Великобритания - тема 33 Пролетно-Великденска

• 43 502
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Мерси за отговора, със сигурност е много образователно  Hug

Ще го видим малкият как ще се впише..Той е много експресивен и със сигурност ще му е тъпо доста, че не го разбират, това че той няма да ги разбира мисля, че се е примирил от гледане на детски на английски.. Crazy

И друго ми беше интересно, в България като ти приемат детето в градина носиш разни благодарствени нещица за директорката, тук има ли някаква подобна традиция? / съжалявам, ако е задаван около 400 пъти този въпрос  Rolling Eyes /

# 721

това че той няма да ги разбира мисля, че се е примирил от гледане на детски на английски.. Crazy

Ако гледа само и единствено английска телевизия, особено детски канали, смятай че всичко разбира, дори и да не говори с теб.Просто му трябва място където на практика да приложи наученото. Simple Smile Тук ли е роден? (сори ако си казвала преди  Blush) Колкото по другият въпрос, не. Не е прието поне при нас в Шотландия, дори букети в началото на учебната година не носят.  Confused Дребни подаръчета за Коледа и края на учебната година обаче са добре дошли.  Peace

# 722
  • ENGLAND
Така каккто сте тръгнали с тези протоколи напишете и от колко години сте тук, и на колко години сте вие. Особено последното. Имам една теория, та да ви чуя и аз. Пък накрая, като една даскалица, ще обобщя и ще направя изводите. Така де, щом като пишем, да има някаква полза.
298 и за англичанка не ставаш. Един англичанин никога няма да напише такова нещо по такъв начин. Че и на националния празник.
Честит национален празник, на тези които се чувстват българи.

# 723
Не е роден тук, от 8 месеца сме и си се гледаме двамата..Дълго не можахме да намерим градина и така..

# 724
  • Манчестър
големите англичани станахте нема що,много бързо забравихте от къде сте дошли.....големи чупки,голямо нещо...
hahaha ooooh! Нямаше нужда, ама типично по български от къде сте тръгнали пък къде сте стигнали.  Stop Гледайте си своите деца, семейства, роднини, пък оставете хората сами да решават за себе си, на какъв език ще говорят, на какъв мислят и от къде за къде ще стягат куфарите!

298, не трий! Аз дори си го копнах да го препрочитам.  Hug

Ми то е ясно от къде си тръгнала и без да казваш,......ако си българка нормално е да говориш на детето си на български....всичко останало са изгъзици и наи-много да прихване източно европеиския ти акцент, с което няма да му помогнеш да научи англииския.
Има книги, има изследвания за bi-lingual .....там всичко е написано .....

И да не забравяме,че днес е 3-ти март...новоизлюпените "англичани"може вече и да са забравили каква дата е...

# 725
Мойте чувства са твърде смесени все още...За децата,преди няколко дена попитах каката,която е на 4 къде иска да живее,отговори ми "В Англия"...как го е решила идея нямам при все,че в България като се приберем и е много забавно и се прибираме поне три пъти в годината.
Иначе съм на мнение,че човек трябва да познава културата от която произлиза,все пак където и да отидем ние си носим характерните черти.
В къщи се разговаря на Български и акодетето  вкара дума на Английски в изречението, веднага я питам съответната на  Български,казва я.
В компанията на англоговорящи говорим на английски.
Обичам България имам много мили спомени,но отдалече...
Както е изброила и 298 детските площадки ме потрисат.Като започнем от плочките по земята,всяка на различно ниво при което детето ми е паднало и ужулило коляно поне 3 пъти през престоя ни.Кръв от уста,нос...Необезопасените катерушки през чийто стълби детето може да пропадне долу,парещи през лятото та не може да се пипнат до неоградените места за игра,където трябва да си гониш детето из целия парк.
А за дупките по пътищата какво да кажа.Само зимата за 2 седмици сменихме 2 гуми...
Знам,знам...темата не беше за това а как се самоопределят децата ни,но малко се запалих и аз след 298,извинете за което  Mr. Green

Това започнах да го пиша преди 2 часа,но се замотах и забравих,та ако сте сменили вече темата... smihesorry

# 726
  Както си и мислех, вместо да стане дискусия се превърна в панайр. Във всяко мнение намирам някаква истина, но малко се прекалява сякаш с изказванията на крайностите... 298 и аз не харесвам това в БГ и за това съм емигрирала, но както обясних и преди, аз искам детето ми да чуе за хубавите неща на БГ, защото аз съм от там и там са близките ми и там има много такива, Деб ги беше обяснила много хубаво. Ако внуша на детето ми, че съм расла в гората едва ли не, то как ще уважава мен и роднините ни, да не говорим и страната ми. Дори и то да е англичанче, аз и баща му никога няма да станем, ако се отричам от произхода си, как ще го науча него да цени своя си, дори той да е английски. Как ще го науча, че аз като не съм братовчедка на кралицата не съм по-долен човек  newsm78 Да не говорим, че незнам вие къде живеете, но и тук има толкова много измет и простотия....Малко объркано писах, но нещо ми стана тъжно...

# 727
Мами,искам да ви питам някоя от вас правила ли е тук тест за алергии на детето си
Аз съм правила тест за алергии 2-ва пъти защото малкия е алергичен от яйца(белтък,желтък)и почти всички ядки.питай ако искаш и на лични ще помогна с каквото мога. Peace

# 728
Извинявам се ако съм обидила някой !просто както вие имате мнение по даден въпрос така и аз имам!всички хора са различни...

# 729
Ave, не само, че няма източно европейският ми акцент, а напротив има хайландски, за което пък мога да "обвиня" всеки друг, но не и себе си.  Laughing Не си гледам детето по книги, нито ме интересува особено какво пише някъде в някое изследване. Направила съм собствените си избори, които касаят моето дете. Добри, лоши, правилни или не, истината е различна за всеки. И какво значи няма да научи английски?  Laughing Тук вече сериозно се смея на глас. Хайде успокой се малко. Как си пишете домашните тогава да попитам и четете приказките към тях? В превод на български?! А, как му задавате въпросите после на които трябва да отговоря и знае на английски? А, като отидете на родителска среща и учителката ви пита, защо не знае думи започващи с Н например, какво отговаряте? Знае ама са на български.   Stop Първото ти изречение, ще се направя, че не съм го видяла. Даже и аз не мога да падна толкова ниско да го напиша към който и да е!

Отрицателни мнения за България никога не съм си позволила да изкажа, още по малко в този или който и да е друг форум. Детето ми е на половина българин и да очаквам от него някакво българско самосъзнание сега или на по-късен етап, ми се струва направо нелепо. Съответно, ако живеехме в България и да очаквам да се самоопределя като шотландец, е също безумно. По-безумното в момента обаче, е че съм седнала да се оправдавам едва ли не, за всеки един избор който съм направила свързан с него, в някакъв форум.  Laughing

Miss Fine, ако детето ти се научи да уважава хората по принцип, няма да имаш проблем, ако ли ще и в пещера да си расла.  Peace

Много философствате върху неща и проблеми, с които най-вероятно никога няма да се сблъскате!  Peace

# 730
  • Манчестър
Ave, не само, че няма източно европейският ми акцент, а напротив има хайландски, за което пък мога да "обвиня" всеки друг, но не и себе си.  Laughing Не си гледам детето по книги, нито ме интересува особено какво пише някъде в някое изследване. Направила съм собствените си избори, които касаят моето дете. Добри, лоши, правилни или не, истината е различна за всеки. И какво значи няма да научи английски?  Laughing Тук вече сериозно се смея на глас. Хайде успокой се малко. Как си пишете домашните тогава да попитам и четете приказките към тях? В превод на български?! А, как му задавате въпросите после на които трябва да отговоря и знае на английски? А, като отидете на родителска среща и учителката ви пита, защо не знае думи започващи с Н например, какво отговаряте? Знае ама са на български.   Stop Първото ти изречение, ще се направя, че не съм го видяла. Даже и аз не мога да падна толкова ниско да го напиша към който и да е!

Отрицателни мнения за България никога не съм си позволила да изкажа, още по малко в този или който и да е друг форум. Детето ми е на половина българин и да очаквам от него някакво българско самосъзнание сега или на по-късен етап, ми се струва направо нелепо. Съответно, ако живеехме в България и да очаквам да се самоопределя като шотландец, е също безумно. По-безумното в момента обаче, е че съм седнала да се оправдавам едва ли не, за всеки един избор който съм направила свързан с него, в някакъв форум.  Laughing

Miss Fine, ако детето ти се научи да уважава хората по принцип, няма да имаш проблем, ако ли ще и в пещера да си расла.  Peace

Много философствате върху неща и проблеми, с които най-вероятно никога няма да се сблъскате!  Peace

Гледаи сега..недеи да изместваш темата от сферата на училище и домашни към останалата част. естествено,че ако има домашно трябва да му се помогне ще му се помогне на англииски....нали това е езика за училище.....но никога няма да му обяснявам коя дума как е на БГ или как е на англииски..тои сам си ги учи. засега домашните си ги пише сам (когато имат),чете си сам книжките и само за една-две думи се нуждае от помощ, а за часовете по математика е със следващата година...

# 731
Здравейте  Party
Много от отдавна мисля да се запиша в тази тема и тъкмо се реша и хоп....изниква конфликт  Sick и съответно се отказвам  Rolling Eyes толкова ми става болно като гледам как се нападате  Confused ooooh!
Защо не бъдем добри и да си помагаме  Hug
Честит празник на всички празнуващи  Hug
Лека вечер  Simple Smile

# 732
  • Манчестър
Здравейте  Party
Много от отдавна мисля да се запиша в тази тема и тъкмо се реша и хоп....изниква конфликт  Sick и съответно се отказвам  Rolling Eyes толкова ми става болно като гледам как се нападате  Confused ooooh!
Защо не бъдем добри и да си помагаме  Hug
Честит празник на всички празнуващи  Hug
Лека вечер  Simple Smile

С какво и как да си помогнем по точно и на кого????Щото ми омръзна да слушам как трябвало да си помагаме и ала бала....

# 733
оле час и половина чета тука постове ... различни хора, различни идеали, децата са си ваши, вие сте ги раждали, вие ги отглеждате, вие взимате решенията кой, как и какво да учи Simple Smile

аз малко късничко, но да честитя празника на всички, който искат да се чувстват поздравени с него Simple Smile а и докато съм на темата Simple Smile днес попаднах на това http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/03/02/1053248_elizabet_vtora … iia_za_3-ti_mart/

Иначе и аз да се похваля моя мъж за БГ празника, да ме развеселял, че не съм си ходила в БГ от почти 2 години, ме изненада с разходка до Beale Park (Wild Life and Gardens) близо до Pangbourne, Berkshire - беше адски студ и беше малко мрачничко, но малкия така се заливаше от смях с  2 малки маймунки, че просто настроението ни беше на мах Simple Smile а като се прибрахме баща му забеляза, че и 3тото ни зъбче е на път да пробие и още повече му се зарадвахме Simple SmileSimple SmileSimple Smile (ние тук като малки деца пред магазин за сладки, му се радваме на всяко движенийце, което направи Simple SmileSimple SmileSimple Smile )

# 734
Аvе  говоря по принцип и разбира се който има желание  Wink
Не целя да се заяждам ,но го умея много добре когато имам желание.... Mr. Green лесно е да се заяждаш да си лош и груб но е трудно да си добър и отстъпчив  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт