Отговори
# 600
agnesana твърде е възможно да го боли коремчето т.е да изпитва затруднения с преработването на храната... ти захранваш от 2 седмици, а до какви количества си стигнала и какви пюренца даваш, дохранваш ли с мляко...да не би пък да му идва в повечко?

# 601
  • Ямбол
Въххх, аз докато се наканя да пиша и сте стигнали до 40-та страница, как го правите, момичета?
Последният път, когато писах Маги беше малко болничка, с температура и сополки. Е, оказаха се зъбки -  и сега си имаме малка зъбла. А венецът й не беше нито надут, нито зачервен. Просто едната вечер забелязах две бели резки и на следващата вече се видяха добре зъбките. Продължаваме да се захранваме с плодови пюрета, вече започна да ги харесва, че в началото бяха едни физиономии, едно цупене, на два пъти даже имаше и рев.
По отношение на рева - не й се стои изобщо на душата в шезлонга, мрънка, реве, предпочита да е права и нагушена и по възможност да се разхождаме из стаите. А за следобедния сън не мога да се оплача - спи по 2,5-3 часа следобед. Виж обаче снощи ми разказа играта - ставах 5-6 пъти да я храня, такова нещо не ми се беше случвало. Накрая към 7,30 окончателно се разбуди и размрънка, не искаше да яде, аз едва гледам и съм крива. Та мъжът ми  я взе, изнесоха се в другата стая и аз си доспах. А от няколко дни се е научила да пищи - и го прави с голям кеф.
agnesana , на мен ми хрумна същото като на arilena - дали не го боли коремчето???

# 602
Аз имам един може би тъп въпрос , ама ме мъчи:) :
 Имам чувството , че след обедното си хранене до 1 час след това ивелин си изаква всичко , което и изял??? Дали е възможно?? Може ли да е проблем нещо , или просто като се наяде и после ака, както беше с кърменето в началото- акаше докато суче..???
Сори пак за въпроса, ама ми е странно и си мисля да не би да му се претоварва стомахчето и да изхвърля всичко изядено?

# 603
Аз имам един може би тъп въпрос , ама ме мъчи:) :
 Имам чувството , че след обедното си хранене до 1 час след това ивелин си изаква всичко , което и изял??? Дали е възможно?? Може ли да е проблем нещо , или просто като се наяде и после ака, както беше с кърменето в началото- акаше докато суче..???
Сори пак за въпроса, ама ми е странно и си мисля да не би да му се претоварва стомахчето и да изхвърля всичко изядено?

Мисля, че е нормално.Моята беба обикновено ака, докато яде пюрето.

# 604
  • Miami
Аз разреждам съвсем малко сок с много вода, само колкото леко да сладни.
Ади, какъв сок разреждаш? Аз докато се похваля, че започна да пие вода и спря. Мисля да пробвам като теб, но не знам какъв да е сока - прясно изцеден или някакъв бебешки, купен  Rolling Eyes

# 605
  • София
Ани отказва вода,даже и с лъжичка. Имаче добре приема оризовата каша,но ще се окаже злояд инат като татко си  Banghead. Дали е удачно да давам сок вместо вода?
Също да питам кърмещите- ние продължаваме да се храним на 3 ч(понякога и на 2 и половина),да се опитам ли да ги правя на 4ч. През ноща по същия начин сме на 3ч,пробвах да бутам биберон,но не става,иска си да суче и тогава чак се успокоява с биберон и заспива.
Аз разреждам съвсем малко сок с много вода, само колкото леко да сладни. Иначе имахме голям проблем с пиенето на течности - особено когато започна да яде месо ожадняваше супер много обаче не и не, не иска да пие вода. Накрая реших да купя шише на Чико (само такова нямахме) и му хареса  newsm44 сега си цока по стотина мл на ден.
Мислето ние нощното го отказахме като почнах да давам каша преди лягане - 120мл в 21ч и после се събужда да яде чааак в 6ч.

Обикновено или такова за вода сте взели?

# 606
  • София
Аз разреждам съвсем малко сок с много вода, само колкото леко да сладни.
Ади, какъв сок разреждаш? Аз докато се похваля, че започна да пие вода и спря. Мисля да пробвам като теб, но не знам какъв да е сока - прясно изцеден или някакъв бебешки, купен  Rolling Eyes
Моят е на Бебивита от круша или на Хип от слива. Слагам 20мл сок и после 80мл преварена вода. На вкус става малко бозаво ама леко сладни и на бебо явно не му е гадно
П.С Прясно изцеден може от ябълки или морков, но аз нямам хубави (селски) и затова ползвам готов, а и крушата и сливата нали са хлабителни, освен това са си сладки без да имат добавена захар

# 607
  • София

Стъклено с каучуков биберон 0+, не е такова за вода

# 608
Момичета помагайте, незнам какво да правя вече. От една седмица детето съвсем се промени, в смисъл неспокоен е, денем направо откача. Заиграва се за 20-30мин и почва да реве. Шезлонга не го признаваме вече. Легнал не иска, прав реве. Като заспиваме е кошмар. Започват се едни писъци... Не смятам, че е от зъбите, тък като заместих вече напълно сладкото със Бочко и ефекта е Уаааууу. Спря да си ръга ръцете в устата и да чеше, а и лигавенето доста намаля. Едва ли е и от захранването понеже го захранвам от 14 януари, а промяната в настроенията са от седмица. Вчера едвам го приспах следобед и то го гушнах силно на спалнята и му пеех и за всеки случай масажирах и коремчето, та така заспа, но се събуди с писък след час сън и не спря да реве. Но пък след банята вечер си заспива от раз без проблеми. Тая сутрин в 5ч се събуди и пак с ревовете, че и моя мъж насметох накрая без да е виновен. Днес го оставих да реве и да пищи колкото си иска, като все пак го наблюдавах да не се задави или нещо такова. След 40мин пищене накраая от раз млъкна и заспа. Вече незнам какво да правя, то не беше на ръце, на крака, в кенгуруто, на шезлонга, под активната, по корем.....всички пози сменихме и ефекта е никакъв.

40те минути рев са изтощили малчо и той е заспал от изтощение, а не защото се е напищял и му е омръзнало.Хриси два пъти го е правила и накрая наистина от изтощение е заспивала /като през това време сме правили какво ли не за да не плаче/ При нас беше инцидентно-беше се стрестнала веднъж от кантара и веднъж след ваксина.Но разбирам и твоите нерви.Дали не се е стрестнало нещо детето или да го боли нещо? Ушенца? Или просто определена храна, която даваш в момента да не му понася и да го боли коремчето /имай впредвид, че алергия или непоносимост към храна могат да се отключат по всяко време/
Опитай един-два дни да минете само на млекце, да видиш ще има ли разлика.Виж и нослето дали не е запушено-Хриси така пищеше безспир като не можеше да диша добре.По същия начин вечер след баня заспиваше, защото явно от топлината и парата омекваха сополките.Та докато се усетя ,че е нослето и че трябва да го чистя всеки ден Confused
Дано установите бързо причината и да се оправите. Hug

# 609
Леле, само аз явно съм зле с нервичките и възпитанието - 40 мин да плачка и да издържиш браво. Аз докато само е взел да мрънка и съм на линия. Като се сетя, че след плакането му заради ваксините като излезнах от кабинета аз се разплаках  Embarassed Тогава за първи път го чух да плаче с глас и сълзички .Майка ми все ми намила, че не бивало така и знам, че е права. Дано не го разглезя.
А днес как почнах да се вкарвам във филми  Tired Предиобед мъничък толкова беше вял - не се закача, седи си , не мрънка и така с часове. Само тихо си се напъва, че тия пюрета го запичат. Излезнахме за 2 часа на разходка - и като се върнахме вече беше по-жизнен. Не знам от какво точно , но наистина се уплаших.

# 610
  • София

Стъклено с каучуков биберон 0+, не е такова за вода

Ще пробвам.

Искам да питам мога ли да добавя АМ към оризова безмлечна каша. Ако може как точно се добавя?

# 611
  • София
Ами правиш си АМ според описанието на опаковката примерно 120млв и после добавяш кашата или както пише на опаковката или на око според това беба как я харесва повече (по-рядка, по-гъста). Принципно ако ще правиш кашата с АМ си вземи направо млечна каша тя е със АМ, безмлечната каша идеята и е да се прави с кърма, но и с АМ става, само че е по-трудоемко.

# 612
  • София
Аз бях купила безмлечна преди да знам,че има различни,но на нея не пише как се приготвя с кърма,а пък да загрея кърмата до 50 градуса newsm78.

# 613
Въпрос към майките на деца, които не пиеха от шише... Успяхте ли да ги научите и как се случи това? Имам кърма с изтичащ 'срок' във фризера и трябва да й я дам, но как... ?!? newsm78

Записвам се с първото падане на Лора от дивана....  smile3511 Banghead

# 614
Марго, щом това, което се е появило на бебчето расте и е червено, може да е като това, което има моето мъниче. При нас то се появи почти веднага след раждането и порастна доста вече. Първо беше алено червено и малко, приличаше на кръвоносно съдче, след това започна да расте и си промени и цвета, стана по-тъмно. Педиатърката ни каза, че това било хематомче и сме можели да го махнем след време, но сега не можело да се направи нищо. Още не сме я завели на дерматолог, но ще я заведем съвсем скоро да се посъветваме.
И ние имаме такова - казва се кръвоносна звезда. Появи се 1 месец след раждането и беше малка точица, но започна да расте - сега е колкото малко бобено зърно и алено червено. Педито каза да не се притесняваме било козметичен дефект, но все пак мисля да се консултирам с дерматолог. Дано да не е нещо сериозно. Аз нямам никакви бенки по тялото, понеже съм мургава, но мъжа ми е супер бял и цялото му тяло е в бенки и много ме притеснява Алекс да не наследи неговата кожа.

Вашето издуто ли е над кожата като топче? И нашето е с размер горе-долу колкото малко бобово зърно... Нашата педатърка пък каза, че е хематомче... и ние ще я заведем на дерматолог да се посъветваме все пак и със специалист.

Общи условия

Активация на акаунт