Отговори
# 210
Мирка банана го давах мнго преди да се разболеем и да получи обрива   bouquet

Както казах имаме бяла точка на венеца малката е кисела от вече 4 дни аз съвсем никак не съм спала едвам я държа в ръцете си думи нямам...няма да се нарадвам на мирно и усмихнато бебе, все нещо сме криви.
ЧЕСТИТИ месечинки на бебоците, които днес порастват  smile3525 newsm51

# 211
Може, разбира се. Ще ти пратя на лични адреса ми. Обмислям варианта за гимнастиката, че не съм сигурна дали ще и хареса на моята. Не си пада много "гимнастичка".  Grinning

Между другото ако само за това ще излизате днес, ние утре ще излизаме по задачи и може да ви го докараме?

# 212
Момичета,
това че е обявена грипна епидемия означава ли ,че няма ДК ?
ние в понеделник правим 5 месеца и сме на консултация и ни остана една ваксина синфлорикс  newsm78 и сега незнам дали трябва да ходя. то,че ще се обадя на педи е ясно,ама чак в понеделник.

# 213
Гале, страшна фенка ти е кучката! Само да ми обясниш кво трябва да направя, за да гласувам за нея, че нещо не схващам  Embarassed
Иначе за сладурката достатъчно ли е лайкването?

# 214
# 215
  • у нас
при грипна епидемия се спират посещенията по болници и планови консултации за 1 седмица
детски консултации, ваксинации и женска консултация за 2 седм. от датата на обявяване на епидемията.
няма ДК и ваксини Peace

дадох на Рая тиква- яде с апетит и интерес. Днес мина добре, даже много добре иска и повече от 2 лъжици, ама мама спря. Утре пак

# 216
Виждам, че сте писали за масажа - говорила съм с педитърката. Ако детето не го приема добре, не бива да се започва или се прекратява. Съчетан с гимнастика има по-добър ефект - укрепва мускулите и двигателните функции на бебето. Започва се от 5 мин. докато постепенно се достигне до 10-12 мин. Един курс продължва най-малко месец. Аз правя всеки ден, но започнах чак към трети месец.

За ви питам има ли други бебчета, които през първата половина на 4ти месец не се обръщат още по корем?

# 217
За ви питам има ли други бебчета, които през първата половина на 4ти месец не се обръщат още по корем?

smile3521
има, и към втората половина още не се обръща  Peace

# 218
А на една страна обръща ли се? Помагахте ли на бебетата ви да се обърнат? Аз отскоро му показвам как, но не се опитва сам.

# 219
преди седмица започна да се обръща на една страна, като си вдига крачетата и се извърта сам. А вчера се обърнал по корем 2 пъти, обаче аз не го видях, таткото каза. Преди месец пък се обърна от корем по гръб и това беше, само веднъж. Нещо не му е интересно newsm78

# 220
Знам, че не сме закъснели, но бебо много дърпа на дължина и става малко тромавичък. А и виждам, че не се опитва много да се върти и движи,  само като се правя на маймуна.  Heart Eyes

# 221
  • Пазарджик
mimsat Благодаря, много за отговора!  newsm51
Един от аргументите на педиатъра против кърменето на поискване беше, че "стомахчето трябва да си почива" затова е и твърдо против нощното хранене, но аз си и давам ако се събуди.
...

nekva si, това е често срещана заблуда. Всъщност, тъй като кърмата е перфектната храна за човешките бебета и в частност - твоята кърма е перфектна за Симона, тя се усвоява изключително бързо и пълноценно от организма на бебето. Смята се, че напуска стомахчето значително по-бързо от адаптираното мляко. Именно за това понякога кърмените бебета искат да сучат по-често. Стомахчето не се затормозява с обработването ѝ, тъй като тя е пригодена именно за неговото моментно състояние.

По друг начин стоят нещата при адаптираното мляко - то е сухо краве мляко, което съдържа доста повече казеин от кърмата (това е протеин). При постъпването му в стомахечто и под въздействието на киселините, млякото се пресича и образува големи жилави буци като извара. Именно те доста затрудняват стомахчето при обработката и му отнемат доста време за разграждане. Поради това обикновено бебчетата, които са на изкуствено хранене, изпитват по-дълго време чувство за ситост и се хранят на по-дълги интервали.

# 222
Здравейте мами

ех докато намеря време да пиша и ви сте подкарали нова тема, а и сте на път да я преполовите Shocked

Даниелккаа както винаги страхотна тема, а и заглавието е супер и много на място - Бебчо я какъв талант си била Heart Eyes

Около нас положението е малко по-добре, майка ми се повлиява от лечението и болките й понамаляват, трябва да лежи още поне месец, но важното е да не я боли.
На мъжа ми операцията мина успешно и сега 2 седмици ще си е вкъщи и съм много щастлива, не сме си били заедно вкъщи от раждането на Андреа.
Иначе бебка е добре, мъчат я зъбките, но още няма изгледи да излизат newsm78 мажа я от няколко дни с гелчето на Бочко и май е по-добре, поне го харесва на вкус и е 100% натурално.
Имахме обрив и й записах час за кожен в Токуда, искаше ми се да се консултирам с вас, да ми препоръчате добър кожен лекар, но нямах време за нет. Ще видя какво ще ни кажат в сряда и може и второ мнение да потърся.
Деси, да честитя със закъснение 1/2 Рожден ден на Ванко - да расте умно, здраво и весело детенце!   bouquet Много ти благодаря за Мария, много съм доволна, на Андреа много й харесаха масажите и гимнастиката Hug

Момичета много сте изписали и се връщам да ви изчета за да съм в час и после пак ще се включвам Wink

ааа Галя страхотен бонбон е станала твоята мома, да й изпапкаш бузките сладки Heart Eyes

# 223
fata_morgana wavey
Хубаво е всички лекарства, витамини и добавки да се взимат по лекарско предписание и под такова наблюдение. Ако майката се храни балансирано и се стреми да приема достатъчно пресни плодове и зеленчуци, както и храни богати на витамини, то обичайно не винаги има нужда да приема допълнително синтезирани такива. Относно бебето - често  витамин Д се нарича витамин, а всъщност е хормон. Най - естественият начин за набавянето му е излагането ( умерено) на слънчева светлина. Ето защо, с изключение на някои по-специфични случаи, недостигът му всъщност е недостг на слънчева светлина ( UVB). Така че по същия начин. Може би е  най-удачно да се консултираш с личния лекар на детето - той най-добре може да прецени дали трябва да му се дава витамин Д и по колко капки:)

# 224
Еее как се нервирах Twisted EvilСвеки пак поканила некаква стринка на гости и тая дойде с едно момиченце #2gunfire и това детенце като застанало пред вратата на стаята на бебка(а аз я успивам с 300 зора) и си говори само и пръска с един парфюм ,мрънка,пръска ... #Cussing outНаправих и забележка да иде в другата стая ,но пак продължи.направих 2ри път забележка и пак не ,и накрая излизам и и викам с един тон ,дето не знам от къде извадих "аз казах ли ти на тебе да идеш в другата стая,че ми пречиш?!" и се разкара hahahaА е първи клас ,да кажеш,че не разбира #2gunfire
Писна ми от тея гости Twisted EvilЩе кажа на свеки,че  ако не престане ще се изнесем в най-скоро време и да си ги кани!Мойте приятелки не са идвали толкова често.
А,и и викам ,че това дете кашля ,тя ми вика не.Е са като ида в другата стая сол ще ги направа тая стринка дето го повела болно при бебе,а и на свеки са ще обясна с две думи кон боб яде ли  newsm61 smile3515 smile3513Егати хората тъпи ..
е ,оплаках се,олекна ми

Общи условия

Активация на акаунт