Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 700
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Манчестър
nana_cool ние ходим все на българското море, доволни сме, а миналата година направо сме очаровани от хотела. Изкарахме си супер, 6 дни за по-малко от 1000 лв., двама възрастни и детето. Не сме се лишавали от нищо. Ако те интересува, кажи ще ти пиша на лични.
Май при нас афтър скула е най-евтин, 15 мин. - 50 .,30 мин. - 90 п., а за 1час - 1.50. Но проблема е, че следобед оше в началото на учебната година се пилнят местата. Добре, че сутрин все още има и успявам за работата.

И ние сме така...миналата година бяхме в Обзор на 4* АI и за двама възрастни с дете = 80 Евро на ден за тримата.....това прави малко над 1000 лева .....за 7 нощувки...храната супер, плажа на 5 мин,...супер отвсякъде .....тази година ще ходим за 10 дена  пак на същото място....госпожата с 3600 лева маи се поизхвърля малко,ама караи....

# 121
  • Манчестър
Аз пък исках да си вземем нашият кокер , който оставихме на нашите да го гледат, но май е доста трудно  Cry мъчно ми е за него имаме го от 8 години.Трудно е и с квартирите с куче.Получих писмо дали имаме интерес за след училищен клуб,но като видях цената  Shocked по 9.50 паунда на дете което по две е 19 паунда  за двамата за два часа и половина на ден ,не трябва ли да има и безплатни часове   newsm78 защото никъде не го споменават ,исках да започвам работа ама как да стане ако е така .При вас как е ?Пише и че искат парите напред и не се връщат даже ако детето е болно.

Ами така е, няма нищо безплатно в тази държава, само пари искат...3 години плащах по 700 лири за нърсери.....после плащах за нърсери в училище  х 400 лири/месец...сега в училище пак плащам - 6 лири за breakfast club, 10 лири за lunch, 20 лири на ден за холидеи клуб по време на ваканциите...засега само спестявам от after school club.

За колко часа за тези 9.50?

# 122
  • Манчестър
Deb, аз отговор като "не знам" го предпочитам, защото казвам "тогава аз не знам дали ще може да си играеш на играта като се приберем" и рязко изведнъж става много словоохотлив.  Mr. Green Ама като каже файн и съм до там. Обикновено е толкова изморен след училище, че едва гледа. Да ти кажа, децата чуват неща от родителите си. Лятото му купих на Габи едни кецове в електриково синьо (много го обичам в такива свежи цветове облечен  Heart Eyes) и отидохме един ден на софт плей. Минават две момченца покрай нас и докато се събува Габи, едното се обръща и вика "Що си с женски обувки?!"  Shocked Сигурна съм, че някой татко маскулан го е правил на мъж, което е жалко защото супер много ограничават децата си по този начин. Имаме едни познати семейство с момченце беше в нърсърито с Габи сега са заедно пак в праймърито, та покрай мъниците се сприателихме. Те са от Уелс и са се преместили тук преди около 4 години. Та тя на няколко пъти ми се оплакваше, че в автобуса сутрин децата го подигравали, заради уеслият му акцент. Но, пък същата тя имаше проблем с едната учителка в нърсърито, от която пък аз лично нямах никакви забележки, та за монетата и двете страни всички знаем.  Rolling Eyes Преди няколко години имаше случай на момиче на 12 - 13 години което се самоуби, защото е англичанка и не са спирали да я тормозят в училище заради това. Страшничко си е. Моят не говори български и все по-често някой ми казва, че има "островитянски" акцент.  Laughing Признавам си, че това ми е една грижа по-малко за която да мисля в училище. Само в неговият клас (16 деца) има едно поляче и едно латвийче, и отделно доста деца от къде ли не в цялото училище, но явно това не пречи да има предразсъдъци.  Confused Според мен насочи енергията си в посока, как да вдигнеш самочувствието на твоето дете. "Булита" ще има винаги около него дали ще е на 5 или 25 няма значение. Пиши на лични или скайп ако ти се говори повече или просто оплаква / споделя.  Hug

Merry, и аз много се радвам да видя че все още пишеш в темата.  Heart Eyes Май това имах предвид за парите и харченето. Не мисля да се ограничаваме, но да харчим по 100 лева на ден за храна от магазина, кафета и коли ми се струва прекалено. Има още доста време живот и здраве, каквото такова.  Laughing За кутрето и Хонда ми писа във фейса за карантината и това, че е направо не възможно да го изведа. Ненормална работа. Вчера в пет магазина ми казаха,ч е толкова са стегнали нещата, та една кутия с рибки вече не могат да вкарат, отделно самият транспорт за което бил ужасно скъп. Ние не пътуваме (като изключа разходки до мейнланд) та признавам си, че не се бях замисляла много като вземахме Алфи за всички пречки които може да има. Не очаквах обаче да е чак толкова. А, имах мераци за още едно кутре, но по-голяма порода по нататък  Laughing ще отложа за сега.  Mr. Green

Ами с тези електриково сини гуменки  какво очакваш да му кажат....? Няма значение колко му отиват и какъв свеж цвят са......моя син без да му казвам или обяснявам ще ти каже веднага ,че за женски.......не забравяи,че децата се раждат с 50% висше образование и малко трудно можеш да му втълпиш на едно дете нещо,което само го вижда.

# 123
госпожата с 3600 лева маи се поизхвърля малко,ама караи....
Извинявай, но ние сме с 3 деца и съответно наемаме апартамент в хотела, защото не могло повече от 2ма възрастни и 2 зеца в една стая. Не мисля, че е изхвърляне, а просто риска да имаш повече деца. Peace А и ние бяхме в Гранд Хотел Поморие.

# 124
  • Манчестър
госпожата с 3600 лева маи се поизхвърля малко,ама караи....
Извинявай, но ние сме с 3 деца и съответно наемаме апартамент в хотела, защото не могло повече от 2ма възрастни и 2 зеца в една стая. Не мисля, че е изхвърляне, а просто риска да имаш повече деца. Peace А и ние бяхме в Гранд Хотел Поморие.

Ами не знам,и ние бяхме в апартамент..имаше семеиство с две деца в същия тип апартамент и те плащаха същата цена...3600 лева дори с три деца,които маи са и далече от тиин възрасттта ми се струват много...

# 125
Това не беше заради тях, а за самия апартамент. Ето цените, дори сега са същите горе-долу. http://www.tirs.bg/nw/цена-хотел-гранд_хотел_поморие-поморие-864.html
http://www.tirs.bg/nw/цена-хотел-гранд_хотел_поморие-поморие-864.html?hm=3&cbxRoomTypesFilter%5B%5D=4585&btnSubmitFilter=1

# 126
tina_sliven, моята дъщеря е точно на тази възраст. Не живеем в Лондон, но ако ми пратиш неин Messenger или Skype, ще помоля моята дъщеря да я контактне и да си поговорят. Тя го мина този период преди 2 години и със сигурност ще я разбере. Това да разказва за мартеници и наши обичаи го забрави като идея. На тази възраст не искат да се отличават. Нейният проблем е да се слее с масата, а не да изпъкне. Надявам се да помогнем.

Преди 2 години лятото бяхме в св. Константин и Елена, хотел Рубин с All incl. За 4-ма човека ни струваше около 800-900 лева втората половина на август. Всички бяхме много доволни. Е, в ресторанта не прелагаха телешко и сьомга, но и никой не очаква това за тези пари. И ни се падна стая на първия етаж точно на плажа. Буквално мятахме хавлиите си от терасата на шезлонгите. Страхотна почивка беше. Букнахме през сайта на Балкантурист.

# 127
Ave, благодаря ти от сърце  Hug  bouquet
теоретично ако изляза в съспеншън за три месеца ще имам право да стоя в страната нали? и значи ли това, че ще трябва да подавам за нова жълта карта?  newsm78

покривам условията за SMP, но адвайзърката ми каза съвсем различен начин на изчисляване  #Cussing out че дохода за тези девет месеца (за които ми е договора) се дели на 52 седмици  Shocked по твоите думи и това което намерих снощи на разни сайтове е два месеца 15 седмици преди термина..плащано ми е месечно на всяко последно число на месеца

пфф всичко е пълна каша  Confused

# 128

Ами с тези електриково сини гуменки  какво очакваш да му кажат....? Няма значение колко му отиват и какъв свеж цвят са......моя син без да му казвам или обяснявам ще ти каже веднага ,че за женски.......не забравяи,че децата се раждат с 50% висше образование и малко трудно можеш да му втълпиш на едно дете нещо,което само го вижда.
  Shocked Пълни глупости, Аve, но не ми се спори. Купила съм ги от момчешка детска колекция и моето дете не дели цветовете на момчешки/момичешки, защото не съм му ги обяснявала като такива. Преди 2 години половината цялата лятна колекция на Некст за момчета беше в такива гами.  Stop Благодаря за информацията за морето!  Hug За сега се отказваме от АЛ още обмисляме мястото.

Дорет, само ако имаш време ще се радвам малко по-подробно да ми пишеш на лични!   bouquet

# 129
  • ENGLAND
Аз пак да се обадя за почивките в България. Ние почиваме чрез Болкан холидей. Първата година направихме грешка да търся по български сайтове и повече не повторихме. Цените с Болкан са почти наполовина, а и през пролетта имат промоционални цени, хотелите са подбрани много добре, избираш си ол инклузив, халф борд или само хотел, плащаш си предварително и накрая не се разправяш с изненади за някакво допълнително плащане. Тази година пак чрез тях ще почиваме.
А за самолетните билети, ако на някой му е по-близо Бирмингам отколкото Лондон има евтини билети - 160-180 паунда с Луфтханза, с прекачване в Германия, но целия път е 5 часа общо. Това за летните месеци. Ние вече две години пътуваме и сме доволни, спестяваме си пътя и парите до Лондон, най-малкото.
Ave сподели за кой хотел става въпрос и от къде го намерихте, може и на лични.

# 130
моми4ета както казва моита щерка :Good news Laughing In the Night garden -the biggest family event this summer- нашта кака е голяма фенка така 4е сме там с двата крака Peace Билетите се продават от утре сутрин.7 града.Woburn Abbey -Milton keynes -там сме ние Heart Eyes  www.NightGardenLive.com

# 131
  • UK
  Добро утро!
 Виждам, че отпуски обсъждате, аз май няма да се класирам тази година Whistling
 Хайде, моля Praynig, стиснете ми по един палец, че днес и утре ще се решава кариерата ми Hug

# 132
Ell, HAPPY BIRTHDAY! bdbaloniНАИ-ВЕ4Е ЗДРАВЕ, КЬСМЕТ И МНОГО ЩАСТИЕ И РАДОСТИ В СЕМЕИСТВОТО! Hug Hug Hug  Heart Eyes

# 133
Здравейте, имам следната дилема и моля за съвет:

Осигурена съм в България и ще получавам майчинство от БГ, бебенцето ми се роди в UK, за да ми бъдат издадени 2 и 3 болнични в България моето Джи Пи иска форма Е116 (EU form) издадена от тук

Може ли някой да ми каже коя институция трябва да я издаде , и необходима ли е наистина тъй като в наредбата на НОЙ за болни4ните по май4инство от 4ужбина пише , 4е втори4ния болни4ен се издава въз основа на бълг. акт за раждане (който ние имаме ) и още няколко служебни бележки , които също сме събрали и представили на Джи Пи-то.....

Днес говорихме с Департмент оф Хелф, и те както може да се о4аква, не са 4ували и т.н., и 4е трябвало да се издаде в БГ (Е116)

Малко параграф4е 22, но дано аз да съм объркала нещо...дано някой да може да ми помогне...
поздрави
предварително благодаря
miss jana 

# 134
Svidni4ka, успех! Стискам всичко!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт