Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 923
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
A.S.I.A.,

Много Клюкарник четеш...

Deb,

Заложи на повече занимания по английски за детето в къщи.
Поговори любезно с учителките и помоли за съдействие за интегрирането му.
Ако и това не помогне и детето ти е нещастно там, го премести.

# 31
Всъщност само два пъти май съм влизала в Клюкарника. И защо, какво искаш да кажеш?

# 32
  • Русе
Докато не изясня на 100% случая, не мога да твърдя, че училището е добро или лошо.

Някой беше питал за ларингит.
Там имаме много голям опит, за съжаление.

Комбинацията, която ни помагаше всеки месец, в продължение на година и половина, беше:
Вентолин (разширява бронхите; ползвахме сироп) + сироп за кашлица (в началото за суха, ако има такава, след това минаваме на такъв за влажна, който улеснява втечняването и отделянето на секрета) + нещо противоалергично (след всичко изпробвано, най-добре беше с Ксизал). Казаха ми, че няма да прави толкова чести ларингити, когато поотрасне и наистина след като стана на 3 значително се подобри положението. Винаги имах в чантата си и в къщи един инжекционен разтвор + игла и спринцовка, за спешни случаи, особено нощем. Да чукам на дърво, не сме го ползвали. Име сега не мога да се сетя, но беше пак от тези противоалергичните.  Нощем се влошаваше положението, тогава пускахме в банята горещата вода да направи пара и влизахме вътре (просто в банята, не под душа). Също помага, дори и зимата, да постои на отворен прозорец, да подиша чист и влажен въздух. Също ми казаха да не спи на много топло. По-добре е да е по-хладничко, защото по-лесно ще диша. 
Това се сещам сега. Направо не искам да си спомням какви кошмари бяха.
Не се сещам кой пита за ларингита, но успех  Hug

# 33
  • Bristol
Deb, и аз като Толумба да ти кажа, говори с детето. Обясни му защо другите деца така се отнасят с него и да внимава за в бъдеще. Помоли учителките за помощ, кажи им че всеки ден говориш с него в къщи, да видят че имаш желание да съдействаш и ти. Вземи книжки на подобни тематики от библиотеката и му ги чети на английски, за да запомни ситуациите и термините. Аз и преди ти споменах, че може би проблемът е в езика. Не си нито първата, нито последната шокирана майка. Почти всички деца, да не кажа всички, които не говорят езика, минават от тук. След една година ще четеш постовете и ще ти е странно какво си писала  Grinning
Мари, добре си се завърнала! Човек е устроен така, че да забравя лошото Hug

Родителската среща мина и ми е още по-голяма каша в главата за тези GCSEта. Но поне разбрах, че синът не всичко е разбрал и ме е подвел за някои неща, та го насолих по нощите, вместо да му благодаря, че са се гледали с щерката. Сложил я е да спи и е прочел книжка преди 8 часа, а тя плакала за мама  Rolling Eyes Това е предимството да имаш голямо и оправно дете, спестяваш от детегледачка  Laughing

# 34
A.S.I.A.,
Последното, по което бих избрала училище за детето си
е импровизиран списък, създаден от списващите във форума.
Различни хора сме, с различни възприятия, субективно оценяваме.
Има си Офстед оценки, оценки на местните администрации и пр.
А в Клюкарника са царици на безмисленото развиване на дейности.
 Peace

# 35
  velv благодаря ти за предложената помощ   bouquet Ние доста добре се храним, но тя много повръща. Според личната и хелт визитърката всичко било нормално, дори това, че е паднала под долната черта. Тя на кг наистина си е добре, но това е защото се роди над 4 кила. Иначе сме изцяло на кърма, за сега имам доста и не смятам да и давам АМ, то не че го иска де, плюе и пищи. Както казаха тук, щом наддава е добре, явно организма и има нужда от толкова.
   Асиа и аз мисля, че няма да има нужда от списък, най-малкото защото сме много пръснати. Ако се случи така, че децата ни да са в едно училище или да бъдат, със сигурност ще се познаваме и ще си обменим инфото. Пък и една учителка пролет не прави
   Мое мнение е, че е твърде крайно на този етап Деб да сменя училище. Не може пред най-малката трудност да се бяга, нека научи езика, да се климатизира и тогава ако има проблем пак може да се мисли в тази насока. Незнам тук дали има различни класове, това би бил по-лекия варянт може би.

# 36
Ох, вече съм си у дома, уж да се наслаждавам на бременноста си, какво ти, три дена гардероби оправям.Уморих се, а още нищо не сме започнали да приготвяме за бебето.Не знам от къде да започнем.Ноооо, едно по-едно.Забравила съм, какво е да си почиваш вкъщи, страхотно е.Все работа, работа, човек изпуска толкоз много неща, и сякаш не забелязва, какво се случва около него.
Сега ще гледам да съм по-активна във форумчето, че и него го загърбих малко.
Привет на новодошлите.  bouquet

# 37
Здравейте на всички и от мен, след дълго отсъствие Simple Smile
Аве, благодаря за новата тема  Hug
Аз доста позакъснях с връщането си от БГ, тъй като полетът ни беше анулиран заради мъглата в София. Остави другото, ами easyjet решиха да не пращат допълнителен самолет за нас (150 човека), а да сме си резервирали място на някой от другите им редовни полети. Добре, ама другите полети си бяха резервирани от месеци... в крайна сметка си купих друг билет с друга авиолиния (да не казвам сумата, че ще ми стане лошо пак), и една ранна сутрин  вместо в Манчестър кацнах в Лутън... след това автобусче до Милтън Кийнс, след това друго автобусче до Манчестър и картината беше пълна.... че и като се прибрах нямахме интернет за 1 седмица, чак снощи го пуснаха..Сега се разправям със застрахователната компания.
Така. Оплаках се.

# 38
 Привет и от мен момичета  Hug за новата тема Ave. Искам да попитам, опитвам се да отворя линка към предишната тема ама нещо не ми го отваря  Sad , проверих интернет настройките всичко си е наред, та въпроса ми е отваряте ли го или "повредата" е в мойто пс  Whistling?
Deb и аз да кажа за нашият опит с у-лище и с не говоренето на езика. В началото и ние имахме доста подобни ситуаций понеже дъщеря ми не говори добре английски и понякога децата не я разбират, гледаха я странно, заяждаха се. Говорихме с учителката още в началото, тя говорила с децата обяснила им е, че Алекс не говори добре езика, че идва от друга държава, да бъдат по търпеливи с нея и така, и сега след близо 2 месеца имаме доста приятели и тя е много щастлива  Heart Eyes, но и в къщи говорим доста какво се казва, как се казва, когато се иска нещо, какво да прави в тази и тази ситуация и т.н. . Та така, пожелавам ви тази ситуация да отмине бързо и най-вече детенце да се чувства спокойно и щастливо там Hug.

# 39
Аз 4есно завиждам на маиките, 4иито де4ица споделят и разговарят в кьщи за у4илището, приятелите и ситуациите в у4илище. Моята щерка е ресепшан , не говори сьщо англииски, само някои изрази знае. От на4алото на годината смени доста моми4енца като приятелки, 4есно казано и аз незнам каква е при4ината:( Мисля 4е те като не могат да контактуват с нея, просто си намират друга дружка.Аз всеки ден е питам ,разпитвам, 4ак аз не се харесвам, но тя не ми разказва и туи си е . Казва ми- играхме бе мамо, то само това се прави в у4илище. Rolling EyesИ с това се из4ерпва денят и . Sick А аз как да разбера какво се слу4ва с нея newsm78 С мен тя не иска да си говори на англииски, само на бьлгарски. А този срок има риидинг рекорд и днес у4ителката написала 4е Емили и разказала книжката(от 5 стр.)и  знаела вси4ки триики уорлдс newsm78 А аз не вярвам как тя е обяснила книжката на англииски newsm78 Но наи-важното е 4е не пла4е сутрин, ходи с желание и усмивка. Деб, попитаи у4ителката- има ли мом4енца, с които тои да си играе. Като доиде халф тьрма февруари може да поканиш приятел4е в кьщи на гости. Така ще се опознаят още.  Wink

# 40
  • Русе
Има си дружки той, играе си. Само тези двете деца го тормозят. И все те. Днес едното (което е от другия клас) е било в комбина с ново - от неговия си клас. Блъскали са го на игрището. Падал е. 2 пъти се бил разплакал. Едната му ръка е ударена. Явно никой от учителите не е видял. Накрая отишъл при госпожата и той каза, че дори няколко други деца са отишли с него. Явно и на тях им е направило впечатление, че не е било случайно.
Много се извинявам, че толкова време я дъвчем тази тема. Аз наистина знам, че си има 2 страни тази история. С него много си говорим. Той не разказва много, но пък аз гледам да говоря, да давам пример кога как да реагира и т.н. И знам, че е нормално да има такива случаи. От всичко, най-вече ме е яд, че децата са едни и същи, че това е от доста време, и че учителите се правят, че не са забелязвали.
Освен тях, го тормози само една Емили, която много го щипе, ама много и силно. Но там мисля, че историята е друга  Mr. Green

Да ви кажа, вчера го прибрах облепен с картонени кутии, накичен с ролки от тоалетна хартия по ръцета, залепени картони по раменете за криле.... Днес беше с някаква пластмаса залепена отпред и чувал за буклук, за наметало...  Маисторили си костюми на супер-герои. Радвам се, че приключиха с тази тема, че не знам следващия път с какво щях да се прибирам (ние сме с автобус и после малко пеша през центъра  Mr. Green). От понеделник започват тема - животни. Там не знам какво ще ми поднесе  Crazy

# 41
  • UK
  Добро утро, момичета! Аз взех, че се излюпих в 5 тази сутрин, а е събота  doh
  Може ли един въпрос, страничен от училищната тема? Доколкото знам, за да се вземе ипотека има условие да си поне от 3 години в страната. Вярно ли е това или не съм разбрала правилно?
  Не смея да питам директно в банката Confused
  Мерси предварително  Hug

# 42
  • Манчестър
  Може ли един въпрос, страничен от училищната тема? Доколкото знам, за да се вземе ипотека има условие да си поне от 3 години в страната. Вярно ли е това или не съм разбрала правилно?
  Мерси предварително  Hug

Вярно е....преди кризата го пренебрегваха,ама сега са стриктни. Плюс това трябва да имаш и кредит история...а на мен на времето ми искаха и ИЛР.

# 43
И аз да се включа по темата за училище.Моето синче трябваше направо година 2 да започне тук като изпусна 1 клас и в бг и тук и му беше много трудно в началото ,учителката се държеше много грубо с него игнорираше го ,оставяше го да стои сам по цели дни в един ъгъл,той ми се оплакваше,че искал да каже нещо понякога като ги питали за уроците,но тя не му давала шанс.Заради учителката и децата се отнасяха ужасно с него биеха го и после знаеха,че той не може да се защити и казваха,че той ги биел, всеки ден ми се оплакваха от него, при директорката ме викаха а той ревеше и ми се кълнеше,че е лъжа.Много преживя миля там и накрая минаха година 3 същите деца,но друга учителка ,много мила жена и всички в класа вече му бяха приятели ,са6тите тези дето го игнорираха,блъскаха,биеха.Всичко идва от това как учителката се отнася с детето.Стана много дълго,но исках да споделя и си мисля,че навсякъде ги има тези проблеми с децата ни,някои деца не споделят и ние си мислим,че всичко е наред с тях.И все пак сам щастлива,че учат тук не в бг,там е и по зле.

# 44
  • UK
  Мерси предварително  Hug

Вярно е....преди кризата го пренебрегваха,ама сега са стриктни. Плюс това трябва да имаш и кредит история...а на мен на времето ми искаха и ИЛР.
  Ясно. Кредитната история и другите условия ги покриваме, ама ИЛР още не, само сини карти Confused

Общи условия

Активация на акаунт