Аз никъде не съм писала, че има такова и сега ми иска данни, ако не ги попълня, не ми дава да продължа! Какво да правя?

Оправих се!
Вече сме преброени!!!

Последна редакция: чт, 03 фев 2011, 11:38 от idealno_loshata

Общи условия

Активация на акаунт