Отговори
# 180
  • София
Giada, благодаря! Хареса ми изчистеният дизайн, а като гледам на сайта, цената на този модел дето е като вашия е добра. Сега остава и на място да ни допадне на твърдост.
alximika, наздраве!  cheers Познай какво си сипнах току що да ми прави компанийка на шоколадчето, дето мъжО придвидливо ми е купил днес. Ммммм! Ако след толкоз сладичко вземе че ме удари хормона и стане фал, да знайш че ти си виновна, че ме изкуши.
Данна, мани, мани! Тези реплики са ми до болка познати. Особено за загащването. Всяка сутрин сменяме по няколко тоалета преди да тръгне за градина. Все нещо й убива, стяга или пък не й харесва. Не дай си боже да реша да й сложа чорапогащник. Вече проявява претенции и към домашните си дрехи. Не може да е облечена как да е, ами с полички, роклички. И за прическата си има мнение - "Така не съм хубава, искам фиби, не опашка". Дупе да ни е яко в пубертета. И здрави нерви!
bubbast да се включа за ориза - той се препоръчва за първа храна, така че може вместо картофче да слагаш ориз за гъстота и калорийки. Но ако искаш първо въведи още някой зеленчук и тогава прави комбинации.
Assi относно кашите - хубаво е в началото да започнеш с оризова каша, като по-добре да е безмлечна, примерно на Милупа, а допълнително да й слагаш от АМ на което сте. По-нататък може да правиш и домашни каши, но засега готовите са по-добрия избор, защото са по-лесносмилаеми.

# 181
Томелисе,аз взех от ДМ ранни моркови,супер е пюрето и на половин цена от Хип.От тяхната марка е,разгледай ги.Аз картоф затова не ми се дава,ама другата седмица ще дам 1-2 бурканчета и до там.След това само смески с нещо.

smile3514 smile3511 smile3514 smile3511

защо не прочетох, ами дадох 10 лв за 5 бурканчета дм ми е на 5 мин
Къде в Плевен има DM?

# 182
Лелее, няма друга луда мама като мен да не спи по това време, а детенце сладичко да нанка. Май колкото повече не спя, толкова не ми се спи.
Много пак сте изписали и честно казано разпознавам Матея почти във всички постинги, освен в тези със захранването. Нашият доктор каза, че според него сме готови за захранване, но аз ще започна поне от петия месец или поне така смятам засега.
Чета ви често, но нещо нямам сили за писане.
Днес разгледах и снимките в албума. Милите дечица, колко много са порастнали.
Сложих малко снимки и на Матея Simple Smile

# 183
Машонка, mixilena Hug
Машонче, попадали ли са ти Сarter's от някъде, щом ги знаеш? Иначе да, на Дара голяма част от дрехите са й техни, и изобщо са доста популярни тук. Не са от най-най-евтините, но като следиш за намаленията, които тук са с повод и без повод, е добре.

Gala, тя мойта щерка и на 6 мес. май няма да е стигнала това новородено русначе Laughing, нали преди две седмици беше 5700 г.
За стимулиране на малките - те и другите момичета са си казали как се занимават с бебетата си, но и аз да се включа по този повод - значи аз страшно много й говоря, ама за щяло и нещяло (нещо като Томелис). Примерно като я сложа при мен в кухнята на шезлонга, обяснявам й как мия чиниите, какво режа, как готвя - сигурно знае всичките ми манджи вече Laughing. При мен това си идва от вътре, аз си й говорех още докато ми беше в корема, но също така, когато бяхме на лекцията за грижа за новороденото, и по този въпрос дадоха едно видео как един баща чете на малкото си бебе Уолстрийт Джърнал Laughing. Просто каквото и да й говориш, е ясно, че няма да го разбере, но важното е да чува постоянно гласа ти - това си е също вид общуване, нищо че не се разбираме още. Също така е хубаво да се имитират бебешките звуци (до колкото ни е възможно естествено), така все едно й отговаряш на нейните приказки Simple Smile. И ние пеем често. Също издавам всякакви звуци - свиркане и всякакви други с устата. А най й е любимо да щракам с езика като конче. Както и другите са споменали - повечето бебета обичат да са разсъблечени, или поне с боси крачета. Оная вечер се прибирам от работата и се обаждам на мъжа ми да ги видя какво правят и той вика "По без гащи е", щото нещо скучаела преди това Laughing. Права си, че част от заниманията пак изискват ние да сме там, но пък си трябва да се оставят и сами на гимнастиката примерно, когато са в настроение. И все повече трябва да се оставят по коремче, защото са вече доста заякнали и вратлето, и главичката. А така е по-вероятно и да пропълзят като му дойде времето. А иначе няма и да се сетят да пълзят. Използвам и възглавницата за кърмене, за да я слагам по коремче, когато се е поизморила. Още, разнасяме я из стаите и й показваме разни неща. Опитвах се да играя на криеница с нея - примерно да си скривам лицето зад ръцете, но нещо не й е интересно за сега (или ми е толкова умничка, че разбира, че пак съм си там Laughing). Много обича да танцуваме или поне аз да се кълча пред нея Simple Smile.
А да заспи сама при нас е далееечен мираж Rolling Eyes. През деня по-често я приспиваме в люлката/шезлонг, а вечер и през нощта, ако се наложи, се друскаме на топката за фитнес (швейцарска топка или там както се казва) от край време. Движението е много плавно и по друг начин е много по-трудно. Това, ако не е заспала на гърда де.

mishe-shishe, аз ползвам зехтин вместо бебешко олио, но само като я масажирам, което не е много често. Преди тя се изнервяше нещо при масажите, не знам защо. А на мен ми беше гузно, че не й правя масаж и взех да й масажирам поне крачетата почти всеки ден при една от смените на памперс. Иначе не я мажа с нищо друго. Напоследък пак пробвам да я масажирам и по другите части на тялото, вече повече стои.
Да питам и останалите по този повод? Как сте с масажите - колко често правите? И колко продължително?

dessynik1, кашите се правят от зърнени храни, а пюретата са или зеленчукови, или плодови.

iv4i_79, и аз така - хич не бързам със захранването, а Дара вече кара шестия месец. Като знам какво ме чака... т.е. аз още нищо не знам де Laughing.

geryaleksandrova, вие не сте го пробвали столчето още, нали? Много се чудя между двете, защото това по-евтиното не знам дали е достатъчно удобно, все пак е само пластмаса. Но няма никакви оплаквания от това сред отзивите. А се чистело без проблеми, това е доста важно. Но не знам Дарка дали няма да иска да си подремва след ядене и тогава това столче няма да й е удобно.

Emilli Arie, съжалявам за кученцето ви Cry. И дано бързо се оправят болничките!

Danielkka, ами не е лесно с работата, но си мисля, че със времето ще свикна и организацията ми ще стане по-добра.

Иве, честита ви месечинка  bouquet!

NKl, ще питам свекърва ми утре (т.е. ваше днес), ако изявява желание. Те са в Слатина. Няма да имаш проблеми с нея, ще е в сигурни ръце Борянчо.

*Мирка*, благодаря ти и за двете! А за столчетата отзивите в Амазон са много добри, не е имало инциденти. Те биха ги и изтеглили от мрежата, ако имаше де. Но важното е да се слагат на стабилни столове все пак.

Gergan_ka, не можах да ти намеря албумчето newsm78. Но разгледах новите снимки на дребчовците на Danna, Giada, iv4i_79 - много порастнали тези сладури Heart Eyes! Iv4i_79, не ти е заключен албума там. ... Аа, Gergan_ka, ти си качила снимките, докато съм си писала ферманите... видях я и твоята сладка рошличка Simple Smile.

И за да не ви заболи глава от толкова четене рано сутрин Laughing, да поднеса и аз закуската един път - на тераската (не моята Sad, а и тук е -16 градуса Crazy)                          

# 184
И аз да се отчета за занимаването на малкия... И ние мнооого играем той като е буден.Аз докато си чета тука във форума или се разсънвам с кафето го слагам на гимнастиката- е много му харесва!  Heart Eyes Бута играчките, говори им, пее  Laughing отделно се и върти доста стои по коремче. Физиотерапевтката ми ми обясни, че е хубаво сега докато стоят по корем да им слагаме играчки пред тях за да може те да почнат да се потягат за тях и по този наяин да се научат да пренасят тежестта от едната ръка на другата... а по нататъка и да подаваме играчките във въздуха за да се протягат и опитват да ги хванат отново!И аз докато готвя или мия чиниите го слагам на шезлонга около мен, и му обяснявам какво правя ( доста глупости дърдоря между другото  Laughing )
Иначе малкия като се събуди и е в настроение почва да издава един гърлен звук като ггрррхххххххх - по този начин се закача с мен, и аз като му отговоря по същия начин много се кефи  Heart Eyes Радва се и като му тракам с език и аз като конче  Crazy
За мазането аз от раждането докъм 2-ри месец си мажех само с олиото на Бюбхен а след това започнах и с лосиона на Мустела.Сега ги менкам  Peace Не съм имала реакции от тях а и на мен много ми харесват  Peace И правя масажи след баня (ако не е много гладен разбира се) с олиото или лосиона.Милото много се кефи на масажа по гръбчето и стъпалата  Heart Eyes
Giada  благодаря за инфото и аз вече спрях да се притеснявам!  Peace Аз си пийвам от време на време по една чаша сок от сини сливи и така помагам и на нередовния си стомах и на бебо  Peace
За захранването тук почват с оризова каша- мисля и аз да почна с нея  Peace

# 185
добро утро
при мен ,ако не ме събуди бебето, ще ме събуди кучето   Party,а тази сутрин и двете  Whistling ooooh!

благодаря за споделеното ви ежедневие- разбрх аз,че малко си комуникираме с нея,а и според мен тя вечер не е уморена и затова толкова трудно заспива. ето и тая вечер ни ПОБЪРКА  #Crazy #Crazy #Crazy - щом баща и си изпусна нервите. рева в несвяс до 1 - а аз нали бях станала в 4 предишната сутрин,е не ме питайте ..... е, накрая разбира се я взехме при нас и пак не съм спала   Crossing Arms

да ви почерпя
днес мойто мило има рожден ден - гледам на бейлис-че налитате

Алхимика, не ме разбирай погрешно, но непрекалявай моля те  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

п.п благодаря за милите думи за бузанка. дали мога да кандидатствам в конкурса на продавалника с тази ,така изряззана снимка  newsm78 newsm78 newsm78 ( Гери,как качихте снимките си там,на мен не ми дава,връща ме в моя профил  newsm78)-качих,ама сега незнам как да споделя на стената ми ,че да гласувате  Mr. Green

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 09:08 от gala.

# 186
Добро утро  Hug

Влизам само да ви пожелая приятни събота и неделя  bouquet ние заминаваме в Трявна  travel bye тайфата .

Гале - Да ти е жив и здрав рожденника и много късмет!

# 187
E, не... просто не мога да насмогна да ви изчета. Отказвам се.
За занимавките на бебоците само да дам една идея. Аз на моята като не знам вече какво да и говоря или като се почувствам глупаво да бъбря щуротии, започвам да и пея песнички. Много и харесва, започва да се усмихва и гука и да  вие като малко кученце.
Хубави почивни дни на всики!

# 188
  • у нас
Герганка- ДМ е на сторгозия до пенито Peace

Галче- да ти е жив и здрав, да се обичате и да се радвате на Дарето и още деца, разбира се Hug аз малката вече  я подмятам в ръцете си, става за мачкане и игра, а това със сигурност я изморява Peace

ние днес ще имаме гости и сега ще се хващам да  newsm71  chef
при нас пак заваля сняг Crazy зимата се завърна Laughing

айде да ви е лек деня  bouquet

не съм много сигурна но ми се стори че тук има деавт в една от големите ни аптеки. Ако искате софийските мами се организирайте и ще ви пратя по еконт Peace

# 189
Здравейте мамита:)))
Влизам набързо да ви почерпя ,че момата става на 4 месеца. Незнам как става , но черпя с малинов чизкейк Peace
Връщам се да ви чета:))

# 190
  • у нас
Wink

да ти е жива и здрава и много радости да носи вкъщиSimple Smile

# 191
Добро утро
Гледам снощи и компания съм си имала GrinningМирка ако стане фал,поемама цялата вина,но не и отговорност Mr. Green

Гале, прерових два пъти снимките на продавалник и не ви откривам newsm78,но глкасувах за куч!Беба със снимката на автара ли е в конкурса?Дати е живо и здраво милото,много да те слуша!

Люляче,страхотна закуска,и аз искам такава тераса,ама няма.

Последна редакция: сб, 22 яну 2011, 10:01 от alximika

# 192
  • София
Мише, да ти е жива и здрава Диди!!! Хайде и аз да почерпя от твое име-

Честита месечинка и на Мимето!!! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Гале, честит ти рожденник!!! Много да ви обичка и да ви глези!!!  bouquet
alximika споко, явно умората ми беше повечко, та Бейлиса ми подейства приспивно!
Оф, заглавието на темата стана актуално днес в нашата къща. Снощи рев, рев, без да мога да го успокоя половин час, което за него е много. Тази сутрин отказа да суче в 6 и се наложи да сефтосам помпата. Сега в 9 успях да го поизлъжа и си хапна малко.

# 193
Добро утро мами!
Люляче страхотна закуска, на прекрасно място
Гале да ти е жив и здрав и много да те обича
Tommelise ако има аз искам със сигурност
Честити месечинки на Марийка и Дианка да папкат и  да слушкат
Приятен ден, аз ще продължа да си преспивам диването, че какво е мрънкане лелеее

# 194
  • у нас
ако искате организирайте се софийските мами и др. е лесна работа. Трябва да проверя, да знам бройката и пращам Peace

Общи условия

Активация на акаунт