Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 620
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Pumpalka купих го надуваемия замък същия е като миналогодишния който имахме.Ще го надуя докато децата спят и ще направя снимки по-късно и тях ще пусна. Peace

# 376
Милото ми момиченце става на 7 месеца днес,  просто неусетно минава времето...но е прекрасно

поздрави на всички

# 377
no leaf clover да ти е жива и здрава малката принцеса.наистина времето минава неусетно и честно понякога се стряскам от това,като се замисля сякаш вчера моите палавници ги видях на видеозона като бяха 2 точки(първия ми видеозон беше между 6-та и 7-ма седмица от бременността),а ето ги след около 4-5 седмици ще станат на 3год Grinning Peace

# 378
Здравейте , момичета , до сега не съм писала в темата ви , само я чета от тук-оттам , когато намеря време.
Мъжа ми работи от няколко месеца в Англия и ние с децата скоро ще отидем при него , обаче си имам няколко притеснения :
Имам бебче на 8 месеца , тук в Бг ходим на консултация вс месец , в Англия така ли ? Ако да , какво тр да направя - да си намеря Джи пи там ли?
Проблемът е , че не зн дали ще останем или ще постоим месец-два и ще се върнем , освен това аз няма да работя , мъжа ми е селф имплойд . А чрез него мога ли ползвам лекарска помощ , имаме здравноосигурителни карти всички , тук до сега сме си осигурявани.
Притесняват ме също и ваксините за дребната , има ли/тук в БГ/ някакви спец карти на които пише , че децата имат вс имунизации /зная , че за да посещават там детски заведения трябва да са имунизирани/
Извинявам се за дългия пост , надявам се , че не се повтаря с някой стар такъв/не успях да изчета всичко/
Предварително благодаря   bouquet

# 379
  • Русе
Аз повече нищо няма да се каня да правя и никакви планове за повече от един ден напред  Crossing Arms

krio, нещо ме сви под лъжичката като те видях в тази тема. В последните 2 месеца си сигурно четвъртата или петата русенка, която се обажда в темата. Аз предлагам да се хващаме за ръчичка всички русенки и обратно    Crazy

# 380
Pumpalka, и мен ме озадачи с това GP, той трябва само да ти пусне документите, за да регистрират бременността ти в болницата и от там нататък срещите са с акушерка, при спешност можеш и до болницата да отидеш. На мен лично не ми се е налагало, всичко е ок дотук, аз съм в 7ия вече. В папката с документи трябва да имаш и контакти за връзка при спешност. Взимай мерки и не чакай на това GP!

# 381
Аз имам и мидуайфка, но срещите с нея за изклчително редки.Имам например след 2 седмици.Идват от болницата в кабинета на ДжиПито.
 Контракциите ми не са болезнени, но са силно неприятни и некомфортни.Ако съм седнала или легнала са ок, но ако съм правя и ходя, задължително се кротвам и започвам да дишам, докато отмине.Вчера имах много, по мои сметки над 16.Колкото и да са нормални, все ме притеснява присъствието им, особено от толкова рано.А доки казва всичко е 6, на което аз трябва да се радвам, но ми се свива сърцето всеки път.Ще взема да изискам по ранна среща с акушерка.
Мерси за отговорите   bouquet

# 382
Здравей, Крио. Ние с децата също ще заминаваме - моите са на 1 и на 4 годинки. За имунизациите аз им правя имунизационни календари.  Аз съм от Пловдив и тук в ХЕИ издават такива справки,  които са преведени на английски. Иначе другия вариант е педиатъра ти издава документ а ти си го превеждаш.

# 383
 Hug благодаря, че ми отговорихте толкова много мами за дрешките, че без вас въобще не можех да преценя какво е необходимо и кое би било излишно   bouquet
yo видях, че си питала за хомеопатични лекарства - тук има в холанд енд барет, в буутс (на тези места съм виждала), но не е кой знае какво разнообразие, за другите ти въпроси не знам  newsm78

# 384
  • Лондон
krio, ваксините в Англия не са задължителни, а препоръчителни, и приемането на децата в детска градина не е обвързано с тях, а с намирането на място и осигуряването на бюджет Wink Това, което аз си взех от БГ, беше преведен списък на сложените ваксини, следващите ваксини пак ги правих в Бг и само си допълвах бележки какво е сложено. Миналата година сравнявахме с health visitors календара в БГ и тук и се оказа еднакъв, само дето се ползват различни производители на ваксини. За по-големи деца вече тук препоръчват повече ваксини, а в БГ - не. Според мен в това отношение няма да имате проблеми, но си остават тези за здравеопазването тук, което сме го дискутирали над 1000 пъти.

yo, от БГ аз си нося Осцилококцинум, който давам профилактично, капки за очи Тобрекс, които ползвам за нос, прахчета Норсуфазол, Витамин Ц на ампули и като беше по-малка дъщеря ми - хомеопатични капки за повръщане. Сега съм си поръчала подходящ антибиотик за крайни случаи, но не мисля да го ползвам просто така. Пиша си в скайп с моя личен доктор там, който ми е и приятел и така се справяме за сега, не казвам, че е идеално.

Аз съм го питала това и преди, след като някой не е щастлив там, където е, защо не се опита да промени нещо, в смисъл хваща самолета и се връща или отива другаде, какъв живот е това, да си нон-стоп нещастен, аз не го разбирам Confused

Моето дете днес ми заяви, че иска да вземе лиценз да кара кола (превеждам буквално) и да седне на шофьорското място и да ме вози, а аз да седя отзад Rolling Eyes

# 385
Здравейте мами!
Имам конкретен въпрос , и ние скоро се местим в УК с 1 дете на 5 г. ,бих искала да знам ако идвам аз сама с детето до БГ трябва ли ми пълномощно от таткото да го изведа от Англия и после съответно от БГ за Англия ( ако таткото си е в УК).
Благодаря предварително Hug

# 386
Pumpalka,по4иваи си пове4ко.Гледам 4е си сьс малка дьщери4ка и сигурно е трудно да по4иваш , но всяка свободна минута си по4иваи.Виждат ми се опасни тези контракции. Rolling EyesМаика ми е лежала в боница за задаржане като била бременна с брат ми от 6тия месец. Стискам ти палци  Peace      Аз имам 1 питанка Thinking Може ли в самолет да си ползваш нет? Ще летим април до БГто с Уизз а в страницата им не немирам отговор.Някои ползвал ли е нет в самолета? newsm78

# 387
tzvetak,малка сьстезателка си имате ми се струва Laughing Mr. Green За 3 рожден ден 1 билет4е за Силварстон  car003 Wink

# 388
  • Манчестър
Здравейте мами!
Имам конкретен въпрос , и ние скоро се местим в УК с 1 дете на 5 г. ,бих искала да знам ако идвам аз сама с детето до БГ трябва ли ми пълномощно от таткото да го изведа от Англия и после съответно от БГ за Англия ( ако таткото си е в УК).
Благодаря предварително Hug

За напускане на Англия не трябва, но на връщане отт БГ задължително..

# 389
  • Bristol
Може ли в самолет да си ползваш нет? Ще летим април до БГто с Уизз а в страницата им не немирам отговор.Някои ползвал ли е нет в самолета? newsm78
Не  Laughing Луфтханза бяха пуснали пробно преди години при дългите си полети, но беше много нестабилна и бавна връзката и май затова го спряха. Сега пак се пробват. Докато го подкарат и докато лоукост компаниите го внедрят мисля, че ще мине доста време.
Аз съм го питала това и преди, след като някой не е щастлив там, където е, защо не се опита да промени нещо, в смисъл хваща самолета и се връща или отива другаде, какъв живот е това, да си нон-стоп нещастен, аз не го разбирам Confused

Навика и страха от новото  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт